Hijgen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb een kruising Mechelse Herder van 13 jaar oud. Ze is eigenlijk nog heel fit, loopt iedere dag 3,5 km mee door de duinen, speelt af en toe nog met andere honden, etc. Ze doet het super goed en mensen schatten haar bijna altijd jonger.

Ze heeft milde artrose waar ze pijnstillers voor krijgt (rimadyl) en ze heeft een hartruisje, daar krijgt ze (nog) geen medicatie voor. Overigens best vreemd, de ene keer zegt de dierenarts dat ze hem duidelijk hoort, het jaar daarop dat het nauwelijks hoorbaar is. Heb een aantal jaar geleden een hartscan laten maken en toen viel het allemaal wel mee. Toen ik haar adopteerde uit het asiel had de dierenarts daar geconstateerd dat ze een "sporthart" (onrgelmatige hartslag) heeft. Die had geen hartruis opgemerkt. Ik merk eigenlijk nooit dat ze er last van heeft, alleen als het erg warm is, daar kan ze niet zo goed tegen.

Ze hijgt eigenlijk bijna nooit. Na een flinke wandeling staat haar bekje een klein stukje open, da's echt pas sinds een jaar of zo. Ik was net bij vrienden op bezoek en Punk had de hele avond naast me op de bank liggen slapen. Toen ik opstond en zij haar kopje optilde zag ik dat ze flink aan het hijgen was. Mijn vriendin zei dat haar hond dat vaak deed als hij moest plassen. Dus meteen naar buiten, maar ze ging maar niet zitten, dus volgens mij hoefde ze gewoon niet en was dat niet het probleem..

Dus mijn vraag is.. wat zou de reden kunnen zijn dat ze zo hijgt? Gewoon ouderdom? Vocht achter de longen in verband met haar hartruis? Ze hoest overigens niet als ze opstaat. Ze hoest eigenlijk nooit. Ik stond vijf minuutjes buiten met haar en toen hijgde ze niet meer, misschien vond ze het gewoon te warm daar binnen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hijgen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ik zou me niet al te druk maken als ik jou was. ze heeft een zeer respectievele leeftijd gehaald. ze wordt een dagje ouder . zolang ze geen erge pijn heeft. en geniet van het leven . en de dierenarts zegt dat ze nog in orde is voor haar conditie en leeftijd, zou ik het laten voor wat het is. zo een oude hond moet je niet meer binnenste buiten keren . gewoon nog even lekker hond laten zijn .

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik maak me de laatste tijd nogal veel zorgen, ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat het niet lang meer gaat duren met Punk.. Ik heb eigenlijk geen reden om dit te denken, voor een 13-jarige doet ze het echt goed, eigenlijk is er niks aan de hand, maar ik heb gewoon zo'n naar voorgevoel..
Bleh.. Hopelijk heb ik het mis..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik was er natuurlijk niet bij en ben geen da, maar ik denk dat het idd de warmte geweest is.

Wij hebben 2 bouviers met een vergroot hart gehad (een sporthart is normaal een vergroot hart). Bij hun werd ook hartruis waargenomen. Blijkbaar hoort het allemaal bij elkaar.

Als het je geruststeld om meer info te hebben, dan zou je naar het dierenziekenhuis in Emmeloord kunnen gaan/bellen. Daar zijn mijn ouders toen geweest met de 2e bouvier en mijn pa zegt dat ze er echt heel veel vanaf weten. Daar kregen ze toen ook een speciaal medicijn geadviseerd wat redelijk werkte. Maar ja.. het is allemaal symptoom bestrijding. Ze kunnen helaas niets aan een vergroot hart doen.

Je zult het vast wel weten, maar met honden met hart problemen is het erg belangrijk om ze niet overmatig veel te laten drinken en om ze niet overmatig veel te laten bewegen.
Verder zou ik kijken of er een andere pijnstiller of andere oplossing mogelijk is, zie het kopje 'Contra-indicaties' in de bijsluiter: http://www.rimadyl-bestellen.nl/Rimadyl_Bijsluiter.htm

Mss wel fijn om te weten.. Onze ervaring is dat als er nog geen medicijnen voor nodig zijn, het nog niet super ernstig is.

Sterkte.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Thanks.. Ik wist niet dat een sporthart in hield dat het vergroot was.. De dierenarts daar had aan me uitgelegd dat ze een onregelmatige hartslag had maar dat dat verder geen kwaad kon.. Hij heeft niets gezegd dat het om een vergroot hart ging. Eens even om duidelijkheid vragen bij mijn eigen dierenarts, moet er toch nog heen voor Cosmic.
Dat van dat drinken wist ik niet. Al drinkt ze uit zichzelf al niet echt veel. Waarom mogen ze niet veel drinken? De 3,5 km die we dagelijks wandelen gaat op een rustig tempo, zij sjokt achter mij aan terwijl Cosmic voor ons uit rent en met andere honden speelt. Heel af en toe komt er nog een energie-bommetje vrij en huppelt ze door het duinzand, haha.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De ervaring van mijn pa was toen dat als ze veel gingen drinken, er ook veel vocht achter de longen en om het hart ging zitten, wat het hart belemmerde in zijn werking.
Als jouw hond hier geen problemen mee heeft, moet je hem niet beperken. Bij te weinig vocht krijg je weer andere problemen.

Had je nog mijn toevoeging gelezen omtrend de pijnstilling vs hartproblemen?

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Jeetje, ik wist helemaal niet dat je Rimadyl niet moest gebruiken voor honden met een hartaandoening. Wat stom, de dierenarts heeft het zelf voorgeschreven.. ;-)
Ze heeft het wel écht nodig, als ik één dag de Rimadyl vergeet is ze meteen helemaal stram en lusteloos.. Inderdaad maar eens kijken voor alternatieven..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hijgen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: BARF-slagerij om de hoek!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^