Verlatingsangst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WillekeWilleke

honden foto van Willeke

Hee allemaal!
Figo is nu 4,5 maand en het gaat ontzettend goed met hem. Hij is een echte goedzak, speelt graag, is erg baasgericht en een echte knuffelbeer!
Er is alleen 1 probleem, wel een heel vervelend probleem. 's Nachts gaat hij zonder problemen in de bench, hij geeft geen kick. Als we in het weekend wat langer uitslapen begint hij soms wel te janken, maar dat vind ik begrijpelijk. Dan heeft hij de hele nacht geslapen en wil hij natuurlijk plassen.

Maar overdag... hij moet toch soms alleen zijn, daar ontkom je gewoon niet aan. Zodra we hem in de bench doen begint hij als we de woonkamerdeur uitgaan meteen te janken. Dit vind ik a. heel vervelend voor Figo zelf. b. Vervelend voor de buurt (al zijn die ook bijna allemaal weg, maartoch). Hij kan dit dan ook behoorlijk lang volhouden (soms ligt er nog één in bed om te kijken hoelang hij doorgaat met janken)
Hij heeft het overdag trouwens ook als we gewoon thuis zijn. Als je dan de kamer uitgaat om even boven iets te pakken of even naar de wc te gaan dan zit hij ook piepend voor de deur.

Wat kunnen we hier aan doen??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Julie & Maksie!Julie & Maksie! 3 doggies

honden foto van Julie & Maksie!

Toen we Maksie pas hadden (hij was 5 maand) deed hij juist hetzelfde.Maar we hielden gewoon vol en het is toen vanzelf gestopt. 
Maar toen hij volledig zindelijk was,lieten we hem overdag gewoon rondlopen in huis als we weg waren,eerst voor 1 uurtje,en dan langer. Mss een tip,zorg dat hij altijd een speelgoedje of iets bij zich heeft?

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Dit probleem hebben wij ook gehad tussen leeftijd van 4 en 5 maanden oud. Joey ging toen ook in de bench en dat vond hij echt niet leuk. Toen ik vakantie had, heb ik geoefend met hem om alleen thuis te blijven zonder n de bench te hoeven. Hij vond het natuurlijk geweldig. In het begin nog wat zenuwachtig maar een aantal weken later was alles prima. Geeft geen kick meer. Misschien proberen uit de bench en dan weg gaan voor 10 min en dat uitbreiden met elke keer 10 minuten? Niet te veel bij nadenken en geen aandacht geven als je weg gaat.

honden page profiel WillekeWilleke

honden foto van Willeke

Soms vraag ik me inderdaad ook af of het beter zal gaan als hij gewoon los in de kamer is. Al piept hij ook als je de kamer uitgaat om even naar de wc te gaan, dan is hij ook gewoon los in de kamer. Maar je weet niet wat hij doet als hij alleen thuis is, voor je het weet begint hij de tafel op te eten haha!!

honden page profiel ria bouwerria bouwer 3 doggies

honden foto van ria bouwer

ben het met bovenstaande helemaal eens, af en toe de tijd wat opvoeren, en laten zien dat je terugkomt, wel heb ik altijd gezegd dat ze nu op moesten passen en mooi blijf, vrouwtje en baasje komen zo weer terug, dat heeft prima gewerkt met als gevolg dat ze rustig een paar uurtjes alleen konden blijven, ook nu onze mascha er niet meer is, gaat ice op de bank en weet ze het precies, nu moet ik oppassen.
heel veel succes ermee.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik zou niet in bed blijven... De neus van een hond is ontiegelijk goed en hij ruikt het dus wanneer er nog iemand thuis is....
Probeer een commando er aan toe te voegen en het langzaam op te bouwen..
Bijv. Je loopt even de straat op en neer, als je hem in de bench doet geef je hem 1 a 2 beloningskoekjes en zegt tot straks, tot zo of we komen zo weer wat je maar wilt.
Bouw dit langzaam op....
Heeft bij ons erg geholpen, wanneer wij tot straks zeggen gaat hij liggen en weet hij dat we terug komen

honden page profiel WillekeWilleke

honden foto van Willeke

Goede tips, bedankt! Veel hiervan doen we al, we hebben veel pupboekjes gelezen. Bij onze vorige hond hebben we het allemaal precies hetzelfde aangepakt en was alleen blijven geen probleem, dus zo zie je maar: Niet elke hond is hetzelfde!!

Maar hoe kun je het opbouwen als er soms toch momenten zijn dat iedereen naar het werk/school is, die momenten hou je toch. En hij begint altijd meteen met piepen, dus als je dan al na 1 minuut terugkomt, beloon je hem dan niet voor zijn gedrag??

honden page profiel --

honden foto van -

Wij hebben een camera neergezet en konden zo terug kijken hoelang het duurde en waarom hij blafte.
Telkens 5 minuutjes weg, daarna 15 minuutjes, daarna 25 minuutjes. En toen kwamen we erachter dat hij het lang volhield.
Toen we uit eindelijk bij een uur waren gekomen, keken we het filmpje terug en bleek dat hij na een uur ongeveer stopte. Dit keer hadden we de gordijnen dicht gedaan en was hij veel rustiger dan met de gordijnen open..
Kijk naar de kleine dingetjes zoals: rondslingerende speeltjes die in het zicht liggen, kan hij goed naar buiten kijken, andere dieren in huis die los rond lopen etc etc...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verlatingsangst? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^