examen eg tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

Hallo allemaal,
Aanstaande dinsdag hebben Beau en ik het examen van de gehoorzaamheidscursus eg.
Er gaan veel dingen goed, als ik hem laat zitten en zeg blijf, dan blijft hij goed zitten, hij laat zijn tanden goed zien en als ik daarna zeg sta, staat hij netjes op. Daarna komt betasten, dat gaat ook wel prima, zolang ik hem maar een beetje ondersteun (dat zijn wel minpunten, maar goed...) en hier komen gaat ook altijd goed met fluitje, helaas mag dat niet op examen, dus ben benieuwd of dat gaat lukken, de instructrice heeft er in ieder geval wel vertrouwen in, dus laat ik dat dan ook maar doen;-). Daarna moet hij blijven zitten, ik maak hem los, loop 10 stappen verder (de hond blijft nog steeds zitten op zijn plaats) en loop dan weer terug, geef dan normaal een snoepje, zeg weer blijf en loop nogmaals verder, dit keer 15 stappen en loop weer terug. Dit alles gaat wel goed en daar heb ik dan wel vertrouwen in, maar we moeten ook voor-achterlangs en volgen. Helaas gaat dat gewoon slecht:'(. Hij vind er niks aan, normaal maak ik de commando's altijd erg leuk voor hem zodat hij er ook lol in krijgt, maar dat lukt niet hierbij. Als hij zit en ik zeg kijk (commando wat ik hem heb aangeleerd) dan kijkt hij en zodra ik dan zeg volg kijkt hij weer naar beneden en is de aandacht verdwenen, hij is dan lekker aan het snuffelen in het gras en daar kom ik niet meer tussen, wat ik ook zeg. Met snoepjes ging het nog wel redelijk, ik kreeg dan zijn aandacht 2 a 3 seconden, daarna was zijn aandacht weer weg, dus om de 2 a 3 seconden moest ik een snoepje geven. Heb dit niet kunnen uitbouwen, dat lukte gewoon niet. Op het examen moet ik het zonder snoepjes doen, de instructrice zei dat ik dan maar moet doen alsof ik een snoepje heb, maar dat werkt dus maar 3 seconden, als hij dan door heeft dat hij toch niets krijgt kijkt hij de volgende keer ook niet meer. Ik weet niet meer zo goed hoe ik dit op moet lossen en wat de beste manier is. Het probleem is gewoon dat hij geen aandacht heeft voor mij. Ook met voor-achterlangs lopen is dat een probleem. Andere honden zijn zijn grootste beloning, daar kan niets tegenop, dus zodra een hond voor hem komt lopen en hij mag daar niet op reageren, lukt dat met hem gewoon niet, met snoepjes moest ik echt om de seconde een snoepje geven, dat gaat dus op het examen ook niks worden:'(. Ik heb ook echt geen idee wat ik hieraan moet doen. Blijven zitten doet hij wel, maar zouden ze punten aftrekken als ik tegen Beau zeg blijf en dan een meter verder naast hem ga staan als de andere honden de oefening voor- achterlangs doen? En weten jullie misschien hoe je die aandacht vast kan houden zonder snoepjes? Of andere oplossingen?

Sorry, het is een beetje een lang verhaal geworden!O-) hihi

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "examen eg tips " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Ik heb deze EG ook met Levi gedaan (KC Delft toch?)
Ik praat altijd best wel tegen levi en dat werkte ook goed.
Je moet voor die verplichte onderdelen minimaal een 5 hebben, dus als ze er 1 of 2 punten aftrekken is dat zo'n ramp nog niet hoor.
Ik ben helaas 2 x gezakt op het voorkomen, omdat hij dan ineens het veld over rent zodra ik die paar stappen moet doen

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

Ja':-), hoe wist je dat het kc delft was?Praten helpt bij Beau helaas ook niet, hoe gek ik mijn stem ook maak. Daar probeer ik ook op te oefenen als ik hem uit laat. Vraag me wel eens af watdie mensen wel niet van me denken haha. Allemaal gekke geluiden en stemmen, die ook wel eens alsof ik iets uit de lucht vang ofzo, dan maak ik het heel geheimzinnig, maar als hij het na een paar tellen niet krijgt is het al niet interessant meer. Gekke geluiden, dan doe ik een vogeltje na ofzo, helaas, dat werkt ook niet.  Ik denk dat ik helaas ook ga zakken:'(. Hoeveel punten kan je dan krijgen op de verplichte onderdelen? 10 punten? 

Oh dat velt over rennen zie ik hem ook nog wel doen hoor, zonder fluitje ging het altijd zo, ze raadde me toen aan om een fluitje te nemen, dat werkte perfect! Ben toen een keer me fluitje vergeten, dus moest hem toen roepen en hij kwam! was toen echt heel blij, want ik had dat echt niet verwacht. Maar hoop dus dat dat niet de enige keer was dat hij zonder fluitje luisterde.

Ben je uiteindelijk wel geslaagd, of heb je het maar opgegeven. Ik wil wel graag slagen, omdat ik heel graag behendigheid met hem wil gaan doen. In ieder geval bedankt voor je reactie!

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Ik weet dat omdat jij ook op Chardon rijdt? ;-) en ik Beau al een paar keer gezien heb hahaha

Je hebt 9 onderdelen, daar kan je allemaal 10 punten voor halen.
Voor 6 van de 9 moet je minimaal 5 punten halen, anders is het gezakt op verplicht onderdeel.
Zelf niet te zenuwachtig zijn, dat is altijd mijn probleem.
Als de rest super gaat, gewoon proberen dat volgen maak het zo leuk mogelijk.
Dan moet je het vast wel gaan halen! Iemand die ik ken had ook moeite met volgen maar kreeg er toch nog 5 punten voor, dus geslaagd.
Ik ga duimen voor je! Heb zelf Maandag examen

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

ohh haha. Dat zenuwachtig zijn zal ook wel een probleem worden hahah, dat heb ik ook altijd. Vorige week gingen we examen oefenen zoals het dinsdag ook gaat, zelfs toen was ik al zenuwachtig...

Welke curcus volg je dan dat je ook examen hebt? Ook nog de eg? Succes dan We duimen voor elkaar!

honden page profiel Karin & LeviKarin & Levi

honden foto van Karin & Levi

Ik doe nu de clicker intro om daarna de clicker EG te kunnen doen :-)

honden page profiel Beau0504Beau0504

honden foto van Beau0504

oh leuk, ik heb ook getwijfelt of ik dat zou doen, heb toch voor normaal gekozen. Lijkt me erg leuk! succ6!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "examen eg tips " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^