Achter de katten aan!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

Hey allemaal,

Wij hebben net onze nieuwe pup in huis (6 dagen)...
De eerste 2 dagen was hij heel rustig en liet de katten vrijwel met rust, maar sinds dag 3 voelt de kleine belhamel zich helemaal thuis!
en dat heeft als gevolg dat hij heeft besloten dat het erg leuk is om de katten op te jagen, uit te dagen en te blaffen naar ze!
Het is een kruising Australian shepherd met o.a. friese stabij en border collie erin, dus echt een drijvertje, ik wil niet dat hij dit als normaal gedrag gaat beschouwen!
we hebben al geprobeerd om hem af te leiden de katten een uitweg te geven en het te negeren, maar hij blijft het leuk vinden om toch een paar keer per dag de katten te pesten...

nou is mijn vraag hoe kunnen wij dit het beste corrigeren(want 1 van onze katers is een mietje en slaat dus niet, maar de ander richt echt op de ogen!)?

alvast erg bedankt!!!!
groetjes
Willemke, Richard en natuurlijk Odie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Achter de katten aan!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Allereerst gefeliciteerd met Odie.':-)

Ik zou het proberen het voor te zijn en hem op tijd iets anders te doen geven zoals bijv snoepjes zoeken, een klein spelletje met hem te doen en verder op tijd zijn rust laten nemen, het lijkt me heel belangrijk om er zelf rustig bij te blijven.
Heb je een bench? Daar zou je een dekentje oid over kunnen hangen zodat hij de katten niet ziet en er ook niet tegen gaat blaffen als hij zijn rust moet nemen.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja katten springen wel omhoog en lopen weg als ze het zat zijn, ik zou alleen echt het blaffen corrigeren, voor de rest, heb ik er hier verder weinig aangedaan, Sari-kiz is een herplaatser die niet met katten zou kunnen, bij haar komst hadden we 4 katten nu 5, dus ze heeft er geeneen opgevreten.

Mushu is opgegroeid met katten en die mag er nog steeds graag lomp mee spelen, zijn de katten het zat lopen ze weg en Nighinn was eerst ook erg gefixeerd op katten en eigenlijk is dat langzamerhand eruit gegaan, katten horen gewoon bij de roedel.

Komt er een vreemde kat, tja dan is die het haasje, daarbij je hondje ziet de kat als deel van de roedel en wil er gewoon mee spelen, gewoon beetje intomen als die iets te enthousiast word

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Er voor zorgen dat de katten omhoog kunnen komen. Dit uitdagende gedrag hoort bij het leren kennen van andere wezens in huis, normaal pup gedrag dus.

honden page profiel Ziva †, Bullie †, en BandhuZiva †, Bullie †, en Bandhu

honden foto van Ziva †, Bullie †, en Bandhu

Hier deden ze het allebei, onze kat vloog ook weg en deed niks. Roepen, afleiden en wat lekkers geven, ze doen het nu geen van beiden meer! Kan wel even duren hoor ;-)

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

Hey allemaal!
bedankt voor de reacties we gaan het proberen!

we hadden voor de hond kwam al planken een de muur gemaakt met tapijt erop zodat de katten inderdaad omhoog kunnen vluchten, 1 van onze katers krijgt daar al zijn eten...

komt waarschijnlijk helemaal goed!

groetjes
Willemke

honden page profiel Sanne, Djyla en QuintoSanne, Djyla en Quinto

honden foto van Sanne, Djyla en Quinto

Wij hebben Djyla gewoon laten doen.. daarentegen blafte Djyla niet, dus wat bovenstaand al gezegd is, dat voor zijn en afleiden met iets..
Zal uiteindelijk wel loslopen.. ik heb mezelf ook om veel dingen druk gemaakt, maar uiteindelijk is t allemaal vanzelf op zn pootjes terecht gekomen!
Succes!

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Ik zou het zeker niet op z'n beloop laten gaan en de katten het 'zelf laten uitzoeken'... je geeft zelf al aan dat je een drijver in huis hebt, dit is dus behoorlijk zelfbelonend gedrag (kan ook een obsessie worden), je zal er echt bovenop moeten zitten en bij de eerste tekenen van fixatie, afleiden. Met een speeltje/je stem, belonen als hij reageert.

Veel succes met Odie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Achter de katten aan!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^