Rymadyl

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Mijn hondje moet van de dierenarts 6weken aan de rymadyl,ivm met arthrose,nu vraag ik me af,zou dit geen kwaad kennen,je leest vaak over nare bijwerkingen,nu ben ik daar best bang voor,en durft het haar bijna niet te geven,ze heeft ook 2x3 weken ketofen geslikt,en daar reageerde ze super op,maar dat schijnt nog slechter te zijn qua bijverschijnselen.
Nu kan ik wel over stappen op homeophatie,maar daar sta ik ook niet 100 procent achter,vind het zo moeilijk,wil zo graag dat mijn meissie geen pijn heeft,en gelukkig is,wie heeft er nog meer ervaring dat zijn hondje langdurig medicatie heeft laten slikken,zonder enge en schadelijke bijverschijnselen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rymadyl" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Hoi Trees,

Toch kunnen homeopathische juist uitkomst bieden en zijn geheel natuurlijk, een stuk gezonder dus! Vooral als je het voor langere tijd moet gebruiken. Ikzelf kan je geen advies geven over wat je zou kunnen gebruiken maar er zijn mensen op dit forum die hier veel ervaring mee hebben.

Groetjes en sterkte met je meissie, erg vervelend!!

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Hallo Ellen,
Ik vind het zo jammer dat het soms zo lang kan duren eer je de juiste combinatie vind qua homeophatie,en dat het lang duurt wil je resultaat merken,maar wie weet,is er inderdaad iemand die zoveel goede ervaringen heeft met homeophatie,dat ik het toch wel wil gaan proberen,ben ook benieuwd of dit ook in combinatie met rymadyl mag,zodat ik de rymadyl dan langzaam af kan bouwen.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Trees,

Aidan heeft lange tijd op Metacam gestaan, vergelijkbaar met Rimadyl. Ik zou daar toch maar mee beginnen, het is ontstekingsremmend, en die pijn is ook niet alles.

Veel bijverschijnselen heb ik niet gemerkt, alleen is het bloedverdunnend, en kreeg Aidan er een keer bloedneuzen van. Maar dat is een beetje dobers eigen, en die bloedneuzen zijn nu ook weer over.

Voor de langere duur kan ik je aanbevelen om zo mogelijk over te gaan op rauw vlees, met daarbij toevoegingen als glucosamine en chronditoine om het kraakbeen gezond te houden, het gewicht van je hond optimaal te houden, en de Rimadyl na die zes weken rustig af te bouwen. Daarna hou je de Rimadyl achter de hand voor als je hond het echt nodig heeft, maar kun je ook gaan proberen de pijn te beheersen met Salisprin.

Salisprin is een natuurlijke vorm van aspirine. Aspirine zelf in de chemische vorm is niet goed voor een hond, maar veel hondeneigenaren geven het hun oudere hond toch, als die last heeft van zijn gewrichten - het is namelijk ontstekingsremmend. Salisprin (wilgebast) wordt beter verdragen, en is nog altijd beter dan Rimadyl of Metacam. Als je erop googled, zul je ook meerdere verhalen vinden van mensen die dit aan hun hond geven. Salisprin is te koop bij de drogisterij.

Aidan krijgt geregeld een paar capsules Salisprin, als ik het niet nodig vind om Metacam in te zetten. Zo treed er met de Metacam ook geen gewenning op, en zijn lagere doses Metacam ook effectief.

Groetjes,

Linda.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Hallo Linda,
Donja krijgt als voer duckvlees.
Ik ga ook het middel salisprin opzoeken,als dit beter is,kan ik dit misschien wel voor haar gaan gebruiken,als de 6 weken om zijn,dit doe ik uiteraard bespreken met de dierenarts,ik geef haar nu ook sashas-blend,dit krijg ze nu ongeveer 3 weken,zie daar nog niet echt resultaat van

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Trees,

Ik zou zelf heel erg oppassen met het langdurig geven van Rimadyl of Metacam etc. Ik heb van een DA gehoord,dat dat maagkanker kan veroorzaken...ik heb net in mijn boek van dierenarts Atjo Westerhuis:´Hond en Homeopathie´ gekeken en zie,dat er veel homeopatische middelen bestaan tegen arhrose,hangt er wel van af waar de arthrose zich precies bevindt,welk middel evt. verlichting kan bieden.Sowieso moet je niet zelf gaan dokteren met homeopatische middelen en een homeopatisch dierenarts het uit laten zoeken.Wat voor de ene type hond geldt en kan werken hoeft niet voor een andere hond te werken...ik weet niet waar je woont en of je een dierenarts kent,die met homeopathie werkt...
Overigens is het zeer de twijfel(ook een mening van een DA,die ik telefonisch consulteerde in Nederland)of Sasha´s Blend en glucosamine e.d enig effect heeft.De DA die ik sprak en die ook vertelde van het maagkankerrisico bij slikken van pijnstillers zei,dat het geen enkel effect had.Maar ja,ieder zijn mening!

Sterkte!

groetjes van Ingrid en haar honden

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi trees
Mijn vorige hond boomer heft vier jaar rimadyl geslikt ze had geen bijverschijnselen en hielp echt goed ze is vijftien jaar geworden .daar in tegen heeft taat het vorig jaar ook gehad en die werdt er wel ziek van erg aan de diaree .Maar taat is overal erg gevoelig voor .Dus ik denk dat je het even uit moet proberen hoe jou hondje hier op reageert het kan dus heel goed werken

groetjes joke en taat

lucia (Gast)

mijn hond is ook 15 jaar geworden met Rimadyl ze heeft het regelmatig gehad en ook glucosamine dat heeft ze 8 jaar lang geslikt ze heeft nooit bijverschijnselen gehad

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Ik wil eerst iedereen bedanken voor het reageren,het is altijd fijn dat er met je meegedacht word,vooral de berichten van Joke en Lucia,stellen mij gerust,Donja slik nu 3 dagen de pijnstiller en merk nu al verandering,ze voelt de eigen volgens mij beter,dit merk ik vooral buiten,ze loopt weer lekker mee,en vooral wat ik zelf erg leuk vind,ze is Disney weer lekker aan het plagen,dus ze is aanzienlijk vrolijker,ik ook hoor,vind het zo erg als mijn beesjes niet lekker in de vel zitten,maar omdat ik weet dat er bijverschijnselen kunnen optreden blijf ik behoorlijk alert.
Ik zou na de 6 weken best over willen stappen op homeophatie,maar weet geen goede erkende in rotterdam,een weet ik dan wel op de Pleinweg,maar dat was echt helemaal niets,die zat haast teslapen in zijn stoel,en was zeer onverschillig,maar wist wel de rekening tevertellen.
Hopelijk blijf mijn meissie voorlopig goed reageren zonder enge bijverschijnselen totdat ik een goede alternatief gevonden hebt,ben er zelf gewoon een beetje gespannen van,gewoon door wat ik gelezen hebt op google,wat voor bijverschijnselen er kunnen optreden,krijg ik daar de zenuwen van,ik word er zo onzeker van,weet gewoon effe niet of ik er wel goed aan doet zo,haar die rotzooi laten slikken,maar pijn is toch ook niet fijn voor haar.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Trees,

Ik kan begrijpen,dat je nerveus wordt van alles wat je leest over bijwerkingen van reguliere medicijnen.Toch iets om goed bij stil te staan,als je langer medicijnen moet geven.Ik weet niet hoe oud Donja is,ik kan het nergens vinden...
Mocht je toch over willen stappen of al willen starten met hom.middelen dan kun je misschien eerst eens op de site kijken van www.kortenoord.com Dan kun je alvast info. inwinnen/vragen stellen over de mogelijkheden voor Donja bij deze hom.dierenartsen.Deze kliniek ligt in Wageningen en misschien toch een keer de moeite,als je de mogelijkheid hebt om daar eens een ritje naar toe te maken met je hondje(s).
Ik zit zelf met mijn Moa,die mogelijk teenartrose heeft aan de voorpoot en ga ook bij hen om raad vragen...ze sturen mij ook spullen toe.Gister gaf ik haar Reiki voor die poot en dat vond ze heerlijk.
Dus aan jou wat je wil voor Donja.Je kan je wel gerust laten stellen door goede verhalen,maar iedere hond reageert anders en vaak laat een hond niet zien,dat hij pijn heeft in zijn maag of zie je wat er precies binnen in zijn lijf(je)aan schade wordt aangericht.Kijk goed of hij gras wil gaan eten(dan heeft hij mogelijk buikpijn) en hoe de ontlasting is....wees maar voorzichtig toch!O.K?

groetjes van Ingrid en haar hondjes

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi hoi,

Onze Buster heeft ook langdurig dagelijks metacam gehad. Zonder kon hij gewoonweg niet! Hij had meerdere kwaaltjes, waaronder ook arthrose. Wij waren in het begin ook bang dat dit kwaad kon als hij het langdurig zou moeten nemen. Toen hij later codeïne voor zijn hoesten erbij kreeg, heb ik wel vaker gedacht dat de combinatie van die 2 medicijnen niet goed was, maar dit is nooit bewezen...Codeïne is ook niet echt een dierengeneesmiddel! Het gaat er om dat je kanjer geen pijn heeft en als dat met de rymadyl beter gaat, dan heb je geen keus....en als je nu al ziet dat ze vrolijker is, moet je er mee doorgaan..Ik heb eigenlijk wel geleerd dat ik alle bijsluiters direct weggooi. Hoe meer je gaat lezen, hoe banger je er zelf van wordt....Beterschap met Donja.

Groetjes Monique

honden page profiel joke&taatjoke&taat

honden foto van joke&taat

Hoi trees
Ik heb zo iets als donja hier goed op reageerd waarom zal je dan allerlij andere dingen gaan testen .Wat is nou belangrijke Ik vind zelf als je zoon verandering ziet zal ik zeggen lekker mee door gaan een hond die veel pijn heeft is toch harstikke zielig en zo te horen heeft ze nu weer zin in het leven en geniet ze weer Ik zelf zou het hier lekker bij houden en geen andere dingen gaan testen .Nou heel veel sterkte met donja en geniet maar lekker van haar

Groetjes joke en een knuf van taat voor donja

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Donja is nu 6 1/2 jaar dus nog vrij jong,vandaar dat ik zo twijfeld over de medicatie,van af vandaag doe ik 2x een halve pil geven,ipv 1 hele,misschien word dit beter verdragen voor evt maagklachten,hopelijk blijft ze het er goed op doen,misschien kan ik na een poosje de medicatie wel gaan combineren met homeopatie,zodat ik de rymadyl kan gaan halveren.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Trees,

Ik dacht dat je Rimadyl 1 maal daags moet geven en niet moet/mag halveren en dan 2dd geven.Vraag even na aan je DA.Weet niet of de werking dan nog hetzelfde is,maar je zult het gauw genoeg aan Donja zelf merken,als ze weer pijn aangeeft.En hopelijk vind je ook nog een natuurlijk middel voor haar,als ze nog zo jong is...

Sterkte!

Ingrid en haar honden

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Hallo Ingrid,
Hopelijk heb ik het goed gedaan,kan nu de dierenarts niet meer bellen,ga ik dan morgen maar gelijk doen,dacht dat het beter voor haar zou zijn.
Aangezien ik haar de pil gaf na het eten,dat is altijd rond 6 uur in de avond,dacht ik juist dat ze er dan meer aan zou hebben als ik het verdeeld over de dag,dus een halve om 1 uur en een halve om 6 uur.
E s,ochtend vroeg is ook geen optie want dan eet ze niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rymadyl" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^