Gewicht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KSKS

Ik heb nu sinds eind juli 2009 een schat van een American Stafford pupje.Hij Groeide als kool, maar nu is het (volgens mij) een stil gevallen met zijn groeien. Hij is nu 4.5 maand en weeg slechts 11.5 kg, wat volgens mij véél te weinig is voor een reu. Ik zeg wel volgens mij want ik heb er geen ervaring mee omdat dit pas mijn eerste stafford is. Mischien iemand anders hier wel? Hij krijgt puppy voer "large breed" van Hill's en heb zijn grammen opgedreven dat normaal is voor een hond die 15 kg weegt in de hoop dat hij terug meer ging bijkomen. Maar hij blijft zijn gewicht houden. Hij oogt niet echt te mager, maar wel te mager voor een staff.

Bedankt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gewicht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team

honden foto van Shepherd Story Team

Ik heb ook echt geen idee of het te weinig is voor een stafford of niet ... maar kan wel zeggen dat de ene hond de andere niet is. Hier op dit forum zit iemand met hetzelfde soort hond als de mijne, recent zijn ze allebei gemeten en beiden zijn rond de 68cm hoog. Nu weegt die van mij 33 kilo en die van haar zit rond de 44 ... toch is mijn hond niet mager te noemen, en haar hond niet dik ... dus ik denk dat het heel erg verschilt per hond.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

huh, large breed brokken?
Ik zou gewone pupbrokken pakken ... hij is toch geen large breed?

Misschien dat het daaraan kan liggen?
Dat zorgt voor een tragere groei die brokken.

Groetjes Debbie.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Als hij voor je staat, en je legt zijn handen op zijn ribben, kun je dan (zonder druk uit te oefenen) ribben voelen? Dan is hij te mager, moet je heel veel druk uitoefenen om ze te voelen dan is hij te dik. En als hij optimaal is van gewicht zou je met lichte druk de ribben moeten voelen :-) . Maar het breede uiterlijk van staffies komt vaak pas wat later, eerst groeien de botten vooral, en als dat uitgegroeid is gaan de spieren pas echt groeien. De staffie van een vriendin van mij was ook pas met een jaar of 2 mooi volgroeid :-) .

Groetjes Amber

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Een hond -vooral als het een reu is- gaat "uitzwaren" na de pubertijd, dus pas als hij werkelijk volwassen is.

honden page profiel KSKS

@ Debby: Ja ik geef hem Large breed omdat dit toch (normaal gesproken) een ras is met een grote spiermassa. Hij is altijd goed gegroeid in hoogte en gewicht maar nu lijkt het te zijn stilgevallen, daarom ben ik nu ongerust.

@ Lootah&Amber: Als ik mijn handen op zijn ribben leg zonder druk uit te oefenen voel ik zijn spieren. Enkel zijn zwevende ribben voel ik. Je zegt dat eerst de botten groeien maar het in de hoogte groeien is precies ook gestopt. Hij krijgt nu dus iets teveel eten maar hij verdikt ook niet aan zijn buikje. En hij is nochtans nog maar pas voor de 3de keer in zijn leven ontwormt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ks, heb je contact met de fokker / van jouw hond /
misschien dat zij jouw ongerustheid kan weg nemen >

meestal zijn jonge honden onvoorspelbaar, de ene keer is het zijn kont wat hoger staat dan weer zijn kop. als jouw hond lekker tierig is , is er niets aan de hand, large breed, kreeg bamse ook, bamse groeide gelijkmatig ervan op. niets geen groeispurten, en als je nu ziet hoe ze er uit ziet, bijna volwassen en uitgegroeid, nog drie kwart jaar en bamse is volwassen, zo gaat dat ook met jouw hond, een beetje mager is niks ergs mee als ze jong zijn, beter zo dan te dik, dik is slecht voor zijn gewrichten, en heus als hij ouder wordt gaat dat vanzelf hoor, dt uitzwaaien. en wat is te mager ? bij bamse voel je super goed haar ribben, vaak hoor ik ook mensen zeggen, oef die is mager, maar bamse weegt mooi 65 kilo, dus niks te mager, ziet er atletisch uit. wacht nou maar met jouw hond, let maar op als je een jaar verder bent.

en anders even contact op nemen met je fokker, misschien kan je fokker je goede raad geven, die kent het ras door en door. :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Heb je foto's KS? Vaak valt het nog wel mee met het gewicht. Misschien dat de pup ook langzamer groeit door de 'large breed' brok wat je geeft. Daar zou ik van af stappen.

honden page profiel KSKS

Dit is een foto van mijn hondje

Zijn naam is Dré :-D

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

Daena ( stafford )

groeide ook NIET snel de eerste maanden maar nu in 1 keer groeit ze als kool!!!!!

dus geen zorgen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gewicht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^