Lippen likken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoi allemaal,

Als ik op internet of op dit forum zoek naar wat het betekend wanneer een hond zijn lippen likt, kom ik op het antwoord dat dit een kalmerend signaal is en de hond de situatie dus als gespannen ervaart.

Echter, als ik met onze hond wil kroelen doe ik dat als volgt. Omdat ik had begrepen dat zomaar op je hond afstappen en beginnen te knuffelen of weet ik veel wat, dat dat bedreigend kan zijn voor de hond, ga ik vaak op de grond zitten of op de bank, en dan nodig ik haar uit om bij me te komen. Vaak staat ze dan op en komt ze naar me toe en legt ze haar kop op schoot, en dan ga ik aaien achter de oren of op de borst. Zo gauw ik stop met aaien drukt ze haar kop weer in mijn hand, en zo gauw ik opsta en ergens anders ga zitten volgt ze me en vraagt ze om meer aandacht. Totaal geen signalen dus dat ze het aaien bedreigend of niet prettig vind. Ik aai alleen als zij naar me toe komt als ik roep, ik dring mezelf niet op, zoals ik verwacht dat zij zich niet aan mij opdringt.
En toch, zo gauw ik ga aaien gaat ze haar lippen likken. 
Kan dit ook een teken van genieten zijn, of zie ik iets over het hoofd?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lippen likken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

Dan is het gewoon een teken van genot . Die van mij likken ook hun lippen als ze bijvoorbeeld lekker liggen op hun kussen . vooral baylee doet dat . die likt haar lippen en dan zie je zo haar oogjes dichtvallen

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ja hoor, smakjes maken, likken duidt op ontspanning en relaxen.Naargelang de situatie is dit dus kalmerend naar anderen toe of het lekker zelf ontspannen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lippen likken" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^