vlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Gister namiddag bij onze pup van 8 weken vlooien ontdekt. Meteen een pipetje van proline in haar nek gedaan, omgevingsspray gehaal en alles gezogen en gewassen en ingespoten. Daarna de pup gisteravond nog 2 keer helemaal gekamd en daar nog een aantal vlooitjes uitgehaald.
Er zitten nog altijd van die witte puntjes in haar vacht (denk dat het eitjes zijn). Vanmorgen geen vlo meer tegengekomen met kammen. 
Hoe nu verder?? rustig afwachten of zijn er nog dingen die ik kan doen???

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik zou nu rustig afwachten, in ieder geval nu even geen andere middelen op je hond gebruiken, want die pipetjes zijn vrij agressief. Wel iedere dag de kamer goed stofzuigen en regelmatig de hond kammen met een vlooienkam. Als je een paar keer niets meer tegenkomt met kammen, is het ok. Succes!!

Lady (Gast)

Ik denk ook dat je idd genoeg heb gedaan.
Niks meer op je pup doen. Alleen nog kammen.. En de vlooitjes zonder te doden in een bakje met water te doen waardoor ze sterfen. Elke dag goed stofzuigen.

En de witte dingen op je hand is van het velletje neem ik aan. Eitjes van een vlo is zwart en een hoop bij elkaar. Om te weten of het de juiste zwarte eitjes zijn kun je een nat doekje nemen. En de zwarte stukjes op de doek zetten. Als het roodig wordt / uitlekt betekent dat het de eitjes van de vlo is.

Succes.

Ik denk dat je er snel wel weer van afkomt. Je hebt snel maatregelen genomen. :-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

eitjes van een vlo zijn wit ;-)
vlooienpoep is zwart
die truuk met het nat op de vlooienpoep is om te zien of het weldegelijk om vlooienpoep gaat en bvb. niet over zand, als het rood wordt, is het vlooienpoep omdat vlooien bloed nemen van het slachtoffer ;-)

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

kan ik de pup dus nu wel vrij in huis laten rondlopen of moet ik haar beperken tot een bepaald gedeelte of maakt dat niet meer uit nu alles ingespoten is???

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

En hoe zit het met andere honden. Kan ik die nu het beste vermijden?? (bezoek met honden) En maakt het nog wat uit of de andere hond normaal ook hun pipetjes of spray krijgen???

Lady (Gast)

" En hoe zit het met andere honden. Kan ik die nu het beste vermijden?? (bezoek met honden) En maakt het nog wat uit of de andere hond normaal ook hun pipetjes of spray krijgen??? "



Uw hond heeft een pippetje gekregen dus de vlooien die op hem/haar komen gaan sterfen. U kunt uw pup dus lekker laten huppelen. Ik zou zeker de andere hond ook een pippetje geven. Het vermijden met andere honden.. Een ander hond in huis lijkt mij nu niet zo goed. Ik denk niet dat het zo heel veel kwaad kan maar je weet maar nooit toch? En dat is zeker niet fijn. Vanuit het huis 'kunnen' de vlooitjes andere dieren besmetten. Maar buitenshuis zou ik me niet zozeer druk erom maken. Laatje hondjes lekker genieten.. En contact houden met andere honden. De vlo die vanuit je hond op een ander komt zal sowieso al sterfen. En vooral nu is het zeker belangrijk om je pup niet ver te houden van alle soorten prikkels om een 'vlo' zo doe je hem/haar alleen meer achteruit

Lady (Gast)

" eitjes van een vlo zijn wit ;-)
vlooienpoep is zwart
die truuk met het nat op de vlooienpoep is om te zien of het weldegelijk om vlooienpoep gaat en bvb. niet over zand, als het rood wordt, is het vlooienpoep omdat vlooien bloed nemen van het slachtoffer ;-) "



Meen je dat nou? Hhahahah lijkt me idd logisher dan mijn geweten. Ik dacht echt dat dat de eitjes waren.. Zag het een tijd geleden op een site staan. Oey. Poepen ze dan zoveel???? Ik herriner me echt dat er veel hoopjes op 1 plek stonden toen mijn hond onder de vlo kwam te zitten zo een 2 jaar geleden


Sorry TS. :'(

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

ik denk het wel dat het zo is ;-)

de eitjes die kleven in eerste instantie en als ze opgedroogd zijn, vallen ze van de hond/kat af, op de grond, de mat, dekentjes...

Lady (Gast)

Je 'denkt' ? Hahaha nu krijg ik het gevoel dat ik misschien tog gelijk kon hebben.

Geen idee. Het zwarte eitjes klinkt wel raar al s het wat ik gelezen / geleerd heb.


-
Nou ik hoop dat ts van de vlooitjes af is

honden page profiel AnoukAnouk

honden foto van Anouk

Ik heb vanmorgen nog een hele fijne kam gehaald, zo'n luizen kam. Ik heb haar daar nog helemaal mee gekamd en ben gelukkig niets meer tegen gekomen. De zwarte dingetjes (uitwerpselen volgens de dierenarts) in haar haar worden minder. En de witte is even afwachten maar volgens de mevrouw van de dieren speciaal zaak moeten die zo dood zijn mochten ze uitkomen. En aangezien ik de omgevingsspray gebruikt heb moet er in huis ook niets meer kunnen leven. Dus we wachten nog even af en zullen zien... Bedankt voor jullie adviezen.

anneke (Gast)

ik heb 2schotse collies ze zaten vol met vlooien ,dit x terwijl ik hetzelfde pipetje gebruik en zuig 2x  per dag ik weet niet wat ik moet doen ...

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" ik heb 2schotse collies ze zaten vol met vlooien ,dit x terwijl ik hetzelfde pipetje gebruik en zuig 2x  per dag ik weet niet wat ik moet doen ... "


Welk merk pipetje gebruik je? Je kan ook omgevingsspray kopen. Na het stofzuigen, wat ik toen elke dag deed, gooide ik of de stofzuigerzak weg of deed ik er omgevingsspray in. Verder heb ik veel gedweild en Lady gekamd en geprobeerd zelf wat vlooien er uit te pikken. Ook echt goed in alle kieren en langs de plinten stofzuigen.

Alle kleedjes, kussens en dekens heb ik in de was gedaan en indien het kon op 60 graden gewassen. Dingen die niet in de wasmachine konden heb ik in de vriezer gedaan.

Voor het geval je omgevingsspray gaat gebruiken;
Niet sprayen als er kinderen of dieren in die ruimte zijn. Ik zelf heb toen de kamer ingesprayd en ben een wandeling van een uur of 2 gaan maken met onze hond. Terwijl ik weg was heb ik een raampje open gezet om het te laten luchten.
Die avond heb ik Lady in de hal laten slapen en de woonkamer flink laten luchten. Pas de volgende dag liet ik haar weer in de woonkamer.
De omgevingsspray is geloof ik ook erg schadelijk voor vissen, daar ook mee opletten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

5% zit op de hond, en 95 % in de omgeving, het is zorg dat je de omgeving goed aanpakt.

stronghold bij je dierenarts halen, nu even aanpakken, een plaag daar kom je niet van af door natuurmiddeltjes te gebruiken, stronghold dood ook eventueel wormen als je honden die opdoen omdat ze vlooien hebben.

bolfo omgevingsspray, lees heel goed de gebruiksaanwijzing. alles sprayen, niet alleen de woonkamer, het beste is op de dag, neem alles mee eruit, laat drie tot vier uur alles dicht, goed luchten daarna, voor je zelf en de dieren weer naar binnen gaat. w.c. slaapkamers, berging , auto , alles, eitjes liften mee naar elders.

Volgende forumvraag: kuchen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^