Pup na 3 weken toch slapen in bench, maar HOE ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boomieboomie

Hoi hoi,
ik heb sinds 3 weken een pup, nu de 4e week. Ik wilde haar altijd op mijn slaapkamer, maar merk dat het beter is om de basis toch de bench te laten zijn. Hoe kan ik nu toch terug naar de bench in woonkamer ? Ik woon gelijkvloers, dus kan haar altijd goed horen. Probleem is dat ze heel hysterisch kan blaffen / janken / huilen als ik ff niet in de buurt ben en zeker als ik haar in de bench zet...
Wie weet raad ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup na 3 weken toch slapen in bench, maar HOE ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PeterPeter

Maar dit wist je toch voordat je de überhaupt aan een pup ging beginnen?

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Je moet het langzaam aan gaan opbouwen.
Je zet de bench gewoon bij je op de slaapkamer en gaat pas beginnen met verplaatsen wanneer ze goed doorslaapt zonder te piepen ofzo.
Als je dus een goede nacht hebt gehad misschien voor de zekerheid 2 nachten achter elkaar proberen dan kan je de bench een stukje gaan opschuiven de kant op waarnaar je haar toe wilt hebben.
Zo hou je dat vol tot de bench weer in de woonkamer staat.

Je kan natuurlijk ook bij haar op de bank gaan slapen de eerste nacht.
Maar dan heb je een overgang van bij haar slapen en dan ineens niet meer.

honden page profiel sssstephssssteph

honden foto van ssssteph

Indd wat degene hierboven mij zegt doe ik ook met mijn pup.Ik heb haar nu een week en ben meteen begonnen met het slapen in de bench.
Ik ben gewoon bij haar gaan zitten tot dat ze in slaap valt en dan zelf ook naar bed gegaan.
Bij mij stond de bench ook eerst een paar dagen in de slaapkamer en nu begin ik met de 2e nacht in de hal. (ik woon ook gelijkvloers)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ik heb in begin het eten in de bench gegeven zodat het een leuk iets is om in te gaan. Ook speeltjes ed. Tussendoor ook gewoon deurtje dicht gedaan, eerst heel kort zodat ze wist ik mag er ook weer uit ( wel zorgen dat ze stil is en niet piept ) Vervolgens overdag even naast haar gelegen als ze de bench in moest. In begin was dat ongeveer 15 min later een 5 min. 
De nachten gingen eigenlijk vrij goed wel ( scheelt hier lopen en slapen dan nog meer honden bij haar ) 

Nu hoeft ze overdag niet meer in de bench ( is 4 mnd ) maar na de laatste avond plas gaat ze zelf al meteen de bench in. 

Houdt er wel rekening mee dat sommige honden gewoon niet in de bench willen. Met luna ( huskey ) ook geprobeerd maar dat ging dus echt voor geen meter, en nu met Nanook ( newfoundlander ) geen problemen gehad. 

Vraag jezelf ook af waarom moet ze in de bench? slaapt ze dan bij je in bed en is dat wat je niet wilt? Hebben toen bench gekocht met onze ier omdat met zei en vond dat dat hoorde nou die wilde er ook niet in, nu met 2 pups in huis vond ik het wel prettig als er 1 erin ging en dus gelukkig met nanook geen problemen mee, de allereerste keer heeft ze een 3 kwartier geprotesteerd ik zat er wel bij maar negeerde dat en sindsdien zolang ik erbij zat niks, en iets over de bench heen kan ook helpen.

suc6

honden page profiel boomieboomie

Wow, de 1e nacht in de bench ging super. Helemaal niks geblaft ofzo. Ze keek wel eventjes heel raar, zo van; wat is dit nou ? Toen heb ik snel het licht uitgedaan en me stil gehouden en is ze ook gaan slapen. In de nacht even een kort piepje en toen zei ik rustig: ga maar slapen :-)
en vanmorgen om 6uur heb ik haar wakker gemaakt ! wauw, zo trots !!! :-):-):-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Hartstikke goed ;-)
Lekker volhouden zo!

Kim (Gast)

Even ergens anders op ingaan: Als ik lees dat ze meteen hysterisch gaat blaffen, zou dat kunnen dat je haar teveel aandacht geeft.De pup word na een paar weten door de moeder een beetje 'verstoten'. Ze krijgt dus minder aandacht. Dan neem jij de pup mee en als ze dan alle aandacht van de wereld krijgt ziet ze zichzelf als heel belangrijk, en als dat zo door gaat word het een roedelleider. 
Dan ben je de sjaak (:
succes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup na 3 weken toch slapen in bench, maar HOE ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: De mand die gesloopt werd..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^