Dominant of normaal?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Mijn jonge labrador reu van bijna 5 maanden is de laatste tijd nogal heftig in het spel met andere honden (die dit toelaten).
Bobby is eerst wel even een paar seconden aan het aftasten maar zodra het kan, gaat hij los.
Hij hangt standaard met zijn bek hup meteen in de nek, hals van de andere hond en blijft dit doen, de tandjes erin.
Hierbij maakkt hij ook flinke grrr geluiden in combinatie met 'borstelen'.
Of het nou een bordeaux dog is, een herder of een andere labrador, het maakt hem niet uit maar hoe groter hoe betere lijkt wel.
Ook hangt hij in oren en trekt aan lippen maar vooral de nek-hals.
Hij is totaal niet bang of onder de indruk en ik hoor van mijn  'hondevrienden' in mijn buurt dat dit normaal gedrag voor een jonge hond is, toch zie ik dit niet zo fanatiek bij ander jonkies, hoewel die er niet veel rond van lopen momenteel.
Het gaat dus vooral om nek gegrijp en waneer hij even los raakt moet hij meteen die nek weer hebben en zie ik die oogjes helemaal open en soms door de stand wit van opwinding.
Is dit compleet normaal of moet ik soms ingrijpen ook al zeggen andere baasjes dat dit niet hoeft?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominant of normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik lees even mee, mijn hond doet dit een enkele keer ook wel bij het buldogje van mijn moeder en volgens mij is het ook een poging tot dominantie. Als het met Mikey 'te' wordt in mijn ogen haal ik ze meestal even uit elkaar. (niet boos hoor, meer door afleiding gewoon even een time-out zeg maar)

Ik weet ook niet zeker of ingrijpen nodig is, dus ben benieuwd naar de reacties. :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Ik zou reageren en ingrijpen. Nu pikken andere honden dit nog omdat je hond nog een puppy is  Maar andere honden zullen dit niet altijd blijven pikken en uiteindelijk ook zelf je reu gaan corrigeren. Of het loopt uit de hand en wordt het een gevecht, wat ik dus altijd zou proberen te voorkomen.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik zou wel gaan ingrijpen dit is geen jonge honden gedrag maar is teveel enthousiasme en dit kan overslaan in vechten. Veel honden gaan dit ook niet accepteren en geef ze eens ongelijk.

Ik zou Bobby in de halsband pakken en dan hem er bij vandaan halen. Begeleiden niet straffen, niet boos worden zodat hij leert dat jij als stabiele eigenaar hem eruit halen en op een normale manier zegt dat dit niet oké is.

Goed van je dat je ziet dat het niet normaal hondengedrag is ;-).

Na het vastpakken zou ik hem pas weer laten gaan als hij rustig is en is hij weer meteen erg druk dan weer vastpakken bij de halsband en bij de 3de keer zou ik hem gaan aanlijnen en weggaan.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Oei dus toch, hmm jammer ik hoopte stiekem dat dit gewoon pupgedrag was.
Maar ben blij dat ik het weet.
Doordat werkelijk iedereen in mijn omgeving op een enkeling na met honden zegt dat dit normaal was en erom lachen heb ik het maar zo gelaten en Bobby zijn gang hierin laten gaan.

Het is weer een nieuwe uitdaging om aan te gaan en kijk er al naar uit zo met wandelen waar het altijd stikt van de (los) lopende honden.
Ik wandel ook soms met een clubje mee met soms een hond of 10 en meer en dan lopen alle honden los in het bos.
Is het dan ook vooral de nek wat 'niet kan' heeft dit nog een bepaalde betekenis?

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Soms is het verstandiger om voor je hond te kiezen en weer terug te gaan naar de basis en dat ben jij, als baas.

Voor nu lijkt mij dat ook en dat is het begrensen van dit gedrag en wel in alle situaties dus ook bij het clubje waar mee gaat lopen. 3x ingrijpen is aan de lijn en weggaan van de honden zodat er op tijd ingrepen wordt en niet wanneer de emoties te hoog worden.

Er komt een moment dat ook in dat groepje de honden zeggen, het is genoeg!! en dan is het afwachten wat er gaat gebeuren. Jou hond krijgt dan een forse correctie en dan is het afwachten wat er gaat gebeuren, nl. hij luisterd naar de correctie of hij gaat er tegen in omdat hij dit altijd mocht.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Dat ga ik doen, dus bij de 3e waarschuwing, wegwezen, hoewel ik het moeilijk vind soms dingen uit te leggen aan mensen hier in mijn buurt om het niet onaardig over te laten komen.
Mijn hond wegvoeren van de andere hond(en) zal dan wel met tegengesputtel gaan. geeft het niet dat ik dan min of meer moet trekken aan de lijn?

Bedankt voor jullie anwoorden;-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Moeilijk of niet, het is jou hond en jouw beslissing. Het kan idd zijn dat ze wat verontwaardigd reageren maar als het uitdraaid op een gevecht dan is jouw hond het pispaaltje.

Het wegvoeren zal idd niet zonder slag of stoot zijn maar na een paar keer zal dit wel beter gaan.

Succes!!

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

inderdaad zoals esther zegt...
Mijn hond zou dit ook al echt niet meer hebben geaccepteerd van een hond van 5 maanden. Helemaal niet bij een lab die natuurlijk dan al best flink is.... Zo is het eigenlijk gewoon afwachten tot je de 'verkeerde' hond treft.

Lekker mee aan de slag gaan dus! Ach, zo verveel je je ten minste niet;-)

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Als dit uit zijn systeem komt, leert hij dan wel makkelijk 'normaal' spelen?

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Hij zal snel door hebben dat zulk wild speelgedrag stoppen met spelen betekend. Dus dan zal hij het rustiger aan gaan doen = normaler;-)

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Zit je ook op een hondencursus? bij ons zie je ook dat als de honden na de les nog even lekker kunnen ravotten dat er een punt is dat bij enkele jonge reutjes het hormoongehalte zo hoog is dat het spelen steeds ruwer wordt tot op een bepaald punt dat er ingegrepen wordt en de honden weer aan de riem gaan. Om te voorkomen dat het escaleert.

Vertoont je hond dit gedrag ook als hij losloopt?

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Zit je ook op een hondencursus? bij ons zie je ook dat als de honden na de les nog even lekker kunnen ravotten dat er een punt is dat bij enkele jonge reutjes het hormoongehalte zo hoog is dat het spelen steeds ruwer wordt tot op een bepaald punt dat er ingegrepen wordt en de honden weer aan de riem gaan. Om te voorkomen dat het escaleert.

Vertoont je hond dit gedrag ook als hij losloopt? "

Ik zit eerlijk gezegd niet op een cursus, we zijn verhuisd nadat we onze hond nog niet lang hadden maar twijfel wel om op een jonge honden cursus te gaan.

Ja het doet het ook als hij los loopt.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Nog even de vraag of het feit dat hij steeds de nek-hals moet hebben, heeft dit nog een speciale betekenis of intentie?

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik ga mee met bovenstaande reacties, ik heb dus zo'n hond die dit gedrag absoluut niet pikt. En ook direct er op zal reageren, Dusty wordt dan ook echt niet vriendelijk meer als een jonge hond dit gedrag laat zien bij hem. Om de jonge hond te beschermen haal ik mijn hond eigenlijk altijd zoveel mogelijk uit de situatie omdat een jonge hond van hem hier gewoon niks van gaat leren en Dusty draait er gewoon van door. 

Wat de andere al zeggen even weghalen op moment je merkt dat het te ver gaat en lekker weer je weg vervolgen. Onaardige reacties of niet het is en blijft jou hond. Ik loop er zelf ook vaak tegen aan dat men boos kan reageren als mijn hond laat merken gewoon meer ruimte te willen. Ik haal me schouders op en loop op zo'n moment dan ook gewoon door.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" ik ga mee met bovenstaande reacties, ik heb dus zo'n hond die dit gedrag absoluut niet pikt. En ook direct er op zal reageren, Dusty wordt dan ook echt niet vriendelijk meer als een jonge hond dit gedrag laat zien bij hem. Om de jonge hond te beschermen haal ik mijn hond eigenlijk altijd zoveel mogelijk uit de situatie omdat een jonge hond van hem hier gewoon niks van gaat leren en Dusty draait er gewoon van door. 

Wat de andere al zeggen even weghalen op moment je merkt dat het te ver gaat en lekker weer je weg vervolgen. Onaardige reacties of niet het is en blijft jou hond. Ik loop er zelf ook vaak tegen aan dat men boos kan reageren als mijn hond laat merken gewoon meer ruimte te willen. Ik haal me schouders op en loop op zo'n moment dan ook gewoon door. "

Bobby is ook vaker honden tegen gekomen die los liepen en hij mee in spel raakte en dit niet accepteerden met als gevolg dat deze honden van zich af snauwden, hierop gerageerd Bobby dan wel weer door te stoppen en vind er dan niks aan

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

Over het bij de nek pakken (en ook de lippen en oren). Dit zijn toch de plekken waar honden vaker voor gaan, zeker als ze aan het vechten zijn.

Ik zou hier zeker mee aan de slag gaan. Om te voorkomen dat jij straks niet meer met plezier je hond kunt uitlaten. Nu kun je het hem misschien nog redelijk eenvoudig afleren.

Over de hondencursus, kijk eens wat er bij jou in de buurt zit. En bel desnoods. Als je er zelf niet uitkomt kun je misschien zelfs door een priveles snel resultaat boeken.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"
Bobby is ook vaker honden tegen gekomen die los liepen en hij mee in spel raakte en dit niet accepteerden met als gevolg dat deze honden van zich af snauwden, hierop gerageerd Bobby dan wel weer door te stoppen en vind er dan niks aan "

dat is al best knap van Bobby ;-) Want dan betekend het wel dat hij de boodschap begrepen heeft. zolang het door de andere hond netjes gebracht wordt. Dat is helaas hier een probleem want Dusty draaft daarin door. Waardoor ik dus andere jonge honden tegen hem bescherm en hem tegen de jonge honden ;-)

Persoonlijk heb ik altijd honden uitgezocht tijdens die socialisatie periode voor gaya waarvan ze wat zou leren of dit nou was om lekker te stoeien of een hond die goede stabiele en sociale kwaliteiten bezat die haar op een nette manier kon leren dat haar gedrag not done was. Gaaytje was een pup die gewoon bij honden boven op de kop wilde springen en echt door kon blijven drammen als ze wilde, ook wat jij beschrijft het in de nek happen. Ze was echt een kleine opdringerige kleuter O-) Doordat ik of zelf in greep of ze "les" kreeg van een andere stabiele hond kan ze nu heel netjes omgaan met andere honden is ze een goede combi van onderdanig en kan ze heerlijk ravotten met alle soorten en maten (afgezien van de duitse doggen die vind ze nog altijd veel te groot :-D).

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ik werd wat verward door je titel .Dominant of normaal.
Mijn reactie was gelijk dominant kan heel normaal zijn.
Maar nu ik je verhaal lees denk ik dat de titel een verkeerde indruk geeft.
Je hebt al veel tips gehad en ik sluit me er bij aan dat ook ik dit gedrag anders zou gaan sturen.
Dat je hond een keer een flinke correctie krijgt van een andere hond is een bijna logisch gevolg,de vraag is of je hond de correctie zal begrijpen en dus er mee op houdt.
Hij kan het ook niet begrijpen en derhalve kan e.e.a gaan escaleren dat moet dus voorkomen worden.
Ingrijpen zeker,en al vroeg in het stadium.
Vermoedelijk is hij dan nog niet helemaal "doorgedraaid "en kun je hem ook makkelijker mee krijgen.

Je kunt tegen de mensen om je heen zeggen dat de manier waarop jouw hond speelt jou niet bevalt, en verwacht dat hij er problemen mee gaat krijgen met minder tolerante honden als hij ouder wordt.

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Wel ik denk dat het allemaal wel mee valt, mijn pup, nu net 6 mnd. was/is ook een wildebras, maar zij is door meerdere volwassen honden afgesnauwd en gehapt als waarschuwing dat ze dat gedrag niet wensen,dat kunnen wij als mensen echt niet verbeteren hoor, ook niet via de hondenschool.
Hij is bezig om te wisselen neem ik aan.. dan happen ze heel veel hoor, over een maandje als al zijn volwassen tanden en kiezen er in zitten, word dat gehap wel afgebouwd en echt hij komt ook de ( verkeerde) hond tegen en leert vanzelf het wilde gedrag af....ik zelf greep ook wel eens in als het te ruw werd, maar ik zag aan mijn hond dat ze maar door ging met spelen en niet van stoppen wilde weten en dat was toch wel teveel en te druk voor een pup..ze kunnen nog hun grenzen niet.
Maak je maar niet druk hoor!! Komt allemaal goed..succes

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Ik werd wat verward door je titel .Dominant of normaal.
Mijn reactie was gelijk dominant kan heel normaal zijn.
Maar nu ik je verhaal lees denk ik dat de titel een verkeerde indruk geeft.
Je hebt al veel tips gehad en ik sluit me er bij aan dat ook ik dit gedrag anders zou gaan sturen.
Dat je hond een keer een flinke correctie krijgt van een andere hond is een bijna logisch gevolg,de vraag is of je hond de correctie zal begrijpen en dus er mee op houdt.
Hij kan het ook niet begrijpen en derhalve kan e.e.a gaan escaleren dat moet dus voorkomen worden.
Ingrijpen zeker,en al vroeg in het stadium.
Vermoedelijk is hij dan nog niet helemaal "doorgedraaid "en kun je hem ook makkelijker mee krijgen.

Je kunt tegen de mensen om je heen zeggen dat de manier waarop jouw hond speelt jou niet bevalt, en verwacht dat hij er problemen mee gaat krijgen met minder tolerante honden als hij ouder wordt. "

Wat je zegt zal ik dan ook zeggen zodat mensen het begrijpen, niet dat ik daar wakker van lig maar wil het toch even uitleggen.

De titel van mijn vraag was ook niet perse kloppend bedoeld maar wel duidelijk bedoeld met exacte hondetaal daar gelaten:-D

Ik vind het vervelend dat ik niet eerder heb ingegrepen al zei mijn gevoel; dit is niet helemaal oke.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

ik zie het in de nek happen als een uitdaging naar de andere hond
hij wil perse weten wat die andere hond van hem vindt

als honden elkaar helemaal niet kennen, is er nauwelijks sprake van ontspannen spel
dat kan helemaal niet, want ze kennen elkaar niet
en dus is het aftasten, en jouw hond doet dat wel heel erg opdringerig

als ik persoonlijk ergens hekel aan heb is als mensen met drukke jonge honden tegen me zeggen
laat maar hoor, als jouw hond hem corrigeert vind IK dat wel fijn
jaaaa, dat zal wel, maar IK vind het niet zo fijn
ik heb namelijk niks met hun hond, mijn hond heeft helemaal niet zoveel boodschap aan andere honden, is mij met op stap en er is me niks gevraagd.

ik ga dus helemaal met de meeste voorgangers mee
ik denk dat je zelf (vandaar ook de vraag waarschijnlijk) ziet dat je hond eigenlijk niet op een leuke en gezellige manier aan het communiceren is.. nou, dan breek je dat af, je pakt hem rustig, lijnt hem rustig aan en met een opgewekte "ga je mee" haal je hem uit de situatie, is hij weer wat rustiger doe je zelf een spelletje met hem.

labradors kunnen platwalsers worden, en die honden en zeker de reuen komen later op volwassen leeftijd makkelijker in vechtpartijen terecht, omdat veel honden niet zo van al dat fysieke gedoe zijn, die zien graag hun persoonlijke zone gerespecteerd, van een hond van 5 maand accepteren ze het wel, maar over een half jaar niet meer.

het nek happen, bijten in wangen, borstelen.... in mijn ogen is het een opgewonde hond die te nadrukkelijk vraagt om reacties (die ook onherroepelijk gana komen), gewoon voor zijn voor het minder leuk wordt, krijg je een hond van die grenzen leert, en een hond met zelfbeheersing is vaak een heel prettige hond.

komt wel goed hoor, maar nu wel ff opletten hoe ver hij gaat

en nogmaals, ik leen mijn hond nooit uit voor het opvoeden van andermans hond, tenzij ik iemand goed ken en de honden elkaar vaak zullen zien....... maar dat opvoeden is niet mijn verantwoording noch van mijn hond.

succes !

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Helaas ben ik het niet met bovenstaand bericht eens.
Het betreft hier een labrador en als die geen zelfbeheersing leren te krijgen wisselen of niet heb je een boel enthousiasme als hij groot wordt en is e.e.a een stuk moeilijker te hanteren.

Als hij de "verkeerde" hond tegen komt is het lijden in last,een "verkeerde hond" corrigeert niet maar bijt er gelijk een gat in.

Er is geen reden tot paniek ,maar er moet wel wat mee gedaan worden.
En met een jonge hond is het beter te begeleiden dan later af te leren op een ingrijpendere manier in mijn optiek.

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" Over het bij de nek pakken (en ook de lippen en oren). Dit zijn toch de plekken waar honden vaker voor gaan, zeker als ze aan het vechten zijn.

Ik zou hier zeker mee aan de slag gaan. Om te voorkomen dat jij straks niet meer met plezier je hond kunt uitlaten. Nu kun je het hem misschien nog redelijk eenvoudig afleren.

Over de hondencursus, kijk eens wat er bij jou in de buurt zit. En bel desnoods. Als je er zelf niet uitkomt kun je misschien zelfs door een priveles snel resultaat boeken. "


Oke dat van het nekgrijpen vond ik al erg verontrustend en zie mijn lobbige goedzak dan ook ineens veranderen in een of andere tijger.
Steeds dacht ik van ; moet dat nou die nek.
Hij is pas 5 maanden maar groeit als kool en gaat ook meer trekken aan de lijn waneer we andere honden naderen.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Dit " gaat ook meer trekken aan de lijn waneer we andere honden naderen" is mij een reden om hem voorlopig niet meer los te doen bij andere honden. Hij mag los mits hij zich gaat gedragen bij het naderen. Hij gooit nu zijn gewicht in de strijd en hier mag je aan gaan werken.

Een dominate hond in mijn ogen is:
Een dominante hond kan leiding geven en leiding accepteren.

Een dominante hond heeft geen behoefte om te vechten.

Een dominante hond is rustig en heeft overzicht

Jouw hond is nog aan het ontwikkelen en weet niet hoe hij zich moet gedragen bij andere honden. Daarom is dat voor mij onzeker gedrag.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

En in welke provincie woon je? Misschien kunnen wij een hondenschool aanraden waarbij je weer kunt gaan werken aan je baas/hond relatie.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ga met de rest mee...dit moet je stoppen...
het is voor jouw drukke spring in het veld leuk, voor de rest niet...

en ik had er ook zo een...gevolg, met een maand of 6 wordt dit niet meer gepikt. er volgen correcties, die mijn hond niet snapte/oppikte omdat het altijd kon...die kon er dus tegenin gaan...het duurde even voor dat weer duidelijk werd...

en er zitten wel vaak verschillende manieren van spel in verschillende rassen, maar de meeste honden waarderen dit niet..

en achteraf, mijn fout geweest...

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

" ik zie het in de nek happen als een uitdaging naar de andere hond
hij wil perse weten wat die andere hond van hem vindt

als honden elkaar helemaal niet kennen, is er nauwelijks sprake van ontspannen spel
dat kan helemaal niet, want ze kennen elkaar niet
en dus is het aftasten, en jouw hond doet dat wel heel erg opdringerig

als ik persoonlijk ergens hekel aan heb is als mensen met drukke jonge honden tegen me zeggen
laat maar hoor, als jouw hond hem corrigeert vind IK dat wel fijn
jaaaa, dat zal wel, maar IK vind het niet zo fijn
ik heb namelijk niks met hun hond, mijn hond heeft helemaal niet zoveel boodschap aan andere honden, is mij met op stap en er is me niks gevraagd.

ik ga dus helemaal met de meeste voorgangers mee
ik denk dat je zelf (vandaar ook de vraag waarschijnlijk) ziet dat je hond eigenlijk niet op een leuke en gezellige manier aan het communiceren is.. nou, dan breek je dat af, je pakt hem rustig, lijnt hem rustig aan en met een opgewekte "ga je mee" haal je hem uit de situatie, is hij weer wat rustiger doe je zelf een spelletje met hem.

labradors kunnen platwalsers worden, en die honden en zeker de reuen komen later op volwassen leeftijd makkelijker in vechtpartijen terecht, omdat veel honden niet zo van al dat fysieke gedoe zijn, die zien graag hun persoonlijke zone gerespecteerd, van een hond van 5 maand accepteren ze het wel, maar over een half jaar niet meer.

het nek happen, bijten in wangen, borstelen.... in mijn ogen is het een opgewonde hond die te nadrukkelijk vraagt om reacties (die ook onherroepelijk gana komen), gewoon voor zijn voor het minder leuk wordt, krijg je een hond van die grenzen leert, en een hond met zelfbeheersing is vaak een heel prettige hond.

komt wel goed hoor, maar nu wel ff opletten hoe ver hij gaat

en nogmaals, ik leen mijn hond nooit uit voor het opvoeden van andermans hond, tenzij ik iemand goed ken en de honden elkaar vaak zullen zien....... maar dat opvoeden is niet mijn verantwoording noch van mijn hond.

succes ! "

Hoi ook dankje voor je antwoord.

Ik heb het altijd zo gedaan dat waneer andere baasjes en honden het toelieten en ik dus tot nu niet wist dat dit eigenlijk niet kon, ook toegelaten en waneer een hond dit niet pikte, ik het ook niet erg vond waneer Bobby dan even op zijn lazer kreeg om t maar even zo te zeggen.

Moet echt toegeven dat ik nogal naief ben geweest door naar de baasjes uit mijn buurt te luisteren terwijl mijn gevoel anders zei, al is het met de beste bedoelingen en nu denk ik zelfs van dat zij er niks van durften te zeggen om mij misschien niet voor mijn hooft te stoten dat kan natuurlijk ook.
Hoewel ik wel duidelijk steeds aangaf of desbetreffend hondenbaasje dit niet vervelend vond?

Het nekgrijpverhaal is mij dan nu ook duidelijk.
Is dit nekgrijpen gekomen doordat ik niet ingreep of omdat het in mijn hondje zit?

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Het geval is ook dat ik meerdere malen stond op het punt van ingrijpen waarop iemand zei van ; nee joh niet doen, is niks mis mee, hartstikke goed en leuk.

honden page profiel ikkeikke 3 doggies

honden foto van ikke

Nou ik vind het allemaal niet zo erg hoor.
Ik ken dit ook van mijn puber.
Die deed dat ook toen hij zo jong was en dat gaat over echt!
Hij leert het door het spelen er zit geen kwaad in.
Ik merkte wel dat toen hij wisselde het meer was, mijn andere hond had een witte vacht en die zat onder de bloedvlekjes omdat de pup aan het wisselen was.

Het komt allemaal goed, niks gd of hondenschool z'n groot probleem is het niet.
Als het allemaal binnen de perken blijft komt het allemaal goed, niks om je druk over te maken.
En als hij een keer op z'n nummer wordt gezet is er toch nog niks aan de hand? Of schiet je meteen in de stress?

Mijn pup ging ook een keer te ver werd in zijn lip gehapt en nu doet hij het niet meer. Opgelost.
Kinderen onderling is dat toch ook zo, dat lost zich zlef wel op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Dominant of normaal?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: shiba Uni verloren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^