Barfen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel baasje van Daisybaasje van Daisy

Vele van jullie schijnen te barfen.
Ik heb er vandaag ook naar gekeken en zie dat er ook kuikens word gegeven en hamsters met alles er op en der aan.
Ik vind het een heel eng en zielig idee en het ziet er Zielig uit. Hebben jullie er geen problemen nee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Barfen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Je kan evt ook "gemalen barf" geven.. Dat heet barfmenu:-D je hebt ook nog andere soorten natuurlijk.. Maar dat scheelt wel het nare aangezicht;-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Mijn honden krijgen KVV (Punk fulltime, Cosmic in het weekend, die krijgt door de week brok). Ik heb een keertje kippennekken voor ze gehaald maar dat vond ik redelijk.. vervelend. Ik ben 12 jaar vegetariër geweest, ben nog erg vlees-gevoelig (kan bijvoorbeeld ook geen rauw vlees voor mezelf snijden, iiieee!) dus nee, het is niks voor mij! O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

jawel ik heb wel wat problemen hoor, ben zelf vegetarier, maar wil mijn hond die een alleseter is dat niet aandoenO-), maar het blijft een dilemma en ik kijk wel uit wat ik geef, zo gaat mijn hond dus ook geen kuikens eten of lammetjes, dat zijn babies dat vind ik dan wel te ver gaan.

honden page profiel baasje van Daisybaasje van Daisy

Ik ben geen vegatarier maar toch heb ik er veel moeite mee een hele dier te geven.
Ik geef wel zonder moeite KVV.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Nope, geen problemen mee. Kuikentjes bijvoorbeeld worden sowieso gedood. Of mijn honden ze eten of niet. Toch voer ik ze niet, maar dit heeft met de voedingswaarde te maken.

Ik kijk meer naar of een dier voor mijn hond heeft moeten sterven of dat het sowieso al om de één of andere reden dood moest. Dat vind ik wel belangrijk. Maar de zieligheidsfactor heb ik geen last van. Een dooie hamster is net zo zielig als een dooie koe.

honden page profiel L VL V

honden foto van L V

Kuikentjes worden volgens mij vooral aan slangen gevoerd, en niet aan (barfende) honden. Veel honden schijnen bijvoorbeeld nogal te kunnen mutsen met vlees waar nog vacht/veren aan zit. 

Als ik het nut ervan ingezien zou hebben zou ik gewoon kuinens en hamsters aan mijn hond voeren. Niet alleen voor voedsel maar ook voor kleding brengt de mens heel veel dieren om en iedereen werkt daar aan mee. Ik zie niet in waarom ik het dragen van leren schoenen wel oké zou vinden maar het dode kuiken voor mijn hond extra zielig is. Alsof jonge dieren er extra toe doen... jong en oud zijn voor mij gelijk en aangezien ik het niet zo zitten om geheel zonder dierlijke producten te leven maak ik geen onderscheid.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Santa barft niet, maar ik zie het verschil niet tussen kvv, barf of wat op mijn bord aan vlees ligt.
Voor alle drie is een dier gedood.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Nee hoor, geen problemen mee. Kuikens en hamster met alles er op en eraan, geef ik dan weer niet, maar wel bijv. eendenkarkas of konijn.

Wat vind je precies zielig? Specifiek die kuikens en hamsters of het hele idee van vlees voeren?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Tja, ik zie dat verschil tussen KVV en BARF zeker wel, hoor. Mijn honden krijgen regelmatig wild gevogelte en konijn. 100% het intacte dier en volledig in balans voor die dag. Daarvan weet ik de herkomst en staat hoger in kwaliteit dan menig KVV, waarvan je uiteindelijk nog niet weet wat je voert. 

Hier wordt dus met grote tevredenheid prooidieren gegeven, die anders als overschot niet kwijt te raken zijn aan poelieren. Dit is prachtig hoogwaardige voeding. Zielig is het zeker niet. Al kan ik me voorstellen dat mensen daar moeite mee hebben. Dan zijn er binnen het BARF mogelijkheden om je eigen prooidier te simuleren en karkasdelen, spiervlees, orgaan en 'overige' te voeren als je het niet ziet zitten om intacte prooidieren te geven. Mocht je meer willen weten: http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/

Ik geef mijn honden geen kuikens en hamsters...dat is meer kattenvoeding.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

nee, ik vind het totaal niet eng.
Integendeel, ik vind het enorm fascinerend. Trek er ook heel vaak foto's van.
Pups van 5 weken een konijn zien binnenwerken... prachtig hoe dat instinct nog steeds aanwezig is en ze precies weten wat ermee te doen. En dan zouden er zijn die zeggen dat een hond geen vleeseter is...

Kuikens/muizen/kleine prooidieren hou ik voor de katten. Al krijgt de hond er ook altijd wel eens eentje toegeworpen als snack ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou geen hele (huis)dieren kunnen geven zoals konijnen, hamsters, duiven, kwartels etc. Ik moet niet kunnen zien wat het is geweest en dan is het goed ;-)
Zoals karkassen (dus zonder kop en zonder veren/vacht) en nekken vind ik geen probleem. Gemalen spul vind ik ook geen probleem.
Vlees vind ik geen probleem.
Organen heb ik me wel even overheen moeten zetten omdat ik vanwege mijn medische achtergrond weet hoe die dingen eruit zien ;-)

Ik geef overigens ook niet hele bloederige dingen.

Het enigste waar ik me nog overheen moet zetten is het knuffelen van mijn hond terwijl ze aan de barf/kvv gezeten heeft ;-) Ik ben wel benieuwd hoe anderen dit doen..
Mijn bouvier eet zo danig dat haar hele kop onder zit.. Vooral haar sik en snor. Vervolgens wil ze heel graag haar kop op schoot leggen en knuffelen..

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Kuikens en hamsters vind ik geen voedsel voor de hond, kuikens is niet meer dan een ei en hamsters zijn gewoon erg duur zeker voor een hond.Ik heb het wel geprobeerd aan mijn katten te voeren, zielig, tja wat is zielig ze zijn toch al dood. Helaas aten mijn katten het niet zonder dat het eerst de hele kamer had gezien ;-)

Het leuke van BARF is wel dat je niet hele dieren hoeft te voeren, onherkenbare onderdelen zoals karkas/nekken is ook goed.

Jessy heeft wel eens hele duif gehad, ze vrat alleen de veren niet dus moest ik ze zelf ontdoen van de veren. Ook ganzen rechtstreeks van de jager komen in de veren aan, ziet er zielig uit maar als ik dan bedenk hoe ze hier genieten van hun BARF maaltijd dan valt dat zielig in het niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Barfen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Beverwijk en omstreken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^