aanschaf engelse bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

michael & charlotte (Gast)

hey,

wij zijn een jong koppeltje dat al ongeveer een half jaar op zoek is naar een engelse bull. wij zijn al bij elke hondenkennel geweest in de kempen ookal bij mensen thuis . bij elk van deze plaatsen hadden wij gemengde gevoelens de ene al duurder dan de andere de eene wat speelser dan de andere. deze post is enkel om goeie evaringen te vragen van jullie uit van de plaats waar jullie em hebben gekocht. 

groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanschaf engelse bulldog " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Allereerst wat super leuk dat je voor een Engelse Bulldog wilt gaan.
Ze zijn geweldig!!!,heb er 2 dus weet waar ik over spreek. ;-)
Mijn Joep is nu 2.5 jaar komt bij een erkende fokker uit Nieuw Vennep vandaan ,is hier met 8 weken komen wonen en is super gezond.
Lola is een herplaatsteefje van 4 jaar ...en heb ik aug 2012 erbij gekregen.
Ga zo veel mogelijk fokkers langs (als ze geen pups hebben),doet de fokker aan een populatieonderzoek.
En ga op je gevoel af...succes naar het zoeken van jullie EB pup. ;-)
Het is het geweldigste ras wat er bestaat. ;-)

michael en charlotte (Gast)

maar die prijzen veschillen zo hard, bij een kennel kost hij 900 euro tov. 1800 als je ze bij een prive gelegenheid koopt. ik weet dat je eigenlujk niet naar de orijs mag kijken. maar eerlijk is eerlijk wij zijn een jong koppeltje dat net samenwoont en 1800 euro is een hele hap uit onsbudget.

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Je kunt eens informeren bij dierenkliniek sleeuwijk. Zij zijn gespecialiseerd in Franse en Engelse bullen en weten dus ook fokkers/nestjes etc

honden page profiel SjalotSjalot

honden foto van Sjalot

Het is niet alleen een duur ras in aanschaf. Ook hun zwakke gezondheid kan behoorlijk in de papieren lopen. Er zullen genoeg bullen zijn die nooit wat mankeren maar de kans dat ze wel wat mankeren is een stuk groter bij dit ras dan met andere rassen.
Daarbij zijn ze niet te verzekeren. Veel verzekeringen sluiten de Bulldog uit op de meest voorkomende aandoeningen.

Ik heb 10 jaar lang een Bulldog gehad...het was eens maar nooit meer.
Het was geen gemakkelijke hond om te hebben. Voor ons heel lief, maar op straat naar andere honden was hij alles behalve leuk.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Bij hoeveel van die 900 euro hondjes was de daadwerkelijke moeder aanwezig? Heb je al eens gegoogled op broodfok?Vaak is goedkoop duurkoop en zit je naderhand met gezondheids/gedragsproblemen. 
Een operatie kan je zomaar net zoveel kosten als een "duur" hondje. Daarbij is de EB, zelfs al is ie goed gefokt, niet zo'n gezond ras gezien het feit dat bevruchting niet natuurlijk gaat en de meesten per keizersnede geboren moeten worden.
Bij een dergelijk ras zou ik persoonlijk een flinke spaarpot achter de hand willen houden.

Wij zijn voor herplaatsers gegaan, kosten in het asiel een schijntje en je houd een behoorlijke spaarpot over voor als de hond ooit iets mankeert. Daarbij help je ook nog eens een dier...en ze zijn echt net zo leuk! Die pup komt ooit wel als de middelen daar zijn.

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Ja dan toch doorsparen zou ik zeggen.
In het wilde weg een Pup Bulldog van MP plukken is vragen om moeilijkheden.
Joep kostte mij ook E 1750 ...heb daar ook 1.5 jaar voor moeten sparen.
Maar ik wilde persee een Engele Bulldog van een Erkende fokker ,die deed aan populatieonderzoeken.
Met of zonder papieren je hebt nooit 100% garantie maar sluit echt wel heel veel dingen uit.
Mijn 2 Engelse Bulldoggen zijn allebei gewoon verzekerd bij Petplan.. ;-)
;-)
Mijn 2 Bulldoggen zijn super gezond,mankeren niks......wandelingen van 2 uur draaien ze hun pootjes niet voor om,zijn schraal op gewicht(dus absoluut niet te dik).
Dus er zijn echt nog wel gezonde bullen te vinden.
Suc6 in je zoektocht ;-)
Eens een Bull altijd een Bull!!

honden page profiel SjalotSjalot

honden foto van Sjalot

"
Mijn 2 Engelse Bulldoggen zijn allebei gewoon verzekerd bij Petplan.. ;-)
"


Nou gewoon....

(Old) Engelse Bulldog:
Standaard uitsluiting van alle aandoeningen aan de luchtwegen (inclusief keel en neus) en knieën(inclusief gewrichten).

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Sjalot,


Ja gewoon,er werd namelijk beweerd dat Engelse Buldoggen niet verzekerd konden worden.
De luchtwegen van mijn Joep zijn super,zijn al gecontroleerd in Sleewijk bij Dr Strikkers...en de gewrichten heb ik zelf een potje voor gemaakt.(mocht er wat aan de hand zijn)No problemo,verder kan een Engelse Bulldog nog 1000e andere aandoeningen krijgen die WEL verzekerd zijn dus ik ben happy ;-)

Ik begrijp het ook wel hoor...deze reaktie,sommige mensen willen nou eenmaal alleen het nadeel zien van een Bull en niet de voordelen.
Ik ben anders ingesteld ik zie altijd de zonnige kant in van het leven en laat ik nou nog gelukkiger zijn met 2 super gezonde Bullen. ;-)

Mike (Gast)

Wij hebben ook een eb gekocht bij een erkende fokker de dekreu meerdere keren kampioen stamboom erbij ouders populatie onderzoek gehad, en pas geleden hebben we hem moeten laten inslapen ivm te kleine longen chronische dubbele longontsteking en een veel te smalle luchtpijp hij was nog mar 6 maand, helaas zegt een populatie onderzoek geen snars hebben we nu ook zwart op wit staan, helaas gaat het ook bij deze lui alleen om snel geld verdienen, ze weten dat de problemen bij de dekreu liggen en toch blijven ze maar door fokken met die hond, gewoon triest om een ander met  zoveel ellende en verdriet met opzet op te schepen, gelukkig word er "iets" aan gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aanschaf engelse bulldog " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hij lust het niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^