Voorstellen + Vraagjes vers voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tielemans RonnieTielemans Ronnie

Hoi, samen met mijn vriendin bezitten we 2 amerikaanse stafford (een teefje van 24.5kg en 4jaar en 3maand en een reuke van 8kg en 10 weken). Nu geven we het teefje sinds maandag 01april KVV ( DARF EKO KVV). Ik heb al het één en ander gelezen en dit zou een complete versie moeten zijn, ik moet dus niets extra toevoegen (ze krijg nu 500g/dag verdeeld over 2 maaltijden). Ik ben van plan om de eerste maanden enkel dit te geven om haar te laten wennen, nu had ze de eerste dagen enkel witte korrelachtige stoelgang. gisteren bruinere keutels en vandaag terug wit/geel met wat bruin...voor de rest eigenlijk geen probleem, ze eet het heel smakelijk op en buiten de keutels maak ik mij dan ook geen zorgen. Hoelang duurt het eigenlijk voor ik een consistente stoelgang mag verwachten? (ik denk als je altijd hetzelfde merk kvv geeft dat de stoelgang bijna altijd hetzelfde moet zijn, niet?). ook zit er wat slijm rond (vernieuwing van de darmwand?) Is er iets dat ik kan doen of gewoon even afwachten wat het geeft? Ook zijn het keutels en geen worstjes mee, vreemd of niet?

Mercikes op voorhand!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorstellen + Vraagjes vers voer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SuzetjeSuzetje

honden foto van Suzetje

Om te beginnen, welkom.
Het klopt dat dieren van vers vlees keutels krijgen. Dit komt omdat ze vele malen minder afvalstoffen uitpoepen. In Darf zit een vrij hoog bot percentage, wat duidelijk niet helemaal goed gaat in combinatie met je teefje. Dat wittere is waarschijnlijk een soort van krijtkleur. Als je het opraapt voelt het hard genoeg om iemand zijn hoofd ermee in te gooien ;-)

Wat je hier precies aan kan doen ben ik even kwijt, heb er zelf namelijk geen last van omdat ik dit niet meer voer, zat met hetzelfde probleem en ben dus overgestapt op een ander merk. Je zou een ander merk kunnen proberen. Je kan op www.voerwijzer.com kijken voor informatie over vele soorten KVV. Hier vind je ook informatie over de samenstelling en vaak ook niet onbelangrijk, de prijs.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De harde, witte ontlasting is een teken van een te veel aan bot. Dit kun je oplossen door er extra spiervlees en/of pens door te mengen. Andere oplossingen zijn wat pure, gezuiverde zalmolie erdoor te mengen en/of groenten.

Darf eko is helaas niet compleet. Het bevat namelijk bot van 2 diersoorten, vlees van 3 diersoorten en hart, lever en nier van 1 diersoort.
Om compleet te voeren zou je het volgende moeten voeren per 3 weken:
- 4 diersoorten orgaan (het liefste van elk dier hart, lever en nier)
- 4 diersoorten vlees
- 4 diersoorten bot
Alle '4 diersoorten' zijn zonder vis. Vis heeft een hond uiteraard ook nodig, namelijk 5 tot 10 % van het weekmenu.

Er gaan verhalen te ronde dat er niet altijd groente in de Darf zou zitten, dit zou je dan ook zelf toe kunnen voeren (10 tot 15% van het totale weekmenu). Groenten geef je altijd rauw en gepureerd (alleen over sperzieboenen doe je even wat kokend water).
Darf zou 15% bot gebruiken in hun nieuwere soorten, echter gaan er ook verhalen te ronde dat ze zich niet altijd aan hun menu houden.

Anoniem (Gast)

Als ik dan afwissel met naturis, is het dan wel goed? De witte ontlasting is weg, denk dat de ph van haar maag in het begin nog niet zuur genoeg was om de botten helemaal te kunnen verteren. Groetjes

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

De witte ontlasting komt echt door het hoge botpercentage. Rover heeft dat ook als het te hoog is.

Rover heeft jarenlang volledig gebarft, zijn maagzuur was top. Nu heeft hij zelfs krijtpoep op sommige soorten kvv.

Gewoon afwisselen met andere soorten/merken of wat extra spiervlees/pens/groenten toevoegen.

Anoniem (Gast)

Ja maar nu is het al 2 dagen over en geef nog steeds dezelfde kvv dus...beetje raar. ga eens kijken met wat ik het kan combineren...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Welkom! :-)  

Ik geef verschillende merken KVV, soms eens een dagje barf. De ene keer heeft ze drollen waar je u tegen zegt, de andere keer keutels waar een konijn jaloers op zou zijn ;-) 
Licht, donker, wat harder, wat zachter. Zoveel variatie in wat eruit komt ;-) 

De ontlasting verschilt ook echt per merk, per diersoort, maar ook per hond. 
Zo wordt gezegd dat ze minder poepen op vers, maar Mellow draait er nog steeds minstens 2 per dag, soms zelfs 3.
Ook hoor je vaak dat het gebit zo mooi schoon blijft: nou hier niet hoor. Niet dat het eruit valt, maar ze heeft wél aanslag.
Veel is dus ook echt afhankelijk van de hond zelf. Zolang ie zich gewoon normaal gedraagt zou ik me niet al te veel zorgen maken (al schrok ik ook toen ze een plastic drol leek te poepen, maar dat bleek na een foto hier inderdaad vernieuwing van de darmwand te zijn ;-))

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ja maar nu is het al 2 dagen over en geef nog steeds dezelfde kvv dus...beetje raar. ga eens kijken met wat ik het kan combineren... "

Ja, maar dat zou dus kunnen kloppen met het beeld dat ik van andere mensen krijg omtrend Darf, namelijk dat ze erin gooien wat hun uit komt. Dit zou betekenen dat er het ene moment meer bot in zit als het andere moment.
Daarnaast worden de ingredienten in een machine tot gehakt gemaakt wat dan weer door elkaar gemengd wordt. Als het niet goed gemengd wordt, kun je natuurlijk ook die situatie krijgen.

Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar is het niet haalbaar om merken zoals Alska, Tinlo, Haaksbarf en All animal te voeren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorstellen + Vraagjes vers voer" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Naturis huismerk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^