Hoe oud is jullie labrador geworden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vera met Abby & Cantor !

'9onze lab x duitse herder mix is 11 jaar geworden,

schat van een beest , kon met alles overweg, alleen plotseling leukemie, en je knippert 1 keer met je ogen, en ze was weg :(

Anoniem (Gast)

Onze labrador Perro wordt op 12 oktober 16. Hij is best nog gezond maar is natuurlijk wel stram en behoorlijk (Oost-Indisch?) doof. Soms vergeet hij zijn leeftijd en rent en dolt'ie maar dat is na een halve minuut wel afgelopen.

Bij het uitlaten sjokt hij meer dan dat hij loopt, maar het gekke is, een paar weken geleden was hij nog mee naar Zweden, toen liep'ie weer als een kievit: we maakten wandelingen met hem van 7 tot 10 km per dag!

Het beste voor een hond is gewoon hondenbrokken geven (met wat zonnebloemolie om het wat smeuiig te maken) en 3 x per dag een flink eind wandelen. Inmiddels is overgeschakeld, omdat hij minder at en afviel, op hondenblikken.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wij hadden een kruising labrador, 15 jaar geworden :) 

honden page profiel arie van den brinkarie van den brink

honden foto van arie van den brink

Max was een zwarte Labrador en is 13 jaar geworden.hij kreeg last met poepen,het wou er niet uit.Ben naar de dierenarts gegaan voor een laxeermiddel maar dat hielp niet.

Weer naar de dierenarts voor een echo van zijn darmen.Op de echo was te zien dat er grote tumoren zaten.Opereren was geen optie vanwege zijn leeftijd dus het enige wat we konden doen was hem in te laten slapen om lijden te besparen.Dus hebben we in maart van dit jaar afscheid genomen van ons maatje waar we nog steeds verdriet van hebben.

Een troost is dat we 13 jaar van hem hebben mogen genieten.Is toch een mooie leeftijd voor een Lab?

 

honden page profiel arie van den brinkarie van den brink

honden foto van arie van den brink

ja,ik ken dat gevoel,zo heb je hem en ineens is hij weg.sterkte.

bono (Gast)

Helaas hebben wij afgelopen maandag onze labrador bono op 15,5 jarige leeftijd moeten laten inslapen.

Ze had haar heup gebroken en revalidatie hiervan op deze leeftijd zou niet meer gaan.

Helaas, een moeilijke keuze voor ons, maar we denken wel de beste voor haar.

We zullen haar vreselijk missen !!

Anoniem (Gast)

Mijn Labrador is maar 6 jaar geworden :'(

Toine (Gast)

anze labrador wordt in mei 2015 11 jaar oud heeft twee jaar terug een tia gehad gelukkig goed er uit gekomen 

honden page profiel kimkim

honden foto van kim

sorry maar ik moet je teleurstellen. mijn oma's hond is 12 jaar geworden. gewoon aan ouderdom. maar elke hond is verschillend. je hond kan natuurlijk ook wat ouder worden.

Gert (Gast)

Heb 2 labradors bruin, beiden zijn 12 jaar, 1 was 3 en zijn schedel verbrijzeld door een hoeftrap paard, en hij heeft het overleefd. De andere was 9 en geopereerd aan een gedraaide maag, en 11 en weer geopereerd aan een gedraaide maag, hij heeft dat ook overleefd en is erg actief en speels.

Moosje (Gast)

We hebben jaren geleden twee labradors gehad.

 

Onze eerste schat werd ruim 10 jaar en kreeg kanker.

Onze tweede schat werd helaas niet veel ouder......

Ze kreeg een hersentumor.

 

Daarna hebben we een kruising labrador mechelse herder gehad die

15 jaar werd.

 

Veel verdriet natuurlijk maar we kijken terug op mooie jaren met onze honden.

 

Willem Damman (Gast)

Onze geweldige labrador was tot 2 maanden voor haar overlijden nog helemaal OK; ze kreeg daarna last van diarree en overgeven. De eetlust begon ernstig te verminderen. De laatste 2 maanden hebben we er alles aan gedaan om haar te doen genezen. Wat er aan de hand was  weten we nog niet. Toen alle behandelingen geen resultaat brachten hebben we haar helaas moeten laten inslapen.

Ze werd 9 jaar en 4 maanden.

Astrid (Gast)

Wij hebben onze Amber vorig jaar helaas moeten laten inslapen. Ze is 11,5 jaar geworden en we missen haar nog iedere dag.......

Sandra (Gast)

Mijn labrador reu is gisteren op de respectabele leeftijd van 15 jaar en bijna 4 maanden overleden. Twee jaar geleden heeft hij een zware operatie gehad, hij had een larynx paralyse, maar tegen alle verwachtingen in heeft hij dus nog ruim 2 jaar daarna geleefd, in naar omstandigheden goede gezondheid. Doodsoorzaak was vocht achter de longen, oorzaak daarvan kunnen we alleen maar naar gissen.

Inge (Gast)

Hallo 

Onze labrador word nou bijna 11. Toen hij 10 werd kon hij niet ver meer lopen omdat hij last heeft van artrose en zijn eten kon niet goed meer verteren dus had hij weg veel buikpijn en kon bijna niet meer liggen. Hij kwam veel aan omdat hij niet ver meer liep maar nog wel gewoon at en poepen kon hij ook niet goed meer. Hij kreeg veel jeuk door zijn oude haren omdat hij zijn haren bijna niet meer los liet dus nou is hij op veel plekken kaal en had grote wonden in zijn nek. Nou heeft hij een pilletje van de dokter gekregen voor zijn wonden. Hij is weer fit gaat weer mee na de bossen kan lekker een uur wandelen en aan de takken trekken achter dennenappels aan rennen. Zijn eten verteerd weer goed het enige nadeel is dat hij veel honger heeft en veel moet plassen. De pilletjes waren voor hem een wonder hij krijgt er nu elke dag een en we hopen dat hij nu nog een lange tijd mee kan. Hij is weer vrolijk en actief. Labradors hebben vaak last van artrose en dat is naar want dan kunnen ze bijna niet meer lopen of lopen erg mank.

Groetjes inge 

Repelsteeltje (Gast)

ik heb geen hond.

maar weet wel hoe oud ze ongeveer kun worden.

ze kunnen ongeweer 11 /tot 13 jaar worden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Mijn zus heeft daarnet haar lab laten inslapen, hij was in augustus 10 geworden.

Beest was helemaal op, zat vol kanker ook.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

11 jaar.. Kees was echt op.. Dus heb et vrede mee

honden page profiel from Aest Elorielfrom Aest Eloriel

honden foto van from Aest Eloriel

Laïka is er amper 10 geworden... ze had nog JAREN kunnen leven maar is helaas vergiftigd...

Love you Laïka... <3

Joyce (Gast)

Onze blonde Labrador Syl is maar 6 geworden... Ze had levercirose. Onze zwarte Labrador Sam is op 14 mei jl. (11 dagen voor haar 12e verjaardag) ingeslapen... Ze leed aan artrose en het ging niet meer... 

Britt (Gast)

onze vorige labrador is zo'n 12 jaar geworden maar we hebben hem laten inslapen omdat ie niet meer kon lopen. Wii hebben nu een herder/labrador kruising en is 10 jaar ???? Ik hoop hem ng lang te hebben

Wij hebben 2 labradors gehad.

Dena kregen wij toen zij 10 maanden was. Dena was door de dierenbescherming bij haar oude eigenaar weggehaald na 7 maanden opsluiting in een keuken (helaas, de baas had een full-time baan gekregen en geen tijd meer voor de hond). helaas had den door de verwaarlozing en eenzaamheid traumatische epilepsie opgelopen en kon soms helemaal doordraaien (gek worden). Dan viel ze alles, van vuilnisbak tot vrachtwagen aan. Uiteindelijk, op een zonnige ochtend in April draaide ze in het bos volledig door toen ze een golden retriever tegenkwam, waar ze mee begon te schudden en beseften wij ons dat het niet verder kon. Op 5,5 jarige leeftijd hebben wij dena in laten slapen

 

Balou was 2,5 toen we hem kregen en woog 46 kg schoon aan de haak. Na een dieet dat zijn gewicht terugbracht tot de normale 27 kg is Balou op vier weken na 15 geworden. Op de foto hieronder was hij net 14 en nog zo vrolijk en ondeugend als toen hij 4 was.

Szalata (Gast)

Onze labrador is op een week na 15 jaar geworden!!!

honden page profiel King,Chase & CheyenneKing,Chase & Cheyenne

honden foto van King,Chase & Cheyenne

Haay,

onze labrador bij mijn ouders thuis mankeerde echt van alles,

ADHD en aan zijn gewrichten HD de dierenarts zei dat hij niet ouder dan 5 zou worden maar onze grote vriend is 11 jaar geworden.

de gemiddelde labrador word volgens mij ook een jaar of 12/13 met uitzonderingen natuurlijk. Bij mij in de buurt woont een labrador die is al 16 jaar en tuurlijk is hij wat strammer maar voor de rest nog kern gezond.

groetjes

 

Hans (Gast)

wij hebben 3 labradors. De oudste is 15,5 (gecastreerde reu) de middelste is 10,5 (teefje) en een van haar puppies is nu bijna 5 (reu). De oudste van 15,5 is nog kerngezond. Toen hij net 14 jaar was hebben wij hem nog laten opereren aan een tumor op zijn milt, waarbij de gehele milt is weg gehaald. Na de operatie is hij helemaal opgeknapt. We hebben werkelijk nog geen idee hoe oud hij gaat worden. Enkele weken geleden heeft hij een keer een toeval gehad en denken wij dat zijn laatste dag is ingegaan, maar telkens krabbelt hij weer op en rent hij of er niets aan de hand is en het de normaalste zaak van de wereld is dat hij nog rent en zwemt. 

Het teefje van 10,5 is ook nog gezond, maar wij verwachten niet dat zij zo oud gaat worden als de oudste van 15,5.

Jolanda (Gast)

Heb een mooie zwarte labrador super gezond nog nooit iets bijzonders gehad, nog niet grijs rent en zwemt nog heerlijk rond wordt deze zomer (augustus) 11 jaar , hoop van deze lieve goedzak nog heel lang plezier te hebben. 

Vic (Gast)

Onze labrador is op 27-01-2016 al 13 jaar geworden. Dus zo maar aannemen dat er een vaste leeftijd staat op een hond zou ik niet doen. Maar geniet er van zolang je kan en geef ze de beste zorgen.

 

Cora v Heijningen (Gast)

Wij hebben onze donkerbruine labrador afgelopen zaterdag laten inslapen zij had problemen met de lever. We hebben 2 weken gedoktert tot het echt niet meer ging.Onze Tess zou volgende maand 13 jaar zijn geworden, een ongelooflijk lieve en trouwe hond is ze voor ons geweest ik ben er nog steeds kapot van.

Fam colijn, (Gast)

Onze labrador vandaag moeten laten inslapen,verschrikkele

ervaring,het beest kijkt tot het laatst vol vertrouwen  naar je op,

je voelt je een moordenaar,grijp je erg aan,maar het ging nu echt

niet meer,laatste halfjaar werd het pas moeilijker,maar de laatste weken vooral.en waarschijnlijk pijn tumor kanker

zij is toch nog 14 jaar geworden en tot een halfjaar geleden nog

behoorlijk speels,een heel lieve hond goed voedsel gehad altijd,

Ingrijpend iets in je gezin

 

Zita (Gast)

Onze Zite hebben we 3 weken terug moeten laten inslapen. Zij was bijna 11 jaar oud geworden en bij haar was al op jonge leeftijd HD geconstateerd. Maar met goede zorg en medicijnen en een goede DA, heeft zij toch een mooi en goed leven gehad. We zullen haar nooit vergeten.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Jaarlijkse check senior
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^