Doffe vacht, schilfers kortom niet goed.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Faya is nu een paar weken (2) van haar tweede loopsheid af en er ontwikkeld zich ineens een hoop ellende waarvan ik me afvraag wat en hoe.

Zo heeft ze last van een vreselijk doffe vacht er is echt geen glansje meer te bekennen (normaal glinsteren haar witte haren zelfs in het licht). Ze heeft enorm veel schilfers. Echt alsof ze in het zand heeft gerold. Daarbij heeft ze ook nog constant jeuk op een bepaalde plek (onder haar oksel).

Het lijkt gewoon alsof ze helemaal inkakt. Nou ja in mijn ogen doet ze dat. Algehele uitstraling van het lijf is net zo dof als haar vacht.

Ik ben verder niet van voer veranderd, ze is even goed erg speels en actief, eet goed ontlasting is goed eigenlijk niets geks.

Vraag me alleen af of dit soort dingen door de hormonen kunnen komen? Heb geen ervaring met teven en dit soort dingen. De vorige keer had ze dit niet.

Iemand ervaring/tips? Anders wordt het door naar de homeopaat denk ik maar goed...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doffe vacht, schilfers kortom niet goed." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Het kan zeker door de loopsheid komen! maar het kan ook dat ze zich lichamelijk niet helemaal lekker voelt, omdat je ook al hebt over jeuk onder de oksel. dat kan ook een slechte vacht geven. kan het zijn dat ze ergens allergisch voor is? misschien een bepaalde pol van buiten

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik zou even langs de dierenarts gaan, ik vertrouw het niet helemaal.
Ik heb persoonlijk geen ervaring met loopsheid, maar dit klopt niet lijkt me.

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Misschien een combinatie van hormoontjes en het rare weer?
In dit topic zijn ook veel honden die last hebben van een slechte vachtconditie en schilfers: http://www.hondenpage.com/hondenforum/148412/lelijke-vacht-door-het-weer?.php
Andor en Deamie zitten ook niet lekker in hun vacht terwijl er niets is veranderd kwa voeding,ritme,kleedjes of wat dan ook.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Herkenbaar Sammy, Beau had ook een inkak moment, overgang van het wisselde weer, AB kuur gehad voor zijn oren, beetje van alles wat, heb hem vorige week onder de douche gehad, en verloor ontzettend veel haar...ook de hondjes hebben vitamine D nodig..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Het kan een intolerantie zijn. Bij bijvoorbeeld een voedingsintolerantie voor kip werkt het als volgt:

Er is een lichamelijke zwakte door stress, loopsheid etc. De drempel tot gevoeligheid word lager en hierdoor kan ze ineens 'allergisch' reageren op die kip.
Wanneer het lijf weer helemaal op en top is, word die drempel weer hoger en zal ze niet of nauwelijks op die kip reageren.

Een intolerantie is erg moeilijk te achterhalen, maar niet onmogelijk. Helaas is het niet in het bloed te zien en ook niet altijd op de huid. Het is dus puur door het zelf bij te houden te achterhalen waar ze nu op reageert.

Wanneer is ze voor het laatst ontwormt met pillen, geent en ontvlooit met pipetten?

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

Hormonen kunnen er voor zorgen dat de algehele conditie er wat op achteruit gaat...

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

Schapenvet bonbons , elke dag 1?
Goede ervaring mee

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

" Misschien een combinatie van hormoontjes en het rare weer?
In dit topic zijn ook veel honden die last hebben van een slechte vachtconditie en schilfers:  http://www.hondenpage.com/hondenforum/148412/lelijke-vacht-door-het-weer?.php
Andor en Deamie zitten ook niet lekker in hun vacht terwijl er niets is veranderd kwa voeding,ritme,kleedjes of wat dan ook. "

Ik dacht precies het zelfde!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Zou het heel even aanzien tot de ergste loopsheid over is maar dan even bloed laten afnemen. Schildklierprobleem is ook een mogelijkheid. Ze verhaard niet? Daar kunnen ze goed jeuk van hebben en schilfers. Goed borstelen vooral waar ze krabben en Zalmolie en hokamix kan dan wel eens schelen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Bedankt voor jullie antwoorden zover!

Ik zal even hier en daar toelichten hoe of wat.

Judith: Zou heel goed kunnen dat dacht ik ook aan namelijk. Dat wat Roosje zegt in combinatie met een bepaald iets wat nu begint met groeien (maar wat he haha). Die plek onder haar oksel had ze namelijk ook de vorige keer na haar loopsheid maar toen was ik er heel snel achter wat het was. Kip dacht ik, krijgt ze dus ook alleen nog biologisch en heel weinig (dan gebeurt er niets) en inderdaad, plek was zo weg met goed onderhoud. Maar goed, nu heeft ze hem dus weer.

Verklaard alleen nog steeds de rest niet.

Clauw, Michelle en Teresa: Bizar eigenlijk! Had dat hele topic gemist maar er zijn dus een hoop honden die er last van hebben. Stelt me toch wel iets gerust. Ben niet te enige met een belabberde dweil haha. O-) En ja zomer... Wie heeft het niet nodig even serieus. Wij wel. ;-)

Roosje: Ik had het bij Judith al een beetje gezegd maar daar dacht ik ook aan. Wat dat de vorige keer (en dat was alleen een open plek) triggerde is alleen nooit meer terug gekomen in haar voedingspatroon. Maar dat zou dan ook alleen die plek verklaren en niet de rest, dat heeft ze namelijk nog nooit gehad.

Maar ze is twee jaar niet geeent (alleen puppyentingen gehad) en sowieso het laatste jaar niet ontwormt of andere gekke dingen. Ze heeft niets, hoeft het ook niet.

Elianne: Die heb ik gisteren weer gekocht! Op hoop van zegen. Met vitamine D, kan nooit kwaad met deze extreem lange winter haha. (Hoop ik, maar dat zie je snel of het wel kwaad kan.)

Claudia: Is ook nog een idee! De ergste rui periode is al geweest maar ze laat nog steeds los hoor dus dat doet ze wel. Maar die plek ga ik niet borstelen, hij ligt open. Enige dat ik doe is schoonmaken en betadine er op. Zodra hij dicht is dan weer calendula zalf. Maar goed, laat haar even uit het zicht en hij is weer open.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Mag ik vragen waar ze toen op reageerde en wat je nu voert (incl snacks)?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ze krijgt nu barf en kvv. Eigenlijk geen gevogelte behalve biologische kip in Bandit maar daar knapte ze toen juist van op.

Snacks krijgt ze eigenlijk weinig. Wel eens gedroogde pens, een ei of groente maar of dat snacks zijn?

Toen dacht ik dat het aan gewone kip en Orijen lag. Ze kreeg toen nog hele kippen. Beide niet meer gevoerd en het was ook snel weg toen.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Het lastige is dat een hond op alles kan reageren, ook op ei en groente. Meestal reageren ze op kip, rund, graan, tomaat en paprika.

Het lastige van een intolerantie is dat het enorm goed kan gaan en dan ineens is er toch een reactie omdat het lijf minder weerstand heeft. Als je hond op de kip reageerde, dan zou ik de kip er volledig uit halen, ook uit de bandit.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Bij deze even een update van mijn zwabber O-)

De plek onder haar oksel is inmiddels helemaal dicht en aan het genezen. Korsten zijn er ook al af maar ik smeer nog steeds vanwege de vurigheid.

Haar vacht is ook al wat bijgetrokken. Ze heeft niet echt last van schilfers meer maar het is ook nog lang niet wat het zijn kan.

Mijn conclusie is dus uiteindelijk maar loopsheid in combinatie met de lange winter. Of het schapenvet helpt weet ik niet maar ze krijgt er nog steeds trouw een paar per dag. Schaden doet het blijkbaar ook niet!

Nogmaals bedankt voor het meedenken allemaal!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Hier zijn de schilfersook grotendeels weg. En de rui heeft ingezet! Dus eindelijk de wintervacht eruit.

Fijn dat de plek genezen is! ;-)

honden page profiel elianne elianne 3 doggies

honden foto van elianne

;-)

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Hihi wat grappig om te lezen, hier zijn de schilvers ook weg!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Doffe vacht, schilfers kortom niet goed." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: jeuk bij de pincher
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^