Winderige pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Mijn pup is al een paar dagen ontzettend winderig. Af en toe komt er echt een gigantische wind-lucht voorbij die behoorlijk stinkt. Nu vraag ik me toch echt af hoe dit nou toch komt... 

Hij kreeg vorige week zondag waterdunne diarree, maandag naar de dierenarts; 2 injecties (verzachtende injectie voor darmslijmvlies + antibiotica) gekregen en moest een paar dagen speciaal voer eten en 10 min. voor de maaltijd een speciaal ontlasting-bindend drankje innemen. Het gaat absoluut de goede kant op, al was het einde van de ontlasting net wel weer wat dunner. 

Momenteel krijgt hij brokken te eten (Profine Junior Large Breed Chicken & Potatoes). De dierenarts is nl anti vers vlees, dus om haar met het herstel van de diarree niet tegen te werken geef ik hem nu deze brokken. Hij krijgt ook een geperst runderhuidbot en van die kleine hap-slik-weg staafjes van geperste pens/rijst. (het bot om hem bezig te houden als hij niet in de bench zit, anders wil hij OF continu spelen OF continu ondeugend zijn, de pensstaafjes om hem in de bench te zetten). 

Ligt het nu aan zijn voeding? Wat moet ik veranderen? Toch vlees geven? Welk vlees is het beste? Ik gaf eerst Energique (gaf de fokker toen hij nog klein was ook), maar vond dat er wat karton-achtig uitzien dus ben overgestapt op Duck Rund Compleet. Ik ben hier niet supertevreden over, hij poept veel, vaak en het is niet altijd van de goede consistentie (eerder wat zachter dan echt mooi stevige ontlasting). Het enige wat ik fijn vind, is dat de porties al verdeeld zijn. Ik had laatst ook Vlees Compleet van Smuldier maar toen kreeg hij groenige, dunne ontlasting. 

Zoals jullie zien, een hondje met een lastig maag-darmstelsel. Hij is nu 6,5 maand en 16 kg en dat is dus veel te klein. Hij heeft een giardia parasiet gehad en ondanks behandeling kwam hij hier niet vanaf. Vandaar de achterstand. 

Dank voor jullie hulp!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Winderige pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja denk wel dat het door de voeding komt, granen veroorzaken veel ballast, ballast wat er uit moet gaat tie sche...ten van laten. :-D

je hond is nog niet up to date wat de darmflora betreft, zolang dat nog niet helemaal goed is heb je kans dat tie toch winden laat en dat dat niet bepaald lekker ruikt.

je bent onder behandeling van je dierenarts, nog geen vaste poep, nog af en toe diaree, nog niet helemaal vrij van giardia ?? , houdt toch even het advies aan van je dierenarts, zwak darmgestel dan kan ook vers vlees niet ten goede komen.

sanofor, kan voor een goede darmflora zorgen, is niet schadelijk voor je hond is een natuur produkt, de darmflora gaat er met sprongen omhoog van. coogle maar eens en bekijk het op je gemak waar het voor is. natuurlijk produkt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

laat die runderbotten weg, geef die voorlopig niet, daar kan ook diaree van komen, pensstaafje mag, maar niet te vaak en zeker niet iedere dag, hou je nu even aan dat dieet van je arts, eerst weer goede poep.

en niet een week, maar weken, voor je wat bij gaat voeren van runderbotten, weg laten voorlopig.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Goede tip! Dat wordt even niks extra's voor hem! :-)

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Hoi,
Misschien moet je het bot van runderhuid eens vervangen door iets anders? Mijn hond is 5 maanden en kan daar ook niet tegen. We zijn nu overgestapt op een Kong met bijhorende vulling. Die lijkt ze beter te verdragen.

Loes staat trouwens ook niet op vers vlees; ze krijgt brokken van Hills. (Vroeger kreeg ze Puro, maar vind dat zelf niet zo heel goed; we hebben het ook gekregen van de fokker)
Haar ontlasting is nu goed en ze heeft geen last meer van winderigheid, want ze kon er ook wat van hoor.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Haha ja je hoort niks en opeens denk je; snif snif, ooooooh maxi stinkerd! Haha! 
Die botten ga ik maar even links laten liggen en zijn kong weer geven. Probleem is dat Maxi een mega actieve hond is, die echt geen minuut stil ligt. Ik wil hem niet de hele tijd in de bench leggen, maar als ik hem geen bot geef of met hem speel, moet ik hem continu in de gaten houden en dat kan niet altijd (als ik naar de wc ga, ga koken etc.).

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Deze brokken werken juist met low-grain formule, dus zou daar eigenlijk niet aan kunnen liggen toch? Maar ja, toch wel gek dat hij dan zoveel poept natuurlijk :S hmm! Was al bewust van Eukanuba overgestapt naar vers vlees en wilde voor vakanties etc. een brok erbij voeren, dus daarom voor deze gekozen. 

Ik moet maandag weer even met de dierenarts bellen om aan te geven hoe het gaat en zij had had al gezegd dat ze hem bij te weinig verbetering weer op de Panacur zet. Pff, word er zo moedeloos van. Na zijn laatste uitbraak in januari ben ik overgestapt op vlees en toen ging het echt heel goed. Zo af en toe wel weer wat zachtere ontlasting maar nooit meer diarree. Vandaar dat ik de dierenarts ook een beetje negeerde qua advies, omdat het op de brokken (Eukanuba) niet goed ging. Maar nu gaat het toch weer fout! :( 

Ik ga zeker naar de Sanofor kijken!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als de giardia toch weer de kop opsteekt, blijft tie inderdaad aan de dunne, de ene keer goed de andere keer niet, sanofor zorgt voor een goede darmflora, is een natuur produkt, kan je gerust geven, zoek het maar op en vraag het desnoods aan je dierenarts wat tie er van denkt., de darmflora moet toch echt beter worden. vooral honden met giardia .

wat je kan doen is als het straks wat beter gaat, smorgens de brok geven savonds vers vlees, ging immers goed beschrijf je ?

en eens een wind kan best hoor, heeft iedereen wel eens, maar niet de hele dag maar door. :-D

en zoveel poepen per dag, komt door de giardia , dunnen poep , steeds aandrang, en ook door de brok, vandaar als het wat beter gaat, dan smorgens wat brokjes, savonds mooi vers vlees.

Anoniem (Gast)

weet je zeker dat het je hond is en niet stiekem je man ':-)

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Hahaha, ja, ik heb dan wel geen man, maar mijn schoonzusje liep gisteren langs op het moment dat ik een vieze geur rook, maar ze beweerde bij hoog en laag dat ze niets had gedaan. Jaaaja, totdat ik Maxi in zijn bench had gelegd en daarna in de gang kwam en echt zo'n vieze lucht rook! Net of hij in zijn bench gepoept had ;-)

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Nou, ik heb het runderbot laten liggen, een Kong gegeven. Zijn ontlasting is niet goed. Vanochtend begon het goed, al moet ik zeggen dat ik wel die 'droge harde, licht glanzende drol' mis, maar naar mate de dag vorderde werd het einde van iedere ontlasting weer drappig. :( Er komt een behoorlijke lucht van de ontlasting af en hij poept gewoon te veel; een hele hoop bij iedere wandeling (5-6 keer per dag) op 2 x 150 gram brokken, dat is niet normaal!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Winderige pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Fotoshoot in de bloemetjes!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^