onze hond vreet alles.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

pierre (Gast)

Wij hebben een bernersennenhond hij is nu 11 maanden oud .
Ons probleem is dat hij alles vreet, papier, plastic ,ballast zand, doeken, sokken, wat vreet hij niet.
Wij proberen er alles aan te doen dat dit niet gebeurd, maar je houd het bijna niet tegen.
Als hij even de kans krijgt grijpt hij een sok en hap slik weg je krijgt niet de kans om hem af te nemen.
Al vaker naar de dierarts geweest die liet hem dan braken.
We worden er moedeloos van.
Wie heeft een tip wat hier de oorzaak van kan zijn , of hoe we dit op kunnen lossen,
Je kunt hem toch niet constant in zijn hok zetten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze hond vreet alles." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KK

honden foto van K

bedoel je binnen in huis?waarom doe je hem niet een tijdje een muilkorf om? of probeer hem af te leiden door een bot te geven of zo.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik wou ook een muilkorf voor Bandit aanschaffen voor buiten omdat hij alles wat los en vast zit vreet en het voor tijdelijk ff de snelste oplossing is totdat we een andere zouden vinden maar de eigenaar van de dierenwinkel raadde ons het zwaar af omdat een muilkorf erg frustrerend zou zijn.  Ik weet niet of dit echt 100% zo is, maar goed...
Verder kan ik niet echt helpen.

honden page profiel KK

honden foto van K

" Ik wou ook een muilkorf voor Bandit aanschaffen voor buiten omdat hij alles wat los en vast zit vreet en het voor tijdelijk ff de snelste oplossing is totdat we een andere zouden vinden maar de eigenaar van de dierenwinkel raadde ons het zwaar af omdat een muilkorf erg frustrerend zou zijn.  Ik weet niet of dit echt 100% zo is, maar goed...
Verder kan ik niet echt helpen. "

dat ligt eraan. als je hem zo ineens om doet, kan dat frustrerend zijn, maar als je hem langzaam laat wennen, door er leverpastei aan te smeren en dan langzaam over de bek te doen, en steeds wat langer en flink belonen, dan valt het erg mee. het is tenslotte ook voor hun eigen bestwil dat ze niet alles opvreten.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

In huis kun je een deel natuurlijk al voorkomen: niks laten slingeren. 

Misschien is het ook wel een beetje de leeftijd, in het begin moest ik Mellow ook écht niet in de gang laten, want dan begon ze gezellig aan mijn schoen (heb een Palladium met afdrukjes en mijn Crocs zijn ook voorzien van afdrukjes). 
Ik heb toen ook echt geleerd om de deur dicht te doen en mijn schoenen gewoon in de gang te zetten. 
En geen vestje over de stoel laten hangen, want dat was ook leuk speelgoed ;-)

Op straat is een ander verhaal, dan heeft ze nog steeds periodes dat ze eet (hondenpoep, kattenpoep). Dat is een kwestie van heel goed opletten en niet té panisch reageren (ze mag van mij best snuffelen, ik zeg dan "is bah he", dan plast ze er overheen en loopt weer door).

Zand en plastic is wel raar, dat heb ik nooit gehoord eigenlijk (stenen dan weer wel...)

honden page profiel MiloMilo

Hi, onze hond kauwt op haar kussen, mand, deken...gelukkig niet op onze spullen!
Ik vroeg me af of dat ligt aan de feit dat ze meestal beneden zit en wij boven in de keuken. Ze mocht altijd in de keuken maar ze is nu te groot voor mij om van de trap te tillen naar beneden om haar uit te laten. Ze durft het niet zelf. We maken er nu een punt van om meer beneden in de woonkamer te gaan zitten en de kids spelen daar ook vaak. Ik vind het wel lastig en weet niet precies wat ik hiermee moet. Boven of beneden. We hebben een lekkere zachte mand voor haar gekocht maar nu heeft ze de kussen kapot gekauwt en kan ik die niet meer wassen dus die ligt nu buiten. In haar bench lag een wollen kleed, die heeft ze ook kapot gemaakt. Heeft iemand tips voor mij?

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Dit is al een oud topic.
Misschien handig zelf een topic aan te maken.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Hi, onze hond kauwt op haar kussen, mand, deken...gelukkig niet op onze spullen!
Ik vroeg me af of dat ligt aan de feit dat ze meestal beneden zit en wij boven in de keuken. Ze mocht altijd in de keuken maar ze is nu te groot voor mij om van de trap te tillen naar beneden om haar uit te laten. Ze durft het niet zelf. We maken er nu een punt van om meer beneden in de woonkamer te gaan zitten en de kids spelen daar ook vaak. Ik vind het wel lastig en weet niet precies wat ik hiermee moet. Boven of beneden. We hebben een lekkere zachte mand voor haar gekocht maar nu heeft ze de kussen kapot gekauwt en kan ik die niet meer wassen dus die ligt nu buiten. In haar bench lag een wollen kleed, die heeft ze ook kapot gemaakt. Heeft iemand tips voor mij? "

heb je haar goed leren alleen zijn? mischien kan je haar toch de trap leren op en af gaan zodat ze af en toe wel mee kan. zet een hekje voor de trap zodat jij kan bepalen wanneer ze de trap op/af kan en ze niet alleen op de trap kan.
eet ze die dingen ook op of maakt ze het enkel stuk?
.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Hoi Milo,

Het beste is hiervoor even een nieuw topic aan te maken, dan krijg je vast meer reacties...hier alvast één:

Wat voor hond heb je? En wat voor bekleding op de trap? (vloerbedekking zou het beste zijn) Is natuurlijk niet leuk om vaak alleen te zitten, ook al komt het kauwen er niet door...toch zou ik ook wat aan het vaak-alleen-zijn gaan doen.

Zelf heb ik mijn herderkruising leren traplopen...Hij was ooit van de trap gevallen dus vond het heel erg eng.
Eerst maakte ik de fout door hem helemaal naar boven te "clickeren" (trainen), toen dat eindelijk gelukt was durfde hij niet meer naar beneden...je begrijpt, niet zo handig!

Vervolgens zijn we eerst buiten gaan oefenen, bij trappen in het park, trapje voor het gemeentehuis etc. Toen dat goed ging zijn we weer thuis gaan proberen. 3 treden naar boven, 3 treden naar beneden. En dan helemaal uit je dak! 5 treden omhoog, 5 treden naar beneden etc. Steeds iets verder.... Tot je er genoeg vertrouwen in hebt dat de hond de hele trap weer alleen naar beneden durft....

Blijf altijd onder of naast de hond staan voor de veiligheid en een tuigje is voor dit aanleer proces ook aan te raden, dan kan je de hond goed vast blijven houden. Ook heb ik een clicker gebruikt om elke beweging van de hond in de goede richting te kunnen belonen.

Succes!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic.

Bij deze graag zelf een nieuw topic aanmaken..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onze hond vreet alles." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: tot welke leeftijd groeit een hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^