cesar millan vraagje..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Hallo,

ik zat Toenet even een filmpje van cesar millan aan het kijken.
wat mijn opvalt aan al deze filmpjes dat hij de honden niet laat snuffelen tijdens de wanddelingen..
Waarom niet ??
Mijn honden snuffelen altijd overal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cesar millan vraagje..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

cecar milan. :'(;-)

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

CM houdt zijn lijn altijd heel kort wanneer hij wandelt met de honden.
Juist om snuffelen te voorkomen, aangezien wanneer de hond uit zichzelf gaat snuffelen, hij de regie over de wandeling overneemt.
Je moet wanneer je aan het wandelen bent, zorgen dat jij degene bent die bepaalt wanneer er gesnuffeld mag worden.
Dat is wat Cesar noemt: de packleader. ;-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

dat doet hij zogenaamd. omdat hij wilt bepalen waar ze snuffelen . oftewel ze mogen bij hem alleen snuffelen wanneer ze in een losloop gebied zijn . of wanner hij met ze de bergpas intrekt die achter zijn huis ligt. een stukje controle noemt hij dat;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Omdat HIJ de packleader is ;-)en het enige wat de volgelingen betaamd is VOLGEN O-)

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

" CM houdt zijn lijn altijd heel kort wanneer hij wandelt met de honden.
Juist om snuffelen te voorkomen, aangezien wanneer de hond uit zichzelf gaat snuffelen, hij de regie over de wandeling overneemt.
Je moet wanneer je aan het wandelen bent, zorgen dat jij degene bent die bepaalt wanneer er gesnuffeld mag worden.
Dat is wat Cesar noemt: de packleader. ;-) "

En dat is iets wat compleet achterhaald is. Cecar Milan is compleet onwetenschappelijk bezig, en zijn programma zit vol Amerikaans sentiment.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Als hij aan de lijn loopt met honden wil hij dat ze op hem gericht zijn,als ze los zijn mogen ze snuffelen.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

Mensen gaan mij toch niet vertellen, dat hier nog forummers zijn die het eens zijn met te methode die Cecar Milan hanteert?

honden page profiel Davy'sDavy's 3 doggies

Dat mogen ze toch zelf weten?
Dat de visie van hondenpage tegen cm is betekend niet dat alle mensen die hier op zitten niet vrij zijn om voor cm zijn methodes te zijn.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" Mensen gaan mij toch niet vertellen, dat hier nog forummers zijn die het eens zijn met te methode die Cecar Milan hanteert? "

Ohwww..Peter ,breek ze de bek niet open O-) :-D (ik zie dit weer helemaal 28 pagina's vol raken met pro's en contra's O-))

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ik ga mee met bovenstaande antwoorden, behalve dan de negatieve emoticons erbij.. Ik moet eerst het hofje uitlopen voordat ik bij de gracht kom, die weg daarheen wil ik ook dat mijn honden netjes volgen, aangezien ik sowieso liever heb dat ze niet op de straat hun behoefte doen, en ik vind het vervelend om iedere keer omstebeurt te moeten wachten, om een papiertje of wat er dan ook ligt.. Het is maar 5 minuutjes ofzo tot de gracht, dan mag Chels al los, en op de dijk Chica ook, dan krijgen ze alle gelegenheid, en aan de riem moeten ze gewoon volgen, dan bedoel ik dus op de stoep of als we het centrum in lopen ofzo..

Maar mijn antwoord valt vast verkeerd als ik nog es naar de negatieve emoticons kijk hierboven hihi..

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

wat betrefd wandelen is die kerel echt een pannekoek. ik heb het in die hele serie welgeteld 1 keer drie huskies zien hanteren omdat die vrouw in de shit zat ermee. zijn oplossing voor het trekken ?ze even voor de skates zetten in 27 graden en dan zeggen kijk is? nu lopen ze normaal mee.  d'oh die honden zijn dan helemaal gesloopt die kunnen dan niet eens meer normaal lopen. hij bied geen oplossingen . hij doet aan symptoom betrijding. op een hele fout manier.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hij liet de honden ook nog eens rennen op het asfalt als ik mij de aflevering goed kan herinneren.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Die zijn er inderdaad wel Peter, maar goed, iedereen heeft zijn eigen ideeën over hem en er zijn in de loop der jaren vele topics over hem geweest. Ik ben geen fan van hem. 

Ik snap dat als je je hond laat volgen, je niet wil dat hij snuffelt. Maar goed, ik laat mijn hond niet alleen maar volgen tijdens de wandeling, lijkt me erg saai wandelen. Sterker nog, ik laat hem zoveel mogelijk zijn neus gebruiken, zolang hij maar met mij mee loopt. De wandeling is voor hem, niet voor mij (alhoewel dat ook een leuke bijkomstigheid is, haha)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

ow jawel, CM verricht heel goed werk, sommige dingen zou ik anders doen, maar verder ben ik het eens met zijn visie.

De hondjes waar hij bij op consultatie komt en mee gaat wandelen zijn in training bij hem, aangezien hij niet veel tijd heeft begrijp ik wel dat hij geen tijd wil verspillen aan de hond laten snuffelen aangezien de hond daar op die moment niets van bijleert.
Als je met een hond met wat issues iets wil bereiken lijkt het me logisch dat je de controle en aandacht bij jezelf wil houden.

Ik denk trouwens dat niemand zijn honden zo geweldig kan uitlaten als hij, vroeg in de ochtend met de hele roedel los de heuvels in, ze kunnen snuffelen wat ze willen dan.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Nou, als ik een wandeling van een uur maak, is het bij mij ook niet een uur snuffelen. Hij kan de helft van de wandeling los, dan mag hij snuffelen, de andere helft loopt hij maar gewoon door. Ik heb meer te doen op een dag. En dat heeft jiks te maken met de cesar millan methode, dat is gewoon mijn eigen inzicht.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Cesar millan laat ze ook echt wel snuffelen maar alleen wanneer hij dat toestaat, dat is ook precies hoe ik het doe. ze mogen best snuffelen, maar wanneer ik dat toe laat, niet tijdens het lopen, want dat loopt gewoon niet fijn.
voor de honden is dat echt geen kwelling hoor.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

Het gaat hier constant maar over het snuffelen. Maar dan is helemaal niet waar het om gaat.
Waar het omgaat is dat Cecar Milan wetenschappelijk gezien op een onverantwoordelijke en onjuiste manier met honden omgaat.

Cecar Milan geloofd nog steeds diep in de roedel methode. Maar iedereen die een beetje interesse heeft in de wetenschap, weet dat honden onder de mensen niet volgens een roedel leven. Ook blijft Cecar Milan teveel hangen aan het begrip "dominant". Wanneer een hond niet luistert, dan is die dominant enz.  Door teveel op dat begrip te blijven hangen, zie je niet meer wat je hond nu echt uitstraalt en bedoeld.

Ook pakt hij pups/honden nog steeds bij de nekvel, ook dat is wetenschappelijk gezien gewoon heel verkeerd.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HondenPage heeft een positieve visie wat betreft opvoeding en omgang met de hond. Cesar Milan gebruikt in zijn programma opvoedtechnieken/methodes en omgang die op wezenlijke punten niet overeenkomen met de positieve opvoed- en omgangswijze waar wij als HP voor staan (zie ook visie/beleid hierover). Fysieke correcties, dwang en andere (fysiek) provocerende en/of overheersende handelingen zijn stressvol, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond. Om deze reden zijn wij tegen het adviseren en propageren van dergelijke opvoedmethodes en technieken van CM op HondenPage.

Enkele voorbeelden van opvoedtechnieken welke niet geadviseerd en gepropageerd mogen worden;

Een â??hakjeâ?? geven, â??porren/prikkenâ?? in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, anderszins provoceren, intimideren en corrigerende hulpmiddelen.

Open vragen stellen is toegestaan in het kader van informatie en kennis. Topics met als doel discussie over (de werkwijze van) Cesar Millan gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt en wat in strijd is met visie en beleid. Ook hier geldt dat adviseren en propageren van bovengenoemde technieken niet is toegestaan.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

" ow jawel, CM verricht heel goed werk, sommige dingen zou ik anders doen, maar verder ben ik het eens met zijn visie.

De hondjes waar hij bij op consultatie komt en mee gaat wandelen zijn in training bij hem, aangezien hij niet veel tijd heeft begrijp ik wel dat hij geen tijd wil verspillen aan de hond laten snuffelen aangezien de hond daar op die moment niets van bijleert.
Als je met een hond met wat issues iets wil bereiken lijkt het me logisch dat je de controle en aandacht bij jezelf wil houden.

Ik denk trouwens dat niemand zijn honden zo geweldig kan uitlaten als hij, vroeg in de ochtend met de hele roedel los de heuvels in, ze kunnen snuffelen wat ze willen dan. "

Als ik alles volgens de methode van Cecar zou doen, dan kan ik dat na enige training allemaal ook.

Of de honden het dan ook fijn vinden, is een tweede. Maar goed, ik heb dan een mooi programma en money ! En dat is waar het omgaat in het leven hé?

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

dit topic gaat wel degelijk over snuffelen.

Als we zijn handelingen gaan bespreken loopt dit topic weer veel te hard uit de hand.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Toevallig is de vraag gesteld waarom Cesar Millan dat nou doet, heeft er niets mee te maken of ik pro of anti Cesar ben, ook ik vind het niet fijn als mijn hond overal loopt te snuffelen aan de lijn,dat mag hij doen zoveel hij wil als hij losloopt.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

" CESAR MILLAN

HondenPage heeft een positieve visie wat betreft opvoeding en omgang met de hond. Cesar Milan gebruikt in zijn programma opvoedtechnieken/methodes en omgang die op wezenlijke punten niet overeenkomen met de positieve opvoed- en omgangswijze waar wij als HP voor staan (zie ook visie/beleid hierover). Fysieke correcties, dwang en andere (fysiek) provocerende en/of overheersende handelingen zijn stressvol, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond. Om deze reden zijn wij tegen het adviseren en propageren van dergelijke opvoedmethodes en technieken van CM op HondenPage.

Enkele voorbeelden van opvoedtechnieken welke niet geadviseerd en gepropageerd mogen worden;

Een â??hakjeâ?? geven, â??porren/prikkenâ?? in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, anderszins provoceren, intimideren en corrigerende hulpmiddelen.

Open vragen stellen is toegestaan in het kader van informatie en kennis. Topics met als doel discussie over (de werkwijze van) Cesar Millan gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt en wat in strijd is met visie en beleid. Ook hier geldt dat adviseren en propageren van bovengenoemde technieken niet is toegestaan.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels "

;-);-);-);-);-) en ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Het gaat hier constant maar over het snuffelen. Maar dan is helemaal niet waar het om gaat.
Waar het omgaat is dat Cecar Milan wetenschappelijk gezien op een onverantwoordelijke en onjuiste manier met honden omgaat.

Cecar Milan geloofd nog steeds diep in de roedel methode. Maar iedereen die een beetje interesse heeft in de wetenschap, weet dat honden onder de mensen niet volgens een roedel leven. Ook blijft Cecar Milan teveel hangen aan het begrip "dominant". Wanneer een hond niet luistert, dan is die dominant enz.  Door teveel op dat begrip te blijven hangen, zie je niet meer wat je hond nu echt uitstraalt en bedoeld.

Ook pakt hij pups/honden nog steeds bij de nekvel, ook dat is wetenschappelijk gezien gewoon heel verkeerd. "

ik ben benieuwd wat jij bedoeld met wetenschappelijk verkeerd. volgens mij is het eerder jouw mening dan dat het wetenschappelijk is. verder heb ik diep respect voor cesar millan. ik heb heel veel afleveringen gezien en weet dus ook heel goed dat bepaalde mensen na 1 aflevering al een oordeel hebben. terwijl cesar elke hond anders aanpakt. er zijn honden bij die angstig zijn en dan domineert hij helemaal niet. er zijn honden die dominant zijn en ja.. dan domineert hij wel, maar daar vind ik niets verkeerds aan. je ziet die honden ook heel vaak naar cesar toe komen en dat ze geknuffeld willen worden.. als cesar op een verkeerde manier met ze om zou gaan, zouden ze dat echt niet doen uit hunzelf

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

" Het gaat hier constant maar over het snuffelen. Maar dan is helemaal niet waar het om gaat.
Waar het omgaat is dat Cecar Milan wetenschappelijk gezien op een onverantwoordelijke en onjuiste manier met honden omgaat.


Cecar Milan geloofd nog steeds diep in de roedel methode. Maar iedereen die een beetje interesse heeft in de wetenschap, weet dat honden onder de mensen niet volgens een roedel leven. Ook blijft Cecar Milan teveel hangen aan het begrip "dominant". Wanneer een hond niet luistert, dan is die dominant enz.  Door teveel op dat begrip te blijven hangen, zie je niet meer wat je hond nu echt uitstraalt en bedoeld.

Ook pakt hij pups/honden nog steeds bij de nekvel, ook dat is wetenschappelijk gezien gewoon heel verkeerd. "

moet er eigenlijk wel om lachen. het gaat in dit topic JUIST om dat snuffelen!!!!! dat was JUIST de vraag

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

"
Maar goed, ik heb dan een mooi programma en money ! En dat is waar het omgaat in het leven hé? "


ik vind het erg dat mensen suggereren dat hij het puur voor het geld doet. Cesar Millan is gestart met een hart voor honden en is zo gegroeid, die bekendheid is pas veel later gekomen.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

"
ik ben benieuwd wat jij bedoeld met wetenschappelijk verkeerd. volgens mij is het eerder jouw mening dan dat het wetenschappelijk is. verder heb ik diep respect voor cesar millan. ik heb heel veel afleveringen gezien en weet dus ook heel goed dat bepaalde mensen na 1 aflevering al een oordeel hebben. terwijl cesar elke hond anders aanpakt. er zijn honden bij die angstig zijn en dan domineert hij helemaal niet. er zijn honden die dominant zijn en ja.. dan domineert hij wel, maar daar vind ik niets verkeerds aan. je ziet die honden ook heel vaak naar cesar toe komen en dat ze geknuffeld willen worden.. als cesar op een verkeerde manier met ze om zou gaan, zouden ze dat echt niet doen uit hunzelf

"

Nee het is niet mijn mening. Uit wetenschappelijk onderzoek is gewoon gebleken dat de de manier hoe Cecar Milan met honden omgaat niet juist is.

De fysieke correcties die hij doet zijn bijvoorbeeld ook gewoon Not Done.

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

"
moet er eigenlijk wel om lachen. het gaat in dit topic JUIST om dat snuffelen!!!!! dat was JUIST de vraag
"

Een topic in breder context trekken is verboden?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Net zo wetenschappelijk als die topics die jij startte Peter over de wolfhonden en de pittbulls? of ECHT wetenschappelijk?

honden page profiel PeterPeter

"

ik vind het erg dat mensen suggereren dat hij het puur voor het geld doet. Cesar Millan is gestart met een hart voor honden en is zo gegroeid, die bekendheid is pas veel later gekomen. "

Hij heeft alleen van die bekendheid wel vies misbruik gemaakt. Als je daadwerkelijk honden wilt helpen, dan hoef je daar geen geld voor.

Hetzelfde voor de directeuren van goede doelen, walgelijk gewoon ! Als je daadwerkelijk aan liefdadigheid wilt doen, dan hoef je daar geen geld voor te verdienen.

Dus ja, Cecar Milan is wel degelijk een zakkenvuller.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "cesar millan vraagje..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Dieren-interviews (filmpje)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^