Wat mag jullie pup wel en wat beslist niet? Regels...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Wat mogen jullie pups wel, en wat niet?

Soms vindt ik het lastig, mag ze nu wel op de bank springen (en liggen) of niet.
Mag ze onder het eten wel van de grond eten als er iets naar beneden valt of niet.
Mag ze tijdens het knuffelen, aanhalen zacht bijten of helemaal niet.
Mag ze nu wel naar een andere hond blaffen of niet, of even kort.
Hoe lang moet ze nou eigenlijk volgen, als je zegt, volg...
Mag ze af en toe trekken aan de riem tijdens een wandeling, of is dit uit den boze?
En belangrijker nog..................... hoe leer ik haar dat dan af?? hahaah.. wie heeft de gouden tip!
Ze zal dit blijven doen, als we door gaan wandelen als ze trekt, en eerder bij haar doel is. Dus telkens stoppen?
In welke situaties negeren jullie je pup? bijv. aandacht vragen?

Als ik alles toe zou laten, zal ze alleen maar hoger in rang komen binnen onze "roedelfamilie", klopt dat?
Wat zijn jullie afspraken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat mag jullie pup wel en wat beslist niet? Regels..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Soms vindt ik het lastig, mag ze nu wel op de bank springen (en liggen) of niet.Maxi mag niet op de bank liggen hier. Niet omdat ik dat absoluut niet wil, maar omdat andere mensen in mijn omgeving daar niet zo van gediend zijn. Dus om vervelende situaties te voorkomen, laat ik hem thuis ook niet op de bank liggen, omdat hij dit dan bij anderen ook kan doen. 

Mag ze onder het eten wel van de grond eten als er iets naar beneden valt of niet.
Maxi zit tijdens ons avondeten altijd in de bench, omdat hij anders op tafel springt om te helpen het bord leeg te eten hihi! Maar, overdag, als ik alleen met hem ben, mag hij hetgeen dat op de grond valt best hebben. Tenzij het slecht voor hem is natuurlijk (als er ui op de grond valt, dan zet ik meteen mijn voet erop). 

Mag ze tijdens het knuffelen, aanhalen zacht bijten of helemaal niet.
Ik vind dit ook een lastig punt; Maxi is absoluut een bijtertje, dus eigenlijk moet ik geen enkel bijtgedrag tolereren, maar soms doet hij het zo liefjes dat ik het wel prima vind. Het beste is om dit nooit toe te laten, omdat je dan eigenlijk toestemming geeft voor bijten. Ik ga mijn eigen tip wel even wat beter opvolgen hihi!

Mag ze nu wel naar een andere hond blaffen of niet, of even kort.
Liever niet natuurlijk, maar het ligt er wel een beetje aan hoe hij het doet. Is hij speels, dan vind ik het niet zo'n probleem. Als je dit corrigeert, zend je misschien ook de verkeerde signalen uit. 

Hoe lang moet ze nou eigenlijk volgen, als je zegt, volg... 
Niet te lang voor een pup; volgt hij/zij, dan beloon je hem/haar, en geef je hem na 100 meter 'vrij'. Uiteindelijk leert hij/zij het wel, maar je moet hem/haar niet te lang bezig houden hiermee. 

Mag ze af en toe trekken aan de riem tijdens een wandeling, of is dit uit den boze? En belangrijker nog..................... hoe leer ik haar dat dan af?? hahaah.. wie heeft de gouden tip!
Mijn pup mag alleen trekken als hij moet plassen/poepen, maar daarna oefen ik telkens 100 meter zonder trekken te wandelen. Trekt hij, dan sta ik stil en roep zijn naam. Kijkt hij om, dan beloon ik en lopen we verder. Doet hij niks, dan draai ik om en loop ik de andere kant op. Loopt hij dan mee, krijgt hij een snoepje. Maar dit moet je met een pup niet een hele wandeling doen. Gewoon 100 meter wel, dan vrijgeven, lekker laten trekken en dan weer opnieuw oefenen. Werkt echt wel, maar je moet geduld hebben met zo'n kleine! 
In welke situaties negeren jullie je pup? bijv. aandacht vragen?

Als Maxi zijn dolle bui heeft, waarbij hij mij gaat bijten, dan negeer ik hem door eerst 'nee' te zeggen als hij bijt, dan nog even mokkend te zeggen 'zo vind ik het niet leuk' en weg te lopen. 

Regel 1 is gewoon altijd; jij bent de baas. Wil jij links die zijweg in, maar wil je pup rechts? Dan ga je toch links. Wil je gaan wandelen en loopt hij al bijna door de deur heen? Laat hem dan eerst zitten, en zorg dat jij voor gaat. Wil je hem een snoepje geven en trekt hij dit bijna uit je handen al springende? Laat hem eerst zitten. En ga nooit gillen of schreeuwen tegen hem, dit heeft geen effect, of juist het verkeerde effect. Ik heb echt meer effect als ik rustig zeg; Nee Maxi, niet doen, dat is niet leuk. De roedelleider is kalm en zelfverzekerd :-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik ben niet zo bezig met roedelgedrag. Ik heb ook nog nooit gemerkt dat mijn honden probeerden de baas over mij te worden.

Bora mag van mij op de bank als ze dat wil, komt er bezoek dan gaat ze vanzelf wel naar haar eigen kleed. Als ik iets op laat vallen en ik ben te laat om het op te pakken dan is het voor de hond. Bora blaft niet naar een andere hond, als dat wel zou zijn dan zou ik kijken wat er aan de hand is en haar daarin begeleiden. Bora heeft soms last van epilepsie, als ze op zo'n moment niet goed in haar vel zit, dan kan ze wel eens gaan grommen naar honden. Ik probeer haar met een rustige stem uit de situatie te halen en ga dan afstand houden.
Volgen laat ik mijn honden nooit op commando doen, dat doen ze vanzelf. Of ik maak een geluidje waardoor ze weet dat ik ze mee moet lopen. Bora trekt niet maar dat zou ik ook niet willen. als Bora eens in vreemde omgeving aandacht vraagt, communiceer ik met haar door mijn hoofd weg te draaien.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

ps, ik denk dat je met het rekken beter eens kunt kijken naar oude topics. Verder kan het zijn dat je hond onrustig is, dan zal je daar eerst mee aan de slag moeten gaan. Je zou het boekje van Turid rugaas aan kunnen schaffen "help mijn hond trekt"

Op mijn facebook pagina staat een heel fijn filmpje hoe je het netjes lopen aan de lijn kunt leren. dit is vanuit de gedachte van Turid Rugaas.

honden foto van Astrid,Dodge..Bono .. † 5 jaar.   Ciro..† 11 jaar.

ow mimi

ik wil onze pup ook netjes naast lopen
mag ik jouw toevoegen op FB?

groetjes

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Wat mogen jullie pups wel, en wat niet?

Soms vindt ik het lastig, mag ze nu wel op de bank springen (en liggen) of niet. Mijn honden mogen op de bank...maar alleen op mijn uitnodiging...dus nooit uit eigen initiatief.
Mag ze onder het eten wel van de grond eten als er iets naar beneden valt of niet. Van mij wel.
Mag ze tijdens het knuffelen, aanhalen zacht bijten of helemaal niet. Nee als ze gaan bijten dan stop ik met aanhalen,knuffelen.
Mag ze nu wel naar een andere hond blaffen of niet, of even kort. Als ze blaffen...dan ga ik ze afleiden...dus liever niet.
Hoe lang moet ze nou eigenlijk volgen, als je zegt, volg... Als ze het commando volg begrijpen....afwisselen. De ene keer een paar minuutjes de andere keer een kwartier.
Mag ze af en toe trekken aan de riem tijdens een wandeling, of is dit uit den boze? Nee bij mij niet maar bij een pup is dit lastig. Dus geef ze toestemming als ze even mogen trekken. En dan ga je sessies doen met het oefenen aan een slappe riem lopen. Bijvoorbeeld als ze geplast en gepoept hebben even een minuutje oefenen dat ze aan een slappe riem lopen en dan geleidelijk langere sessies maken.. En dan daarna weer toestemming geven dat ze weer mogen trekken.
En belangrijker nog..................... hoe leer ik haar dat dan af?? hahaah.. wie heeft de gouden tip!
Ze zal dit blijven doen, als we door gaan wandelen als ze trekt, en eerder bij haar doel is. Dus telkens stoppen? ja stoppen en wachten tot de riem weer slap is..daarvoor belonen en weer doorlopen. Als je hond na lang wachten nog steeds trekt...rustig achteruitlopen en dan de aandacht weer naar je toe halen. elke keer belonen voor een slappe riem.
In welke situaties negeren jullie je pup? bijv. aandacht vragen? Ja bij aandacht vragen..tegen je op springen.

Als ik alles toe zou laten, zal ze alleen maar hoger in rang komen binnen onze "roedelfamilie", klopt dat?  Nee dat klopt niet...daar zijn honden niet echt mee bezig. Ik neem aan dat als je alle bovenstaande dingen toe laat je nog steeds andere regels hebt. lees dit artikel eens: http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/dominantietheorie-volgens-sacha-gaus.php
Wat zijn jullie afspraken? begrijp deze vraag niet. "

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Poeh, eigenlijk mag hij heel veel WEL.

Alleen als hij tegen de tafel staat, dan zeggen we laag, want dat willen we niet hebben. Dan gaat hij straks misschien spullen van de tafel halen (als hij uitgegroeid is, is de bovenkant van zijn koppie net zo hoog als de tafel ;-) ).
Ook mag hij niet tegen de bank op staan. Hij kan er nog niet opspringen. Kan hij straks op de bank, dan mag hij dat wel. Ik vind dat juist wel gezellig. Het is best een aanhankelijke hond en daarom hebben we ook voor hem gekozen.

Iets anders wat hij niet mag ... de brokjes van de kat op eten ... Dus we hebben nu vaak de tussendeur dicht (brokjes kat staan in de gang), maar als hij toch "ontsnapt'  lukt het aardit met "Sep, naar binnen!" om hem weer terug de kamer in te krijgen en de brokjes van de kat veilig te stellen :P.

Hij mag ook geen spul van de straat eten (vooral geen kattenpoep), maar dat commanda zijn we nog aan het aanleren.

Trekken aan de riem liever niet, loopt niet lekker. Maar als de kinderen voor lopen, dan wil hij daarbij. Dus worden zijn "terug gehaald", zodat Sep niet meer trekt. Hij heeft graag het zooitje bij elkaar en ik vind dat zelf ook veel gezelliger ;-). Op zich loopt hij heel relaxed mee aan de riem. Naar een andere hond wilt hij ook wel eens trekken. gisteren een stukje opgelopen met een andere hond. Op een smal stukje liepen wij voor, maar ging meneer in de ankers, want hij kon niet zien of de andere hond wel mee liep :P:P. Hij wilde pas verder als die er weer bij was :-D.

Blaffen naar andere honden doet hij niet. Hij kijkt ook heel verbaasd als er naar hem geblaft wordt ;-)


En bijten willen we ook niet.

mmm ... er zijn toch 5 dingen die hij niet mag ...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat je dat voor jezelf moet uitmaken wat je hond mag en niet mag

honden page profiel pippa en ikpippa en ik

honden foto van pippa en ik

mogen en beslist niet....tja ...je begeleidt je pup naar volwassenheid. Sommige dingen groeien vanzelf. Een blaf geven naar nieuwe dingen...groeien ze overheen. Desalnietemin stel je gerust: ik zie het ook, het is.... En als ze maand of 8 zijn verwacht je dat dat niet meer hoeft. Zoals ik pippa op de tuin direct naar binnen haalde als zij ging blaffen.
En trekken aan de lijn? Ja natuurlijk! Dat is het voordeel van pups lekker veel los hebben lopen:-) Ze hebben geen geduld en dat kan je niet verlangen. Als je pup overenthousiast in de lijn bijt, haal je die zachtjes uit zijn bekje. Het oncontroleerbare komt vanzelf goed. Neem bijvoorbeeld een stoep waarvan je altijd verwacht dat ie netjes loopt. En dat bouw je uit. Dan ben je toch consequent en overbelast je niet. (ik liep de overkant stoep altijd terug en verwachte dan kalm en rust lekker uit geweest nu nog even goed concentreren:-) zo had ik ook meerdere lijnen, flex en kort...Flex maakte me niet uit maar aan de riem werd geoefend. Van piep kleine dingen even zitten voor een koekje. Naar netjes naast wandelen...Maar met netjes naast wandeln ben ik pas met 6 maanden begonnen ofzo)

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Hoiiiiii..

Thnx voor al jullie tips tot nu toe.. wat ik bedoel met.."wat zijn jullie afspraken"; mbt. omgang/regels pup.
Ik denk dat we op de bank liggen wel toelaten.. het is alleen vervelend als je bij andere mensen komt, en het niet mag (want eenmaal op de bank, is eigenlijk altijd op de bank..) maar we vinden het gezellig als Sil lekker bij ons komt liggen. Maarja, ze is nu nog klein natuurlijk hahaha..
Ze is gewoon super speels.. en rent het liefst achter elke vogel aan, het jagtinstinct en ook al wel wat drijfgedrag. Dus aan de lijn wandelen gaat haar veel te langzaam. We gebruiken daarom ook een uitrollijn. Als wij het zeggen, mag ze vrij rennen, aan de lange lijn. Spelen met een andere hond, alleen als ze los is, niet aan de lijn. Nu denken we vaak (ze is nu 3 maanden) ze moet haar energie lekker kwijt als ze zo druk is.. haar lekker laten rennen in het park (totdat er een fietser of auto "waar ze eigenlijk heel bang voor is" aankomt, en ze er als een gek blaffend achteraan gaat!!) En dan is ze ook echt niet meer te bereiken. Volgens hondentrainer moet ik haar hier in remmen. Direct verbieden. Optijd aanlijnen, nog voordat ze een fietser of auto heeft gezien. Want als ik haar laat gaan.. dan zou dit adrenaline in de hersenen aanmaken, wat verslavend werkt een een kick geeft.. en dit gedrag alleen maar toe zal nemen als je dit altijd toelaat.

We gaan er mee aan de slag.. groetjes Jose

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Als je niet wilt dat je hond op de bank springt als er visite is zorg dan dat je hond zelf het initiatief niet neemt en alleen op jullie uitnodiging er op springt. Heel makkelijk aan te leren als ze geen toestemming heeft zet je je hond weer rustig op de grond...en blijven herhalen. 

Met een flexlijn lopen is prima maar dan leer je je hond niet snel aan een slappe riem te lopen aangezien er altijd spanning op de lijn is.


Wat betreft het najagen van fietsers...dat klopt wel een beetje wat je trainer zegt maar het is ook belonend waardoor het gedrag erger wordt of in stand houdt als je er niets aan doet. Je hond denkt dat hij de fietser heeft weggejaagd dus in zijn ogen was het succesvol en is dus beloont. Ik zou je hond dan ook aanlijnen en zodra je hond de fietser heeft gezien de aandacht naar jou proberen te krijgen dmv lekkers of leuks.

Louise (Gast)

je moet eigenlijk helemaal zelf bepalen wat je hond wel of niet mag!
ik kan je alleen vertellen of ik het wel of niet toelaat, en waarom ik het wel of niet toelaat.
(heb trouwens al 1 volwassen en 1 puberende hond)

-Soms vindt ik het lastig, mag ze nu wel op de bank springen (en liggen) of niet.

Nee!, stel er komt visite, en zij ligt op de bank, waar moet de visite zitten + je hebt dan hondenharen op je bank, nee mijn honden hebben zelf een mooie mand waar de met alle plezier in gaan liggen
(hond eenmaal op de bank, altijd op de bank, ben zo een keer gebeten door een on opgevoede dominantie boxer van een vriendin... ik heb hem natuurlijk wel eventjes heel duidelijk gemaakt dat ik dit niet accepteer.... moest naar de dokter voor 8 hechtingen, maar nu luistert hij wel perfect naar me!) (k zou er niet aan moeten denken als dit zo bij kinderen gebeurt! nee rang hogere krijgen de beste plekjes! dus ook de kinderen!!!) hoeveel je ook van je hondje houdt... een hond zal een kind niet als ranghogere zien, vooral als ze gelijke ooghoogte hebben...

Mag ze onder het eten wel van de grond eten als er iets naar beneden valt of niet.

Nee, zo gaan ze schooieren, ze liggen in de woonkamer als wij eten. als we klaar zijn komen ze pas.

Mag ze tijdens het knuffelen, aanhalen zacht bijten of helemaal niet.
nee, niet in ons, alleen maar in een knuffel of speeltje. als ze beginnen met trekken gelijk het commando ''los'', (mijn vriend doet wel vaak trekspelletjes met hun, maar ik heb ivm. slijmbeurs ontsteking in beide schouders niet zo veel kracht)
Mag ze nu wel naar een andere hond blaffen of niet, of even kort.
als ze niet aan het spelen zijn vindt ik het onzin dat ze blaffen(doen ze ook niet) alleen als ze met elkaar aan het spelen zijn blaffen, grommen, piepen etc. ze met elkaar
Hoe lang moet ze nou eigenlijk volgen, als je zegt, volg...
heb vanaf kleins af aan aangeleerd dat ze me de hele weg moeten volgen,(van huis naar losloopgebied) voordat ze los mogen,
is ong. 10 min lopen, dus ze lopen ook netjes naast me, als ik het commando volg geef moet ik ze het soms wel even herhalen)
Mag ze af en toe trekken aan de riem tijdens een wandeling, of is dit uit den boze?
Dit is uit den boze!! doen ze gelukkig ook niet.... heb ze ook niet vaak aan de riem.....
(alleen nu tegenwoordig, omdat er n soort politie agentje loopt, (er is veel geklaagd over los en weglopende honden)
En belangrijker nog..................... hoe leer ik haar dat dan af?? hahaah.. wie heeft de gouden tip!
Iedere keer als hij/zij trekt stoppen, of gewoon andere kant op lopen. zo leert je hond op jou letten, en niet op iemand anders. duurt hooguit 2 weken voordat ze het door hebben.
wat ook wel eens helpt om ineens te stoppen, loop je hond door, half omdraaien, trek geven aan de riem en dan 10 meter de andere kant op lopen. natuurlijk wel het commando volg geven en evt. voertje of zo in de aanslag houden als hij het braaf doet!
Ze zal dit blijven doen, als we door gaan wandelen als ze trekt, en eerder bij haar doel is. Dus telkens stoppen?
Ja je kunt steeds stoppen, of andere kant op lopen...
In welke situaties negeren jullie je pup? bijv. aandacht vragen?
ze vragen eigenlijk bijna nooit om aandacht.... hooguit om een spelletje. maar dat doen ze als ik rustig tv kijk of een boekje lees, komen ze heel voorzichtig met een speeltje, bijv. balletje, en leggen dat 30 cm bij me vandaan, en hun gaan op een afstandje liggen wachten tot dat ik wat met dat balletje doe.
ja ze krijgen altijd rond 20.00 uur een koekje/botje van me, maar als ik ze nog niks gegeven heb om 20.15 staan ze met z'n 2en bij me, als ik dan vraag ''wat is er'' loopt Beau (de oudste) al naar de kast waar de koekjes staan hahaha
dus echt negeren doe ik niet....

Als ik alles toe zou laten, zal ze alleen maar hoger in rang komen binnen onze "roedelfamilie", klopt dat?
Wat zijn jullie afspraken?

weet niet... verschilt denk ik ook per hond, ik heb hier 2 goedzakken, die het allemaal vrij weinig interesseert... had beau ook een beetje gekocht met de gedachte als erf hond, maar ze zet net nog geen koffie voor inbrekers....
ze houden van spelen en gek doen.... maar als er toevallig een hond aan komt die denkt dat hij de baas is over hun accepteren ze dit dus niet! (ze zijn niet onderdanig noch dominant, maar als ze worden ''aangevallen'' vechten ze wel terug!)
die 2 zijn echt de laatste die beginnen met vechten, mits zij zich moeten verdedigen of een van de 2 is aan het vechten (de ander komt dan helpen)

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Zelf heb ik als regel,dat je heel goed moet nadenken alvorens je iets toestaat.
Wat nu als de hond pup is nog leuk gevonden wordt,hoeft later als de pup groot is helemaal niet leuk gevonden te worden.En kan ook juist bij anderen niet gewaardeerd worden.
Wil je dat de pup op de bank mag.Zul je daar zorgvuldig mee om moeten gaan en aanleren wanneer wel en wanneer niet mag denk ik dan.
Mag een pup tegen je opspringen,is dat als hij/zij groot is en misschien wel heel vies nog zo leuk en kunnen andere mensen het waarderen.Is het antwoord nee, dan ook niet stimuleren.
Heb je een vocale hond,maar woon je nu eenmaal ergens waar dit voor anderen een last is,zou ik aan het blaffen grenzen geven.Ben er niet voor om dit nooit toe te staan.

Ben zelf ook nooit bezig met het ""roedelgedrag"
Dus als er bij ons een hond niet op de bank zou mogen heeft het er meer mee te maken,dat er geen plek zou zijn,of bijvoorbeeld de hond altijd zo vuil van buiten naar binnen komt,dat je iedere maand een nieuw bankstel/stoel zou moeten kopen.

Het karakter van de pup bepaald bij ons waar we onze grenzen leggen.
De pups die van i.p.v één vinger gelijk de hele hand nemen,mogen het eerste jaar erg weinig en de pups die qua karakter veel aan kunnen mogen meer.De pups die meer leiding nodig hebben krijgen dat en de pups die het zonder onze leiding prima doen krijgen meer vrijheid.


Erg weinig mogen moet je bij ons lezen als veel gedragingen niet stimuleren en/of ombuigen.
Dus pups die tegen mensen opspringen gaan we niet belonen bijvoorbeeld.
Er zijn verder erg weinig "regels hier "
De regels die er zijn ,werden in het leven geroepen door ons voor de veiligheid van mens en dier.
Hier mag je bijvoorbeeld als hond nooit in de keuken aanwezig zijn(dus ook niet als pup) als wij daar bezig zijn.Het zal niet de eerste hond zijn die een pan vet over zich heen krijgt bijvoorbeeld.
Tevens heb ik daardoor nooit problemen gehad met honden die eten pikte of vuilnis bakken leegden.In de keuken ben je hier als hond alleen,om je eigen eten te eten of te drinken,of door de deur naar buiten te gaan en naar binnen.

Op dit moment is er een hond in huis die van eten geen hobby heeft gemaakt en het aan kon om precies te weten,wanneer je wel in de keuken kan zijn.
Doordat de hond een hele dikke vacht heeft en er alleen in de keuken een koude vloer is,mocht hij na een jaar ofzo toen hij onze spelregels kende,in de keuken slapen .
Anderen weer niet.

Wij hebben nooit een hond gehad die bij ons rond de tafel liep te schooieren.
Geen kinderen,en sorry wij eten netjes O-) daardoor viel er nooit wat op de grond,dus er was niets te rapen en ook word en werd er van tafel nooit iets gegeven,dus voor onze honden was er geen reden om in de buurt te zijn van die tafel onder het eten.

Daarentegen wisten en weten onze honden wel dat als we ergens uit eten gaan,dat zij dan juist wel onder de tafel moeten liggen.Dat hebben we ze aangeleerd.

Het trekken aan de lijn is vanaf dag één hier niet toegestaan,maar dat betekent niet dat de hond bij ons dan persé aan de voet moet lopen en volgen.
Het betekent dat er niet getrokken mag worden.Om valpartijen te voorkomen.Dus net aan het eind van het lijntje toch nog even een stapje erbij vinden wij niet goed.Of dit nu een korte lijn of een lange lijn is.Bij de ene pup viel dat kwartje zo en bij de andere ging er veel langere tijd overheen om dit aan te leren.
Bij een korte lijn houdt dit dus bij ons automatisch in dat de hond dicht bij ons loopt.

Verder heb ik als stelregel dat ik alleen iets van mijn hond vraag als ik weet dat hij/zij dit snapt en als ik weet dat de omstandigheden zo zijn dat de kans van slagen groot is.
Als je van te voren weet dat het niet gaat lukken,leert de pup/hond alleen maar dat als de baas iets zegt kun je net doen of je hem/haar niet hoort of begrijpt.

Een pup die zich gewoon nog niet zolang kan concenstreren,ga ik dus niet vragen om lang naast me te lopen,of te zitten bij een gesprek of wat dan ook.Ik probeer altijd de pup net vrij te geven( ga maar iets voor jezelf doen) voordat hij/zij het niet meer kan volhouden.Goed opletten dus.
Dit is in het begin heel kort en naar mate de hond ouder wordt kan dit moment steeds langer worden uitgesteld.Hangt ook veel van je pup af.
Geen  "commando" geven dus waarvan je weet dat het niet gaat lukken,nooit oefenen als je eigenlijk geen tijd hebt of er de bui niet voor hebt is mijn advies

En als er regels zijn in huis,dan moet ieder gezinslid deze navolgen anders wordt het voor de hond heel onduidelijk.Dus zou ik daar duidelijke afspraken over maken met elkaar.Dit in een ideale situatie.
Maar besef wel dat het niet mee zal vallen om iedereen met zijn/haar neus dezelfde kant op te krijgen.Kinderen zijn kinderen bijvoorbeeld en consequent zijn is niet ieder mens van nature.

En ook hier geldt dat de weinig regels die er zijn ook gewoon overtreden worden en door zowel ons als de hond.:-D

honden page profiel JoseJose

honden foto van Jose

Iedereen bedankt, ik heb veel aan jullie antwoorden!
Ik was zo geschrokken na het zien van dit filmpje:
Ik dacht.. we moeten direct aan de slag met de voerbaktraining!!
Heftig..

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

" Iedereen bedankt, ik heb veel aan jullie antwoorden!
Ik was zo geschrokken na het zien van dit filmpje:9ihXq_WwiWM
Ik dacht.. we moeten direct aan de slag met de voerbaktraining!!
Heftig.. "

Nee hoor dat hoeft helemaal niet. Het eten van de pup in kleine porties verdelen heeft ie zijn portie op dan doe je het volgende portie erin etc. Zo wordt je aanwezigheid bij zijn voerbak positief.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

" Iedereen bedankt, ik heb veel aan jullie antwoorden!
Ik was zo geschrokken na het zien van dit filmpje:9ihXq_WwiWM
Ik dacht.. we moeten direct aan de slag met de voerbaktraining!!
Heftig.. "

ik vind dit een mooi filmpje om te laten zien hoe je het echt niet moet aanpakken... CM's hele houding vanaf het begin is: "ik ben een bedreiging"... hij kijkt de hond (die hij niet kent) recht aan, hangt er overheen... en tot overmaat van ramp haalt hij ook zonder reden de voerbak weg...gek he dat de hond dan verdedigend reageert.... 

en dan staat dit op internet als "trainingshulp" door een zogenaamd gerenomeerde trainer...

bah!

honden foto van Astrid,Dodge..Bono .. † 5 jaar.   Ciro..† 11 jaar.

hoi hoi

ik denk dat het voor veel mensen en pups verschillend is,wat hij wel mag of niet mag

-bij ons mag hij niet op de bank,hij mag wel op schoot of op zijn eigen plekjes..
-tijdens het eten moet hij in zijn open bench blijven,ik hou niet zo van dat gebedel
-hij mag wel happen tijdens spelen en zachtjes bijten,maar ik wil laat hem op tijd stoppen,als hij hard in de handen gaat bijten,dit doet zeer,die kleine puptandjes.
-ook in een gekke bui bijten willen,zoals in handen of in kleding,zeg ik nee en leid ik hem af met zijn speeltje.
-tijdens spelen mag hij best wel blaffen naar andere honden..dat speelse geblaf herken je snel
-volgen kent hij nog niet
-trekken aan de riem hoeft niet,hij heeft lange lijn en als hij net even te ver gaat,maak ik een geluidje waar hij op reageert en naar me toe komt.
-mm negeren...even denken..
ow ja,als hij bij me op schoot komt en ik zit te lezen of iets anders,dan negeer ik hem en gaat hij op zijn eigen plekjes liggen
-hij gaat nu zelf netjes zitten,als ik zijn riem om moet doenen bij de stoeprand moet hij ook netjes zitten.
soms doet hij het uit zichzelf al.

geniet van de pup tijd hoor !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat mag jullie pup wel en wat beslist niet? Regels..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^