Een tweede hond erbij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik heb een chihuahua van 8,5 maand (Charlie) een super lief hondje. Ik ben nu aan het nadenken of ik een tweede hondje erbij wil als Charlie 1,5-2 jaar is. Ik besef me dat het aardig vroeg is om daar nu al over na te denken, maar nadenken daarover kan je volgens mij niet genoeg. ;-)  Charlie is helemaal gek op andere hondjes, is het liefste de hele dag met andere honden aan het spelen en is totaal niet dominant (Charlie is een reutje). Het lijkt me voor Charlie heel leuk om een vriendje voor hem te hebben en voor onszelf lijkt het me ook heel leuk om er een hondje bij te hebben. We hebben er de ruimte, tijd en het geld voor. Het enige wat me tegenhoudt is dat Charlie een heel lief en makkelijk hondje is, hij is mijn eerste hondje en het is zoveel leuker om hem te hebben dan ik me ooit kon voorstellen. Ik ben bang dat, omdat Charlie zo makkelijk en lief is, het tweede hondje mij gaat tegenvallen. Ik besef mij dat ik met Charlie echt geluk heb en dat een tweede hondje waarschijnlijk niet zo makkelijk gaat zijn als Charlie, maar in hoeverre zal ik al gewend zijn aan de makkelijkheid van Charlie en gaat een tweede hondje mij dan toch tegenvallen? De twijfels worden versterkt door het hondje van een vriendin van mij, dat is zo'n lastig hondje en ik ben dan altijd heel blij dat ik Charlie heb. Ik moet er niet aan denken dat ik haar hondje had (denk aan: huis slopen, andere honden aanvallen, bijten, extreem druk zijn etc.). Kortom: ik twijfel :-).
Wat waren jullie redenen om wel of geen 2de hond erbij te nemen? En is het jullie meegevallen of juist tegengevallen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een tweede hond erbij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Stefanie90Stefanie90 3 doggies

honden foto van Stefanie90

Wij hebben er een tweede hondje bijgehaald. Balou was toen 2 jaar. Camiel is nu 4 weken bij ons.
Het is goed dat je er nu al over nadenkt, dit hebben wij ook gedaan. 
Ik ben blij met de keuze die we gemaakt hebben. Balou en Camiel (beide reutjes) komen goed overeen. 
Al zijn er natuurlijk wel momenten dat Balou hem op zijn plaats zet, want zo hoort dat ook. Hier moet je natuurlijk wel rekening mee houden: niet alles zal rozengeur en manenschijn zijn. Er gaan soms ook mss moeilijke momenten zijn. Zo heb ik ondervonden dat wandelen met 2 honden helemaal niet zo gemakkelijk is. Het is wennen voor zowel het baasje als de honden. 

Belangrijk is dat je de juiste regels stelt: wat mag, wat mag niet. Balou is dominant en die mag hier alles als eerste: eten, aangelijnd worden...

Als je het extra werk ziet zitten, een tweede hond aankan qua tijd en de juiste pup + ras kiest, dan zou ik er voor gaan. Let zeker op met het kiezen van het ras: energieniveau ongeveer hetzelfde, aard etc.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb sinds eind januari een tweede hondje (Cosmic) erbij! De reden was dat ik, sinds kort, op mezelf was gaan wonen en ik vond het zo stil in huis met alleen Punk..
Ik vind het geweldig, twee honden in huis, vind het zoveel méér gezellig! Punk is een oudje, ze mag niet ver meer wandelen en zo, dat kan ik nu met Cosmic wél doen!

Maar wat jij zegt herken ik heel erg. Punk is de makkelijkste hond ooit. Cosmic plaste in het begin binnen, luistert niet zo goed, etc. Vergeleken met Punk "valt ze tegen". Of nou ja, ze valt niet tegen, ze is gewoon héél anders (heel ander ras ook, dus wat wil je). Maar ik denk niet dat ik ooit nog zo'n fijne hond als Punk tegenkom, ik denk dat iedere hond na haar "tegen valt". Nogmaals, ik zie het niet echt als tegenvallen, het is gewoon.. anders!

Ik heb absoluut geen spijt van het aanschaffen van een tweede hond, het enige nadeel vind ik dat ik het pas gedaan heb nu Punk al zo oud is (ze wordt dit jaar 14). Cosmic is pas anderhalf, twee jaar oud. Het leeftijdsverschil is heel groot. Cosmic wil de hele dag rennen, spelen, etc. Punk wil de hele dag slapen. Dat rijmt niet helemaal met elkaar.

Da's het enige puntje wat niet helemaal goed werkt, verder ben ik alleen maar positief! ;-)

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Bedankt voor jullie reacties! Leuk dat jullie het als positief ervaren om er een tweede hondje bij te hebben! Ik besef mij inderdaad dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn zal zijn en dat het tweede hondjes anders dan Charlie zal zijn. En inderdaad Pauline, ik denk ook dat iedere hond na Charlie 'tegen valt', maar ik vind het fijn om te lezen dat jij dat niet echt als tegenvallen ervaart. Hebben jullie bewust gekozen voor het geslacht van het tweede hondje (hetzelfde geslacht of juist niet)?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb juist bewust naar een reu gekeken (reu-teef lijkt mij de meest ideale combinatie) maar ik kon geen leuke vinden, ben ook écht een teven-mens. Dus nu zit ik met twee teven, gaat overigens hartstikke goed, géén problemen! :-D

Anoniem (Gast)

hoi Charlie,
over 3 weken krijg ik er voor het eerst een tweede hondje bij, dus ben heel blij met jou topicO-)
Ik heb er persoonlijk voor gekozen omdat ik nog bij mijn ouders woon en onze huidige hond moet ik delen. Maakt mij op zich niet uit, maar waar in andere huishoudens misschien wordt gevochten om wie de hond uit moet laten omdat niemand zin heeft, hebben we hier nog wel es mot over wie de hond mag uitlaten omdat iedereen eigenlijk wel wilO-)

plus dat ik het super vind om te sporten met mijn hond, heb een hele tijd agility gedaan met jeska, maar dit mocht ik helaas niet meer doen van mijn ouders, doordat ze nogal es last heeft van haar pootje, Ik kan hier nog een heeeele lijst opnoemen met redenen maar dit is het in een notendopje :-)

Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat met een tweede hond, maar als je je er goed in verdiept en veel aandacht besteed aan het opvoeden van je tweede hondje om zo ook een band met de tweede hond te krijgen zodat die ook baasgericht wordt, dan zal dat vast wel goed komen :-D

groetjes':-)

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb ook bewust gekozen voor een tweede hond.
Ook Odi is heel anders dan Sascha. Sascha is een allemansvriendje, dit is Odi absoluut niet!
Waar Sascha een middagje relaxen en knuffelen super vindt, wordt Odi daar onrustig van, die wil wandelen, spelen en gek doen! Ook is Odi mijn eerste hond die we niet van 'mini'pupje af aan hebben, Odi kwam met 8 maanden bij ons, wat hem een stuk lastiger op te voeden maakt. In dit opzicht een 'tegenvaller'. Maar een tweede hond heeft altijd goede kanten, die je eerste hond misschien toch mist (al zie je dat nu misschien niet).

Wij hebben bewust een reu gekozen, omdat we al een teefje hadden. Dit omdat honden van hetzelfde geslacht toch heel fel kunnen zijn tegenover elkaar.

honden page profiel momo 3 doggies

honden foto van mo

oeps was nie ingelogd, die anonieme gast was ik :-D

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Leuk, jullie reacties! Ik word er helemaal enthousiast van! Tamara, goed punt over dat een andere hond goede kanten heeft die mijn hond nu mist. Hoewel Charlie voor mij nu bijna perfect lijkt, zal hij inderdaad niet al het goede dat bestaat bezitten. 
Mo, wat leuk dat jullie over 3 weken een hondje erbij krijgen! Wat voor hond hebben jullie nu en wat voor hond krijgen jullie erbij? Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat ervaren om er een tweede hond bij te hebben!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Charlie is een hondje opzich zo zal de nieuwe hond ook zijn.Ik heb 2 dames rond lopen en die vullen elkaar perfect aan.
De een is rustig en de ander druk, de een is waaks de ander minder etc etc etc.
Beide geef je vanzelf (althans ik) evenveel aandacht.
Dan spelen met die en dan komt de ander even koekeloeren en ga je verder met die hond etc.
Af en toe is er heus gegrom naar elkaar of word de ander op haar plek gezet maar dat hoort erbij.
Ik vind het heerlijk om beide dames in huis te hebben.
Moet wel zeggen ze zijn bij mij beide vanaf pup gekomen (iets wat ik niet snel weer zou doen) en hebben dezelfde leeftijd.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Wij hebben er inmiddels 3, maar ik zal even beginnen wanneer we de 2e er bij namenO-)...
Bayley is een amerikaanse stafford teef en ze was een ontzettend makkelijk hondje om op te voeden, hoefde bijna niks te corrigeren ze ging goed met andere honden en dieren om, luisterde perfect en was snel zindelijk, blafte niet in de bench, kon goed alleen zijn, kortom de ideale pup! Ik had heel wat anders verwacht toen ik aan een stafford begon en was bijna teleurgesteld haha, ze vermaakte zich prima in haar eentje maar omdat ik aan de toekomst dacht (ik was alleenstaand en studerend) bedacht ik me dat ze vaak alleen zou zijn als ik uit huis zou gaan, dus toen heb ik besloten er een vriendje bij te nemen, omdat ze zo'n makkelijke pup was ben ik aan een 2e hond begonnen toen zij 8 maanden oud was, ik heb haar eerst gesteriliseerd omdat ik een reu wilde maar geen nestje. 

Natuurlijk bedenk je wel van tevoren "Wat nou als ik geen band met de nieuwe hond krijg? of hem minder leuk vind dan onze huidige hond?" Net zoals wat jij noemt in je openingspost. Maar ik heb nou eenmaal een groot hart en teveel liefde voor dieren om die aan 1 hond te geven hahaO-).. En ik wilde een beetje een uitdaging bij de 2e hond (omdat Bayley zo makkelijk was), nou die kreeg ik hoor, en hoe! Hunter was 7 weken toen hij bij ons kwam, echt een schatje, maar toen hij 6 maanden was werd hij een draak, alles doen wat niet mocht, niet luisteren, vervelend doen, kortom, pubergedrag... Ik heb toen gedacht "Waar ben ik aan begonnen?!" het was een hele klus om hem op te voeden, ik heb hem ook vrij jong (8 maanden) chemisch gecastreerd omdat er geen land met hem te bezeilen was. Daarna werd het makkelijker om hem op te voeden, hij werd gewoon gek van die hormonen en dat had ie nu niet meer, hij was veel relaxter... Sinds dien heb ik een hele goeie band met hem, heel anders dan Bayley maar het vult elkaar wel aan. Wat al eerder gezegd is hier, de ene hond heeft andere kwaliteiten/eigenschappen dan de andere en dat is ook weer leuk, dat ze zo verschillend zijn, Bayley vind naast de fiets rennen bijv. helemaal niks, terwijl Hunter niets liever doet dan de hele dag rennen. Met de ene hond kan je andere dingen doen dan de andere hond en dat vind ik zo leuk. Ze zijn niet allemaal hetzelfde, maar wil je dan echt een exacte kopie van je huidige hond hebben? Lijkt mij heel saai;-)..

Als je de tijd, ruimte en geld voor een 2e hond hebt en je weet zeker dat het jou en je hond goed zal doen, dan zou ik zeggen ga ervoor. Natuurlijk heeft het voor en nadelen maar dat heb je met alles wel.

Oh en ik heb bewust voor een reu gekozen omdat ik weet dat het met 2 teven meestal op latere (volwassen) leeftijd flink uit de hand kan lopen, en gezien mijn ras keuze wilde ik dat niet riskeren.
Gezien jij een reu hebt zou ik zeggen kijk wat je zelf wilt, teven zijn naar vrouwen toe (meestal) wat  afstandelijker dan naar mannen en met reuen dus andersom. (Geld niet altijd trouwens hoor..)

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik wilde altijd graag twee honden, maar manlief en ik hebben min of meer besloten dat we waarschijnlijk toch altijd maar één hond per keer zullen hebben. Dit omdat het toch gewoon heel praktisch is; één hond neem je echt gemakkelijk overal mee naartoe, in de trein, in de auto, naar vrienden, etc. Twee honden is toch echt veel meer gedoe. Ook willen we niet het risico lopen dat wanneer/als we over een tijd kinderen krijgen, we dan ook nog eens de aandacht moeten verdelen over twee honden. Eh zeg ik dat duidelijk? Dat we geen risico lopen dat de honden individueel te weinig aandacht zullen krijgen.
Maar nu moet ik zeggen dat dit ook wel deels kan komen omdat we nu een echte eenling als hond hebben en dat we haar sowieso geen tweede hond willen 'aandoen'. Dan merk je dat de hond het veel fijner vindt om alleen te zijn en dat wij het heel fijn vinden om haar alleen bij ons te hebben, dat we zo met z'n drieën op stap gaan en heel tevreden zijn met die verdeling zeg maar :-D
Ik wilde ook steeds graag een toekomstige tweede hond omdat onze hond meer naar mijn man trekt dan naar mij; ik was bang dat, als ze bij ons zou wonen, dat ik dan nog steeds het gevoel zou hebben dat ik geen hond had, als je begrijpt wat ik bedoel. Maar het gaat dus juist heel goed met z'n drieën; het is niet man+hond en ik, maar man&ik&hond (of hond&ik&man :P). En met een andere hond erbij zou het misschien weer worden man+hond1 en ik+hond2, dat is toch minder... een roedel :-D

(Maar we hebben er allebei erg veel moeite mee om zielige honden níet op te willen vangen dus ik kan ook niet garanderen dat we nooit meer dan één hond zullen hebben!)

honden page profiel staffordstafford 3 doggies

honden foto van stafford

Ik had een stafford en een chihuahua de stafford is helaas overleden.de chihuahua was heel eenzaam.ze vroeg heel veel aandacht ze miste gewoon haar maatje.wij hebben toen vrij snel een chihuahua pup erbij gekocht en 2 weken ernaar nog een chihuahua pup.het gaat echt super goed.hou er wel rekening mee dat ze heel veel samen zullen zijn.eerst wilde ze heel veel op schoot en vroeg veel aandacht sinds de komst van die andere twee is dat bijna niet meer.ze trekken echt naar mekaar toe.ik moet zeggen ik dacht het word heel druk maar valt echt heel erg mee.heb ook nog twee jonge kinderen.alles loopt op rolletjes

honden page profiel Jootje_Bo_BenteJootje_Bo_Bente 3 doggies

honden foto van Jootje_Bo_Bente

Wij hebben voor een tweede gekozen omdat we het zelf leuk vonden en ook een maatje voor Bo. We hebben haar nu een week of 3 en het gaat tussen haar en Bo zelfs beter dan dat we ooit hadden kunnen denken. Ze zijn vanaf dag 1 dikke maatjes en kunnen niet meer zonder elkaar. Ze spelen heel erg veel en liggen vaak lief samen te slapen. Ik ben nooit bang geweest dat ik Bente minder zou vinden omdat Bo zo lief is of andersom, ze zijn mijn schatjes en zijn echt gelijk, nou ja, we geven Bo natuurlijk wl als eerste eten, begroeten hem als eerste enz, maar verder hou ik van alletwee evenveel. Voor ons is Bente een verrijking van ons leven en zijn we helemaal happy zo met 2 honden en 2 katten. Veel succes met verder beslissen!

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Ik zal nooit een hond alleen hebben. Ik merk dat mijn honden gek op mij zijn maar ook op elkaar.Ik had Elmer een klein jaar alleen maar ik merkte dat hij er niet gelukkiger op werd, wat ik ook deed.
Toen Pippi erbij kwam fleurde hij op.
Elmer is oud en ik hoop dat hij nog even bij ons mag blijven maar Pippi zal niet lang alleen blijven.
Zij heeft echt een maatje nodig om tegen aan te slapen en te spelen.
Vermoedelijk zal dat haar vriendinnetje worden die van mijn achterbuurvrouw is.
Zij is 81 jaar en zodra het niet meer gaat bij haar mag Amie bij ons komen wonen.
Zij is nu al vaak bij ons en slapen alle drie de honden tegen elkaar.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Onze tweede hond is ruim 2 maanden geleden bij ons komen wonen. Lizzie was toen 3. We wilden graag weer wat gezelschap voor Lizzie en ik hoopte ook dat het haar goed zou doen dat er een grotere hond bij zou komen, want daar was ze altijd nog een beetje bang van. Ik had dezelfde angst als jij. Lizzie is zo'n perfect hondje dat ik dacht dat een 2e hond alleen maar zou kunnen tegenvallen. Maar dat is zeker niet zo!!! We hebben blijkbaar 2 keer geluk en Dan is net zo'n lieverd als Lizzie. Hij is in sommige dingen wel anders, maar het is juist ook wel weer eens leuk om een kleine uitdaging te hebben. Lizzie was zo perfect dat het bijna saai werd hihihi was gewoon té makkelijk!! Ik vind het dus heerlijk om nu ook weer eens wat tijd in een hond te kunnen steken :-D Daarnaast is Lizzie inderdaad enorm opgeknapt!! Ze was altijd bang van grote en hele drukke honden. Dan is echter een echte stoeikont!! Dat vond Lizzie in het begin nog een beetje eng, maar binnen een paar weken liep ze net zo hard terug te stoeien!!! En nu heeft ze ook met andere drukke honden nergens meer last van ;-) Ik zou onze beslissing voor een 2e hond dus voor geen goud meer willen terugdraaien!! :-D

honden page profiel Beau0504Beau0504 3 doggies

honden foto van Beau0504

kan je niet gaan voor een herplaatser? Dan krijg je al een idee van het gedrag van de hond en zal het dus niet zo snel tegen vallen.
Meestal weten ze dan al of de hond sloopgedrag vertoont of andere honden aanvalt, bijt of extreem druk is.

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Bedankt voor de reacties! Ik neig (mede door jullie reacties) steeds meer naar ja, helemaal als ik dan Charlie vandaag weer met z'n vriendje in het bos zie spelen. Hij vindt het echt zo leuk om samen met andere hondjes te zijn, het is dan daarna ook een klein drama om hem weer mee naar huis te krijgen ;-)
Een herplaatser is inderdaad het overwegen waard! De enige echte 'eis' die ik heb is dat het een vrij klein hondje is, leeftijd maakt me in principe niet heel veel uit.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Kijk eens op een asielsite. Er zitten zoveel kleine hondjes.Ik kijk ook wel eens op dierenasiel.be

honden page profiel CharlesCharles

honden foto van Charles

Ik kijk weleens op de sites van asielen hier in de buurt, maar daar staan maar weinig kleine hondjes op. Ik blijf de sites wel in de gaten houden, het duurt toch nog wel even voordat ik er een tweede bij wil.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

ikzoekbaas.nl staan ook veel honden op, ook kleintjes! 
Ik mocht van mij ma een 2e hond in december (toen werd bayley 1) en in september was ik verliefd geworden op een hond en heb ik gesmeekt of ik die mocht haha... dus wacht maar, als je verliefd wordt dan duurt het ineens niet meer zo lang hahaO-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een tweede hond erbij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: leuke uitspraken! :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^