Rassen weer gezond maken.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky


in dit filmpje wordt aangegeven dat de fokkers niet willen meewerken aan het terug gezond maken van een ras. en dat het dus alleen aan de fokkers licht. 

ik ben van mening dat dit niet klopt en dat de keurmeesters hun wil doorduwen bij de fokkers en dat de keurmeesters dus terug gefloten moeten worden! want door de huidige keurmeesters wordt het ras steeds verder verpest en komen honden met een gezonde bouw steeds minder vaak door de keuring . alleen omdat de keurmeesters ze dus niet goedkeuren want die keuren naar hun smaak . wat vinden jullie hier nou van ? schuld van de fokkers of schuld van keurmeesters ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rassen weer gezond maken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Ik vind het de schuld van alle partijen, iedereen heeft er wel een deel in.Fokker die fokt ze, deels omdat de keurmeester soms die hond wil, de pupkopers, die dat mini chiuahuatje wil, de raad die er (te) weinig aan doet, de rasclubs die lage eisen stellen of eisen die het verder stuk maken enz enz.
Het lijkt soms wel of elke partij keihard door blijft rennen zonder te veranderen.
Ik vind het heel jammer dat nog steeds alle fokkers gezien worden als één, terwijl er onder fokkers juist vaak enorme verschillen zitten..

Over de shows, dat merk ik ook wel, ik heb een half Afrikaan (dus met een moeder uit het "wild") en zij is absoluut een vreemd eendje op de shows tussen de steeds ielere hondjes. Ze kreeg wel een u maar de keurmeester die wij hadden op de eerste show wist nieteens dat het ras uit Afrika kwam.. Hoe weet je als keurmeester dan wat het ras " is" als je de belangrijke dingen naast het uiterlijk van de op dat moment lopende showhondjes niet kent..

honden page profiel HankaHanka

Keurmeesters dienen te keuren volgens de rasstandaard, daar staat niet voor niets bij bepaalde rassen in "zonder overdrijving" o.i.d., te veel rimpels, te lange oren etc. De standaard wordt maar zelden aangepast, terwijl het uiterlijk van vele rassen in de loop der jaren wel degelijk aanzienlijk veranderd is (kijk eens naar de Bobtail, Bouvier b.v.)Karakter wordt m.i.nog steeds niet voldoende meegenomen, b.o.b Duitse Dog op Crufts notabene was overduidelijk nerveus/angstig.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Helemaal mee eens , ze zouden niet te streng mogen zijn want zo word de genetische diversiteit steeds kleiner en kleiner... Ik vind het absurd dat bv een herder word afgekeurd omdat hij een wit puntje op zijn staart heeft ...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik kan me er aan de ene kant goed in vinden. de fokkers zijn degene die de honden bij elkaar zoekt en dus op een bepaald kenmerk gaat fokken.

Op crufts vind ik juist dat er goed rekening mee werd gehouden, want honden met duidelijke lichamelijke klachten zoals bv te veel rimpels mochten niet eens meedoen.

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Ik ben het wel met Safi eens.
Zelf vind ik het absurd dat er rasverenigingen zijn die wel hoge exterieur eisen stellen maar het bijvoorbeeld wel toestaan met HD C te fokken, omdat er anders te veel genetisch materiaal verloren zou gaan...
Beetje vreemde prioriteit

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja noem mij gek, maar ga gewoon ook eens kijken naar stamboomloze honden die wel aan de raskenmerken voldoen, zo breid je een genenpool enorm uit en kun je weer gezonde honden fokken.

Daarbij iedereen heeft schuld aan het versmucken van hondenrassen, de fokkers, de rasvereniging, keurmeesters, maar ook mensen zelf, men steld zelf ook geen hoge eisen aan de hond.

Hier word de nerveuse Duitse dog aangehaald, nou die was bij mij gesteriliseerd geen pups, zenuwlijers hoeven we niet, ik denk als ik voor het zeggen had heel veel honden geen eens pups zouden krijgen, alleen al op basis van gedrag en als we dan gaan kijken naar bouw zou er weer een groot deel wegvallen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Niets aan toe te voegen, aan wat hierboven al staat geschreven. Toch even deze reactie zodat ik een melding krijg als er gereageerd wordt, kan ik het later op m'n gemakkie terug lezen want dit is wel erg interessant ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Tja noem mij gek, maar ga gewoon ook eens kijken naar stamboomloze honden die wel aan de raskenmerken voldoen, zo breid je een genenpool enorm uit en kun je weer gezonde honden fokken. "

Mee eens, net zoals gebeurt bij de Wetterhoun.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rassen weer gezond maken." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Lippen likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^