Zoek...op regenachtige dagen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Dit is een binnenspelletje die ik al een paar dagen met Bassie speel. Ik ben ziek en kan niet naar buiten. Barca baalt als een stekker en komt niet verder dan de broodnodige uitlaatrondjes. Om hem toch geestelijk bezig te houden (wederhelft en zoonlief zijn druk aan de arbeid) speel ik regelmatig dit zoek spelletje.

Neem een paar plakjes Rodi worst. Per plakje snij je daar weer 4 stukjes van. Het mag best een beetje een dik plakje zijn.

Geef je hond het commando 'zit' en 'af'. Zorg dat hij met zijn snoet niet naar de huiskamer gericht is. Kijkt hij wel, geen nood...is alleen maar leuker want jij bent slimmer. Je hond blijft 'af' en jij loopt rustig (met gestrekte arm, in je hand een stukje Rodiworst) door de huiskamer. Onzichtbaar voor je hond gooi je nu een stukje Rodiworst op de grond en je loopt een paar stappen door. Je mag best een extra rondje lopen want dan weet je hond het helemaal niet meer

Geef dan je hond het commando 'zoek'. Al heeft hij dit commando nog nooit gehoord...hij ruikt de Rodiworst. Geloof me, hij komt overeind en zal er misschien drie keer langslopen, maar dan heeft hij het toch echt te pakken. :-) Herhaal dit een aantal malen -laat het wel op verschillende plekken vallen- en hou het nog even makkelijk.

Ietjes moeilijker

Leg je hond weer 'af' en maak het wat moeilijker. Denk bv aan: onder de salontafel, op of in zijn mand, vooraan op de vensterbank, eettafelstoel of naast een kast. Nog leuker is het als je een kat in huis hebt. Barca moet niks van die radiatorhangmandjes hebben en hier hangt er eentje. Groot dilemma als daar een stukje Rodiworst ligt. Met toegeknepen oogjes pakt hij vliegensvlug zijn worstje en huppelt snel weg.

Wat niet handig is is om je Rodistukje op de salontafel eettafel te leggen.

Onder je computerstoel is echt een leuk plekje. In zijn voerbak...verwacht hij beslist niet. En zo ontdek je allemaal leuke 'zoek'plekjes in je huiskamer.


Tweede binnenspelletje.

Neem een stevige plasticfles. Je dient ten aller tijden bij dit spelletje te blijven. Kukel niet in slaap en grijp tijdig in. Het kan je eventueel 0,25ct statiegeld gaan kosten...of nog erger, de tanden van je hond. Maak de fles geurloos door het goed om te spoelen met wat afwasmiddel en water. Spoel je fles goed met koud water om, alle sop moet eruit. Pak even je fohn, en blaas op de koude stand je fles droog.

Nu doe je -zeer klein gesneden- een handje Rodiworst in je fles. Doe daar ook een aantal droge trainertjes in. Het geluidje wat dat maakt werkt inspirerend voor je hond. Leg je fles zonder dop op de grond. Schud langzaam met je fles zodat er 'n trainertje uitvalt. Laat de fles nu op de grond en kijk wat je hond gaat doen. Nu moet je hond rare capriolen uithalen om die fles leeg te krijgen. Bas ligt regelmatig met zijn fles in de clinch. Geklemt tussen zijn voorpoten al liggend op zijn rug in de hoop dat die domme trainertjes eruit vallen.

Heel soms moet ik echt ingrijpen. Hij knauwt dan die colafles kapot. Ik ben het nu aan het uitproberen met een leeg melkpak. Jammer genoeg kun je niet door dat pak heenkijken.

Het blijft een kwestie van heel goed opletten...op tijd ingrijpen...en de tanden en bekje goed in de gaten houden..zodat het een leuk spelletje blijft en je hond geen schade hiervan ondervindt.

Vind je de fles eng, start dan met een lege melkpak -zelfde wijze schoonmaken-. Dat is gemaakt van karton en kan minder kwaad.

Veel speelplezier.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zoek...op regenachtige dagen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

He wilma
Leuke spelletjes Ik ga het ook uit proberen want alles wat met eten te maken heeft interreseerd taat wel .Ik denk dat de cola fles in flarde gaat want ze krijgt van mij wel is zoon toetjes bakje om uit te likken maar als er onderin nog iets zit waar ze niet bij kan dan trekt ze het met haar tanden stuk wat natuurlijk link is want het is dan heel scherp .Dus ik ga voor het melkpak nou je hoort het wel hoe het gegaan is .Lijkt me erg leuk

groetjes joke en taat

honden page profiel ..

honden foto van .

D'r komen nog genoeg slechte dagen aan dus zulke spelletjes zijn altijd leuk om te weten en met je viervoeter te gaan spelen. Die van de fles kende ik nog niet maar weet wel wat ik nu met mijn lege colafles kan doen (vergat al telkens om 'm terug in te leveren maar dat hoeft dus nu ook niet meer).

Bij het zoeken inderdaad elke keer een andere plek. Loek is altijd zo slim (of dom van mij natuurlijk...) om eerst op de geijkte plekjes te kijken, helaas voor haar treft ze daar nu niks meer aan en zal ze toch echt d'r neus aan het werk moeten zetten.

groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Joke en Elvira,

Komt nog een leuk 'zoek' spelletje.

Als je hond het zoek spelletje een beetje beheerst kun je Balletje-Balletje met hem gaan spelen.

Koop vier gekleurde plastic bekers bij Blokker. Handig zou zijn als je daar een gaatje -met een kurkertrekker of boormachine- inmaakt, touwtje erdoor halen en binnen en buitenkant een knoopje in legt. Je hond kan dan makkelijker de beker met zijn bekje vastpakken. Nodig is dit niet.

Ga lekker op de grond zitten en neem een bakje (met deksel) met trainertjes naast je. Pak een trainertje en til een bekertje op. Leg het bekertje zichtbaar voor je hond, omgekeert over het trainertje. Pak in elke hand een beker en schuif zeer langzaam met de bekers. Niet te lang.

Geef nu de opdracht 'Zoek'!

Je kunt dit spelletje uitbreiden met drie bekers en hilarischer wordt het als je met vier bekers aan de gang gaat!

Veel speelplezier.

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Het valt idd niet mee om met dit weer je hond goed te vermaken.
Gisteren door weer en wind een eind gewandeld... maar buck keek mij steeds ongelovig en zielig aan "vrouwtje,vind jij dit echt leuk?!"
Ik moet ook zeggen dat ik ook erg moet wennen dat het zo vroeg donker is. Mijn ritme is dat ik na het eten,uur of half acht lekker lang met de hond weg ga maar in het donker is dit een stuk minder prettig.

Ik heb daarom gisteren een kong en snackbal gekocht voor extra binnen plezier...
Buckie vind het erg leuk,vooral met de bal is hij een tijdje zoet.
De kong behandeld hij echt als bot,snel naar de mand slepen om het daar uit te likken. Hij gaat er niet mee spelen of stuiteren.
Hij is hier na 10 minuten al mee klaar, ik heb dan de kong aan de binnenkant ingesmeerd met smeerpate.
Hebben jullie nog tips waar je de kong mee kan vullen wat een stuk langer duurt en niet vies is om binnen de geven?

gr mariaa en buckie

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Wilma,

Dat spelletje met een colafles en daarin worstjes/trainertjes ga ik zeker een keer proberen - al die regenbuien ook! Ik ben benieuwd, ik denk dat ze samen veel lol zullen hebben.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi wilma
Lachen jo ik heb gisteren middag met haar balletje balletje gedaan .Haar staart gaat zo te keer dat die er haast af valt .Ik laat haar zitten en zet dan de bekers neer drie Onder een doe ik dan een brokje en verschuif ze dan .Het mooiste is dat ze gelijk naar de beker gaat waar ze dacht dat ik het brokje in gedaan had .Maar ja ik had ze verschoven.Dat was ze even vergeten .Het touwtje is niet nodig bij taat ze gaat er naar toe en pakt een beker in haar bek en werpt hem weg En zo gaat ze door tot ze het brokje gevonden heeft .Het was echt een luek gezicht om te zien

groetjes joke en taat

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi,

balletje balletje met loek ook al eens gedaan ik had alleen nog geen goede plastic bekers dus van die wegwerp plasticbekertjes gebruikt, die kon je daarna dus echt wegwerpen maar ze had er wel lol in. Zal morgen eens de goede bekers meenemen want ze vind het erg leuk.

Ik heb thuis het boekje "de allerleukste hondenspelletjes" van brigitte eilert-overbeek (zegt me verders niks...) liggen en daar staat balletje balletje ook in en nog meer leuke spelletjes. Boekje kost maar 7 euro geloof ik, er bestaan zelf complete houten bordspelen voor honden (die prijzen daarvan zijn logischerwijs iets minder aangenaam)

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Gisteren erg veel lol gehad met de honden met een manier om ze 'af' te leren. Eén been uitstrekken en een snoepje onder je been houden, zodanig dat ze onder je been door moeten om het snoepje te pakken. 't Werkte bij beide heren dobers perfect.

Alleen shibaatje Durga keek me aan van, 'dat méén je niet?'. Die vertikte het dus ten ene malen. Shiba's eigen:-)

Dat met balletje balletje heb ik met mijn dobers nog niet geprobeerd. Dat lijkt me idd meer iets voor Taat. Die dobers van mij zouden ws alledrie de bekers gewoon met één poot ommaaien:-)

@ Elvira - leuke tip van dat boekje.

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi,

Net nog even gauw de colafles schoongemaakt en gevuld. Loek had eerst zoiets van wat moet ik daarmee...ohh er komt lekkers uit maar kun jij dat er niet uithalen..??

Dus eerst even er samen meegespeeld en d'r daarna zelf verders op onderzoek uitlaten gaan. Na een minuutje of 5 op de bank gelegen te hebben ging de worst toch te lekker ruiken en nu een half uurtje later is alles eruit!! Ze heeft er enorm lol ingehad (en ik ook om al haar capriolen,hihi).

Deze houden we dus ook zeer zeker in ere!!

groetjes Elvira en poot van Loekie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zoek...op regenachtige dagen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^