Aggressie naar katten met dodelijk resultaat. Wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Toevallig zie ik dit zo staan, maar volgende keer kun je beter de roep een moderator functie gebruiken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aggressie naar katten met dodelijk resultaat. Wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

of de hond mensen/ kinderen zal gaan bijten heeft naar mijn idee te maken met de rede waarom deze hond zo gefocust is op de katten. als dit enkel jachtdrift is heeft het niets te maken met mensen of kinderen. je hoeft dan ook echt niet bang te zijn dat daar wat mee gebeurt.. maar als het frustratie is, agressiviteit of zoiets is.. dan zou het best kunnen dat dit gedrag kan gaan overstappen naar kinderen/ mensen. je ziet bij honden die uit frustratie bv bijten ook eerst beginnen met kleine dingen, eerst speeltjes die "gedood" worden.. daarna kleine dieren.. en later kan het overslaan naar mensen of kinderen.
dat heeft dan niet te maken met dat de hond die kinderen/ mensen als prooi ziet, maar meer met dat de hond op hen zijn frustratie uit. degene die dichtbij zijn, zijn dan de klos.
maar dan heb ik het dus echt over dat aspect. en niet wanneer het alleen jachtdrift is.
ik zou er in ieder geval zeker mee aan de slag gaan, want ik denk niet dat je wilt dat het verder escaleert.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Tuurlijk joh want een vlieg doodslaan is natuurlijk precies hetzelfde, ga maar vast bellen... 

En nee Mick als JOU konijn in MIJN tuin dus LAYKA haar territorium loopt en dan gepakt word hebben zowel jij als dat konijn pech.

Dit verhaal gaat over een hond en katten die in HETZELFDE huis wonen.
Die vergelijking maak ik dus met MIJN mening, jullie komen nu met vliegen en konijnen aan... Sorry hoor blijf vooral in je panty maar guess what... Ook ik mag een mening hebben en ik ben nou eenmaal geen type dat met de meute meekletst.


Fijn weekend! "


als de argumenten op zijn, komen de schreeuwers boven he.

Jij mag prima zo denken. Een dier (hond/kat) denkt niet zo.

Het kan dus helemaal prima zijn dat jij in je huis vanalle soorten dieren samen wil steken en houden en willen dat ze allemaal overeen komen... Maar die dieren snappen jouw redenatie niet. Dat maakt hun helemaal niet agressief, dat maakt hun net tot dieren. Zij hebben nu eenmaal geen compassie met andere dieren of verplaatsen zich in de gevoelens van andere dieren.

Mijn hond bijt vreemden die ongevraagd binnen komen. Personen die gekend zijn, mogen vrij in en uit.

als een hond het verschil kan maken tussen mensen onderling, maken ze al helemaal het verschil tussen een kat en een kind. daar gaan ze heus geen associaties gaan tussen leggen.

Helaas krijgen enorm veel honden een spuitje of worden gedumt in asiels door mensen zoals jij die hun als agressief bestempellen terwijl ze gewoon doen wat hun instinct hun ingeeft en geen greintje kwaad in zich hebben.

Ik vraag mij dan altijd we van de 2 dan eigenlijk het agressieve dodelijke monster is. Ik kan nooit verder komen dat het in elk geval niet de hond is. Helaas betalen de honden wel de prijs.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Beste topic starter,

Ik wilde graag inhoudelijk reageren op je bericht.

Wat een vreselijk gebeuren en wat zullen jullie enorm geschrokken zijn!

Aan de ene kant is het natuurlijk gedrag: het instinct van de hond om te jagen en zo zijn eten te verkrijgen is naar boven gekomen. Aan de andere kant is het voor ons mensen ongewenst gedrag.

Gezien dat je honden altijd de katten opjaagden, waren jullie in ieder geval op dit gebied niet de baas over de honden. De honden waren hun eigen baas.
Daarnaast hebben de honden nooit geleerd om de katten als onderdeel van de roedel te zien. Wellicht door een verkeerde aanpak van jullie kant, maar wellicht omdat de katten weinig thuis waren.

Ik zelf denk dat er in jullie geval maar 1 oplossing is en dat is per direct de honden naar het asiel verplaatsen zodat het asiel een geschikt huisje zonder andere dieren en met kennis van dit ras kan vinden. Dit omdat het nu extreem lastig is om dit pakken en opjagen eruit te krijgen. Het is voor mensen die aan hun eerste honden beginnen eigenlijk een vrijwel onmogelijke klus.
Wanneer de honden niet direct naar het asiel kunnen, dan zou ik ze in een bench laten overnachten en overdag een muilkorf op zetten. Daarnaast zou ik ze zo veel mogelijk gescheiden van de katten laten leven en ze alsnog zo snel mogelijk via het asiel laten herplaatsen.

Ik zelf zou absoluut afscheid van de honden nemen en de katten die er nog zijn lekker thuis houden. De katten waren er immers als eerst, niemand is bang voor de katten en er is blijkbaar wel controle over de katten. Dit alles mist bij de honden.

Wanneer je de honden zou houden en de katten weg zou doen, verwacht ik dat er nog meer porblemen zullen ontstaan en de honden uiteindelijk ook weg zullen gaan. Dit omdat de eigenaar van de honden nu al bang is van zijn eigen hond en de honden hem niet als baas accepteren en zijn angst absoluut zullen gebruiken.

Het is niet een leuke beslissing, maar ik denk echt dat het de beste beslissing is om de honden te herplaatsen. Voor jullie, de katten en de honden zelf.

Laat je weten wat uiteindelijk jullie beslissing is?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ik vind dit niet bepaald een manier om op elkaar te reageren.... Modteam? "


Over wie heb je het dan? Want ik vind dat er van alle kanten nogal boos op elkaar gereageerd wordt.

honden page profiel SylviaSylvia

honden foto van Sylvia


honden page profiel rataplanrataplan

honden foto van rataplan

Dat mijn ene hond wel samen kan met mijn konijnen en mijn andere hond ze wil opvreten is het mijn verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goede orde. Het zijn jachthonden, kan ik ze dat kwalijk nemen NEE, ben ik bang dat mijn ene hond mijn kind aanziet voor een kat of konijn NEE, dat zijn natuurlijk vergekijkenissen van NIETS.

Dan is het als ''baasje'' de taak om te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren, hou of je katten apart van de honden en de honden natuurlijk van de katten, wil/kan je dat niet, dan moet je keuzes maken, want veilig samen gaat niet gebeuren. Dan word het de keuze herplaatsen voor of de hond of de kat.

Mensen uit een jachthond haal je niet de jacht, ze hebben bewezen dat ze dat doen en de smaakt te pakken gehad, nee dan kan je geen risico meer lopen.

Of gaan we tegenwoordig alle honden maar veranderen, alle natuurlijke eigenschappen verbannen? Iets waar ze voor gefokt zijn? Bij de ene hond zal het wat meer aanwezig zijn dan bij een andere

honden page profiel SynergySynergy

honden foto van Synergy

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Tja, gebeurt wel meer, zoals iemand hier al aanhaaldde, soms wordt een kat aanzien als prooi. Zo heeft er ook een artikel in het maandblad Woef gestaan, een Stafford die de kat niet moest. Die mensen gingen naar een GT en die gaf allerlei tips, geraakte wel opgelost daardoor. Is gewoon soms het instinct dat overneemt, het is een hond....

Ik zou dus opteren voor een GT om te kijken wat je allemaal kan doen en ze tot dan uit elkaar houden. Ik zou geen van mijn dieren zomaar weg doen, maakt niet uit wie er eerst was, ze horen allemaal bij het gezin.
En als later, na de nodige inzet, toch moest blijken dat het niet verder kan. Dan zou ik niet enkel zien naar wie er eerst was, de katten of de hond, maar wel naar wie de beste thuis kan vinden. Is dat de kat, dan zou ik de kat herplaatsen en anders de hond. Inslapen is sowieso niet aan de orde vind ik !

Kat en hond is niet altijd een succes, heeft er totaal niets mee te maken dat de hond "agressief is", gaat ook niet overslaan naar kinderen ofzo. Nogmaals het is een HOND , van zodra er ook maar iets niet in het plaatje past van de mens, wordt er al te snel gezegd dat het geen normaal gedrag is.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Hallo TS,

Wat zitten jij en je familie in een rotsituatie. Heel vervelend dat het zover is gekomen. Wij hebben Kyra en dat is ook een kattenhater, maar zoals vele reacties hier worden gegeven, dat een katten hatende hond dan ook kleine kinderen en kleine honden rassen als kat gaat zien, vind ik persoonlijk de meest grote onzin. Kyra speelt met alle honden even leuk, en geeft kleine kinderen een lik, als ik zeker weet dat het kind dat niet eng vindt, anders hou ik Kyra tegen. Verder vindt Kyra alles en iedereen leuk, behalve katten. Laatst nog, ik was klaar met Kyra uitlaten en liep terug richting huis, ik kijk even naar links en lette niet op. Kyra zag een kat en ging als een dolle tekeer, ze trok enorm aan de lijn, ik struikelde zowat. Kyra heeft vanaf dag 1 dat ze hier was geen kat gemoeten, ze gaat er tegen tekeer alsof ze, ze wil vermoorden, ze is er al een aantal keer achteraan gegaan. Zij deinst er ook niet voor terug. En zo makkelijk is het niet om een hond die geen kattenvriend is af te leren dat hij/zij geen katten mag opjagen. Dat krijg je er niet uit. Dat je hond een kat heeft doodgebeten, betekent nog niet dat je hond vals is. Het is gewoon kennelijk altijd al zo geweest, ook al heb je nog zo je best er voor gedaan. Maar een hond die katten haat, blijft vaak katten haten. Ik zou beide dieren niet herplaatsen. Ik zou de kat boven laten blijven en je honden beneden, en als je honden dan eens weg zijn of ze worden uitgelaten, liet ik mooi de kat binnen in je woonkamer. Het is het instinct van je hond dat krijg je er niet uit, ook wij krijgen dat er niet uit. Je kat zal vele malen gelukkiger zijn als die lekker een rustig leven leidt boven, dan dat je kat constant moet opletten dat de honden hem/haar niet proberen te grijpen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ts, heb je al wat meer zicht op je situatie?
Heb je er al eens aan gedacht om in je eigen huis een goede afscheiding te maken?

Honden in de keuken, bijkeuken, garage en niet verder, katten de rest van het huis en de tuin.(werken met traphekjes eventueel)

Strict regime aanhouden, nogmaals;nultolerantie (geef je een haarbreed toe, dan weet ik nu al wie heer en meester is bij jullie thuis)

Lien, baasje van de honden in deze topic (Gast)

Helaas is mijn huis niet geschikt om afscheidingen te maken.Het is een huiskamer met open keuken en ik heb geen bijkeuken en/of garage. Natuurlijk zou ik hekjes kunnen plaatsen, maar daar gaat die kat zich niet aan houden vrees ik. Ik durf ze gewoon sowieso niet meer samen in huis te hebben. Kan bv de kat wel boven laten wonen, maar stel je voor dat de tussendeur een keer niet goed dicht zit en hij toch weer de kamer inloopt of de honden de gang in rennen...... Heb er echt nachtmerries van en durf het echt niet. Voorlopig zit de kat veilig bij mijn zoon.

Maar wat je zegt, inderdaad nultolerantie!!!! In welke situatie dan ook. Wij bepalen wat er gebeurt en wanneer. En ze voelen het blijkbaar haarfijn aan, want ik hoef maar te kijken en hij zit terug op zijn plaats zonder iets te hoeven zeggen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Vriendelijk verzoek naar iedereen om on topic te blijven. Wat vaker tot tien te tellen, en niet op alles te reageren.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op slot voor overleg.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Mijn reactie slaat de spijker op zijn kop! Er is voor een hond namelijk geen verschil tussen een kat en een konijn, ik had het over uit mijn tuin ontsnappen en niet over bij jou in de tuin, maar gewoon buiten op straat.  "

dat is er ook niet, anders zou ik Gaya wel kunnen uitleggen dat mijn konijnen in de tuin geen Barfhapjes zijn omdat ik ze heb voor mijn plezier en niet om op te jagen. Prooidier blijft prooidier.en het is nou eenmaal zo dat menig hond een kat als prooidier zullen zien. ondanks de goede socialisatie hier is het ook fout gegaan en heb ik ook een bloeddorstig monster aan de riem hangen als ze een kat tegen komt. Het is nou eenmaal zo. Verwachten we soms niet te veel onnatuurlijk gedrag van onze honden? Ze mogen niet jagen op iets wat natuurlijk materiaal is. (nu zeg ik niet dat iedereen zijn honden maar moet laten jagen hoor). Maar ondanks ik het ongewenst gedrag vind ik me wel in mijn hond kan verplaatsen en denken van ja ik snap wel dat het voor jou een geweldig iets is om achter na te gaan. 

Het is een trieste gebeurtenis, van alle kanten. De kat(ten) die weinig van een leven hebben gehad al 2 jaar lang. 1 die het met een vreselijke dood heeft moeten bekopen en 1 die er met flinke kleerscheuren vanaf gekomen is. Dat het niet meer gaat in een huis is duidelijk. De keus die je moet maken is absoluut niet makkelijk ... 

ga je een kat herplaatsen van 11 jaar met 3 poten? Vind daar nog maar eens een liefdevol huisje voor. Of ga je 2 honden herplaatsen die nog jong en gezond zijn maar met duidelijke gedragproblemen? Na de schets van de familie van de TS gelezen te hebben en hoe deze er instaan denk ik oprecht dat de honden beter af zouden zijn bij een andere baas, Niet alleen omdat ik echt denk dat de kat gewoon weg niet herplaatsbaar meer is, maar ook omdat er weinig tot geen vertrouwen meer heerst in de honden, er al snel wordt gedacht dat het omslaat in mens-agressie (waar ik het zeker niet mee eens ben) en ik gewoon al een beetje voorzie dat er buiten de TS weinig animo is voor een goede begeleiding voor deze honden omdat ze al zijn afgeschreven (geen vertrouwen meer in de honden zelf, bang voor het kindje etc etc). 

ik denk dus oprecht dat de honden beter af zouden zijn bij een goede baas die tijd en veel energie er in wilt steken, Deze honden zullen niet te vertrouwen meer zijn dicht in de buurt van katten maar er zal in negeren zeker nog te werken zijn. Maar ik kan alleen mijn mening geven van wat ik gelezen heb, en wat ik denk dat het beste voor alle dieren en mensen zouden zijn die in deze situatie verkeren. 

Ik wil de TS en hun familie in iedergeval heel veel sterkte wensen met het verwerken van deze tragische voorvallen en met deze moeilijke beslissing.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is zo goed als opgeschoond. Alle off topic reacties en gekibbel onderling is verwijderd.

Doe dit alsjeblieft per PB als je perse elkaar in de haren wilt vliegen. Samen maken en bewaken we de sfeer op het forum en de Topic Starter is hiermee niet geholpen.

Het is te gek dat topics moeten sluiten omdat er onder jullie mensen zijn die regelmatig off topic gaan of een persoonlijke discussie aangaan.

Bij deze >>> On Topic

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

MitchJ: Hoe gaat het ondertussen met jullie? met de honden en met de overgebleven kat?

Lien, baasje van de honden in deze topic (Gast)

Dank je wel Maxlisa, daar ga ik zeker naar kijken!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik snap wel waarom hoor.
katten zijn ook zeer stressgevoelig en ik denk dat het voor de kat ook niets is als die in hetzelfde huis moet blijven als de hond. het is dan denk ik sowieso beter om of de hond of de kat weg te doen.. je kan afscheidingen maken, maar dat is voor de kat nog steeds geen geweldige en eerlijke oplossing eigenlijk

Lien, baasje van de honden in deze topic (Gast)

ga je een kat herplaatsen van 11 jaar met 3 poten? Vind daar nog maar eens een liefdevol huisje voor. Of ga je 2 honden herplaatsen die nog jong en gezond zijn maar met duidelijke gedragproblemen? Na de schets van de familie van de TS gelezen te hebben en hoe deze er instaan denk ik oprecht dat de honden beter af zouden zijn bij een andere baas, Niet alleen omdat ik echt denk dat de kat gewoon weg niet herplaatsbaar meer is, maar ook omdat er weinig tot geen vertrouwen meer heerst in de honden, er al snel wordt gedacht dat het omslaat in mens-agressie (waar ik het zeker niet mee eens ben) en ik gewoon al een beetje voorzie dat er buiten de TS weinig animo is voor een goede begeleiding voor deze honden omdat ze al zijn afgeschreven (geen vertrouwen meer in de honden zelf, bang voor het kindje etc etc).

Deze kat is pas 9 en zoals ik al een paar keer eerder hier verteld heb gaat de kat alleen weg (als hij al weg moet) naar familie of vrienden en word zeker niet naar een asiel gebracht!
Voorlopig woont de kat bij mijn zoon en misschien blijft hij gewoon wel daar. Dat hangt eigenlijk alleen af van of hij zich prettig blijft voelen in een appartement terwijl hij altijd heel graag buiten was. Als blijkt dat hij daar diepongelukkig door word dan zullen we alsnog moeten beslissen. En dan zal de beslissing afhangen van wie we het beste leven bij een ander kunnen geven.
Het vertrouwen in de honden naar mensen toe is zeker niet weg, anders waren ze al weggeweest. Hoe vreselijk wij het ook vinden voor mijn katten, wij weten dat het jachtinstinct is en geen agressief gedrag. Als mijn kat thuis komt met een muis of vogel denk ik toch ook niet dat hij mij ineens aan gaat vallen......

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Hallo TS,

Wat zitten jij en je familie in een rotsituatie. Heel vervelend dat het zover is gekomen. Wij hebben Kyra en dat is ook een kattenhater, maar zoals vele reacties hier worden gegeven, dat een katten hatende hond dan ook kleine kinderen en kleine honden rassen als kat gaat zien, vind ik persoonlijk de meest grote onzin. Kyra speelt met alle honden even leuk, en geeft kleine kinderen een lik, als ik zeker weet dat het kind dat niet eng vindt, anders hou ik Kyra tegen. Verder vindt Kyra alles en iedereen leuk, behalve katten. Laatst nog, ik was klaar met Kyra uitlaten en liep terug richting huis, ik kijk even naar links en lette niet op. Kyra zag een kat en ging als een dolle tekeer, ze trok enorm aan de lijn, ik struikelde zowat. Kyra heeft vanaf dag 1 dat ze hier was geen kat gemoeten, ze gaat er tegen tekeer alsof ze, ze wil vermoorden, ze is er al een aantal keer achteraan gegaan. Zij deinst er ook niet voor terug. En zo makkelijk is het niet om een hond die geen kattenvriend is af te leren dat hij/zij geen katten mag opjagen. Dat krijg je er niet uit. Dat je hond een kat heeft doodgebeten, betekent nog niet dat je hond vals is. Het is gewoon kennelijk altijd al zo geweest, ook al heb je nog zo je best er voor gedaan. Maar een hond die katten haat, blijft vaak katten haten. Ik zou beide dieren niet herplaatsen. Ik zou de kat boven laten blijven en je honden beneden, en als je honden dan eens weg zijn of ze worden uitgelaten, liet ik mooi de kat binnen in je woonkamer. Het is het instinct van je hond dat krijg je er niet uit, ook wij krijgen dat er niet uit. Je kat zal vele malen gelukkiger zijn als die lekker een rustig leven leidt boven, dan dat je kat constant moet opletten dat de honden hem/haar niet proberen te grijpen. "
katten worden niet met kinderen vergeleken door de hond (staat tussen haken bij), het feit dat een hond in een kat WIL bijten tot ze DOOD is ... dat is niet niets :O dat is niet gewoon een katten haat vind ik en daar zou ik mij serieuze zorgen om maken en een gedrag (zoals ik al eerder vermelde) expert erbij halen zodat het gedrag niet escaleert :-D

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Vind het erg moeilijk deze situatie en ik heb moeite om begrip voor de  hond te tonen hoewel de hond ' er niks aan kan doen'.
Mag ik even persoonlijk zijn door te zeggen dat ik de hond ik kwestie maar eng vind om het zo maar even te zeggen?
In mijn ogen moet je een hond kunnen vertrouwen, ook met katten als jij dit als baas van ze wil.
In dit geval gebeurt dat niet en hoe zit het dan met de vertrouwensband met je dier?
Dat de kat nu leuk en fijn bij familie zit is natuurlijk hartstikke lief en aardig en ach de kat zal wel wennen en ook blij te zijn verlost van de angsten, echter vind ik het geen manier mbt de keuze de kat weg te doen ipv de  hond in dit geval als en dan toch een huisdier(en) weg moet.
Mijn grote teleurstelling naar de  hond toe zou in mijn verdriet om de katten een heel andere keuze hebben gemaakt.

Er wordt maar vaak gezegd dat een hond nergens iets aan kan doen en dat hij dit of dat en instinct blablabla..... je hebt honden en honden en waneer mijn hond en kat samen vredig liggen te slapen dan weet ik dat ik een goedzak van een hond heb en dat is toch plezier hebben van je huisdier.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

@ Lien: Zijn jullie met de honden op training? Zo ja, wat zegt de trainer? Zo nee, zijn jullie van plan om op training te gaan?

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Ik heb een collega met een hele lieve jack russel die katten ook dood bijt hij gaat vaak mee naar het werk als zorgknuffel hond verder dus keilief.Nou heeft zij zelf ook een hekel aan katten het baasje en bij ons op zorgterrein lopen veel wilde.
Ik zelf vind het verschrikkelijk maar wil alleen maar zeggen dat een hond verder naar mensen gewoon top kan zijn.

honden page profiel Smokey en KyraSmokey en Kyra

Iedereen bedankt voor de reacties, tips en advies.

Ik ben ook wel enorm geschrokken hoevaak dit dus blijkbaar gebeurt :-( en niet alleen door staffords. Het is duidelijk dat het onze eigen tekortkoming is geweest waardoor dit zo is geëscaleerd is. Het mag dan instinct zijn, maar het is aan ons om dat aan banden te leggen. Het is een zeer weerzinwekkende les geweest dat onze aandacht verslapt was en we zijn er keihard mee aan het werk en gaan er hulp van een expert bij halen. Met de kat gaat het naar omstandigheden goed. Dit houdt in dat hij eet en drinkt en lekker ligt te spinnen als je hem aait. Het feit dat hij (voor nu in ieder geval) bij mijn zoon is is voor ZIJN rust en herstel.
Mvgr. Lien

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Fijn om te lezen dat je er een expert bij haalt.

Mijn pa heeft een bouvier overgenomen van iemand. Die hond at katten. Mijn pa was hier in eerste instantie niet op bedacht en dus heeft deze hond 1 kat kunnen doden en 1 kat zijn poot kunnen verbrijzelen. Maar mijn pa heeft het zijn hond wel afgeleerd! De hond 'vraagt' nu toestemming en die toestemming krijgt de hond dus niet. Zo is het probleem opgelost.
Maar dit afleren heeft heeeel lang geduurd en was niet eenvoudig!

honden page profiel Smokey en KyraSmokey en Kyra

Nee eenvoudig zal het zeker niet worden en ik betwijfel zelfs of het ooit zal lukken. Maar dat er aan gewerkt moet worden is duidelijk!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

ben blij dat je er een experte bijhaalt , alvast heel veel succes!! hoop dat de poes snel hersteld

honden page profiel krulkrul

" Iedereen bedankt voor de reacties, tips en advies.

Ik ben ook wel enorm geschrokken hoevaak dit dus blijkbaar gebeurt :-( en niet alleen door staffords. Het is duidelijk dat het onze eigen tekortkoming is geweest waardoor dit zo is geëscaleerd is. Het mag dan instinct zijn, maar het is aan ons om dat aan banden te leggen. Het is een zeer weerzinwekkende les geweest dat onze aandacht verslapt was en we zijn er keihard mee aan het werk en gaan er hulp van een expert bij halen. Met de kat gaat het naar omstandigheden goed. Dit houdt in dat hij eet en drinkt en lekker ligt te spinnen als je hem aait. Het feit dat hij (voor nu in ieder geval) bij mijn zoon is is voor ZIJN rust en herstel.
Mvgr. Lien "

Hoi Lien,

Gelukkig voor de kat dat hij nu even rust heeft bij je zoon. Het zou fijn zijn als de kat daar kan blijven. Dan hoeft de kat in ieder geval geen angst en stress te hebben bij de honden. En zo kun je het risico uitsluiten. Ik geloof dat ik nooit meer een kat bij jullie hondjes zou laten.

Heel veel succes met de honden.!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Aggressie naar katten met dodelijk resultaat. Wat nu?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: speuren Antwerpen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^