2de hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

hera (Gast)

hallo
Ik heb een hond genaamd Hera, zij is een teef van 9 jaar en zij is altijd al alleen geweest in ons gezin. Ze is heel erg lief voor ons en voor ons zoontje. zij is echter erg dominant en houdt niet van gezelschap van andere honden. Enkel als het geen indringers zijn dan kan ze er mee leven.
Ooit heb ik een teef erbij gezet maar die was ook dominant en de 2 vochten voor hun leven. Die teef werd in een ander gezin geplaatst. Enkele jaren later probeerde ik het met een pupje teef maar ook daar reageerde ze negatief op. Ze zal niet meteen aanvallen maar als de hond haar te dicht benadert dan zal ze haar haren recht opzetten en vervolgens gaat ze knappen en soms aanvallen. een reu van onze vrienden aanvaard ze wel en daar speelt ze zelfs mee.

Toch is onze wens naar een 2de hond groot en we dachten deze keer aan een volwassen reutje van dezelfde grootte; de hond leeft nu in een grote groep in Spanje en lijkt me onderdanig maar toch ben ik ontzettend bang en weet ik niet of ik dit mag riskeren.

Wat moet ik doen.

Audrey

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de hond " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Ik denk dat je na 2x proberen wel kan zeggen dat het niet gaat lukken.

Stel je voor dat je het wel doet en het weer niet lukt?
Hoe moet dat dan met dat reutje?
Die moet dan terug naar Spanje? Of het asiel in?
Ik zou het risico niet nemen..

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Inderdaad, neem het risico niet!Je hond is niet gewend te delen, en geeft duidelijk aan dat ze dat ook niet van plan is.
Geniet van haar nu ze er nog is, en als ze ooit zou overlijden, zou je kunnen nadenken over 2 herplaatsers die bij elkaar horen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

Misschien duldt je teef gewoon geen andere teef om zich heen en gaat het wel goed met een reu. Probeer te kijken of je teef alleen met de reu van je vriend kan, of dat ze in het algemeen wel accepterend is als het om reutjes gaat. Of kan ze gewoon met geen enkele hond behalve die van je vriend? In dat geval zou ik zeggen: niet doen. 

Als je een hond op het oog hebt die in een opvanggezin zit, dan kun je afspreken om je eigen teef mee te nemen en de twee kennis laten maken. Ook bij asielhonden zul je vast kennis mogen maken met je eigen hond om te kijken of het klikt.

hera (Gast)

Vrienden zeggen dat een teef en een reu samen wel zal lukken. Ik zou de reu nemen omdat mijn hart overloopt van liefde voor dieren en omdat ik graag nog voor een 2de hondje wil zorgen. Leuk zal ze het niet vinden en zeker niet in huis , op een weide misschien wel. Maar misschien is het mijn fout door ze zoveel te verwennen. uiteindelijk ben ik baas en niet zij maar ze mag behoorlijk veel bij ons thuis. Misschien zit ik er ook helemaal naast en zal ze na verloop van tijd juist wel openbloeien. Als de reu niets doet zal zijn hem ook negeren maar dat weet je nooit op voorhand natuurlijk.

pfff...wat een moeilijke keuze.

Als de klik er niet is dan gaat de hond naar een opvanggezin en wordt deze herplaatst.
hera ziet eruit als een witte labrador maar dan maar half zo groot en de nieuwe hond is evengroot maar wel 8 jaar jonger

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik zou niet na 2x al proberen toch nog een hond nemen en weer proberen. Deze hond komt dan helemaal uit Spanje en wat als het niet lukt?

Kan je niet eerst proberen om hier iemand te vinden die zijn volwassen reu, even te leen staat aan je? Om te kijken hoe je teef hierop reageerd? Gewoon voor een lang weekend, dan kan je kijken wat je teef doet als deze reu voor een langere tijd bij jullie is.

Gaat het dan nog niet, zou ik niet een 2de hond er bij nemen en het er bij laten en accepteren dat zo lang jullie huidige hond er nog is er geen 2de hond bij komt.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Je zegt zelf al: leuk zal ze het niet vinden en zeker niet in huis. Dan is het mijn inziens een beetje egoïstisch om er nog een hond bij te nemen. En ik vind het vragen om moeilijkheden.

Hera (Gast)

jeetje , dit is echt moeilijk! Ik contacteerde ook al een gedragstherapeut maar die rekent uiteraard een heleboel centjes aan. Ik sta op het punt een moeilijke beslissing te nemen, ik heb de mensen van de organisatie al min of meer in gang gezet maar ik wil zeker zijn en als ik er meer slecht mee doe dan goed dan doe ik het beter niet, hoewel ik het zooo erg vind voor lieve Patch (andere hond).

Hera (Gast)

Ja Bulleke, leuk zal ze het niet vinden maar als ik met haar naar onze vrienden ga dan speelt ze gezwind met de jack russen reu en die komt binnenkort dan weer logeren en dat lukt wel. ook met de teefjes van mijn ouders lukt dat prima. Maar van zodra ik een vreemde teef in huis haal ziet ze ze meteen als indringers.Ze zeiden me geduld te hebben maar ik wil echt zeker zijn vooraleer ik er aan begin.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Patch vindt ongetwijfeld een andere, lieve baas. Ik vind het een stuk zieliger als jouw huidige hond er ongelukkig van wordt, en op haar beurt Patch óók ongelukkig maakt.

honden page profiel janinejanine

honden foto van janine

Ik vind het nog zieliger als Patch wel bij jullie komt, denkt zijn gouden mand gevonden te hebben maar dan toch weer weg moet..

Nee echt ik zou het niet doen.

hera (Gast)

als jullie patch eens willen bekijken dan kan je surfen naar ace charity. bij honden ter adoptie typ je de naam Patch en dan zie je hem.misschien moet ik het eerst eens proberen met een reu van vrienden. Als het dan wel klikt , is het dan wel een optie?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Nee, dat vind ik ook geen optie. Onze vorige hond vond in het bos spelen met andere honden ook leuk, maar in huis werd ze een kenau en moest er niets van weten. En die Jack Russel van vrienden is niet Patch. Misschien vind ze dat voor even prima, maar ook dat kan op den duur fout gaan. En nogmaals denk aan Hera, zij is waarschijnlijk een hond voor alleen, lang niet elke hond vindt het "leuk"om een soortgenoot in huis te hebben.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zou het niet doen, je hond vind andere honden niet leuk dus waarom haar dan gaan pesten met een nieuwe hond? Maar volgens mij heb je al beslist dat je het wel gaat doen?

honden page profiel Ziva en BullyZiva en Bully

honden foto van Ziva en Bully

Ik zou het ook niet doen. Als het niet lukt, wat toch een hele grote kans is, wat moet je dan weer met de andere hond, zou het ook niet eerlijk vinden tegenover dat beestje.

honden page profiel Erika & ToscaErika & Tosca

honden foto van Erika & Tosca

Ik zou in dit geval, als je het echt wilt proberen, voor een hond uit een belgisch/nederlands asiel gaan, zo kan je ze eerst laten kennismaken en kijken of het klikt.
Nu klikt het misschien van de eerste moment niet en daar sta je dan, met je nieuwe hond.

Ik zou ook afwachten of het goed blijft gaan met die reu wanneer hij komt logeren, misschien heeft ze geen problemen met honden voor korte duur maar vindt ze het pas vervelend wanneer de honden ook bij je thuis verblijven. Ik zou afwachten en als haar reactie goed blijft wanneer de reu bij je thuis verblijft, dan zou ik gaan zoeken naar een gelijkaardige match die je dan eventueel op proef eerst mag adopteren.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Ik heb Patch op de site gezien. Snap dat je hem leuk vindt. Maar in het verhaal staat duidelijk dat hij een nieuw huisje vond, maar daar niet welkom was en weer weg moest.Ik zou het onnodig vinden om hem dit weer mee te laten maken.

Mijn vorige reactie was uit het oogpunt van Hera, deze reactie uit het oogpunt van Patch. Beide honden zullen niet gelukkig worden met elkaar.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik denk dat je misschien beter een ander hondje van in de buurt uit een asiel gaat zoeken waar je hart ook van smelt...dan kan je eens gaan wandelen met de 2 honden en zien of het klikt. Lijkt mij makkelijker dan een hond uit Spanje te laten komen zonder dat ze eerst eens kennis hebben gemaakt...En de kans zit er natuurlijk in dat het niet lukt. Alsvast wens ik je succes met deze keuze, maar ik vindt het wel super dat je een herplaatser een kans wilt geven ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

Als jullie een 2de hond willen...voor jezelf...okee, dan zul je alles uit de kast moeten gaan halen om het te laten werken.

Als ik zo je verhaal lees, zou ik nooit een hond nemen omdat het misschien zo leuk is met 2 honden.
Je hond laadt duidelijk zien daar totaal geen zin in te hebben.
Het kan lukken, tja, het kan.

Ik zou het niet doen...

Hera (Gast)

lang nagedacht, veel gepiekerd maar toch door de knoop doorgehakt en we gaan het doen.ik ben met hera ter plaatse geweest bij een reu en een teef. de reu was erg onderdanig en gaf zich meteen gewonnen en ging weer weg van zodra Hera een blafje gaf, de teef wou spelen en Hera blafte nogmaals maar ze knapte niet en kwispelde zelfs. De pup teef bleef op afstand. Ik denk dat Hera pas zal uithalen als wij het verkeerd aanpakken maar als we Hera voldoende aandacht geven en haar altijd eerst benaderen gaat dit misschien kans op slagen hebben. We zullen veel geduld moeten hebben. Ik neem best een risico want iedereen op dit forum raad het me af. ik zet alles op alles en het moet gewoon lukken.
Toch nog enkele tips?

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

Tips.....
Nouja, dan kom ik eerst 10 keer op de koffie, neem de caravan mee om te overnachten..
En dan misschien na een week zou ik iets kunnen gaan zeggen over wat je nog meer zou kunnen doen.
De situatie  zien, ruiken, proeven, hoe is de energie.?
Elke hond is anders, de energie tussen honden kan heel anders zijn dan die bij de burenhonden.

Als ik hier een kernoorlog wil ontketenen moet ik onze teef voor gaan trekken. of onze vorige reu.
Alles is hier in balans, hebben ze zelf uit mogen zoeken binnen mijn grenzen.
Onze teef wacht altijd met eten tot onze nieuwe asielzoekrt gaat eten.
Als hij in de deuropening ligt , zal onze teef nooit door de deur heen gaan.
En als hij ligt te kluiven op een vers bot of penslap.....jawel.
Dan komt onze teef aanlopen, en neemt heel de handel in beslag zonder slag of stoot.
Zij gaat altijd als eerste door de deur naar buiten, maar hij wil altijd als eerste naar binnen.
Zij springt altijd als laatste uit de auto..
Ik als mensaap...ik heb werkelijk geen flauw idee wie er de baas is van de 2.
Maar onderling hebben ze het prima geregeld, beter dan ik had kunnen doen.


Maargoed, uiteraard wens ik je heel veel plezier toe.
En...
Tja, toch ook sterkte.
We hebben over het algemeen gewaarschuwd, ik hoop dat je over een half jaar kunt melden dat we het allemaal fout hadden.;-)

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Tja, door eigen ervaring (niet van eigen honden, maar bij de hoofdinstructeur van onze Kringgroep) weet ik dat je lang niet altijd kunt zeggen hoe zoiets loopt.  Er kan gewoon wel een klik zijn tussen honden. Zie dit topic: Hector/Boy
Weet dat het bij bovenstaand verhaal gaat om een zeer dominante teef die maar weinig reuen kan hebben. Zelfs als ze loops was, was er maar 1 reu die van haar 'mocht'.....
Maar ja....het blijft natuurlijk wel een risico. M.i. had je het beter kunnen proberen met een asielhond uit NL, want wat gebeurt er met Patch als het niet blijkt te gaan?
Ik hoop dat ze elkaar helemaal geweldig vinden.;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "2de hond " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wie had dat verwacht?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^