Hoeveel zemelen voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel patriciapatricia

Mijn puppy van ruim vier maanden (welsh springer spaniel) heeft veel last van z'n anaalklieren. Nu las ik ergens dat het geven van zemelen de ontlasting harder maakt en daardoor de anaalklieren makkelijker geleegd worden. Dit wil ik graag gaan proberen maar ik heb geen flauw idee hoeveel zemelen ik per dag mag geven. Heeft iemand enig idee of ervaring hiermee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveel zemelen voeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zemelen zijn gemaakt van granen. Een hond heeft geen granen nodig. Een hond is  hoofdzakelijk een vlees eter.

Ik zou juist kritisch naar zijn voeding kijken omdat wanneer een hond goede voeding krijgt, hij stevige drollen produceerd. Deze stevige drollen zorgen ervoor dat de anaalklieren leeg gedrukt worden op een natuurlijke manier.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goeie kvv. daar worden de drollen ook mooi stevig van. zemelen is ballast, daar heeft de hond niet veel aan.

kijk eens bij het onderwerp, vers vlees , daar kan je wat informatie krijgen.

honden page profiel patriciapatricia

Ik las nu ook dat zemelen juist gegeven worden om ontlasting zachter te krijgen. Das dus het tegenovergestelde van wat ik eerder had gelezen. Maar bedankt voor de reacties. Nu ben ik nog een leek dus daarom mijn vraag wat kvv is.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

kvv is rauwe voeding. Hier vind je daar meer info over: http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv

Als je een paar weken rauwe voeding geeft en de anaalklier problemen blijven, dan zou je bijvoorbeeld 1x per week een rauwe eendennekje kunnen geven. Blijven de problemen dan nog? Dan zou je naar een allergie kunnen gaan kijken. Anaalklierproblemen komen namelijk ook vaak voort uit een allergie.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

dat kippennekje geef je alleen als je hond gewend is aan vers en alle dagen kvv eet, niet samen met brok!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Vandaar dat er ook bij stond 'als de hond een paar weken op kvv zit' ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Als je rauwe voeding nu echt helemaal niet ziet zitten, dan kun je Renske vers proberen. Dus niet de brokken van Renske, maar de pakjes licht gestoomde vlees. Daar verdwenen hier de anaalklier klachten ook mee.
Dan bedoel ik dus helemaal geen brokken meer, maar alleen Renske vers.

Als je kiest voor kvv zou ik ook 100% op kvv gaan en dus geen brokken meer voeren.

honden page profiel patriciapatricia

Mn pup staat al drie weken op renske vers vlees. Afgelopen twee dagen ben ik er brokken bij gaan geven omdat ik het toch wel een duur geintje vindt als hij z'n hele leven op renske vers vlees staat. Dat gaat me zo'n vier euro per dag kosten.  Maar het resultaat is dus dat hij meer ontlasting heeft en het dunner is. Waardoor hij weer ging sleetje rijden. Of de onsteking is terug omdat antibiotica uitgewerkt is. Aanstaande maandag is het twee weken geleden dat z'n anaalklieren zijn uitgeknepen, doorgespoelt en ingespoten met antibiotica omdat ze ontstoken waren. De pus kwam eruit. Enfin, het is dus moeilijk in te schatten of het sleetje rijden terug is door het geven van brokken (zachtere ontlasting) of ontsteking terug. Ik ga sowieso de brokken maar achterwege laten voorlopig. Wat denken jullie? Moet ik maandag terug naar de da of eens aankijken hoe het gaat als ik geen brokken meer geef? Enig idee of z'on ontsteking ook vanzelf over kan gaan?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Had hij op Renske vers dunne ontlasting? Welke variant gaf je?
Welke brokken krijgt hij nu?

Heeft hij wel eens:
- Roze buik/liezen
- Rode buik/liezen
- Jeuk
- Ontstoken oren
etc etc
En zo ja, welke voeding had hij toen?

honden page profiel patriciapatricia

Op Renske vers had hij geen zachte ontlasting maar wel weer zachter toen ik brokken erbij ging voeren. Hij staat alleen nog op de puppy versie vers vlees. Renske adviseerde dit tot 6 maanden te doen als je er geen brok bijgeeft. Als je brok erbij geeft mag je wel andere varianten voeren.
Klachten die jij omschrijft heeft hij niet.

Ik ga maar weer terug naar alleen vers vlees puppy en dan hoop ik ooit in de toekomst er wel brokken bij te kunnen geven anders is het wel een heel duur plan.

Kan ik bij dat renske ook nog af en toen pens geven ofzo?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Welke brokken kreeg hij erbij? Hij reageert duidelijk op iets in de brokken.

Je kan pens erbij geven, maar ik zou hem eerst weer stabiel proberen te krijgen op het Renske en dan pas verder kijken zodat je ook uit kunt proberen waar hij het niet goed op doet.

Sommige honden krijgen op alleen pens slappe ontlasting.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

" Vandaar dat er ook bij stond 'als de hond een paar weken op kvv zit' ;-) "


Had het er over gelezen oeps, better safe then sorry!

honden page profiel patriciapatricia

Ik gaf hem de puppy brok van Renske. Volgens Renske prima te combineren met het vers vlees van hun. Maar denk toch dat mijn puppy idd voor iets in de brok gevoelig is, of uberhaupt voor brokken

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik gaf hem de puppy brok van Renske. Volgens Renske prima te combineren met het vers vlees van hun. Maar denk toch dat mijn puppy idd voor iets in de brok gevoelig is, of uberhaupt voor brokken "

Gaf je de m.o.p. versie? Dat bevat:
Verse Kip (min 16%), gevogelte meel* (min 16%), hele rijstkorrel, aardappelen, eipoeder, bietenpulp, gezuiverd kippenvet*, vismeel*, biergist, Mighty Omega Plus®, kippenlever*, zalmolie*, monosodium fosfaat, cranberry's, glucosamine, chondroitine, MSM (MethySulfonylMethaan), nucleotiden, mineralen, vitaminen, DL-methiodine, prebiotisch FOS & MOS (Fructo-OligoSahariden en Mannam-OligoSachariden), yucca extract, natuurlijke anti-oxidanten*, l-carnitine en bèta carotine
*Natuurlijk geconserveerd met gemengde tocoferolen

Renske vers puppy bevat:
Vers kippenvlees (60%), Vers lamsvlees (12%), Lamspens (8%), Erwten (3%), Volkoren rijst (2%), Wortelen (1%), Zalmolie (0,50%), Zeewier extract (0,45%), Kruiden: Rozemarijn, Peterselie en Knoflook (0,10%), Prebiotica: FOS (Fructo Oligosacchariden) (0,50 %), Glucosamine (0,05%), Chondroitine (0,05%) Vitamine A (2.500 ie/kg), Vitamine D3 (200 ie/kg), Vitamine E (a-tocopherol) (16 ie/kg)


Zoals je ziet zitten er in de brokken heel wat andere ingredienten. Onder 'gevogelte' kun je alles met vleugels verstaan, dus daar kan iets tussen zitten waar je hond op reageerd. Je hond kan ook reageren op de Cranberries, hele rijstkorrels (in Renske vers zit volkoren rijst, geen normale rijst), ei poeder, bietenpulp, biergist en alle toevoegingen.

Ik vind zelf die brokken van Renske niet goed, maar de Renske vers dus weer wel. Renske zelf heeft mij ook verteld dat ik probleemloos de Renske brokken kon voeren bij een hond met een kip allergie. Toen hij reageerde ging ik pas de zak lezen (heel fout van mij) en bleek er gevogelte vet in te zitten. Tja, daar ging ik..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Mn pup staat al drie weken op renske vers vlees. Afgelopen twee dagen ben ik er brokken bij gaan geven omdat ik het toch wel een duur geintje vindt als hij z'n hele leven op renske vers vlees staat. Dat gaat me zo'n vier euro per dag kosten.  Maar het resultaat is dus dat hij meer ontlasting heeft en het dunner is. Waardoor hij weer ging sleetje rijden. Of de onsteking is terug omdat antibiotica uitgewerkt is. Aanstaande maandag is het twee weken geleden dat z'n anaalklieren zijn uitgeknepen, doorgespoelt en ingespoten met antibiotica omdat ze ontstoken waren. De pus kwam eruit. Enfin, het is dus moeilijk in te schatten of het sleetje rijden terug is door het geven van brokken (zachtere ontlasting) of ontsteking terug. Ik ga sowieso de brokken maar achterwege laten voorlopig. Wat denken jullie? Moet ik maandag terug naar de da of eens aankijken hoe het gaat als ik geen brokken meer geef? Enig idee of z'on ontsteking ook vanzelf over kan gaan? "


Als het goed is wil je dierenarts je terug zien voor comtrole.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als Renske zo duur is zijn er ook goedkopere kvv's,Smuldier bijvoorbeeld ligt gewoon in de vriezer bij je lokale supermarkt,of bij (vele) dierenwinkels hebben ze tegenwoordig ook verschillende keuzes ,zoals Tinlo.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoeveel zemelen voeren?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^