Baby op komst !!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roxy & AresRoxy & Ares

honden foto van Roxy & Ares

Hallo allemaal ,

Een goede vriendin van mij is zwanger en is uitgerekend voor eind oktober. Ze komt hier enorm vaak over de vloer en is gek op Roxy en Roxy ook op haar.
Nu zal ze in de toekomst ook nog langskomen maar wel met die kleine baby erbij. Nu is de vraag hoe kunnen we Roxy het beste laten kennismaken met die baby ?
Ze is gesocialiseerd met kinderen ,ze laat zich door hen strelen enz.. maar ze zal er eerder naar ze gaan liggen kijken als er dolenthousiast mee spelen.
Hoe doen we dit het best ? En kunnen we haar nu al eventueel voorbereiden op de komst van de baby ?

Groetjes Dorien en Roxy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Baby op komst !!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel annann

honden foto van ann

je kan het best een gebruikt kledingstuk of pamper aan hem laten reuken wend hij al aan de geur dat ging bij ons ook goed heb een baby van 7 maand en had juist een pup gekocht en voor de rest als de baby komt hem zelf laten snuffelen maar zeker niet forceren

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Als ze bij je is even de hond bij haar zetten, een hond voelt de baby al in de buik.

honden page profiel Roxy & AresRoxy & Ares

honden foto van Roxy & Ares

Hoi,

Alvast bedankt voor het advies.
we merkten al een beetje een verandering in Roxy haar gedrag naar haar toe. Ze is veel voorzichtiger als Liesbet nu hier komt en is ook veel hangerig naar haar toe. We hebben Roxy ook meegenomen toen we het bedje enz. aan het klaarzetten waren. Ik denk wel dat ze weet dat er iets gaat veranderen , nu maar hopen dat ze goed reageert als de baby er eenmaal is.

Groetjes Dorien en Roxy

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een beetje bij in betrekken, vooral niet weghouden/wegduwen. Idd aan wat kledingstukken laten ruiken, maar ook erbij laten als je vriendin op bezoek komt. Ze weten idd al dat de vriendin zwanger is en zullen wel regelmatig naar haar buik kijken of misschien wel even snuffelen.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Mijn zoon is 8 sept. vader geworden en vorige week zaterdag mocht ik voor het eerst op mijn kleinzoon passen.
Chica was heel alert en reageerde op elk geluid van mijn kleinzoon. We hebben Chica ook even bij hem gehouden, maar ze werd jammer genoeg toch te enthousiast. Ik zou haar dus nooit alleen laten met hem.
Uiteindelijk heb ik mijn kleinzoon naar boven gebracht, zodat er wat meer rust zou zijn voor Chica.
Ik heb wel in de gaten dat we het stukje bij beetje moeten opbouwen.

Jij succes!

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Geloof het of niet, maar vaak passen honden hun gedrag aan. Ik geloof dat honden merken dat het om een weerloos kleintje gaat. Bram maakt zich bij baby's ook heel klein, springt niet tegen ze op, en word heel rustig. Alsof hij denkt: Zachtjes, het is een klein mensje.
Mocht dit nu een illusiie zijn van mij, laat ze dan gewoon aan elkaar ruiken, kalm kennis met elkaar maken. Forceer niets, maar houdt ze ook geen seconde uit het zicht. Liefs!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Toen de kleintjes van mijn nicht geboren werden hebben we Chico kennis laten maken door mij het kind op combinatie schoot/ arm te laten doen. Met je arm is het kind beschermt, op je schoot is het veiliger dan alleen op je arm. We lieten het kind dan drinken met de fles.

Chico was stik jaloers, hij vond het maar niets ik met zo'n kind. Neuzen zo van hee ik ben er ook nog. Toen de hond aandacht gegeven met het kind er zo bij. Chico kon toen zien dat het goed was en hij ook nog aandacht kreeg. Chico heeft toen zijn grote kouwe neus in het oor van die kleine geduwd. Zo'n klein wurm houd daar geen trauma voor over, maar de hond maakte zo kennis.

Later werd het pas een probleem, als ze gingen kruipen. Toen wilde hij ze aan de luier trekken. Waarom weten we niet, misschien vond hij dat de kinderen naar hun "plaats" moesten?

Bij de 3e (de eerste was een tweeling) ging het heel vlot. Chico ging toen zelfs kijken bij de box, ging rechtop staan, keek er eens in. Hij was zelfs zo nieuwsgierig dat hij heel voorzichtig zijn tanden tussen die kleine teentjes zette en het sokje uittrok. Chico was sokken en sloffen gek. Met die derde is het altijd beter gegaan dan met die eerste. Raar ook, want Chico was wel opgegroeid met kinderen, maar had ze "meermalen gebeten". Wij waren dus in eerste instantie doodsbenauwd, maar het is altijd goed gegaan.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

is hier niet helemaal op van toepassing maar onze hondenschool heeft ook een curus voor als je zwanger bent/ouder gaat bent geworden. misschien hebben ze dat bij jullie ook en kun je daar misschien wat meer info vragen??

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Toen ik nog werkte als kraamhulp liet ik de jonge moeder met de baby op een soel zitten. Dan haalden we de hond erbij en liet die aan de VOETJES snuffelen. Nooit aan het gezichtje, omdat we eerst moesten weten hoe de reactie was,daarna de hond aaien en vertellen dat hij heel braaf is. Het klinkt misschien vreemd, maar we zeiden er altijd nadrukkelijk bij : "Denk erom, Fikkie (of hoe hij maar heet) de baby is van MIJ! " De meeste honden weten namelijk donders goed dat wat van de baas is, hij er niet aan mag komen.Deze aanpak werkte bij alle honden, ook honden die wat jaloers zijn aangelegd. Dus nooit de baby op de grond leggen, daarmee ondermijn je de positie van de baby.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Baby op komst !!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^