a.s. zaterdag het startsein wat betreft ..hond is geen ding.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-D geweldig , eindelijk wordt het startsein gegeven voor ... hond is geen ding. :-D bron 5 mei telegraaf

Een hond is geen modeartikel dat je koopt omdat het zo leuk bij je nieuwe outfit past. Of waar je een poosje mee wil pronken om indruk te maken. Een dier is geen ding, zegt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming geeft zaterdag het startsein voor een campagne om mensen duidelijk te maken dat ze moeten nadenken voordat ze een huisdier aanschaffen. „Een huisdier kost geld en heeft verzorging nodig. Het is onaanvaardbaar dat mensen een beestje kopen en dat na een paar maanden weer wegdoen omdat het alweer verveelt. Of omdat ze er geen geld meer aan willen besteden. Wij roepen op tot verantwoord huisdierenbezit”, aldus Dales.

De ruim 50 asiels van de Dierenbescherming krijgen steeds vaker 'modehonden' binnen. Dales: „We hebben al meer dan eens op Schiphol piepkleine hondjes zoals die van Paris Hilton moeten vangen. Hun bazinnetje denkt dat ze zo'n accessoire in haar handtasje mee mag nemen in het vliegtuig. Dat mag natuurlijk niet en dan laten ze het dier gewoon los en gaan zelf op reis.”

Ook de economische crisis is goed merkbaar in de asiels. Volgens Dales doen mensen hun huisdier sneller dan vroeger weg als het beest een dure behandeling moet ondergaan. „We krijgen meer beesten binnen en die mankeren ook vaker wat, omdat ze niet op tijd bij de dierenarts zijn geweest. Wij lappen de dieren trouwens weer helemaal op voordat we er een nieuwe baas voor gaan zoeken.”

In de asiels van de Dierenbescherming zitten op dit moment ruim 30.000 katten, ongeveer 6000 knaagdieren en 11.700 honden. De Dierenbescherming vraagt de hele maand april extra aandacht voor deze huisdieren. „Al onze dieren zijn geschikt voor een nieuw baasje. We hebben ze als het ware apk-gekeurd”, aldus Dales.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "a.s. zaterdag het startsein wat betreft ..hond is geen ding." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel InaIna 3 doggies

honden foto van Ina

;-);-);-);-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga bij een dierenarts van te voren eens navraag doen, of er als er grote medische kosten komen of er een regeling getroffen kan worden.

ben je al klant dan zal de dierenarts heus met je mee gaan als er maandelijks betaald kan worden, hij is ook blij dat je toch je dier bij hem brengt.


je hoeft niet voor ieder wissewasje naar je dierenarts te rennen, maar bij twijfel gaan.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier wordt heel erg gepromoot voor vers vlees , duur en duurzaam, biologisch, en brokvoeder zonder graan wat behoorlijk duur is.

nu is er de crisis, iedereen moet inleveren ook de hondenbaasjes, een hond kan het ook goed doen op wat minder, varieer het duur en goedkoop. twee dagen om en om, dan blijf je hond het goed doen. heus.

vroeger werd er niet zo gekeken naar voeder, en ook die honden waren super gezond.

al het voer wordt gekeurd met een europees keurmerk, wat minder in het salaris, moeilijk rondkomen, kijk eens naar een goedkoper stukje vlees of goedkope brok, gebruik dat eens om en om bij wat je nu hebt, en kijk of je hond het er ook goed op doet, scheelt veel in de kosten. niet alleen de baasjes moeten inkrimpen ook de honden kunnen best met wat minder.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ook een leuke optie is, ruilen met speelgoed, wat nog heel is en waar je hond op uitgekeken is, er zijn genoeg honden die opeens met een nieuw speeltje reuze blij zijn. wissel uit. :-D

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

Ik ga pas naar de dierenarts als ik het gevoel heb dat het echt moet. Ik heb hiervoor heel lang gespaard voor n buffertje. Op dit moment is mijn inkomen niet toereikend om te sparen om het buffertje nog hoger te maken, maar alles wat ik over houd gaat nog wel naar die rekening.

Veel mensen nemen een lage uitkering als smoes om niet naar de dierenarts te gaan. Maar als je zelf 1 keer per week gewoon een minder luxe maaltijd eet of wanneer je macaroni eet de pan over 2 dagen verdelen. Kun je makkelijk een buffertje sparen.

Als Ben of Bryan iets hebben kunnen ze naar de dierenarts. Ze zijn er alleen nog nooit geweest voor problemen. Bryan heeft alleen een dierenarts gezien voor zijn entingen (pup) en Ben alleen voor entingen en castratie.

Heb je wel het idee dat je geld tekort komt, begin alvast aan t buffertje n jaar voor je je dier neemt. Als jij tegen een dierenarts zegt dat je alvast 1000 kan aanbetalen en de rest in termijnen wilt doen is die ook wel slim genoeg om te bedenken dat je gewoon niet meer hebt.

Wat ik wil zeggen, weinig geld is geen excuus om je dier weg te doen als hij/zij ziek word.

honden page profiel Joke PlompJoke Plompbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Joke Plomp

Ben ik het helemaal mee eens. Er is trouwens ook een dierenarts voor minima. Voor mensen met een bijstandsuitkering. Velen weten dit niet.Ik kreeg laatst een vraag van een koper van een poesje van mij. Zij had het poesje 3 jaar geleden gekocht en hij moest nu naar de dierenarts voor zijn tanden. Of ik de rekening wilde betalen omdat zij het niet had en hij toch bij mij vandaan kwam. Ik ben toen eens gaan googlen en kwam toen die dierenarts voor de minima tegen.
Als ik kittens of pups verkoop zeg ik het er ook altijd bij dat het niet alleen de aanschaf is maar dat men ook een buffer moet maken voor als het eventueel tegenzit. Of een verzekering af moet sluiten. Iedereen kan het overkomen dat het op dat moment financieel heel goed gaat maar een paar jaar later niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

precies, niet iedere operatie is voorzien en vaak niet te sparen, maar dan dierenarts peilen of hij het goed vind dat je aanbetaald en afbetaald, de meesten zeggen ja. :-D

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Super initiatief! Zou fijn zijn als de wetgeving ook aangepast wordt en honden als levende wezens worden gezien en niet als bezit zodat ook van die kant er veel meer gedaan kan worden aan hondenleed...

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares 3 doggies

honden foto van Naomi en Ares

Ik heb het zelf ook niet breed maar ik heb net als Esther een buffer. Ik heb twee spaarrekeningen, 1 voor mezelf voor de tandarts (mijn tanden breken snel dus dat zijn ook van die plotselingen bedragen), en 1 voor de hond, mocht er ooit iets zijn.

verder koop ik mijn brokken altijd bij een groothandel diervoeder bedrijf... Ik koop dan 2 zakken van 20 kilo, 1 met vlees en 1 biologisch, die gooi ik door elkaar en daarbij doe ik dan nog eventuele restjes van mijn eigen eten, mits ik niet iets eet wat niet goed voor ze is. Heb ik van pups af aan gedaan en hij vind het heerlijk. Ik doe er zo 2 maanden mee.

Kussens en speelgoed maak ik zelf haha

" Wat ik wil zeggen, weinig geld is geen excuus om je dier weg te doen als hij/zij ziek word. "


Amen!

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Fijn! In Antwerpen is er een tijdlang een campagne geweest hierrond, met leuke affiches ook!

Ik vind alleen deze link er nog van terug. Leuk vind ik wel het zorg-goed-voor-je-hond-contract.

http://www.antwerpen.be/eCache/ABE/81/07/991.html


http://www.antwerpen.be/docs/Stad/Bedrijven/Sociale_zaken/SZ_Staf/dieren/1100451_Flyer_Hond.pdf

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares 3 doggies

honden foto van Naomi en Ares

" Super initiatief! Zou fijn zijn als de wetgeving ook aangepast wordt en honden als levende wezens worden gezien en niet als bezit zodat ook van die kant er veel meer gedaan kan worden aan hondenleed... "


Helemaal mee eens! Ze worden niet zo heel actief beschermd door de wet!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naomi, kijk zo kan het ook, twee zakken voer kopen, en husselen, en heus goedkope brokken zijn ook gekeurd. en als je wat van je zelf kan missen erbij doet, komt goed zo. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond is nu nog een ding, kan zomaar in beslag genomen worden, als ze straks niet meer als..ding worden aangemerkt, dan is dat ook voorbij.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen


Voo het initiatief van de dierenbescherming en dat jij het onder de aandacht brengt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bedankt, vind het geweldig dit initiatief van de dierenbescherming, werd eigenlijk wel tijd he. :-D

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" wat ook een leuke optie is, ruilen met speelgoed, wat nog heel is en waar je hond op uitgekeken is, er zijn genoeg honden die opeens met een nieuw speeltje reuze blij zijn. wissel uit.  :-D "

is dit jouw eigen idee???
wat een briljant idee!!!
dat kunnen we hier op hp ook doen!!!!

(ik ga onder tussen alle speeltjes bij elkaar zoeken die nog heel zijn en waar ze mee uit gespeeld zijn!!!)

echt een goed idee willemijn, misschien kan een asiel ook een ruilbeurs houden??
ik zou zeker gaan!!! kan ik toch het asiel helpen zonder een asiel dier in huis te hoeven nemen

vind je het goed als ik het ook op facebook vraag? voor een ruilfeestje?
hhaahahah tuberware party alleen dan met hondenspeeltjes!!!

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ja, dat is een leuk idee :-D vooral met van die denkspellen enzo.. Heb nu 3 denkspellen in huis en 2 heeft ze al helemaal uitgevogeld, dus misschien is 't inderdaad leuk om (tijdelijk) te ruilen :-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan 3 doggies

honden foto van Ben en Bryan

" Ik heb het zelf ook niet breed maar ik heb net als Esther een buffer. Ik heb twee spaarrekeningen, 1 voor mezelf voor de tandarts (mijn tanden breken snel dus dat zijn ook van die plotselingen bedragen), en 1 voor de hond, mocht er ooit iets zijn.

verder koop ik mijn brokken altijd bij een groothandel diervoeder bedrijf... Ik koop dan 2 zakken van 20 kilo, 1 met vlees en 1 biologisch, die gooi ik door elkaar en daarbij doe ik dan nog eventuele restjes van mijn eigen eten, mits ik niet iets eet wat niet goed voor ze is. Heb ik van pups af aan gedaan en hij vind het heerlijk. Ik doe er zo 2 maanden mee.

Kussens en speelgoed maak ik zelf haha "


Oow als ik zelf wat mankeer is t jammer hoor.. Daar heb ik geen buffer voor :-) Ik heb wel wat afgebroken kiezen (incl de scherpe randjes etc.) maar zo lang t geen zeer doet? Die paar scherpe randjes waren in het begin wennen maar nu zie ik t alleen maar als makkelijker kouwen..

Ben en Bryan zijn natuurlijk maar klein. Op alle fronten goedkoper dan een grote hond. Ben en Bryan kosten me samen nog geen 20 euro per maand.

Ik ben onhandig.. Dus ik kan geen kussens en speelgoed maken, haha. Kussens heb ik nooit. Die zijn altijd dood voor ik ze neergelegd heb. Ben en Bryan slapen in een hele grote plastic mand (die van Buster was) met daarin een stapel fleece-kleedjes. Gat erin? Jammer. haha. Zon kleedje kost 4 euro.. 4 stuks op elkaar gestapeld in zon megamand en ze kunnen ruim n jaar slapen. 1x per week ongeveer gooi ik ze in de wasmachine en als ze uit de droger komen leg ik ze weer in de mand.
In Bryans bench ligt 1 fleece kleedje. Die zit vol gaten.. Maar slaapt voor Bryan nog prima!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Flowy, ja dat vind ik een goed en leuk idee, speeltjes ruilen waar je hond op uitgekeken is. zo heb ik eens een ei weggegeven hier op het forum, bamse was er op uitgespeeld.

pluce beesten die nog heel zijn, ruilen, een hond is niet achterlijk, ziet direkt dat het een ander speeltje is, op facebook ? als jij daar kan ruilen, doen zou ik zeggen, kom je gratis of goedkoop aan nieuw speelgoed voor je hond. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lady... precies, de denkspelletjes, ruilen en maak een foto ervan op het forum, dan kan je laten zien wat het is, en wie weet heeft een ander ook iets voor jouw hond. :-)

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares 3 doggies

honden foto van Naomi en Ares

" Ik heb wel wat afgebroken kiezen (incl de scherpe randjes etc.) maar zo lang t geen zeer doet? Die paar scherpe randjes waren in het begin wennen maar nu zie ik t alleen maar als makkelijker kouwen.. "


Haha inderdaad, het gaat vooral om mijn voor en hoektanden, die zitten in het zicht, dat vind ik dan wel weer belangrijk. Maar Ares heeft tot nu toe nog nooit iets gehad. 1 keer een kuurtje tegen diaree. Verder kerngezond gelukkig :-D

Die fleece dekentjes klinken lekker zeg! Wat zal dat een heerlijk bedje zijn!

" hhaahahah tuberware party alleen dan met hondenspeeltjes!!! "


Inderdaad een heel goed idee!! En lijkt me heel gezellig ook! haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

markt..... plucebeestjes vaak voor een euro. voor je hond veel spelplezier, zeker als het geen sloper is.

even offtopic, mag hoor. gaat ook een beetje over de crisis hoe we die moeten doorstaan toch ?

honden page profiel Petra, baasje van GuinnessPetra, baasje van Guinness 3 doggies

honden foto van Petra, baasje van Guinness

Crisis... echt die slaat steeds meer en harder toe. Ook wij hebben moeten bezuinigen, dus ook Guinness helaas.Maar inderdaad hebben we wel een buffer waarmee we plotselinge kosten kunnen betalen.

Het belangrijkste is toch dat je hond een thuis heeft waar hij goed behandeld wordt en alle liefde ontvangt.

En idd Willemijn met een beetje vindingrijkheid komt je een heel eind!

Maarreuh... goed initiatief! Zeker zo voor de zomervakantie!

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" :-D geweldig , eindelijk wordt het startsein gegeven voor ... hond is geen ding.  :-D

Een hond is geen modeartikel dat je koopt omdat het zo leuk bij je nieuwe outfit past. Of waar je een poosje mee wil pronken om indruk te maken. Een dier is geen ding, zegt Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming.

De Dierenbescherming geeft zaterdag het startsein voor een campagne om mensen duidelijk te maken dat ze moeten nadenken voordat ze een huisdier aanschaffen. „Een huisdier kost geld en heeft verzorging nodig. Het is onaanvaardbaar dat mensen een beestje kopen en dat na een paar maanden weer wegdoen omdat het alweer verveelt. Of omdat ze er geen geld meer aan willen besteden. Wij roepen op tot verantwoord huisdierenbezit”, aldus Dales.

De ruim 50 asiels van de Dierenbescherming krijgen steeds vaker 'modehonden' binnen. Dales: „We hebben al meer dan eens op Schiphol piepkleine hondjes zoals die van Paris Hilton moeten vangen. Hun bazinnetje denkt dat ze zo'n accessoire in haar handtasje mee mag nemen in het vliegtuig. Dat mag natuurlijk niet en dan laten ze het dier gewoon los en gaan zelf op reis.”

Ook de economische crisis is goed merkbaar in de asiels. Volgens Dales doen mensen hun huisdier sneller dan vroeger weg als het beest een dure behandeling moet ondergaan. „We krijgen meer beesten binnen en die mankeren ook vaker wat, omdat ze niet op tijd bij de dierenarts zijn geweest. Wij lappen de dieren trouwens weer helemaal op voordat we er een nieuwe baas voor gaan zoeken.”

In de asiels van de Dierenbescherming zitten op dit moment ruim 30.000 katten, ongeveer 6000 knaagdieren en 11.700 honden. De Dierenbescherming vraagt de hele maand april extra aandacht voor deze huisdieren. „Al onze dieren zijn geschikt voor een nieuw baasje. We hebben ze als het ware apk-gekeurd”, aldus Dales.

"
Heb je een link hiervan, zodat we het kunnen nalezen?

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja allemaal heel leuk dat de Dierenbescherming deze aktie's verzind al vraag ik me wel af waar ze waren toen die duizende gezonde koeien, geiten, schapen en kippen preventief geruimd werden, maar goed.

Daarbij heb ik dit jaar zelf gezien dat er aardig wat meer belasting is geheven op pensioenen, voor mij was dit maar 70 euro per maand, voor de oudere is dit al snel een 200 euro per maand, dat is wel 200 euro minder koopkracht, verder gaan de huren flink omhoog, de zorg is flink gestegen, waarbij bij het eerste ziekenhuis bezoek je al meteen even 350 euro mag ophoesten.
Per maand komen alleen al bij het GKB al 436 aanmeldingen voor schuldsanering er is al een wachttijd van 4 maand eer ze je kunnen helpen.

Maar we gaan wel aktie voeren dat mensen verantwoordelijk met hun dieren moeten omgaan, dat is wel heel schitterend, maar als je net al 200 euro per maand in koopkracht bent gedaald, spaart het lang niet meer zo makkelijk voor een dierenarts rekening.
En uit nood worden de dieren dan bij het asiel afgezet, want wie koopt er tegenwoordig nu een ziek dier? Dus hun dier zelf een goed tehuis geven zit er vaak al niet meer bij en asiel is dan laatste optie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wacht even, ik weet als geen ander wat het is om met minder toe te moeten komen, maar daar ging het mij helemaal niet om.

ik was blij waarmee ik het topic mee opende , en ja dan komt ook de crisis niet alleen voor ons maar ook voor onze honden erbij.

en niet iedereen kan en heeft een buffer opgebouwd.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Als ik om mij heen kijk zijn al heel wat mensen hun baan kwijt geraakt door de bezuinigingen, zijn al aardig door hun buffer heen, en de mensen die eerst neerkeken op mijn werk komen nu met hangende pootjes vragen hoe het in zijn werk gaat.

Ik vind het een geweldig idee, maar Rutte ziet ook nog niet in de lasten verlicht moeten worden zodat de economie weer kan gaan lopen en mensen meer koopkracht krijgen, die is nog steeds met zijn graai aktie's bezig en daar gaan steeds meer mensen en dieren de dupe van worden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat begrijp ik Fay, ojee ja, maar daar gaat het hier even niet om, ik weet dat zorgen groot zijn voor vele, alles is duurder geworden, maar ik heb het over waarom de dierenbescherming a.s. zaterdag er voor gaat staan.

en dat nu even de hond neutraal staat. en heus ik loop er niet voor weg dat er crisis is in de zorg, pensioenen worden gekort , banen staan op de tocht, maar daar gaat het nu even niet om.

heb geschreven dat er wat hondenvoer kan bezuinigd worden, om en om , en dat er speeltjes gewisseld kan worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "a.s. zaterdag het startsein wat betreft ..hond is geen ding." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: heup of elleboog dysplasie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^