binnen poepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

coby (Gast)

hoi allemaal, 

ik kom al een tijdje op dit forum en ga nu toch maar eens mijn probleem hier op gooien in de hoop dat jullie mij kunnen helpen. 

wij hebben een engelse stafford van 16 maanden.(een reu)  sinds een week of 3 poept hij in de nacht in zijn bench. wij laten hem 4 keer per dag echt uit. in het weekend gaat hij de hele dag door mee waar we ook heen gaan. nou neem ik vanacht en vandaag als voorbeeld. ik kom uit bed en hij heeft 4 keer binnen zitten poepen. op het moment dat ik binnen kom duikt hij weg omdat hij weet dat hij wat verkeerds heeft gedaan. heb hem links laten liggen en alles opgeruimd, ben hem daarna gaan uitlaten, hij plast wel tig keer maar poepen deed hij niet. nogal logisch na 4x het binnen te hebben gedaan. ik ga zijn riem op hangen en meneer gaat door zijn heupen en presteert het om te gaan zitten poepen. 
ben dit echt onwijs zat, als hij zo door gaat dan denk ik er echt over hem weg te doen.

wie kan mij helpen?

o ja hij krijgt echt maar zijn maximale gram aan eten. 

groetjes coby

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen poepen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zoveel poepen op deze leeftijd ? hij poept alle ballast uit, vandaar de vele keren dat tie poept.

hier is een hond van 73 kilo, die poept maar een keer per dag, op vers vlees, misschien moet je eens naar de voeding gaan kijken.

en als jij beneden komt en de poep ziet liggen, kijkt je waarschijnlijk niet zo blij, en dan is het logisch dat je hond schuldige gevoelens krijgt, niet omdat tie gepoept heeft hoor.

leg maar een namaakdrol neer , jij komt beneden kijkt boos naar die drol, al zeg je niets, je hond krimpt in elkaar.

smorgens moet het ochtend ritueel blij zijn voor beiden, goedemorgen mijn lieve hond, hoe heb je de nacht doorgebracht..... en je lacht heel blij de hond toe, nou al ligt die namaakdrol er je hond heeft dan geen schuld gevoelens hoor. en is ook blij en begroet jou ook blij.

maar goed, kijk eens naar de voeding van je hond, want zoveel poepen op deze leeftijd is niet normaal.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Coby.... wegdoen ? nee dat is geen optie he, smorgens binnen vijf keer poepen, ligt niet aan de hond maar aan zijn voeding. zeker als het gewone drollen zijn.

ga er eens voor zitten, kijk eens hier op het forum bij vers vlees. en ga eens bekijken of het anders kan, jouw hond zou een keer hooguit twee keer per dag moeten poepen op een goede voeding... en niet vijf x per ochtend. het is gewoon dat je hond zoveel ballast in zijn darmen heeft dat tie zoveel moet poepen, daar kan je hond niets aan doen, wegdoen is daar zeker geen enkele reden voor.

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Je hond poept inderdaad wel erg veel keer per dag.
Wat geef je voor voer...en hoe vaak geef je je hond eten?

Mijn honden krijgen 2x per dag brokken en poepen 1 a 2 keer per dag.

honden page profiel LienLien

honden foto van Lien

Logisch dat je gefrustreerd raakt! Is dit pas sinds 3 weken aan de gang? En daarvoor ging het prima? dan denk ik als eerste dat er misschien iets medisch aan de hand is.. Of er is in de situatie thuis iets veranderd waar hij op reageert (onzekerheid, stress).. Of is er buiten iets gebeurd, dat terwijl hij aan het poepen was hij enorm is geschrokken ofzo van een geluid of een andere hond, dus dat hij niet meer buiten durft..
Als eerste zou ik dus langs de dierenarts gaan om medische redenen uit te sluiten. En zolang het niet verbetert, zou ik hem dan maar 's nachts weer een keer of 2 gaan uitlaten. Hij poept echt niet voor zijn plezier binnen, dus geef hem de kans om het buiten te doen. Als het alleen 's nachts mis gaat, dan zul je er weer even wat vaker uit moeten.
Zorg verder voor een fijne sfeer in huis en zorg dat je het fijn hebt met hem. Doe spelletjes, laat je boosheid echt niet blijken. Ik heb ook een stafford en heb gemerkt dat ze gevoelig zijn voor sfeer in huis, maar dat zal vast voor alle honden gelden O-)

Daarnaast is ander voer misschien hoe dan ook beter: Hoe minder er in de darmen zit, hoe minder ze poepen. Als je vers vlees geeft wordt bijna alles verwerkt, dus is de ontlasting veel minder.

Heel veel sterkte!

Vera (Gast)

Veel poepen kan een teken zijn van verkeerd voedsel, simpel gezegd het lichaam neemt te weinig voedingsstoffen op en daardoor poepen ze meer. Ook kan veel poepen komen door te weinig rust, honden zijn vleeseters, ze hebben relatief korte darmen, omdat het darm stelsel vrij kort is gaat de stofwisseling vrij snel, bij actievere honden gaat de stofwisseling sneller dan bij een, zeg maar, luie hond. Des te sneller de stofwisseling des te minder voedingsstoffen er uit het voedsel kunnen worden gehaald, daarom slapen honden dus ook relatief veel.

Veel poepen heeft niets te maken met hoe vaak een hond wordt uitgelaten, poepen is voor een hond een belangrijke geur-communicatie(daarom poepen/plassen honden vaak op de hondenschool een paar keer per les). Dus wat jou hond doet kan ook voort komen uit een vorm van onzekerheid, bv omdat hij alleen is. Dus ik denk dat je het eerst moet zoeken in een combinatie, voedsel, rust en emotie. Btw. honden zijn erg gericht op lichaamstaal, door domesticatie zijn honden ook gericht op onze menselijke lichaamstaal, zich schuldig voor doen heeft dan ook niet altijd te maken met zich schuldig voelen maar kan ook een uiting wezen om onder correcties uit te komen(door zijn schuldige houding worden mensen vaak toleranter). minuscule lichaamstaal veranderingen van ons worden door honden heel erg snel opgemerkt(worden hier vaak in onderschat).

En voor de rest, je zit samen met de hond nu nog in de moeilijkste periode(veel honden uit deze leeftijdscategorie zitten daardoor in asiels), je moet gewoon even door deze moeilijke tijd heen en daarna word alles veel gemakkelijker en leuker. Voor de hond zijn de eerste jaren één grote leerschool, ze willen jou leren kennen, ze dagen je uit(niet altijd bewust) om duidelijkheid te krijgen, om er achter te komen waar de grenzen liggen enz. de hond wordt de spiegel van de baas.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven





mischien heb je hem te hard aangepakt ,je zegt zelf al dan duikt hij weg en durft hij buiten ook niet te poepen in jou aanwezigheid O-)
Gewoon weer van voren af aan beginnen ,tijd na het eten flinke wandeling maken en uitbundig belonen als hij het buiten doet. Hoe vervelend het ook is ik zou het binnen poepen negeren en gewoon opruimen .
Verder minder negatieve energie uitstralen naar je hond zou ook al een stuk helpen . :-)

coby (Gast)

Hoi..
Bedankt voor de reacties..

We zijn een week of 6 geleden verhuist. De dierenarts kan medisch niks vinden. Dit voer heeft hij al sinds 6 maanden.. dus weet echt niet meer wat we verkeerd doen. Krijgt echt genoeg aandacht heeft een mopshondje als maatje thuis.  Duss we gaan het dan maar aankijken .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dan zal de verhuizing en alles wat erbij komt (nieuwe geluiden in huis, nieuwe omgeving) wel de oorzaak zijn misschien in combinatie met het eten.

Aankijken zou ik dan niet doen, maar kijken of je de dingen ten goede kan veranderen.

Wat ik zou doen is idd je energie positiever maken. Misschien een paar nachten bij hem slapen, ook qua voer kijken of ik iets kan verbeteren want hij poept wel erg veel. (Mijn hond poept ook maar 1x per dag, of hoogstens 2x af en toe).

Hoe is hij buiten? Trekt hij? Waar wandelen jullie en hoe lang? Moet hij veel alleen thuisblijven?

De hond doet trouwens niets fout, dat zijn oortjes naar achteren gaan betekend dat hij reageert op hoe jij je gedraagt of hoe jouw uitstraling is.

honden page profiel sofieke van der hoevensofieke van der hoeven

honden foto van sofieke van der hoeven

Hallo,
ik zit ook met zo'n probleem. Wij hebben sinds een week een puppie er bij en onze labrador reu van een jaar poept en plast ook ineens weer in huis. Wij willen onze pup zonder bench opvoeden wat tot nu toe prima gaat. Onze labrador slaapt altijd snachts in de bench. Omdat ik toch wel medelijden heb met mijn labrador en de pup niet wil voortrekken had ik gisteren besloten om hem vannacht ook los te laten in de woonkamer. Vanmorgen kwam ik beneden en lag er poep op de bank, 2 grote hopen. De pup lag heerlijk op zijn kleedje te slapen en mijn labrador liep heel schuldig bij me weg. Ik  snap dat het voor mijn labrador moeilijk is dat er ineens een pup in huis is en die af en toe wel een plasje of poepje doet in de kamer. Ik probeer mijn labrador zoveel mogelijk liefde te geven en de pup absoluut niet voor te trekken. Iemand nog andere tips?

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

Waarschijnlijk heeft je hond behoorlijk wat stress door de verhuizing. Toen wij verhuisde heeft de oudste staff haar eigen poten helemaal open gebeten en plaste ineens weer in haar slaap binnen. Ik heb toen ff vrij genomen en ben hele dagen met de honden bezig geweest. Na een aantal dagen voelde ze zich alweer helemaal op hun gemak en was het plassen en pootjes bijten helemaal ver gelukkig. Ook ik moet zeggen dat je hond veel poept. Die van ons poepen 2 a 3 x per dag die kleine soms 4 x. Misschien toch echt naar de voeding kijken.Grtz

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen poepen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wondgenezing
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^