bang

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dinkskedinkske

honden foto van dinkske

Hallo,
ik heb een vraagje 5 dagen geleden is een hond die we geadoptert hebben aangekomen (een gryhound uit engeland) we gingen binnen langs de poort en daar was ze bang van ze probeerde weg te graken en beet toen op haar mond en het was een wonde  dus we gingen naar de dierearts en ze kreeg piletjes enzo maar ja ze begon ons dus te vertrouwen dinsdag 16/04 had ze opeens weer een wonde we weten niet hoe ze is geopereert en draagt nu een kap of kraag of zo ze was ook heel bang en vertrouwde niets meer eten moeten we brokje voor brokje in dr mond steken en vandaag begon ze ons net weer te vertrouwen dus (omdat ze niet wou drinken ) hielden we de tuinslang waar een heel klein beedje water uit kwam voor haar maar ze schrok  en werd weer wild ze schudde haar kap af en wou weer op dr mond bijten gelukkig kregen we haar wel gekalmeert maar de kap durven we niet weer aandoen ze schrikt echt van alles wat kan ik doen help me alstublieft want anders moet ze weg en dat wil ik niet want ik hou van haar en ze kan zoooo lief zijn ps : altijd als ze bang is en weg wil gaat ze op dr mond bijten hoe kunnen we haar dit afleren ???
Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bang" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

misschien kun je een gedragstherapeute inschakelen? ik weet het zo anders ook niet, maar geef het wat tijd, een herplaatser heeft wel een tijdje nodig voor ze zich helemaal thuis voelt en je echt vertrouwd.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Je hebt een Grey-hound uit Engeland geadopteerd via een stichting neem ik aan.


Neem even contact met hun op..., dat zijn ervaringsdeskundigen.
Grey-hounds hebben net als Spaanse Galgo's vaak een vreselijk verleden wat enorm veel tijd nodig heeft om te slijten.
Daarnaast is de hond pas bij jullie en zal echt weken nodig hebben om te wennen en vertrouwen te winnen.


Gun je hond veel rust, niks dwingen, korte uitlaat rondjes liefst steeds hetzelfde.
Als je bang bent dat hij niet genoeg vocht binnen krijgt, kan je water over het voer doen, of desnoods kip koken en het vocht laten drinken..., geen kruiden toevoegen, het vlees kan je laten eten, maar de botten absoluut niet.


Ik ga je even een persoonlijk bericht sturen..., dan komt er boven bij je naam een envelopje te staan.
Als je op het getal klikt, verschijnt mijn berichtje.


Veel succes!!!

honden page profiel dinkskedinkske

honden foto van dinkske

@karin we gaan nog even wachten al als het niet betert gaan we een gedrachtsterapeute inschakelen want toen we overlaatst met haar wouden wandelen wou ze niet rechtkomen en wou ze bijten @Ina... ja via een stichting we hebben er al naar gebeld en ze zeggen dat ze de situatie begrijpen en dat we van hond mogen ruilen echt tips zeiden ze niet maar we gaan haar nog wat tijd gunnen bedankt voor de tips ps zoals ik al zei wou ze dus bijten hoe komt dat ???

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Waarom zou ze weg moeten omdat ze bang is?

Het is ook allemaal nogal wat, een verhuizing, vreemde mensen, vreemd huis, vreemde omgeving, dat alleen al geeft enorm veel stress. Dan nog eens naar een dierenarts, een operatie, een kap, ik kan me voorstellen dat het teveel is voor haar.

Weet je iets over haar achtergrond? 

Waarom is ze geopereerd?

Als het mogelijk is zou ik de kap aflaten, misschien is een medical pet shirt iets? Of een tshirt van jezelf? (ik weet niet waar de wond zit) Ik zou even overleggen met de da.

Verder is het belangrijk dat ze gaat leren dat ze bij jou veilig is en dat jij iemand bent die haar begrijpt, zodat ze vertrouwen gaat krijgen in jou, in haar situatie en weer in zichzelf. Het is altijd zo triest dat een hond zo angstig gemaakt is dat ze niets meer vertrouwd, zelfs uitvalt omdat ze de wereld niet meer begrijpt. Ik heb het zelf met Lola ook meegemaakt.

Er zijn wat algemene regels voor herplaatsers om weer wat van dat vertrouwen terug te krijgen zoals:

altijd je houding en stem, je gebaren rustig houden, geen onverwachte bewegingen, niet naar haar toelopen maar haar naar jou toe laten komen (en dan alleen als ze dat wil)

haar rustig laten eten op een rustige plaats waar ze ongestoord is, nooit in haar etensbak gaan graaien oid. ook nog geen voer gaan ruilen

de eerste weken alleen rustig laten wennen aan haar nieuwe huis, haar nieuwe mensen, geen druk bezoek laten komen, ook niet op bezoek gaan of druk gaan socialiseren, dat komt allemaal later pas.

de wandelingen nog heel kort en saai houden, de hond hierbij aan de lijn houden. 

nog geen commando's onder druk gaan oefenen, wel samen een leuk klein spelletje (bijv. gewoon wat lekkers strooien en laten snuffelen en zoeken) of oefeningetje doen

laat de hond voelen dat ze geliefd is door jou en dat ze goed is zoals ze is 

Een hond die zo angstig is heeft vaak wat langer tijd nodig, dat geeft niet, je hebt alle tijd van de wereld als je voor haar gaat. Laat haar het tempo bepalen. Kijk wat ze aankan zodat je stapje voor stapje een hond krijgt die het leven weer leuk en veilig gaat vinden.

Misschien heb je ook wat meer steun nodig, in de vorm van een gt die ervaring heeft met angstige honden en werkt met positieve methoden. Ik kan me voorstellen dat ze ter ondersteuning een homeopatisch middel kan gebruiken, extra supplementen nodig heeft (stress kost veel vitamines en mineralen en na een operatie kan ze ook wel wat aansterking gebruiken) .

Ook is het handig als je zoveel mogelijk aan de weet komt over hondentaal en communicatie. Een handige basis vind ik het boekje van Turid Rugaas Kalmerende Signalen. Ook het boekje help mijn hond trekt van dezelfde schrijfster heeft mij persoonlijk geholpen met het rust brengen in de wandelingen samen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik vergeet nog te zeggen dat ze heel veel rust nodig heeft om alle nieuwe indrukken te verwerken, en ik zal vast nog meer vergeten zijn. O-)

honden page profiel KK 3 doggies

honden foto van K

misschien heeft ze pijn of is ze bang, dat kan ik niet zien van hier natuurlijk. maar geef haar tijd, en je zult zien dat je een maatje voor het leven krijgt. een herplaatser is vaak al opgegeven door haar mens, en dat geeft een flink trauma. het duurt even voor ze zich echt weer gaan hechten.

honden page profiel dinkskedinkske

honden foto van dinkske

@Dobry ze zou weg moeten omdat ze soms nogal wild is als ze bang wordt en we zijn bang dat ze ons pijn doet en ja we snappen ook dat het heel moeilijk zal geweest zijn voor haar en ze heeft haar kap dus afgeschud en we hebben die niet meer opgedaan ze was veel gelukkiger zonder ik weet jammergenoeg niets over haar achtergrond ze is geopereert omdat ze ineens een grote wonde had geen idee van wat we hebben alles bekeken bedankt voor de tips @karin ook jij bedankt ps ze is al veel rustiger nu maar schrikt wel veel vrijdag worden de draadjes van de operatie eruit gehaald waarschijnlijk blijft ze':-)

honden page profiel dinkskedinkske

honden foto van dinkske

@ Dobry de wonde zit aan der mond

honden page profiel dinkskedinkske

honden foto van dinkske

@Dobry we zijn gistere naar de gedrachtstherapeute geweest die gaf ons pilletjes ps bedankt voor alle tips !!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat zei de gedragstherapeute, heb je ook nog tips gekregen?

Wat heeft ze voor pilletjes gekregen?

Hoe gaat het met haar nu? Is ze al wat minder angstig?

honden page profiel dinkskedinkske

honden foto van dinkske

@Dobry ik was er niet bij bij de gedrachtstherapeute ik zat op school dus over tips of de pilletjes weet ik niets mn mama zei pilletjes tegen de angst ik ben nu niet bij haar dus weet niet hoe het is (mijn mama is erbij hoor ) maar gistere belde mijn mama en zei dat ze wel nog wat angstig was

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bang" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: kattebak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^