wat is het beste dieet voor hondjes ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

cinneke (Gast)

heb drie hondjes twee reutjes yoni en boomer naar de bolle kant op en chloe die echt minder voeding krijgen mag wegens baarmoeder is verwijdert.ik geef alle drie nu minder brokken deze zijn friskies balance.vele gaan waarschijnlijk zeggen absoluut niet goed die friskies.maar men hondjes trekken hun neus op voor andere brokken.al vaak geprobeerd en ze geen eten gegeven gewoon de andere merk brokken laten staan in hoop als ze honger hadden ze toch zouden eten maar na een paar dagjes toch terug hun friskies gegeven niet eten is ook niet echt gezond.wie weet raad ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat is het beste dieet voor hondjes ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

cinneke (Gast)

er bestaan ook light brokken maar wegens mijn hondjes en hun neus optrekken voor andere brokken wat kan ik wel en wat niet ?

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Friskies is inderdaad niet echt kwalitatief voer.
Je kunt het natuurlijk blijven geven maar dan minder.
Je hebt heel leuke speeltjes waar je brokken in kunt doen zodat ze wat langer bezig zijn.

De Kong Classic is de meest bekende, met een beetje natvoer kun je de brokjes daarin plakken en dan zijn ze lekker een tijdje zoet. Het is simpel en blijft leuk.


Een andere leuke voor beginners is de voerbal:

Ook leuk voor beginners is de Goodie Bone. Hier heb je ook natvoer of grote brokken voor nodig:



De Kong Wobbler is ook leuk, hier doe je voertjes in en dan moeten de honden hem steeds omver duwen om het voer eruit te krijgen.


De dog dizzy is ook erg leuk, maar je hond moet er netzoals bij de Wobbler harder voor werken:


Hetzelfde geldt voor de Kong Leo:


Daarnaast natuurlijk lekker veel bewegen. Als het kan zoveel mogelijk wandelingen los. Kijk of je honden willen zwemmen of naast de fiets willen rennen. Dat moet je wel opbouwen en met 1 hond tegelijk doen.

Als je kwalitatief beter voer wilt geven zou je kunnen kijken hoe zij bijvoorbeeld kwalitatief goed natvoer eten. Denk hierbij aan Renske, Ecostyle, Kennels' Favourite kuipjes en Naturediet. De meeste honden vinden dit heerlijk!

Je kunt ook vers gaan geven. KVV is bevroren gemalen vlees, dat in de meeste gevallen compleet is. Dit vinden de meeste honden ook heerlijk. Bij de supermarkt kun je Rodi en Smuldier krijgen. En ook de AH heeft een soort van KVV van eigenmerk. Dit zijn kwalitatief niet de beste merken, maar het is makkelijk en stukken beter dan wat ze nu krijgen. In de betere dierenwinkels kun je ook KVV kopen. Carnibest is een van de makkelijker verkrijgbare merken die goed is.


Brokken die mijn honden echt heerlijk vinden zijn Farmfood HE en Renske Graanvrij Lam. Farmfood HE bevat aardig wat kcal, dus daar moet je niet te veel van geven, ik gebruik het soms als beloning. Renske Graanvrij daar kun je wat warm water over gieten en dan ontstaat er een saus. Het zijn brokken van gemiddelde kwaliteit, maar dat is altijd nog een stuk beter dan wat je nu geeft. Je kunt ze mengen met goed natvoer. Over brokken met KVV mengen verschillen de meningen.

Het is ook leuk voor de honden om ze natuurlijke kluifjes te geven. Gedroogde oortjes, nekspier, peesjes en gedroogde pens zijn hier favoriet, geef dan wel iets minder van hun andere voer.

cinneke (Gast)

deze speeltjes hebben ze alle drie maar het probleem is dat ze dan met 1speeltje bezig zijn de dan is de ene met alles weg zet ik ze alle drie in een andere plaats of in hun benche dan willen ze het niet eens.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Friskies? Ik dacht dat dat kattenvoer is? Heb het even gegoogled en daar stond dat ze voorheen hondenvoer maakten maar nu alleen nog maar kattenvoer?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@


Ik denk dat je deze bedoelt?

Als jij dit wilt blijven voeren, zou je een gedeelte van de brokjes kunnen vervangen door bv sperziebonen die je gekookt hebt.
Ik zou nooit light voer gaan kopen, dat vind ik voor mensen al raar, en niet nodig.
Hummeltje geeft al goede tips.

Ik weet niet hoe lang je bezig bent met minder voeding geven, maar het kan natuurlijk wel een paar maanden duren voordat je echt gaat merken dat er iets af is.
Overgewicht ontstaat meestal ook niet in een korte tijd.
En als ze minder zwaar zijn, gaan ze ook makkelijker bewegen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wat is het beste dieet voor hondjes ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zwemmen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^