Schoonmaken oren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadiaNadia

Mijn hond (cocker spaniel) heeft al jaren chronisch last van haar oren. Door regelmatige ontstekingen is de huid van de gehoorgang verdikt en haar oorkanaal is hierdoor smaller geworden wat het probleem alleen maar verergert. Allergieën zijn uitgesloten trouwens.
Ik heb al talloze middeltjes en verschillende oorreinigers gebruikt, die allemaal niet goed hielpen. Heel soms gaat het even goed (goed = 70% schoon), maar niet snel daarna gaat ze weer krabben en klapperen en zijn de oren weer vies. Ik moet ze schoon houden om een infectie te voorkomen, maar helemaal schoon krijg ik ze dus niet.

Nu kwam ik dit middel tegen : http://www.zimfamilycockers.com/EarCleaner.html. Ik gooi liever niet vanalles in het oor, zeker omdat haar oren al zo gevoelig zijn, dus ik wilde eens peilen hier of iemand ervaring heeft met deze of soortgelijke ooroplossingen? Het schijnt erg effectief te zijn... Ik zal het recept ook even neerzetten:
60 ml witte azijn
180 alcohol
1 thee lepel jodium
1/2 eetlepel boorzuurpoeder

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schoonmaken oren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt al heel wat gedokterd lees ik, nu zijn er nog steeds problemen, niet zelf gaan uitdokteren of en wat je nog eens kan gebruiken, ga naar een homeopatische arts, kost even wat , maar je hond kan er waarschijnlijk dan wel van afkomen, hier blijft de cirkel maar rond draaien, zou dat eens in overweging nemen.

honden page profiel NadiaNadia

Dankjewel voor je reactie. Ik ben al  bij een holistisch dierenarts geweest en dat koste inderdaad veel, maar heeft helaas ook niets opgeleverd. Ik begin een beetje ontmoedigd te raken van alles. Iedereen zegt dat ze verder niet kunnen helpen vandaar dat ik toch maar weer op zoek ga naar andere middeltjes ... Misschien moet ik een second opinion aanvragen. Dat kan nog wel.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dan zou ik dat doen Nadia... een specialist opzoeken, bij een dierenkliniek, ik kan wel van alles aanraden, heel goed, maar als het al chronisch is, doe ik je dat niet aan.

nogmaals dat is het enige wat je misschien dan nog kan doen, naar een specialist, je beschrijft dat de gehoorgangen verdikkingen al hebben en heel nauw zijn. dan niet zelf tobben eraan, ga naar een specialist, ze kunnen wie weet wel opereren.

ik weet hier weinig van, maar een ander middel aanraden nee, voor oorsmeer zou ik dat aanraden maar niet wat jouw hond heeft.

ga naar een specialist... doen zou ik zeggen.

honden page profiel NadiaNadia

Het enige qua opereren wat kan is de totale gehoorgangen verwijderen, maar daar vinden ze het niet erg genoeg voor.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Het enige qua opereren wat kan is de totale gehoorgangen verwijderen, maar daar vinden ze het niet erg genoeg voor. "


SCHRIK! Dan wordt je hond toch doof? Of is hij dat al?

Ik zou eens bijvoorbeeld 'Puur oor' proberen. Is volledig homeopatisch, maar veel honden lijken er baat bij te hebben. Geef dit niet te snel op, want het duurt even voor het werkt.

Zwemt je hond graag? Dan zou je er een druppeltje zonnebloemolie voor het zwemmen (of lopen in de regen) in kunnen doen.

Doe verder af en toe de oren even omhoog. Ze kunnen dan luchten, waardoor het minder broeierig zou moeten worden (waardoor er minder bacterien zouden moeten gaan groeien).

Op welke manier zijn allergiën uitgesloten en welke allergiën zijn uitgesloten? Wat krijgt hij te eten?

Heeft hij wel eens last van een of meerdere van het volgende:
- Verstopte anaalklieren
- Jeuk
- Diarree
- Spugen
- Rode of heel licht roze liezen
- Rode of heel licht roze buik

honden page profiel NadiaNadia

Ja dan zou ze doof worden, dat is ze nog niet. Het is een laatste redmiddel.

Allergie is uitgesloten dmv een eliminatiedieet (voedselallergie) en een allergietest (pollen, grassen, huismijt etc.). Ze heeft verder geen klachen, ook niet degene die je noemt.  Ze krijgt  carnibest te eten.

Hoe kan ik de oren omhoog houden?

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ben je al eens bij een specialist geweest?
Bij steeds terugkerende oorontsteking waarbij niets aan de onderliggende oorzaak gedaan wordt/kan worden is het zaak om regelmatig te behandelen vóór er weer klachten ontstaan.
Enige echte KNOspecialist werkt volgens mij op het UKG.

honden page profiel NadiaNadia

Nee niet bij een echte KNO specialist....ik zal eens informeren bij Utrecht, dankjewel

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

De oren omhoog kan je proberen met een  niet te strakke elastiek om de 2 oren of met een klein haarklemmetje op de haren (dus niet op de oorschelp zelf). Het ziet er maf uit, maar ik heb iemand gekend die dat regelmatig even deed en zij had er baat bij.

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Waarschijnlijk doe je dat al maar wat bij mijn cocker heeft geholpen is vooral heel veel haar aan de binnen kant weg te knippen/scheren. Sins ik dat doe geen oorontstekingen meer, kan er meer lucht bij komen. Is misschien niet zo mooi ( dunnere ooren ) maar het helpt wel.

Veel succes!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Mijn Beagle had ook altijd last van haar oren. Na jaren tobben ben ik haar oren 2 keer per week gaan schoonmaken met Otoclean. Dat is een klein pipetje waarvan je de inhoud over beide oren moet verdelen. Dan ongeveer 30 seconden de oorschelp masseren, en het overtollige inclusief vuil met een tissue verwijderen. Bij Lucky was het probleem op deze manier voor 95% verholpen. Ik moest het wel bij blijven houden, als ik het een week vergat had ze weer last.

Als je oorcleaner koopt, let er dan op dat het vloeibaar is. Als het zalfachtig is, blijft het aan de haren plakken en gaat niet voldoende ver de gehoorgang in.

Zoals boven al genoemd: in ieder geval zorgen dat er niet veel haar in de gehoorgang groeit, overtollige haren wegknippen.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Heb er met honden niet veel verstand van maar wel bij me zelf.Maar daar wordt afgeraden juist niet in de oren te wroeten met schoonmaakdruppels sprays en lotion omdat dit des te meer irritatie oproept

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dat klopt wel idd. Ik had ook altijd oorontstekingen en mijn ma gebruikte altijd earex. Dat spul gebruik ik al jaren niet meer (ook niet wat anders) en ik heb nooit meer wat gehad.. Even afkloppen..

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Wordt het haar in de oren er regelmatig uit geplukt?

honden page profiel NadiaNadia

Ja haar oren worden vrij van haren gehouden.
Otoclean heeft het inderdaad een lange tijd goed gedaan, maar werkt nu niet meer volledig.
Alle dierenartsen die ik heb gesproken zeggen ook: als er niets met de oren is, vanaf blijven. Maar voor mijn meisje raden ze juist aan het regelmatig schoon te houden omdat ze anders gaan ontsteken. Dat is al vele malen gebeurd als ik ze niet schoon hield. Niks doen is geen optie meer helaas.

honden page profiel Yvette van rijtYvette van rijt

Ik heb zelf een engelse cocker gehad met een steeds terugkerende ooronsteking gehad alles aan gedaan op kweek laten zetten zalfjes druppels prednison(wat wel heel goed helpt maar niet heel erg goed is voor je hond maar je moet soms wat) ik zou je aan raden om je hond op rauw voer te gaan zetten kan je driepvries kopen worden goede resultaten van gegeven. sterkte met je hond ik weet hoe naar dit is, maar wat zijn ze lief!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Schoonmaken oren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hoe leer ik mijn pup kunstjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^