Waar slaapt jou hond? / Veranderen van slaapplaats..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip

honden foto van Roos & Pip

Hi Hp'ers ;-)

Ik ben benieuwd waar jullie hond(en) slaapt/slapen..

in een bench? in de woonkamer? de gang? bij jou in bed? buiten? (ik weet dan Bamse van Willemijn met heel warm weer soms liever buiten slaapt/sliep hihi)
en vooral ook.. waarom?

Pip (1 jaar) slaapt nu namelijk in de woonkamer in een redelijk grote bench (van onze buren overgenomen, maatje herder) en dat gaat heel goed(eigenlijk al vanaf dat ze een week bij ons is)

Aan de ene kant zou ik het heel gezellig vinden als ze op mijn kamer slaapt, misschien in een wat kleinere bench(?), dus de oude bench verkopen een kleinere kopen en haar leren dat de bench de veilige plek is waar hij ook staat..

Ik zou het ook best gezellig vinden als ze bij mij in bed slaapt maaar ,dit heb ik al een geprobeerd en ze is dan heel onrustig en wil mn hele kamer rond lopen (wat natuurlijk heel gewoon is) dus meestal breng ik haar dan weer naar beneden zodat ze daar rust heeft haha. nog geen succes dus. En ja, ik ben me er van bewust dan sommige mensen van mening zijn dat een dier ivm hygiëne niet in een bed thuis hoort :-D


Aan de andere kant wil ik geen slapende honden wakker maken(hoe toepasselijk) daarmee bedoel ik, als het nu goed gaat waarom dan veranderen.

hebben jullie tips/adviezen?


:-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waar slaapt jou hond? / Veranderen van slaapplaats.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

Keyser slaapt 's nachts op de bank en Abby in haar bench.

Ik zou zelf geen hond in bed willen 's nachts; niet zozeer qua hygiëne maar meer omdat ze met z'n 2en nogal wat ruimte in beslag nemen, daarnaast vind ik het veel te warm en Keyser galoppeerd in zijn slaap..
Puur om praktische redenen dus.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Bij ons slapen de honden in de slaapkamer. Dan slaapt nu nog even in een bench omdat hij nog een pup is, maar binnenkort gaat hij ook los. Ze slapen echter niet bij ons op bed, Lizzie komt er uit zichzelf niet eens op want het is een behoorlijk hoog bed en we kunnen de ruimte zelf goed gebruiken want we hebben een erg smal matras haha

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip

honden foto van Roos & Pip

haha, klinkt best logisch! wel weer eens wat anders, een galopperende hond! O-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse mag zelf kiezen waar ze wilt om te slapen, maar niet in bed, als ze loops is.... moet er niet aan denken, en veronderstel dat ze een teek heeft, ik slaap NAAKT. en dan opeens een teek in mijn bil. hihi.

zomers als het heet is, ja dan mag Bamse buiten slapen, ik heb een goeie overkapping en een veilige tuin, maar... dan slaap ik niet boven, maar beneden, ramen wagenwijd open dus als Bamse slaapt, waak ik.

ze snurkt dus hoor ik haar. :-D


Ik ben niet voor een bench, zal het nimmer afwijzen, maar als Bamse boven slaapt, en dat doet ze graag ligt ze naast me op een vetbed op de grond, heerlijk, en soms opeens in de badkamer, daar staat dan ook altijd een raam open.

je zou eens kunnen kijken of je naast het bed een vetbedje neer kan leggen, en daarop je hond, is dat onrustig ? dan lekker beneden laten slapen. :-D

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares 3 doggies

honden foto van Naomi en Ares

Mijn hond slaapt in zijn mand in de woonkamer. Voor de mand stond daar altijd zijn bench dus dat is altijd zo geweest. Ik heb de mand nog nooit verplaatst, maar elke keer als we de bench verplaatste luisterde hij een dag lang niet meer naar het commando "plaats" alsof hij ineens niet meer wist waar hij heen moest. Dus hij was erg gehecht aan het plekje zelf, niet aan de bench.

Ik heb het nooit gedaan, maar ik denk als ik Ares bij mij in bed laat, dat die de hele nacht mijn gezicht aflikt... Dat is zo'n trekje van hem. Als ik hem knuffel of alleen maar aai gaat hij meteen likken. Ik kan me niet voorstellen dat hij ook maar een tel stil kan liggen in mijn bed :p

Verder is mijn vriend een van de mensen die het vies vind, een hond in bed, dus die wil het niet hebben haha

Ik zou niet weten of het voor jou hond effect heeft als je de bench verplaatst naar de slaapkamer, om het later evt weer terug te plaatsen naar de woonkamer... Maar bij Ares was hij na een dag of 2 wel gewend aan zijn nieuwe plekkie.

honden page profiel Renee & CèdroRenee & Cèdro 3 doggies

honden foto van Renee & Cèdro

Cèdro slaapt normaal gezien in de bench in de gang. Dat hebben we hem ook zo aangeleerd sinds dat hij puppy was. Maaaar, heel soms, vinden we hem 's morgens op de bank tussen alle kussens en fleecedekens terug O-) dan is ie daar 's nachts stiekem heen geslopen! 

In het weekend mag hij trouwens af en toe in bed, wanneer wij dat bepalen (we hebben hier een commando voor). Dan is ie helemaal in de zevende hemel, zo leuk! Ik heb er geen last van 's nachts, vervang na het weekend de lakens, en het is best gezellig!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Punk slaapt op de bank of in haar mand in de woonkamer, Cosmic in de bench in de woonkamer. Vroeger sliep Punk bij mij in bed maar ze kan de sprong op het bed niet meer maken. Cosmic sliep de eerste week ook bij mij in bed, maar vanwege onzindelijkheidsproblemen zit ze nu in de bench. Ik vind het wel jammer, vind het super gezellig, een hond in bed, maar ja.. Het is niet anders!

honden page profiel Annika & BinkyAnnika & Binky 3 doggies

honden foto van Annika & Binky

Onze Binky slaapt vanaf dag 1 in de bench, zoiezo snachts, heerlijk vindtie dat :-)
Overdag in zn mand, maar hij neemt niet de echte rust die hij zou moeten hebben.
Binky is nog maar 9 maanden, dus gaat hij verplicht ook overdag in de bench, hij vindt het prima!

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

in de woonkamer, elk in hun bench :-)

honden page profiel MèlanieMèlanie 3 doggies

honden foto van Mèlanie

bij mij in bed ;-) 
Vies?? nee hoor mijn hondjes zijn schoon ..

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn honden mogen zelf kiezen, meestal in bed, regelmatig in de bench in de slaapkamer (open deur) of beneden op de bank.
Als we op vakantie zijn hetzelfde.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Met erg koud weer slaapt Tjibbe in de huiskamer op een luie stoel, maar normaal slaapt hij in de serre in z'n mand.

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Hier slaapt Andor op bed en de 2 Chi's in een bench naast het bed. Soms mogen ze even bij me liggen maar ben altijd zo bang dat ik perongeluk op ze ga liggen ofzo haha.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Elmer en Pippi slapen tegen elkaar aan op de bank.In de caravan mogen ze wel op ons bed slapen, wel op hun eigen plaidje.

honden page profiel MarjonMarjon 3 doggies

honden foto van Marjon

Wij hebben op de slaapkamer een bench staan, daar gaat ze in zolang ze nog pup is,het is wel de bedoeling dat de bench straks een mand wordt.

Joop (Gast)

Niet in bed ivm hygiene? Mijn honden zijn schoner dan de gemiddelde kinderen die over de grond van de Albert Heijn rollen... En die worden voor ze thuis op de bank of hun bed ploffen ook niet eerst gesteriliseerd, neem ik aan ':-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Er is nogal een verschil tussen Keyser en Pip. Formaat Keyser zou bij mij ook niet op bed hoeven, formaat Pip wel ;-) 
 
Mellow slaapt lekker beneden, dan weer op onze bank, dan weer op haar eigen bankje. 
En laatst zag ze op haar dekentje (had ik 's avonds over haar heen gelegd) in een klein rondje op het kleed. Zag er zo zieligjes uit, terwijl ze genoeg plek heeft.

De laatste week wil ze weer niet op haar eigen bankje. Er ligt een schone deken in en schoon = vies ofzo...

Volgende week moet mijn vriend voor cursus een nachtje weg, denk dat ik dan eens ga kijken hoe het gaat als ze boven slaapt. Wel op een kussen op de grond (maar dikke kans dat ze op bed springt en enorm gaat etteren, dus alsnog naar beneden moet ;-))

Het enige wat ik me afvraag: stel dat ze gewoon lekker rustig slaapt naast bed, kan ze de nacht erna dan nog wel beneden?
Ik lees ook wel eens van honden die weten dat ze alleen boven mogen slapen als een van de baasjes niet thuis is 's nachts. Dat lijkt me ook wel wat, gewoon af en toe.

We slapen 's middags wel eens samen op de bank (Mellow en ik), als ik 's nachts slecht heb geslapen doe ik wel eens 's middags een powernap. Dan lig ik op mijn linkerzij, met mijn gezicht naar de rugleuning. Zij komt dan in het holletje van mijn buik, bovenbenen en rugleuning liggen. We liggen ook wel eens lepeltje lepeltje ;-)

Ik hou wel van middagslaapjes met haar ;-)
Of dat 's nachts ook zo gezellig zou zijn weet ik niet haha!

Overigens mag ze van mijn vriend niet boven slapen, maar ja, als hij er niet is... ;-)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Taiko slaapt beneden in de woonkamer...(gaat stiekem op de bank ;-)) en Kiya slaapt in haar bench op m'n moeders slaapkamer. In de ochtend mag ze lekker op bed liggen.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

hmm Harley neemt het hele huis in beslag...

de bank, een kussen naast de bank, een mand onder het dresoir, het plekje naast mijn stoel.

mijn bed, zijn bench in mijn kamer.

in de studderkamer op het kleedje voor de pui, in de tuin onder de rodondendron struik.

honden page profiel lambajalambaja 3 doggies

honden foto van lambaja

bij ons slapen ze boven op de slaapkamer. er staan 2 manden en een stoffen bench. soms ligt amber in de badkamer en komt je smorgens wakker maken met een dikke knuffel. en laja kruipt soms stiekem snachts op bed en als je smorgens wakker word ligt ze heerlijk languit in de breedte en wij rollen bijna uit bed hihi.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Vino slaapt buiten in haar eigen slaapkamer met haar eigen matrasje en dekens en verwarmingetje.
Als ik alleen ga wonen met haar mag ze gewoon bij mij op bed of zelf kiezen. ;-)

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy « 3 doggies

honden foto van Chantal » Jessy «

Jessy slaapt in de bench in de huiskamer. Moet in de bench anders gaat ze trap op en af en dat wil ik niet als ik slaap. Vervelende open trap....Ze heeft ook wel eens boven geslapen, lekker rustig op de zitzak. Volgende avond staat ze dan gewoon weer bij de bench te wachten ':-)

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Oh dat verschilt per huis :P

Bij mijn moeder thuis slapen Joey en Cindy op hun kussens:


Als ik bij mijn vader ben dan gaat Joey mee. Daar zitten ook Lennon, Yuna en de rest van de FLB roedel. Lennon slaapt in de bench, Yuna los in de woonkamer (zou niet weten waar die gaat liggen). Als Joey in de woonkamer ligt dan slaapt die op de bank.

Yuna slaapt ook graag op schoot:


Maar als ik bij mijn vader ben mogen "mijn heren" vaak mee naar boven en slapen dan heerlijk bij mij op bed:

honden page profiel Naomi en AresNaomi en Ares 3 doggies

honden foto van Naomi en Ares

Mijn hart wordt warm van jouw foto's Suzanne ;-)

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

" Er is nogal een verschil tussen Keyser en Pip. Formaat Keyser zou bij mij ook niet op bed hoeven, formaat Pip wel ;-) 
 
"


Op zondag ochtend liggen we met z'n 4tjes in bed.
2 volwassenen, 1 keyser en een kleine Abby..
in een 1.60 breed bed... O-)

honden page profiel MilowMilow 3 doggies

honden foto van Milow

Milow sliep eerst in de bench in de woonkamer en nu in de bijkeuken, in de tussentijd sliep hij ook wel eens los in de woonkamer, maar hij heeft een poosje gesloopt net onder de morgen, dus sindsdien in de bijkeuken. Als mijn vriend storingsdienst heeft en hij wordt 's avonds/'s nachts weg geroepen dan slaapt hij boven bij mij en gaat naar beneden als me vriend thuis komt, dat vindt hij dan ook altijd wel best. Heel af en toe mag hij in het weekend bij ons slapen op de grond. Dus eigenlijk waar het maar uitkomt :-D

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

Onze sia ( cavalier ) slaapt by ons in bed ! Lekker op het kussen, onder de lakens en snurken maar ( we hebben er geen last van ) onze senne ( berner sennen ) slaapt buiten, behalve in de zomer of bij warmer weer vanaf 15 graden ongeveer, dan slaapt hij op een kussen langs ons bed *voor 10 minuten en dan djoept ze by ons bed in en liefst vanal tussen ons in :0)

Grtjs

honden page profiel Esther & Doortje Esther & Doortje 3 doggies

honden foto van Esther & Doortje

Mijn hondje schoof met de mand steeds wat verder op en uiteindelijk na 3 jaar mocht ze in bed..haha! Ach ja, de een vind het vies, de ander vind het heerlijk! Ik wilde het nooit, omdat ik dacht dat ik dan niet kon slapen, maar niets is minder waar en wat is er nou liever dan een hondje die je 's nachts wakker maakt door met een pootje op je hoofd te krabbelen 'vrouwtje ik wil onder de dekens' ;-)

honden page profiel marianna marianna 3 doggies

honden foto van marianna

Bennie slaapt in de logeer/computerkamer op het logeerbed met de deur dicht. Eerst stond zijn bench daar maar nu hij niks meer sloopt hebben de bench opgeruimd en slaapt hij op het bed. En als je morgens de deur bij hem open doet drukt hij zijn kop nog en keer op zijn knuffelbeer en denkt laat we nog even slapen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waar slaapt jou hond? / Veranderen van slaapplaats.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Prednoral
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^