Neurologisch probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anneke en de chi'sAnneke en de chi's

honden foto van Anneke en de chi's

Beste hondenvrienden,
Mijn chihuahua van bijna 2 heeft een neurologisch probleem. Hij vertoont een heel raar gedrag, 't is dan net of hij alsmaar naar boven (in de lucht)kijkt en hij heeft dan ook evenwichtsproblemen...Bas kreeg antibiotica en Prednoral van de DA en dan ging het wel over, maar het lijkt toch of het probleem steeds terug komt, niet in zo een erge mate als de eerste keer maar toch... Bloedonderzoek liet geen bepaalde afwijkingen zien. Een MRI-scan hebben we nog niet laten maken, ik ben helaas niet verzekerd en 900 euro vind ik toch een absurd bedrag, hoe graag ik ook Bas genezen wil zien. Het is maar de vraag of ze op de MRI iets kunnen zien en of hij dan daar daadwerkelijk voor behandeld kan worden. Met de fokker hebben we helaas geen contact meer maar we hadden al zo een gevoel van nee deze fokker is niet goed bezig. Sommige fokkers vergeten wel eens dat je van dat beestje ontzettend veel houdt en dat het een stukje van je leven wordt en dat het niet fijn is als je in de mallemolen van de ziekenhuizen komt. Ik heb gelukkig nog een andere chihuahua die kerngezond is ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Neurologisch probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Het zou Syringomyelie kunnen zijn. Dit komt veel bij Cavaliers voor maar ook bij Chi's.De enigste manier om hier zekerheid over te krijgen is het laten maken van een MRI scan.
Ik weet niet waar je woont maar in Best zit een kliniek die een gereduceerd tarief hanteert voor Cavaliers die  worden gescand op CM/SM. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat tarief ook voor Chi's geldt.
Ik heb voor mijn Cavalier vorig jaar rond de 260 euro betaald voor een MRI scan.
Voor de nodige informatie kan je er altijd naar toe bellen. Want 900 euro is een heel bedrag, zeker als je niet verzekerd bent.
Epilepsie is ook een mogelijkheid.
Sterkte met je hondje!

honden page profiel Anneke en de chi'sAnneke en de chi's

honden foto van Anneke en de chi's

Dankjewel voor je reactie Roos...
Ja Syringomeyelie daar hadden we ook al aan gedacht, hoewel Bas verder weinig symptomen daarvan vertoont, maar er zullen waarschijnlijk wel verschillende vormen kunnen voorkomen. Momenteel gaat het gelukkig weer heel erg goed, maar als hij het nog terug krijgt gaan wij richting Best. Stel dat Bas syringomeyelie heeft krijgt hij daar dan bepaalde medicijnen voor ? volgens mij is het niet te genezen toch ? afijn de dierenarts zal ons wel uitsluitsel kunnen geven.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Ik zou toch echt de scan gaan laten maken.
Miss dat je iets kunt regelen?
Best is iig goedkoper.
Maar ik neem aan dat je ook niet wilt dat Bas pijn heeft...

honden page profiel Anneke en de chi'sAnneke en de chi's

honden foto van Anneke en de chi's

Hoi Cabasja
We geloven niet dat Bas pijn heeft hoor, anders hadden we al lang verdere stappen ondernomen. Er is trouwens al heel wat onderzocht bij de DA, enkel de belangrijke MRI moet nog genomen worden. Ik begrijp ook wel dat de DA geen diagnose kan stellen zonder de scan. Het gaat mij nog niet zo zeer om die 900 euro, als het moet dan moet het maar wat na de scan ? Stel dat hij dan nog een (hersen)operatie moet ondergaan... nog maar eens onder narcose pff :'( Maar inderdaad zoals je zegt we willen absoluut niet dat bij pijn heeft dus gaan we richting Best. Zal jullie op de hoogte houden van de diagnose van de DA !

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

"  Stel dat Bas syringomeyelie heeft krijgt hij daar dan bepaalde medicijnen voor ? volgens mij is het niet te genezen toch ? afijn de dierenarts zal ons wel uitsluitsel kunnen geven. "

Nee, Syringomyelie in niet te genezen. Syringomyelie wordt veroorzaakt door Chiari achtige Malformatie (te kleine schedel waardoor de hersentjes uit het achterhoofdgat puilen).
Doordat het hersenvocht en het ruggenmerg vocht niet goed circuleert ontstaan er holtes in het ruggenmerg genaamd Syringomyelie.
Mocht dit er bij een MRI scan uitkomen zal de behandelend arts je een medicatie schema geven.

Een operatie is geen optie. In het buitenland hebben ze wel operatie's hiervoor uitgevoerd, maar de resultaten zijn bedroevend slecht. Veel van deze hondjes stierven binnen een aantal weken of er kwamen tal van andere klachten, dus daar zullen ze hier in Nederland niet snel aan beginnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Neurologisch probleem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: broodfokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^