Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Hallo,

Mijn vriend en ik hebben sinds 2 maand een hond (Engelse stafford). De hond is geweldig lief, maar heeft 1 nadeel namelijk hij knort/snurkt vrijwel constant. Voornamelijk bij opwinding, bepaalde manier van liggen, wandelen en slapen. Wij wisten dit bij de aanschaf van de hond, maar namen dit voor lief door zijn geweldige karakter.

Ik dacht aan het zachte gehemelte wat in zijn keel kon zitten. Dit komt vaker voor bij kortsnuitige (bulldoggen). Hij heeft 2 weken terug een kijkoperatie gehad, maar het was niet wat we dachten dat het was. De amandelen in zijn keel zijn wel verwijderd. Dit omdat ze erg rood waren.

De oorzaak van het probleem is dus nog niet gevonden. De DA vermoedt da de problemen diep in zijn neus zit. Hier schijnen ze niks aan te kunnen doen.

Ik ben dringend op zoek naar mensen waarvan de hond het zelfde probleem heeft of in iedergeval bekend is met dit probleem en graag wil ik dan ook in contact komen.

Ik wil graag mijn hond helpen, want hij heeft er soms wel erg last van en wij natuurlijk ook.

Alvast bedankt!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van jolanda de kraker , caiya en rockey

hoi

mijn hondje rockey heeft het zelfde probleem,nooit gehad maar ineens doet hij het,heb het ook al eens aangekaard bij de dierenarts,maar die heeft er niks aan gedaan,komt door de leeftijd ( 11 jaar )

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Mijn reu (Am staff) heeft dit ook, als hij op een bepaalde manier snuffelt of slaapt en zijn neus op een bepaalde manier houd dan knort hij ook een soort van.. 
Hij doet het niet constant maar echt als zijn neus op een bepaalde manier gebruikt wordt of als hij in de slaapstand ligt dan snurkt/knort hij ook een beetje maar bij hem is dit geen enkel probleem.

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Nou bij mijn hond Chico heeft dit probleem altijd al gehad en is het dus zo erg dat ik ook merk dat hij er veel last van heeft met ademen.

De dierenarts zegt dat het niet in zijn keel zit, maar waarschijnlijk diep in zijn neus. Het opereren van de neus schijnt niet mogelijk te zijn.

Ik ben dus op zoek naar mensen die een oplossing hebben, omdat ik het soms erg sneu voor hem vind en voor ons zelf, want hij snurkt vaak zo hard dat we de tv niet meer kunnen horen;-)haha.. Ik heb nl. sterk het gevoel dat er wel wat aan te doen is, maarja wat?

Dank voor de reactie iig. Ik weet nu dat ik zeker niet de enige ben haha

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Misschien heel stom wat ik nu ga zeggen, bij mensen is het zo als er teveel vet rond de nek zit gaan ze ook snurken en moeite krijgen met ademen in de slaap.. 
Heb je misschien een goede duidelijke foto van je hond? Of sluit je dit zoiezo uit ?

Wat de oplossing hierin zou kunnen zijn is iets meer afvallen.. 

Lijkt me ook zo sterk dat er iets in zijn neus zit

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Hij heeft idd een erg gespierde nek, maarja aangezien hij dit altijd gedaan schijnt te hebben is het dat misschien ook niet. Hij heeft net zo`n gespierde nek al de jouwe.

Misschien heel diep in zijn neus.

Ik heb contact gehad met een magnetiseur, misschien kan die mij iig vertellen wat er mis is met hem.

Zelf vind ik het ook wel vervelend, want als ik op straat loop met hem is er niemand die het laten kan om knorretje of varken te zeggen. Daar ben ik na deze 2 maanden dat ik hem heb wel een beetje klaar mee haha..

Ik vind het echt super dat je mee denkt! Echt bedankt daarvoor!!

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Als het echt zo erg is dat de hond er zelf last van heeft zou ik je aanraden om eens langs te gaan bij dierenkliniek. Het is schattig als ze pupje zijn en knorgeluidjes maken maar op lange termijn is dit uiterst gevaarlijk voor je hond. Het kraakbeen rond het strottenhoofd staat namelijk constant onder druk, hierbij bestaat het gevaar dat deze bezwijken met acuut zuurstoftekort als gevolg. Niet om je bang te maken hoor maar als je hond moeite heeft met zijn ademhaling moet je hiermee verdergaan...Bulldog's hebben allemaal die korte snuit en de meesten knorren wel eens maar als je zegt dat hij dit constant doet dan moet hij vast veel moeite doen om voldoende zuurstof binnen te nemen. Neem eens contact op met specialisten, leg je ongerustheid uit...wens je alvast veel succes, waarom stuurt je da je niet verder ?

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Ik ben bij een kliniek geweest. Ze hebben alleen zijn keelamandelen verwijderd doordat deze ontstoken waren. Verder hebben ze de oorzaak van het probleem niet vast kunnen stellen.

Hij is ook wellis stil hoor, maar meestal maakt hij geluid.

Er is 1 bulldogkliniek in Sleewijk die er misschien na kan kijken, maar daar schijn je voor operaties duizenden euro`s kwijt te zijn. Dat is me een beetje te gek.

honden page profiel DD

honden foto van D

Onze vorige hond een Shi-Tzu Savannah kon ook altijd knorren, maar het was soms zo erg dat haar hele lichaampje aan het schokken was. Mij werd verteld toen dat dit regelmatig voorkwam bij honden waarvan die een platte neus hebben. Een Shi-Tzu heeft een platte neus ja.

Met DJ nu, die heeft dit weleens als hij overmatig blij is. Bijv. als de baas thuiskomt en hij is helemaal blij daarvan, dan krijgt hij dit weleens. Echt heel zielig eigenlijk, nou, meer als je het ziet is het zielig. DJ is een kruising York en Chi en heeft geen platte neus. Dus ja, vertel het maar.

Je verteld dat jij er klaar mee bent, maar ik denk dat de hond zelf dit niet als erg beschouwd. Je schrijft dat hij er weleens last van heeft, maar hoe uit zich dat dan?

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Soms knijpt hij met zijn borst en heb het idee dat hij er ook altijd moe door is. Verder is het een hele gelukkige en blije hond naar mijn idee.

Ik heb zelf astma, dus ik weet hoe het is om op sommige momenten in ademnood te zijn. Dat is echt vermoeiend en ik heb het heel af en toe. Chico elke dag. Hij is altijd wel erg vrolijk en blij dus ja. Zo`hele korte neus heeft hij ook niet echt. Alle engelse staffords hebben zo`n neus.

GR,

honden page profiel DD

honden foto van D

Onze Savannah die dit dus heel vaak had, is er bijna 14 jaar mee geworden. Ook zij was altijd een blijde en gelukkige hond. Ik weet dus niet in hoeverre ze er zelf dan last van hebben. Als ik DJ hier zie, en de "aanval' is over, dan heeft er hij zelf geen last van.

Ik snap dat jij er klaar mee bent, maar ik denk niet dat je onnodig iets moet opereren. Zeker niet als je niet met zekerheid weet dat hij er last van heeft, moeier is dan normaal of wat dan ook.
Maar goed, ik heb je hond nooit gezien dus ik heb makkelijk praten.;-)

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Is het geen reverse sneezing ? Kwam ik op toen je zei dat hij met zijn borst knijpt..



Klinkt het zo ongeveer? ( verschilt natuurlijk per hond . .)

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Nee, reverse sneezing is het niet. Dat is ook niet continue, dus dat had ik dan liever gehad haha.

Tijdens het snurken knijpt hij erger met zijn borst dan anders. Het is ook geen BOS waarbij het zachte gehemelte in de keel hangt. Dit veroorzaakt ook knorrend/snurkendgeluid.

Ik ga vanavond met de magnetiseur bellen. Misschien dat die het kan voelen. Ik geloof daar gelukkig wel in, dus als zij wat vindt kan ik altijd weer naar de kliniek.

Ik zal proberen of ik zelf een filmpje van hem kan uploaden.

Groetjes

honden page profiel HannekeHanneke

honden foto van Hanneke

Een holistisch dierenarts komt vaak ook aardig ver met 'vage' klachten waar een regulier da niet uitkomt ;-)

honden page profiel EmilyEmily

honden foto van Emily

Ik ben er enigszins sceptisch over, dus ik ben heeel erg benieuwd. Ik weet nu eindelijk sinds gister waar het probleem zit.

Ik heb een gooistok met een bal er in. Helemaal te gek vindt hij dat. Tijdens deze inspanning knorde hij totaal niet en dit is makkelijk te verklaren, want hij ademde door zijn bek i.p.v. zijn neus. Helaas is een neusprobleem bij een hond niet te opereren.

Ik ga tegen de magnetiseur (zij komt hier donderdag) niet zeggen dat ik er vrijwel zeker van ben dat het in zijn neus zit. Ik ben dan erg benieuwd of zij mijn vermoedens kan/gaat bevestigen en wat zij denkt dat we kunnen doen.

Ze raadden mij een andere DA aan dan waar ik geweest ben. Dit kwam bij mij een beetje over als acquisitie doen voor een andere DA. Maja we zullen het donderdag meemaken.:-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hoe hond leren buigen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^