Chemisch castreren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Zojuist maar is even de dierenarts opgebeld ivm evt chemische castratie voor Andor.
Hij word in Juni 3 en blijft aan het markeren in huis, heb al blaasontsteking alles uitgesloten, maar hij blijft markeren.

Nu ben ik echt op een punt beland dat ik er helemaal klaar mee ben.
Dat markeren in huis moet afgelopen zijn.

Maar hoe werkt zon chemische castratie, die chip of iets doen ze bij mijn dierenarts niet omdat ze een nare ervaring hebben gehad met een hond die er gigantisch ziek van is geworden. Als ik er op sta doen ze het wel, maar liever niet.

Definitief castreren wil ik niet direct omdat Andor zo onzeker is en ik wil eerst kijken doe die chemische castratie werkt op hem.

Qua gewicht, moet ik daar ook aan denken?
Meneer weegt nu 26.4kg maar zijn ribben voel je alleen nog door heel wat druk te zetten. (voorheen was hij altijd broodmager).
Hij krijgt nu een 500gram Cavom per dag, ene keer eet hij alles op, andere x doet hij 2 dagen over dit portie.

Wie heeft ervaring?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chemisch castreren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Dus hun doen alleen een injectie?

In mijn ogen werkt die spuit tekort om echt een beeld te krijgen van de reactie op een castratie.
Een chip werkt een half jaar en zo krijg je goed de kans om hem te begeleiden en kom je er ook achter of hij onzekerder word of juist zekerder.
Misschien heeft het tijd nodig en vervaagt de onzekerheid na een tijdje.

Wij hebben in november een chip laten zetten en Djago is er totaal niet ziek van geweest.
We merkte met een paar weken al echt verschil. (positief)
Hij markeerde niet in huis maar hij was gewoon niet te houden met andere honden.
Na een paar weken merkte we al dat het snel beter ging met Amy. Hij liet haar meer met rust en hij was ook makkelijk te corrigeren.
Hij werd rustiger in zijn hoofd en luisterde daardoor ook beter.
Hij wilde ook nog wel eens op zijn kussen rijden maar dat heeft ie sinds de chemische castratie ook niet meer gedaan.

We hebben hem 3 weken terug ook definitief laten castreren omdat hij er echt goed op reageerde.

Een injectie werkt maar 6 weken en een chip gemiddeld 6 maanden.
Wij waren voor de chip incl. consult 100,- kwijt.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

De assistente waar ik mee sprak had het over een werking van 4 tot 6 maanden en het koste voor Andor €65,- ongeveer. Weet nu dan niet meer waar het uiteindelijk over ging.

Andor heeft een keer flink gereageerd op een Enting (hij ging Knock out) dus vandaar dat ik nogal angstig ben in dat soort dingen als ze zeggen dat er 1 ziek van is geweest.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Dan hebben ze het over de chip gehad.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Je hebt inderdaad 2 verschillende door middel van injectie die werkt gelijk en met een chip die werkt na een week of 5-6.

Is het bewezen dat de hond daadwerkelijk ziek werd van die chip?

Diesel heeft ook eerst een chip gehad en hij is daar niet ziek van geworden.
Bij een enting worden er natuurlijk bepaalde ziektekiemen in een lichaam gespoten en met een chip zijn het hormonen volgens mij is dat toch iets anders.

Ik was volgens mij 85 euro kwijt aan het plaatsen en consult.
Het heeft hier prima gewerkt en ik zag echt een positieve verandering in zijn gedrag en toen de chip uitwerkte en zijn oude gedrag weer langzaam terug kwam hebben we h'm definitief laten castreren.

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Het is maar een half vergelijk, maar een vriendin van mij liet ooit een staafje als anticonceptie plaatsen. Ook zij is er enorm ziek van geworden en het staatje moest er onmiddellijk uit. Als het bij mensen kan zou het bij dieren ook wel kunnen denk ik dan.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

in de meeste gevallen reageren honden goed op de chip, maar niet altijd
dat is ook niet vreemd, want je plaats eigenlijk een ''vreemd lichaam'' in je hond, iets wat er niet hoort.

zo worden die andere chips (de legitimatiechips zeg maar) ook wel eens afgestoten door het lichaam, al gebeurt dit zelden. Die chips zijn van een of ander biologisch, natuurlijk huppeldepup materiaal gemaakt.

Meestal gaat het gewoon goed, zo'n chip.
Maar als je iets aanbrengt, openmaakt, veranderd aan een levendwezen is er altijd kans dat er niet goed gaat. Eigenlijk is het een groter wonder dat het juist zo vaak goed gaat.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Denk dat ze het inderdaad over een chip hadden want de injectie werkt heel kort en is eigenlijk in mijn ogen nutteloos, volgens mij werden honden juist daar ziek van. Onze hond heeft nergens last van gehad, niet ziek of iets, het ging goed met hem.
Wij hebben onze amstaff reu (Hunter) met 8 maanden chemisch laten castreren, er viel gewoon geen land met hem te bezeilen, niet markeren zoals jou Andor doet maar echt vervelend dominant gedrag, opdringerig, niet luisteren, onrustig vooral, in zijn hoofd, geen seconde lag ie stil, ook niet als we een paar uur met hem waren gaan wandelen. Dus toen hebben we besloten om hem chemisch te laten castreren om te kijken of het gedrag veranderde. En hoe dat veranderde, we merkte erg snel resultaat (binnen 3 weken al) hij werd rustiger in zijn kop, kon zich concentreren op wat wij vroegen, we waren er erg blij mij en wat nog het beste was, hij leek er ook blij mee te zijn, alsof ie eindelijk rustig kon zijn. Toen het uitwerkte merkte je dat ook gelijk (na 8 maanden ongeveer) hij werd weer onrustig en begon weer dominant gedrag te vertonen. Toen hebben we het even aangekeken en toch besloten hem definitief te castreren, dit is afgelopen februari gebeurd en ja hoor na een week was ie weer z'n gewone zelf.

Ik ben dus echt niet tegen castratie maar er moet wel een reden zijn waarom je het wilt doen, en zo te zien heb jij die reden, zou er zelf ook gek van worden als ie bleef markeren, een chemische castratie is tijdelijk dus je kan het altijd proberen':-)..

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Dank jullie voor de reacties.
Zou zo nog even een keer de dierenarts bellen want ze had het er wel over dat het na een week of 2 al merkbaar moet zijn, dat past dan weer meer bij die injectie ipv de chip, maar de werkingsduur weer meer bij de chip. Zo maar even een belletje wat ze nou precies bedoelde.

Bij Andor is het ook het luisteren wat wel een beetje meespeelt, hij is veel te druk in zn koppie.

Enting in 2011 heeft Andor overigens op gereageerd door over te geven en knock out te gaan, nog in de kliniek zelf.
Enting in 2012 heeft hij echter weer niet op gereageerd, dus hij reageert er niet standaard op of iets.

Maar zijn gewicht, moet ik daar nog rekening mee houden als ik zo'n chemische castratie laat doen.
Aangezien hij nu wel al akelig aanzet en wil natuurlijk niet opeens dat hij overgewicht heeft.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Er is mij verteld dat de chip tussen de 3 en 6 weken gaat werken, en dat het ongeveer 6 tot 8 maanden duurt. Het verschilt per hond, maar bij ons was het dus al na 3 weken merkbaar en pas met 8 maanden uitgewerkt':-). Maar inderdaad verwarrend wat jou DA je heeft verteld.

Dat had Hunter dus ook, veel te druk in zijn kop en toen "kon" ie niet luisteren want hij was met 100 andere dingen bezig, niet alleen buiten ook binnen. Ik zag dat Hunter er helemaal gek van werd en toen ie chemisch gecastreerd was was die frustratie bij hem weg.

Wel eng dat Andor zo hevig reageert op een injectie, toch vreemd dat er niet altijd een reactie op treed.

Volgens mij komen ze niet aan van een chemische castratie, weet het niet zeker, mijn hond was nog in de groei dus die werd sowieso nog wel wat zwaarder. Gewoon goed op letten, als ie wat aan komt geef je hem wat minder eten en/of koekjes en andersom.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Ik heb mijn reu een half jaar geleden chemisch laten castreren vanwege extreem hormonaal gedrag een een ontstoken spetter piemel.

3 dagen na inplanteren stond er een hoog loops teefje voor hem met open vulva en ik kon hem rustig naast mij laten zitten zonder ook maar een piep van hem. Hij is er heerlijk rustig van geworden na 2 maand waren zijn ballen nog zo groot als een paas eitje. Na een half jaar voelde ik dat zijn ballen weer gegroeid waren en ook aan zijn gedrag kon ik merken dat het uitgewerkt raakte daarom heb ik hem afgelopen maandag definitief laten castreren.
de chemische castratie veranderde de volgende dingen.
*rustiger in gedrag naar andere reuen.
*minder zijn neus in de lucht en dan achter het luchtje aan
*totaal geen sexuele drive meer. ook niet naar hoog loopse teefjes
*hij is 2 kilo aangekomen maar die kon hij makkelijk hebben
*even nodig gehad om zijn positie naar andere honden opnieuw te bepalen want zijn hormonen stuurden hem niet meer nu moest hij op karakter.
* hij loopt nu een stuk gelukkiger door het bos. Hij huppelt nu met een stok in zijn bek door het bos en geniet van het spelen met de andere honden uit onze roedel.


honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Lennon is net gechipt toevallig, inderdaad zou de chip tussen de 3 a 6 weken moeten gaan werken. Hij is dan ongeveer een maand of 4 tot 6 werkzaam.

We zijn nu zo'n (telt even terug) 5 weken verder. Ik merk aan zijn gedrag niet heel veel, alleen dat hij nu opeens meer eetlust heeft (hij was altijd een best lastige eter). Maar goed het kan dus ook nog een week of wat duren.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

@ suzanne

Voel eens aan zijn ballen. Als het middel gaat werken worden die namelijk steeds kleiner omdat er geen hormonen meer aangemaakt worden. Als het middel weer uitgewerkt raakt dan worden ze vanzelf weer groot.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ja ik moet toegeven dat de laatste keer dat ik gevoeld heb het verschil nog minimaal was inderdaad.

Maar Lennon woont bij mijn vader en ik bij mijn moeder dus kan nu eventjes niet voelen, zal morgen eens even kijken haha

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

Wij hebben Beau ook chemisch laten castreren, door middel van een injectie. Mijn DA vertelde dat het pas na 4 a 5 weken zou gaan werken, dat hij daarvoor nog wat drukker zou worden. Na 6 weken merkte we bijna geen verschil, het enige is dat hij niet meer zo veel rijdt, maar dat deed hij toch al minimaal. Die injectie zou zo'n half jaar werken. Ik wist niet eens dat er zo'n chip bestaat. Maar dat zo'n injectie maar een paar weken werkt en dat het al meteen werkt klopt niet en dat weet ik zeker.

Ik zou hem wat minder gaan geven, en merk je dat hij toch nog aankomt, dan nog iets minder. Merk je dat hij afvalt, dan iets meer gaan geven. Gewoon naar je hond kijken.

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Wij hebben Kean een staafje laten inbrengen die langzaam oplost in het lichaam. Zijn ballen waren naar ongeveer 1,5 maand terug gebracht naar een paas eitje. Toen ik aan gedrag merkte dat het uitgewerkt raakte waren zijn ballen alweer ter grote van een ei maat m. De tijd tussen plaatsing en het daadwerkelijk laten castreren was 6,5 maand. De dierenarts vond het beter om hem niet eerst weer hoog in hormonen te laten komen om hem daarna te laten castreren en de hormonen weer laag zouden worden.

honden page profiel kaykay

honden foto van kay

Ik denk dat ik het ook maar gewoon laat doen.
Maar zit nu heel erg in twijfel wanneer het het beste is.

Kayla is nu 10 weken en was natuurlijk het leukst geweest dat die chemische castratie precies over haar eerste loopsheid heen valt. Maar lijkt me heel moeilijk te plannen denk ik.

Heb overigens wel een plekje voor Andor hoor tijdens de loopsheid als het nodig is. Maar ze beiden gewoon lekker thuis houden was ook niet verkeerd geweest, al zou ik het niet aandurven om ze los bij elkaar te hebben, chemisch vertrouw ik toch niet zo goed als voor het echie, maar was wel fijner geweest voor de rust in Andor zn koppie dan.

Ze gaan tegen die tijd toch gescheiden, 1 in de kennel en 1 binnen. Of natuurlijk eentje uit logeren, maar toch.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chemisch castreren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^