Wild vlees? Abces? Tumor? Wat is DIT nou weer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Net zat ik met Punk met een flos te spelen toen ik ineens iets geks in haar mond zag.. Achter haar tand zit een zacht stukje "vlees". Hebben jullie enig idee wat dit is?? Ik weet dat ze tandsteen heeft, ze is 13 jaar oud en kan vanwege haar hartruis niet onder narcose voor een mond-behandeling..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wild vlees? Abces? Tumor? Wat is DIT nou weer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor ons is dit heel moeilijk om daar een oordeel over te geven..... ga morgen direkt naar je dierenarts, laat het nakijken.

de veronderstelling dat het wild vlees, tumor of wat ook is is niet aan ons, daar is de dierenarts voor. speculaties heb je niets aan, je maakt je alleen maar zorgen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat is waar.. Zowiezo ga ik morgen even langs de dierenarts.. Mijn vorige hondje is overleden aan een tumor in haar mond, vandaar dat meteen de alarmbellen beginnen te rinkelen.. :'(

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

i.d.d even naar de DA....

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat weten jullie trouwens over (oude) honden met hartproblemen en narcose? Ik heb altijd begrepen dat je dat beter niet kunt doen omdat de kans dat ze uit de narcose komen klein is, maar een vriendin van me (die al DA assistente werkt) zegt dat het tegenwoordig wel kan (met infuus, beademing, etc.) en dat zo'n hond nauwelijks meer risico heeft dan een gezonde hond.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau 3 doggies

kan wel meer risico's met zich mee brengen i.d.d..
Misschien dat een roesje beter is ?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ga morgen zowiezo even informeren wat er mogelijk is.. Hopelijk kan haar tandsteen verwijderd worden (is namelijk ook niet goed voor haar hart) en kan dat onding eruit gehaald worden.. wat het dan ook mag zijn..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja Pauline , misschien kom ik nou ook met een veronderstelling, tandsteen vertel je, het kan een ontsteking zijn en een zwelling van een abces, maar nogmaals Pauline ook van mij is het maar een gissen en daar heb je niets aan. morgen gauw gaan meis.

en wat betreft narcoses, altijd een risico voor iedereen, tegenwoordig is er altijd een anathesist aanwezig die alles in de gaten houdt, en zeker bij ouderen honden, dit is misschien voldoende voor een roesje als er er iets aan gedaan moet worden.

laat het maar weten Pauline wat de dierenarts beslist heeft. en ik begrijp jouw zorgen.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

ik denk dat dit een gevalletje dierenarts is. het is echt knal en knal rood. dat houd meestal in dat het geirriteert en ontstoken is.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Wat weten jullie trouwens over (oude) honden met hartproblemen en narcose? Ik heb altijd begrepen dat je dat beter niet kunt doen omdat de kans dat ze uit de narcose komen klein is, maar een vriendin van me (die al DA assistente werkt) zegt dat het tegenwoordig wel kan (met infuus, beademing, etc.) en dat zo'n hond nauwelijks meer risico heeft dan een gezonde hond. "

bij onze hond (14) hebben we het wel laten doen, maar zijn toen wel echt goed op de hoogte gesteld van de risico's. De kans naarmate dat ze ouder worden is wordt steeds groter dat ze niet meer uit de narcose komen. Soms kan het hart het gewoon niet meer aan en stopt er dan mee. 
maar omdat ze zoveel ontstekingen had onder haar gebit was het of de narcose of ze zou overlijden omdat ze gewoon te veel pijn had om te eten dus was de afweging eigenlijk voor ons snel gemaakt. Dus hebben het toen wel gedaan. Maar om je nu te gaan aanraden om het wel te doen wil ik zeker niet want er zitten gewoon een hoop risico's aan. 

Maar wat ik op je foto zie vind ik er toch ook wel heel naar uitzien en een bezoekje aan de dierenarts zou ik zeker doen. het kan van alles zijn en denk dat je pas rust hebt voor je zelf als de dierenarts je kan vertellen wat het is en wat ze er aan kunnen doen. Hopelijk valt het allemaal mee voor je lieve meid. 

Succes alvast gewenst voor jou en Punk

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tessa

Dit lijkt heel erg op een papillloom.
Een goedaardige woekering van het tandvlees.
Meestal doen dierenatsen er niets aan omdat het veel bloedverlies geeft en het altijd weer terugkomt.Ik zou wel het gebit van je hond schoon laten maken, als hij al een hartprobleem heeft, dan is zo'n vies gebit niet bevordelijk ivm het constant inslikken van bacterien :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Dat hoorde ik dus ook net, heeft mijn dierenarts nooit iets van gezegd overigens, ik heb eens gevraagd of ik haar tanden kon laten schoonmaken en dat raadde ze af i.v.m. het onder narcose brengen van een hond met hartproblemen..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Zou Punk hier last van hebben of krijgen met eten? Ook als dit evt. groter wordt.
Mocht Punk onverhoopt voor behandeling onder narcose moeten, kies dan in overleg met je dierenarts voor gasnarcose. Dit is minder belastend.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb vanavond een afspraak bij de dierenarts, ben benieuwd, even kijken wat de mogelijkheden zijn..

Natuurlijk gisteren en vandaag in tranen, komt Cosmic me troosten..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Pauline, het ziet eruit als mijn iets wat mijn hond ook heeft gehad.Het lijkt op 'wild vlees' dat tussen de tanden door komt groeien, maar onder een kleine narcose kunnen ze dit wegnemen (het is nadien nooit meer teruggekomen)
Ik kan ook even niet op de naam komen.

Niet te ongerust tot je wat meer weet.
DA brengt uitsluitsel.

beterschap!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Hoe is het gegaan bij de dierenarts?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Kom net thuis (vanavond ook nog ergens anders geweest).
De dierenarts zegt dat het een soort goedaardige tumor is, ze had er een moeilijke naam voor maar die ben ik alweer vergeten.. Helaas groeit hij wel dus ze gaat er in de toekomst last van krijgen, dan zal hij verwijderd moeten worden. Maar voorlopig is hij nog zo klein dat ze hem liever laat zitten, haar ervaring is namelijk dat ze bijna altijd teruggroeien en dan zijn we over een paar maanden terug bij af. Ik heb aangegeven dat ik zowiezo haar tanden onder handen wil laten nemen maar zij raadde me dit af. Ze vond de tandsteen op Punk's tanden, gezien haar leeftijd, erg meevallen en zegt dat het risico dat de narcose met zich meebrengt groter is dan de voordelen van schone(re) tanden voor Punk.

Overigens zei ze dat ze dit "bultje" donderdag al had zien zitten tijdens haar hartecho. Ze was het vergeten te vertellen. Nu kon ik 26 euro consult afrekenen. Erg fijn..

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ow fijn zo'n dierenarts.
En dan is ze ook niet zo schappelijk om te zeggen dat je niks hoeft te betalen ;-)
Ik denk dat ze niet zo makkelijk van me af was gekomen O-)

Maar fijn dat het niks kwaadaardigs is.
Dat het blijft groeien is minder natuurlijk.
Maar hopelijk duurt het nog lang voordat het weggehaald moet worden!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pauline..... toch goed nieuws, zelf in de gaten houden of het harder groeit.

ik heb nog een tip voor je, cdVet tandverzorging, dat smeer je met een doekje over de tanden, even wrijven met cdVet tandverzorging, en binnen een week schone witte tanden, gebruiksaanwijzing staat erbij, coogle even ernaar dan zie je wat het doet. een aanrader hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Pauline, heb het even voor je van internet afgehaald.
zelf gebruik ik het ook voor Bamse met goeie resultaten, er zijn altijd tanden waar het bot niet bij komt, vooral de voorste hoektanden.


Omschrijving
Tandpasta en -verzorgingsmiddel in een product.
-reinigt en verzorgt de tanden
-beschermt tegen tandplak en aanslag
-verwijdert slechte adem
-beschermt de natuurlijke mondflora.

cdVet Tandverzorging reinigt en verzorgt de tanden en het tandvlees en werkt bij regelmatig gebruik tegen tandsteenvernieuwing. Slechte adem wordt hiermee ook tegen gegaan.

Samenstelling: Helianthus annuus seed Oil (zonnebloempitolie), Calcium carbonat, Melaleuca alternifolia Oil (tea tree-olie), Thymus vulgaris Oil (tijmolie), Foeniculum vulgare Oil (fenegriekolie).

Toepassingsadvies: 2 keer per week regelmatig op de tanden en het tandvlees opbrengen.

Synthetische toevoegingsmiddelen per liter: GEEN

Tip: Voor het opbrengen is een stukje verband of een microvezeldoek het meest geschikt. Tip van de expert: Gebrekige tand- en mondverzorging (met niet geschikte producten) hebben vaak tandvleesontstekingen en rotprocessen in de bek ten gevolge. CdVet tandverzorging bevat natuurlijke, verzorgende bestanddelen, welke een optimale mondhygiëne positief beïnvloeden. Bij regelmatig gebruik worden de tanden op een zachte manier gereinigt en tegen tandsteen beschermt. Door cdVet tandverzorging wordt slechte adem gereduceerd. Voor gebruik omroeren.

Koel en droog bewaren! Ongiftig voor mens en dier!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ah, fijn! Ga even kijken waar ik dat kan halen, bedankt! :-D

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

of zelf met een tandenkrabber? de hoektanden is wel een plaats waar je goed bij kan
maar misschien is het bij andere tanden ook nodig?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

De andere tanden zien er eigenlijk bijna spotless uit. Het zijn alleen haar hoektanden..

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Dan zou ik eens proberen met een tandenkrabber hoor Pauline als je dat durft? Ik gebruik één met platte kanten, zal straks anders eens opzoeken als het je interesseert.
heb je al geprobeerd met je nagel er net achter te zetten? Soms springt het er dan ook af...

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik zal eens kijken of het lukt met mijn nagels, ik heb hele korte, zwakke nagels die snel omklappen, als gevolg van 24 jaar nagelbijten.. Enig idee waar ik zo'n tandenkrabber kan vinden? :-D

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

ha ja ;-)
Ik heb ze besteld bij de Natte Neus.
De krabbers vind ik niet zo duur maar de verzendkosten wel in mijn geval omdat ik in België woon.
http://www.denatteneus.nl/diverseverzorginggebitsverzorging-c-82_95.html
Ik heb Tandsteen krabber dubbel, die is handig vind ik. (Jammer dat de foto er niet opstaat van dubbel, je hebt dan aan elke kant zo'n platte haak).
En ik heb ook Tandsteen krabber havic, maar dat vind ik wel nogal scherp ;-) zo handig ben ik niet of beter durf ik niet zo goed gebruiken ;-)
De prijzen zie je pas als je bent ingelogd op hun site, krabber dubbel kost 8,95 euro, krabber havic 9,95 euro en voor Beldië kwamen er dus nog 12 euro verzendkosten bij. En bij elke prijs moet nog 19% BTW bij! (En er zaten nog 2 potjes shampoo bij die ik niet besteld had en ook niet ga gebruiken wellicht maar goed ik kreeg dus nog een cadeautje ;-) )

Ik vond geen krabbers in de winkel. Ben ook in een trimsalon gaan vragen, maar die verkochten er ook geen. Daarom heb ik ze dan maar via internet besteld. Ben er wel tevreden mee, vooral met die platte dan.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Bij de Natte Neus hebben ze een brievenbustarief. Dat moet toch lukken met een tandsteen krabber  O-)

Ik vond hier nog een oud filmpje met instructies, altijd handig
KLIK

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

ja inderdaad die filmpjes heb ik ook nog bekeken
Ilja is wel erg handig daarin ;-)

ik houd het voorlopig bij mijn platte krabber O-)

en ja die krabbers zaten in een doosje, misschien om niet te beschadigen? 'k weet niet... je zou inderdaad toch denken dat het in de brievenbus kan, maar niet als je er nog 2 potjes shampoo bijsteekt ;-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Misschien was dat wel de bedoeling van die potjes shampoo ;-)

Ik heb online bij een dierenartspraktijk een havik krabber gekocht maar daar verkopen ze ze niet meer.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

ik heb een tandsteenkrabber destijds in een goede en zeer gespecialiseerde dierenwinkel gevonden (geen standaard winkel zoals Pet's Place).
Ik dacht in Gorinchem; is al weer 20 jaar geleden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wild vlees? Abces? Tumor? Wat is DIT nou weer?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Homeopathie voor bovenbeet ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^