Wat zijn goede fokkers die de komende tijd border collie pups hebben?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Beste BC liefhebbers,

Graag jullie advies :-)

Het idee zit al enige tijd in ons hoofd, en nu hebben mijn vriend en ik bedacht dat we er graag wat mee willen doen: we willen graag een border collie!

We zijn ons bewust van de voor- en nadelen van dit ras, hebben al aardig wat ingelezen, zijn bij een border collie gaan kijken die de nodige problemen had gehad en zich nu weer netjes gedraagt, ook uitgebreid met de eigenaar gesproken uiteraard. We begrijpen hoe belangrijk een consequente opvoeding is, en willen dit ook graag serieus aanpakken.

Maar het begint natuurlijk met de aanschaf van een hondje! Het zal onze eerste hond worden, en ook de eerste border collie - zelf zijn we allebei vroeger wel met een hond opgegroeid, nl. golden retriever en een boomer. 

We vinden het belangrijk om een gezonde, blije pup te kopen, dus eentje die opgegroeid is met moeder, gesocialiseerd is en geen heup- of oogafwijkingen heeft en zijn ook bereid daar meer voor te betalen. Kortom, eentje van een goede fokker. Liefst één met een evenwichtig karakter, en niet superdruk - voor zover dat natuurlijk al in te schatten is bij een pup van 8 weken oud :-) Persoonlijk vind ik zwart-witte border collies het leukst om te zien, maar leidend is dit niet.

Op internet zijn zoveel fokkers te vinden... dus waar te starten? We willen graag bij een paar fokkers gaan kijken voor pupjes, om te zien waar we een goede "klik" hebben, alvorens een pup te kopen.

Ik ga binnenkort van baan veranderen, dus kan dan een aantal maanden vrij nemen tussen de banen in, om ons hondje de basisopvoeding te geven. Dit betekent wel dat we al over 1-2 maanden een pup willen, indien mogelijk - ik kan het me niet veroorloven om voor eeuwig vrij te nemen :-)

Zijn er hier mensen die goede border collie fokkers kunnen aanraden die bovendien de komende tijd pups hebben of krijgen?

Ik hoor het graag van jullie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zijn goede fokkers die de komende tijd border collie pups hebben?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ik weet wel een hele goede border collie fokker...maar weet niet of zij een nestje hebben gepland. Kijk hier maar even http://www.bordercollies.eu/

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Zoë de gevlekte

Er zijn hier op het forum aardig wat border collie fokkers (waaronder ikzelf) actief en die je daar vast meer over kunnen vertellen.
Zelf verwacht ik eind april een nestje, maar daar is al best veel belangstelling voor.

Wel leuk dat jullie een border collie pup gaan zoeken :-). Succes ermee!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Wij verwachten pas ergens van de zomer weer een nestje. Ben even voor je aan het verzinnen wie er (behalve Zoë) nog een nestje krijgt op zo'n korte termijn...

Heb je voorkeur wat betreft lijnen? Wil je sport, werk, of show?

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

als je hier op het forum kijkt vind je border collie's genoeg.
zorg er wel voor dat beide ouders zijn getest.
dan nog de vraag of je een showlijn of werklijn wilt.
de showlijntjes zijn wat breder gebouwd en hebben meer vacht, de werklijnen zijn wat ranker en hebben (meestal) niet zo heeeeeel veel vacht
(mijn profielfoto is een showlijn, maar wij hebben hier ook nog een werklijn en een half werk/showlijn.
kijk maar eens bij de foto's O-)

wij verwachten voorlopig nog geen nestje, maar de meeste fokkers werken met een wachtlijst en dan moet je wel een beetje geluk hebben dat daar nog plaats op is.

ik wil je wel veel succes wensen met je zoektocht en als je nog vragen hebt............dan kun je mij altijd een pbtje sturen

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

www.followyouhome.nl
http://www.trustindestiny.nl/
http://www.bordercolliedeurne.nl/
http://www.fromletsborder.nl/

honden page profiel LolaLola

Dank voor alle reacties tot dusver!

Ik heb de genoemde fokkers benaderd, dus ben benieuwd wat daaruit komt!

Wat betreft werk- vs. showlijn (de term "sport" ken ik eigenlijk nog niet):

Van wat ik gelezen heb over werk- en showlijn zijn er verschillen, maar variëren de meningen over hoe groot de verschillen zijn, met name voor karakter... maar correct me if I am wrong! 

Qua karakter zoeken we een evenwichtige hond, die ook kalm kan zijn en niet te fel is (het wordt immers onze eerste hond, en we wonen niet op het platteland). Om die reden past de showlijn misschien beter bij ons, als de karakterverschillen kloppen.

Qua "looks" vinden we de werklijn of een werk/show mix het mooist: ranke bouw, en niet teveel haar a la Lassie (of is dat vloeken in de kerk hier ;-) ) maar ook niet kortharig.

Mochten jullie nog meer tips hebben, dan hoor ik ze graag!

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 1 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

De verschillen show en werklijn.. Auch een gevoelig onderwerp hier en daarom ga ik me zorgvuldig indekken..IK VIND.. Persoonlijk.. Uit eigen beleving.. (Zo dat heb ik gehad..)
Dat de showlijn iets 'tammer' is, dat wil niet zeggen dat ze niet kunnen werken ofzo want het is en blijft een border collie.. Maar ik vind ze zelf ies rustiger, ik ken bijvoorbeeld honden van keighleighs (geloof dat je het zo schrijft) en haar honden vind ik allemaal een heeeel easy going karakter hebben.. 
Maar bijvoorbeeld de borders van serge van der zweep zijn weer heeel gedreven en zullen bij een beetje verveling dus misschien sneller sloopgedrag /"leedvermaak" gaan vertonen.. Bij de schapen is er ook een duidelijk verschil tussen een keigleighs border en een silverwoods pride border (fokt ook met werklijnen), de werklijn lijkt van nature veel meer balans te hebbendan de show.. En de show had het ook veel sneller warm door de vacht haha;-)

Ik heb nu ook een werklijn, is mijn 1e hond ooit enecht nog geen seconde spijt gehad!! Een heerlijke hond waar geweldig mee te werken is! 

Ik zeg ga eens kijken bij een show fokker en een werker fokker en ga eens mee die honden wandelen! Dan kan je zelf zien hoe de honden zijn ;-) en bezoek vooral verschillende fokkers!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Behalve de genoemde fokkers weet ik deze nog:
http://www.lunatale.be/ - werklijn

Succes met je zoektocht!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Sport is vooral gefokt voor behendigheid en frisbee bijv. Een "sporthond" heeft vaak show en werklijn achter zich. En zit er dus een beetje tussenin :-)

honden page profiel Roxanne-BlueRoxanne-Blue

honden foto van Roxanne-Blue

in maasbracht (limburg) ligt een hele goede fokker..
"from borders home" heet de kennel
succes met zoeken!

honden page profiel LolaLola

Inmiddels gaan we binnenkort kijken bij de eerste pupjes, bij een contact van één van de door jullie aangeraden fokkers! We zijn heel benieuwd! Dank voor alle hulp tot dusver!

(Wat ik overigens nog ben vergeten te vermelden is dat we ons niet per se tot een puppie willen beperken... Ik heb inmiddels begrepen dat er soms ook sprake is van herplaatsers, en een herplaatser BC zonder grote problemen vinden we ook leuk, zeker als we die aan een nieuw huis kunnen helpen! Maar tot dusver heb ik die nog niet echt gezien. Neem aan dat dit ook ergens anders op het forum thuishoort? -> Kan hier anders een apart topic voor starten )

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Mbt herplaatsers kun je de BCCN-website in de gaten houden, komen niet zo heel veek honden op, maar toch:
http://bccn.nl/?herplaatsing

Verder heb je al een hoop goede fokkers vermeld gekregen in dit topic ;-)

honden page profiel marcmarc

http://www.silverwoodspride.nl/

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Spannend! En weloverwogen ;-)

Ben wel benieuwd bij welke fokker je gaat kijken, hou je ons op de hoogte?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik kwam deze nog tegen op facebook:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4381342386566&set=a.1617204684851.67289.1678395086&type=1&relevant_count=1



"willen jullie dit nog eens delen aub
nog 1 reutje is opnieuw vrij gekomen
werd geannuleerd op afhaaldag
combinatie quellyane Iwendevick (copine) en jessomine showi oszkite (BJ)"


Heb er verder niet naar gekeken maar misschien is het wat :-)

honden page profiel LolaLola

Dank nog voor je reactie Suzanne! Vooralsnog richten we ons op het gelegeneheidsnestje van Gabrielle en Jan (staat inmiddels ook op de site!) - we gaan half april kijken!

Ik houd iedereen op de hoogte :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat zijn goede fokkers die de komende tijd border collie pups hebben?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^