Verdorie: mijn eerste losloop boete

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Het zat er aan te komen.
Ik train veel met mijn honden, en extra als ik Yuna of Lennon er bij heb. Dit deed ik eerst op een veldje dat aan een speeltuin ligt. Daar ben ik toen weggestuurd door twee heren van de politie (die wel eerst 20 minuten hebben staan toekijken hoe ik aan het frisbeeën was). Zij wezen mij op het velde naast mijn rij met huizen, daar mocht het officieel ook niet maar het was minder erg dan bij de speeltuin. Sinds dien is dat dus "mijn veldje.

Het veldje is niet specifiek voor honden, en er geld dan ook een opruim en aanlijn plicht. Aangezien ik met frisbeeën geregeld op mijn knieën over het veld ga, of met mijn handen op de grond, en mijn frisbees overal de grond raken, laat ik mijn honden hun behoefte daar niet doen. Sinds een jaar ongeveer zijn er opeens veel meer honden in de wijk en die doen dat daar natuurlijk allemaal wel. Dus het veldje ligt nu vol met stront.

Nu was ik net met Yuna aan het oefenen voor behendigheid (om bomen heen sturen) en Joey liep ook los, die "drijft" dan op Yuna, kan hij ook zijn ei even kwijt. Komen er twee dames aan "goedemiddag" ja hoor Stadstoezicht Rotterdam.

"Ik zie dat u niet 1 maar 2 honden los heeft lopen, u bent zich ervan bewust dat dat hier niet mag??" Nouja ik me een beetje van de domme gehouden natuurlijk, uitgelegd dat ik ze niet aan het uitlaten was maar dat ik aan het trainen was (want ze begonnen meteen over de opruimplicht en alle klachten, maar HO die zijn niet van mij he! Ik laat ze uit bij de uitlaatstrook). Ze konden me natuurlijk ook niet vertellen waar in Hoogvliet ik dan WEL een vlak grasveldje kan vinden waar ze los mogen (echt er is niks in de buurt en mijn "eigen" veldje is ideaal).

Afijn ik had ook geen legitimatie bij me maar gelukkig wilde ze wel eventjes meelopen naar mijn huis. Vervolgens duurde het uitdraaien van die boete echt ontzettend lang want dat apparaat pakte mijn gegevens niet, al die tijd zaten de hondjes (alsof ze het wisten) super braaf naast me.

Nou ik heb dus 90 euro boete gehad.


Technisch gezien liep ik op een grasveld, en niet een weg... Maarja.

Het zat er ook wel aan te komen hoor, ergens wist ik wel dat ik vast een keer een boete zou krijgen (was na die ene keer nog een keer aangesproken maar pas toen het nu 2 vrouwen waren kreeg ik ook echt een boete.. Geef mij maar mannelijke toezichtshouders :P daar kan je ten minste nog even lief en onschuldig naar kijken). Maar frustrerend is het wel

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verdorie: mijn eerste losloop boete" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marcmarc

Waar in Hoogvliet was je aan het trainen. Ik woon daar nl ook.

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Ik vind het stom dat je een boete krijgt terwijl de honden wel in de buurt blijven en andere mensen of honden met rust laten. Wat is er dan mis mee? Je doet toch niets fout... Dringend een wet aanpassen vind ik!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ergens begrijp ik ook wel dat ze 1 lijn moeten trekken.

Maar inderdaad aan de andere kant.. Mijn hondjes lieten zelfs tijdens het naar huis lopen nog even zien hoe ontzettend goed ze kunnen volgen (ja die waren nog lang niet moe natuurlijk en ik had nog een frisbee in mijn handen).

Ik houd mijn honden altijd bij me, en ik heb vaak toeschouwers als ik aan het oefenen ben. Soms mogen er kindjes na afloop even met de honden spelen. En als er kinderen aan het voetballen zijn dan wacht ik tot ze klaar zijn (dat is het voordeel van een veldje dicht bij, gewoon naar huis en later weer terug). Ook doen ze dus nooit hun behoeften op dat veld, hooguit een plasje maar nooit een grote boodschap.

honden page profiel SylviaSylvia 3 doggies

honden foto van Sylvia

" Ik vind het stom dat je een boete krijgt terwijl de honden wel in de buurt blijven en andere mensen of honden met rust laten. Wat is er dan mis mee? Je doet toch niets fout... Dringend een wet aanpassen vind ik! "


Er geldt gewoon een algemene aanlijnplicht buiten de losloopveldjes. Zo is het nu eenmaal en niet anders. Ik ben er blij mee, anders liepen er nog meer honden los. Ik wou dat ze meer en vaker en hogere boetes daarvoor uit zouden delen. Denk dat ze er een hoop centjes mee opzouden halen.

Desalniettemin is het vervelend voor de TS

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

ja ik ben het er ook 100% mee eens dat mensen die hun hond loslaten en die weten dat hij niet meteen komt als ze hem roepen, ze deze ook moeten aanlijnen. Maar als je hond goed luistert en altijd terug komt als je het vraagt, andere niet lastig valt, zie ik er het probleem niet van in. Ik heb zo'n hondje en die laat ik altijd los.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Dat begrijp ik inderdaad wel. Er zijn dus alleen haast geen losloopveldjes, en de plekken die er zijn zijn bijvoorbeeld tussen de schotse hooglanders in het bos.

Maar het is niet zo dat ik mijn honden aan het uitlaten was, ik was aan het trainen en dan zijn ze 100% op mij gefocust tenzij er een andere hond bovenop zou duiken. Met die actievelingen van mij is zo'n veldje echt super handig, maar hier in Hoogvliet heb je ze haast niet. Ik ken er geloof ik 1 maar dat is best een eind lopen. Er zijn wel veel uitlaatroutes maar allemaal met aanlijnplicht en dan loop je over een fietspad... Als ik ga wandelen lopen ze ook vaak los maar dan heb ik altijd riemen bij me en houd ik ze bij me als ik andere honden tegen kom.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Tja balen zeg maar helaas niks aan te doen in dit geval.
Ik was een tijdje geleden de klos. (topic) Ik heb een bezwaarschrif ingediend omdat de situatie erg verwarrend was. Maar in jou geval is er geen twijfel mogelijk. Wel geluk dat je de eerste keer geen boete kreeg!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Heb je al wat van je bezwaarschrift gehoord?

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" Ik vind het stom dat je een boete krijgt terwijl de honden wel in de buurt blijven en andere mensen of honden met rust laten. Wat is er dan mis mee? Je doet toch niets fout... Dringend een wet aanpassen vind ik! "


Ze doet wel degelijk iets fout.ze laat haar honden loslopen op een veld waar een aanlijn plicht geld. dus Boete is terecht ze mag blij wezen er geen twee gehad te hebben id kaart moet je tenalle tijden bij je hebben,ze had nu pech dat ze nu juist hen tegenkwam.volgende keer beter zullen we maar denken.Hein.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik weet dat het "fout" is, en ik ga ook wel gewoon betalen, heb ook niet moeilijk gedaan toen ik hem kreeg. Maar frustrerend is het wel want ik kan nergens anders oefenen in de buurt :P En ik vind het jammer dat dan net IK weer die boete krijg terwijl de hele buurt daar zijn hond laat schijten.. Maar das misschien meer hoe het voelt dan hoe het is want eigenlijk weet ik natuurlijk niet of andere mensen wel eens een boete hebben gehad...

honden page profiel Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*Shauni *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

"

Ze doet wel degelijk iets fout.ze laat haar honden loslopen op een veld waar een aanlijn plicht geld. dus Boete is terecht ze mag blij wezen er geen twee gehad te hebben id kaart moet je tenalle tijden bij je hebben,ze had nu pech dat ze nu juist hen tegenkwam.volgende keer beter zullen we maar denken.Hein. "

Ja dat weet ik wel dat het nu een fout is. Maar ik had het over dat de honden niets ambetant doen of kwaad doen. Volgens de wet is het fout maar de honden doen toch niets verkeerd. Snapje? Moeilijk om uit te leggen :-D

Anita (Gast)

Pffffff, muggezifterij vind ik het! Ga boeven vangen zeg in plaats van mensen lastig vallen die in mijn ogen niks verkeerds doen!
Helaas wordt het in Nederland steeds meer een politie-staat, of je daar nu zo vrolijk van wordt! Elke poot die je scheef zet kost je een boete, maar de echte criminelen lopen gewoon rond en komen er vaak vanaf met een lullig taakstrafje, walgelijk!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Oke dat is wel weer erg overdreven... Ik ben niet blij met mijn boete en vind het erg irritant dat er verder dus geen uitrenveldjes zijn in de buurt maar ik snap wel dat mijn boete terecht was. Dat is gewoon het risico dat ik de afgelopen jaren heb genomen door daar te trainen, en nu na 3 jaar is het dus toch een keer mis gegaan.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nee, de honden doen niets verkeerd. De baas wel. ;-)

Het zou de gemeente sieren als ze adequate losloopveldjes op loopafstand zouden hebben, maar helaas is dat lang niet overal het geval.

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Balen is het zeker. En jammer genoeg trof je nu de verkeerde toezichthouders.
Gelukkig zijn er hier in de buurt een hele boel plekken waar de honden los kunnen lopen. Ik geloof iets van 5 a 6 op hooguit 5 min lopen.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ben je al eens bij de Heerlijkheid geweest in Hoogvliet. Naast het Ruigplaatbos. Officieel mogen ze er ook niet los maar wel groot veld je kan de stadswachten altijd zien aankomen. ( niet er komen als ik er ben mijn hond hou niet zo van andere honden).Waar de manege heeft gezeten is het ook overzichtelijk en een doodlopende weg.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ben je al eens bij de Heerlijkheid geweest in Hoogvliet. Naast het Ruigplaatbos. Officieel mogen ze er ook niet los maar wel groot veld je kan de stadswachten altijd zien aankomen. ( niet er komen als ik er ben mijn hond hou niet zo van andere honden).Waar de manege heeft gezeten is het ook overzichtelijk en eendoodlopende weg. "


Daar waar de manege zat is geen veldje. Ik woon tegenover de vrijwillige brandweer en snackbar nieuweveld. Maar dat andere zegt me ook niet zo veel... Ik zal t eens opzoeken

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

De heerlijkheid zit op de Herikweg  X venkel weg waar ze nu zo bezig zijn met het warmtenet. Ik woon er op 5 min lopen vandaan. Manege is idd geen veld maar een zandvlakte maar wel overzicht en net naast een losloopgebied kan je altijd zeggen is het hier geen losloopgebied meer dan?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Alsof ze daar in trappen..

Ik vind dat ze hier ook wel boetes uit mogen delen voor loslopende, agressieve honden in de wijk.. Zou een stuk prettiger lopen..

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

4 weken geleden ben ik die kant op gaan fietsen met mijn hond en eenmaal door het hek heen koppelde ik hem los terwijl de politie op de parkeerplaats stond. Ik ben met hem gaan ballen en speuren en daarna aanlijnen en weer wegfietsen er is niets van gezegd. Of ik heb heel erg veel geluk gehad dat het hond vriendelijke politie was dat kan natuurlijk ook. Voor ik daarheen ging heb ik gevraagd of er een wet was qwa hond naast de fiets ze hadden er geen bezwaar tegen als je maar geen verkeer in gevaar brengt maar er is geen regel voor in de wet.

honden page profiel marcmarc

Achter de dijk bij de Oude Maas links van de brug heb je een aantal grasvelden waar je hond los mag. Je komt er geen sterveling tegen en er ligt haast geen stront

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat erg meis, een hoop geld, ja wat nu he.

een veldje opzoeken, lange lijnen aan de hond, zitten ze vast :-D kan je toch oefenen, of zouden ze dan toch een bekeuring geven, jammer hoor. je was zo goed bezig.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Haha ik zat ook al aan een lange lijn te denken, maarja die wordt dan lekker door al die drollen gesleept. En ondanks dat ze dan aan een riem zitten zijn ze niet echt "aangelijnd" dus denk niet dat dat wat wordt :P

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Anita..gast, muggezifterij ? grootste ergenis van nederland, poepende honden waar het niet mag, en loslopende hond, niets geen muggezifterij.

en jammer dat er geen veldjes zijn bij je in de buurt waar je hond toch even los kan lopen....

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Tja... Uit die onderzoeken komt altijd dat hondenpoep een van de grootste ergernissen is in gemeenten en dat er meer gehandhaafd moet worden... Doen ze het... Wordt het door de hondenbezitters als muggenzifterij afgedaan....... ;-)

Ts ik heb ook wel gelezen dat je ze er niet uitlaat en dat het in die zin dus niet erg terecht overkomt.... !! Maar wilde het er even bij halen.. goed bezig met het trainen!

*Misschien op t platteland komen wonen? :-D*

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ja ik klaag me ook rot over al die hondenpoep hoor haha, ook op de uitlaatstroken (waar geen opruimplicht is en de gemeente het op zou moeten ruimen) zie bijna geen "kale" stukjes gras meer..

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Aan de ene kant begrijp ik het wel dat je hond niet overal los mag lopen aan de andere kant denk ik dan wel weer, maak dan wat meer losloop velden met een hek er omheen...

Hier in de buurt hadden we er één, de is nu weer afgebroken omdat ze weer aan het park bezig zijn. En die losloop ren stond 90% van de tijd onder water, leek meer een openbaar honden zwembad dan een losloop ren ;-)


honden page profiel FabienneFabienne 3 doggies

honden foto van Fabienne

Ik begrijp het wel, er moet een lijn worden getrokken. Allemaal of geen. Toch is het soms wrang. Zo kreeg mijn oude hond, twee weken voor we hem lieten inslapen, een bon wegens loslopen. Op slechts 50 meter van huis, in de berm. Het beestje was 16 jaar en krakkemikkig. Als je dan tóch bekeurt... dan heb je geen hart!

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

" Pffffff, muggezifterij vind ik het! Ga boeven vangen zeg in plaats van mensen lastig vallen die in mijn ogen niks verkeerds doen!
Helaas wordt het in Nederland steeds meer een politie-staat, of je daar nu zo vrolijk van wordt! Elke poot die je scheef zet kost je een boete, maar de echte criminelen lopen gewoon rond en komen er vaak vanaf met een lullig taakstrafje, walgelijk! "


Anita, stadstoezichthouders zijn geen agenten maar BOA's en mogen dus ook geen 'boeven vangen'. We hebben in NL een hoop wetten en regels en die moeten allemaal gehandhaafd worden. Het is best dom om te denken dat het alleen nut heeft om 'boeven te vangen'. Of heb jij er soms een goed gevoel over als je kinderen op straat worden aangereden door hardrijders omdat de politie alleen nog maar 'boeven vangt'.

Zoals TS al zegt: het is volkomen terecht dat ze een boete krijgt, maar het is wel erg jammer dat er nergens ruimte is om fatsoenlijk met je honden te trainen. Misschien eens een telefoontje naar de gemeente om te vragen of er niet iets geregeld kan wordne.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verdorie: mijn eerste losloop boete" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Poedel gezocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^