beagle - puber

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel debdeb

honden foto van deb

Hoi, mijn naam is Deb en ik ben het baasje van een beagle-puber van 9 maanden.
Daarnaast heb ik een gezin met 3 kids, waarvan 2 jongens van 7 en een kleine meid van 2 jaar.
Omwille van mijn gezondheid (ik heb een neurologische aandoening) heb ik helaas mijn baan als groepsleidster, van kinderen met een aan autisme verwante stoornis, op moeten geven.
Ik ben dus veel thuis.

Binnenshuis gaat het prima met de hond en de kids, hij is heel erg lief voor hen en de kids lief voor hem.
Echter zijn er verschillende problemen, die mij dagelijks tot wanhoop drijven...

Als ik alleen ga wandelen met de hond of met 1 van de jongens loopt hij prima mee aan de lijn, zonder te trekken, blaffen, etc. Maar zodra we met zijn allen gaan, of in ieder geval wanneer de kinderwagen meegaat is het een hel!!!!

Hij gaat compleet uit zijn dak, luid blaffend probeert hij me voor te trekken, als hij een andere hond ziet is helemaal het hek van de dam.... Iedere ochtend als ik de kids naar school breng, is het dit gedrag...
Huilend kom ik iedere dag thuis, ben compleet vd kaart. Hij blaft alsof hij mishandeld wordt.
Hij wil zijn roedel bij elkaar houden, denk ik, en voorop lopen. We zijn nu ook op andere momenten, aan het trainen, om dit eruit te krijgen. De ochtenden is het heel moeilijk om het consequent te corrigeren, de jongens moeten immers op tijd in de klas zitten, school is 12 min heen en dus ook 12 min terug lopen...
We oefenen het nu iedere avond met mijn man en de kids, maar het is een regelrechte ramp. Hij gilt alles bij elkaar en wil trekken. Telkens bij dit gedrag trekken we (mijn man of ik, degene die de hond vastheeft) hem terug en draaien om, weg vd anderen. Het lijkt nog geen soelaas te bieden. Mensen op straat spreken ons soms aan dat ze het zielig vinden...kan me ook wel voorstellen want het klinkt oorverdovend of vaak kijkt men alleen maar.

Het erge is, dat ik hem op dit soort momenten ook niet thuis kan laten,  want meneer heeft verlatingsangst.... Met een gedragsdeskundige is er een plan/ schema opgebouwd om hem toch te leren alleen te zijn. Echter gaat dit zeer moeizaam, we bouwen het met minuten op. Hij gebruikt clomicalm (medicijn) om de angst wat te remmen en hem wat trainbaarder te maken. Hij gebruikt dit nu 4 weken.

Het klinkt misschien overdreven, maar dit alles bij elkaar, maakt dat ik er helemaal doorheen zit, voel me gevangene in eigen huis, kan de hond niet overal mee naar toe nemen en met het gezin iets ondernemen is door bovenstaande reden dus stressvol en zorgt voor spanningen.

Het is een heel verhaal geworden, bedankt voor het lezen en wellicht hebben jullie wat goede tips.
Ik zou er alles voor over hebben om goede handvatten te krijgen m.b.t. het trekken, blaffen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beagle - puber" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik heb geen tips, maar ik begrijp je gevoel wel...
Bij deze dus even een upje en hopelijk komen er dan gauw bruikbare tips....

Sterkte...

honden page profiel Elvira ElzingaElvira Elzinga

honden foto van Elvira Elzinga

Hoi!

Euhm wat betreft het voor op willen lopen heb ik echt geen idee, ons hondje heeft dat ook een beetje, dat perse voor op willen lopen en zelf weet ik ook niet zo goed hoe ik dat moet aanpakken. Al zegt mijn vriend dat het aan mij ligt want bij hem doet ze het niet maar goed..
Wat betreft de verlatingsangst... euhm wat ik een keer heb gezien bij een programma over een hondje met verlatingsangst is dat ze een Kong gaven met daar iets heeeel lekkers erin.
Ben je bekend met de Kong?
En als je daar iets heeeel lekkers in hebt gedaan loop je de kamer uit, en kom je weer terug terwijl je hondje nog bezig is met de kong zodat dat je hondje de kong niet gaat associeren met dat je weggaat maar dat je ook weer terugkomt. Als dit goed gaat kan je steeds iets langer weg gaan blijven, en proberen te negeren als je weer terug de kamer in komt. Ow en wel pas terug de kamer in komen als je hondje stil is, ook al is het maar even.
Maar ik zie dat je al met een gedrags deskundige bezig bent voor dit probleem, en die weet er waarschijnlijk meer van dan ik ;-)
Maar ik weet wel dat verlatingsangst heel moeilijk is om op te lossen, dus hou vol je kan het! :-)

honden page profiel debdeb

honden foto van deb

Bedankt Pooh & Elvira.
Onze hond heeft een kong en is daar heel graag mee in de weer,..... echter pakt hij hem pas als er weer iemand thuis is. Hij raakt hem niet aan, als er niemand is.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

up

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "beagle - puber" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Bruce is jarig!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^