Advies eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

Beste mensen,Wij voeren onze hond met Royal Canin mini junior, de fokker is hiermee begonnen en wij zijn hiermee doorgegaan. Wat dit betreft ben ik nog erg onervaren, wij geven al onze (eerdere) honden gewoon brokken en daar zijn ze allemaal nog oud mee geworden.
Nu is ons nieuwe hondje wat anders, hij eet alles op straat op, net een stukje spons waardoor ik me toch wel zorgen ga maken. Hij eet ook de hele dag door poep op straat. 
Ik heb begrepen dat dit ermee te maken zou kunnen hebben dat hij geen goede voeding krijgt waardoor hij altijd extra honger heeft.
Ik heb ook gelezen dat de hond af en toe pens geven helpt.

Hebben jullie een idee?
Ik hoor het graag

Gr Myrna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies eten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het kan inderdaad zijn dat hij wat te kort komt, maar het kan ook gewoon "gewoonte" zijn. Je zou een andere brok kunnen proberen, Royal Canin heeft geen geweldige naam.. O-)

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ik heb vaak gehoord als honden van straat eten ze niet genoeg voeding binnen krijgen of in ieder geval bepaalde bestandsdelen van de voeding niet genoeg binnen krijgen. Royal Canin staat niet al te best bekend hier op HP, en ik zelf vind het ook rommel, er zijn vele merken andere brokken die wel wat duurder zijn, maar wel een hoger vleespercentage bevatten en geen granen bevatten. De brokken die geen granen bevatten en meer vlees, daar gaat een hond ook minder van poepen, omdat honden granen niet verteren, poepen ze zoveel. Ook wij waren een leek op het gebied van de voeding voor de hond, maar ik heb inmiddels na 5 verschillende soorten brok te hebben geprobeerd wel gemerkt dat vers vlees voeding het allerbeste is voor mijn hond. Ze poept er minder van, de ontlasting is mooi en compact en niet dun, ze drinkt vele malen minder, en ze eet in 1 keer haar bak leeg en Kyra smult er van. En voor mij is vers vlees voeren goedkoper als graanvrije brokken met een hoger vleespercentage voeren. Ook wij hebben veel soorten brok geprobeerd, FarmFood, Caro croc, Cavom enz. Op het laatst had Kyra Doglovers gold Passion, dat kostte 52 euro voor een zak van 13 kilo, maar daar deed ze net zolang mee als een zak van Cavom van 20 kilo, dus dat bewijst wel dat DLG veel meer voeding bevat dan Cavom, hoe goedkoper iets is hoe meer je er van moet voeren. Royal Canin staat niet echt goed bekend, en dat is maar goed ook. Het beste is gewoon vers vlees voeren, en als je dat niet wilt zou ik overstappen op graanvrije brokken met een hoger vleespercentage, deze brokken zijn vaak erg prijzig, maar in verhouding valt het reuze mee vaak. Dogloversgold Passion heeft twee graanvrije varianten, Wolfsblut heeft graanvrije varianten, Acana ook, Orijen ook maar die vind ik echt te duur, Applaws, en nog vele merken, als je wat wijzer wilt worden over een goede brok raad ik je aan eens op de website te kijken die in de volgende link staat vermeld http://www.voerwijzer.com/wat-een-goede-brok. Op deze website staat van alles over brokken, vers vlees voeding en wat wel en niet goed is voor je hond. Kyra eet bijna nooit van de grond en gelukkig helemaal geen poep, dus ik begrijp dat dat niet zo fijn is.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Ik neem aan dat je puppy nog jong is, dus het is niet heel gek dat hij nog van de straat eet. Ze proberen alles uit met hun bek en dus gaat alles naar binnen.
Of dat dus komt door voedselgebrek weet ik niet..

Wat betreft RC, dat is inderdaad een wat mindere brok.
Kijk naar graanvrije brokken waar vlees op nummer één vermeld wordt.

" Nu is ons nieuwe hondje wat anders, hij eet alles op straat op, net een stukje spons waardoor ik me toch wel zorgen ga maken. Hij eet ook de hele dag door poep op straat. 
"


Even over een stukje spons. Hou dat wel goed in de gaten hoor!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies eten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vertrouwen hihi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^