Wat moeten we hier nu WEER mee? :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het is wel raak de laatste tijd.. Maar helaas is er dit keer daadwerkelijk gebeten..

Wij liepen net met onze honden een rondje om de wijk. In de wijk was er een losse hond, terwijl onze honden aangelijnd zijn. Die losse hond is duidelijk bang: bij het zien van onze honden kruipt hij in elkaar en rend (al grommend en blaffend naar ons), naar de eigenaar. Deze man reageert totaal niet, waarop de hond zeer agressief achter ons en onze honden aan komt. Hij greep bijna mijn herder en vervolgens greep hij mijn bouvier in de achterpoot. Mijn honden reageerden van het begin af aan helemaal niet op de hond en dus ook niet toen de hond beet/poging deed tot bijten.
We zijn maar door gelopen en voor ons huis heb ik nog wat trainingsoefeningetjes gedaan zodat mijn bouvier (hopelijk) het voorval snel zou vergeten (ze was geschrokken door de beet). Maar helaas is het bouvier eigen om dingen te onthouden..

Het lijkt erop dat die hond gelukkig alleen de vacht van mijn bouvier te pakken had. Toch vind ik het niet normaal. Naar mijn mening had die hond aangelijnd moeten zijn, maar in dit geval aangelijnd moeten worden toen de eigenaar ons en onze honden aan zag komen (en notabene de reactie van zijn hond zag). De eigenaar deed echter niets! Hij riep niet eens zijn hond terug!

Thuis vernam ik van mijn partner dat hij die man al diverse keren met die hond had meegemaakt, waarbij de hond alle keren los was en alle keren agressief naar onze honden deed! Hierop heb ik mijn partner gevraagd om even bij die man langs te gaan en netjes te vragen om zijn hond in het vervolg aan te lijnen in de wijk ivm agressie en het bijten van mijn bouvier.

Mijn partner kwam zojuist terug met het verhaal dat de man reageerde met 'nou en'. Zelfs toen mijn partner hem erop wees dat die hond mijn bouvier gebeten had! :'(

Wat moeten we hier nu mee? Die man gaat duidelijk zijn hond niet aanlijnen in de wijk en ik heb geen zin in nog meer hondenbeten..

Ondertussen verwijt ik mezelf dat ik niet optijd ingegrepen heb..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moeten we hier nu WEER mee? :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

filmen hoe die is als die losloopt. en camera'tje in je petje doen en zelf nog is langsgaan . vervolgens het hele handeltje op sturen naar de dierenbescherming ?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb geen camera's, helaas.. Wat kan de dierenbescherming ermee?

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

Ja dat is werkelijk een a sociale man. Ik heb er ook een gruwelijke hekel aan dat mensen hun hond los laten lopen terwijl wij ze aan de riem hebben.Ik hou absoluut niet van klikken maar als het niet anders kan dan moet het maar. Hier kun je bellen en dan posten ze daar waar de eigenaar de hond los laat lopen en krijgen direct een boete .Gelukkig is het goed gegaan met je honden maar het had ook heel anders kunnen aflopen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Tja, als hij mijn herder raak had gegrepen, had mijn herder terug gegrepen en was het 1 grote oorlog geweest (staar en doof)..

Maar goed, ik wil ook weer geen buurt ruzie of wat dan ook.. Ik wil gewoon veilig mijn honden uit kunnen laten ;-)

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

dierenbescherming kan dat beestje weghalen . niet op letten op je hond of geen aandacht aan de hond besteden is een vorm van verwaarlozing.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De dierenbescherming hier kennende.. Zolang ze eten en drinken krijgen is het goed..

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

ik zou hiermee gewoon naar de politie gaan, de hond mag toch niet loslopen?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zit er idd wel aan te denken..

Mijn hond hinkelt lichtjes met haar ene poot waar ze in gepakt is. Ondanks dat er dus geen bloed is, heeft ze wel pijn.

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

nou dan is ze knap hard gegrepen . kan zijn dat er een kneuzing zit nu . even een paard daagjes aankijken .

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" Ik zit er idd wel aan te denken..

Mijn hond hinkelt lichtjes met haar ene poot waar ze in gepakt is. Ondanks dat er dus geen bloed is, heeft ze wel pijn. "
Mee naar de dierenarts gaan zodat die op papier kan zetten als er schade is (anders heb je later geen poot om op te staan), dit aan de politie voorleggen als bewijs en klacht indienen tegen hem. Heb je kennissen in de wijk die ook kunnen getuigen dat de hond altijd los loopt en agressief is? Dit kunnen dan getuigen in het voordeel van jou klacht. Hopelijk krijgt de man dan een fikse boete!

En ik zou toch zeker naar de dierenarts gaan voor je bouvier, die heeft dik haar en zo'n oppervlakkige perforatie op de huid is moeilijk te zien. Het kan snel terug dicht groeien maar er onder kan een abces groeien door het speeksel van de andere hond. Zo'n perforatie bloed meestal niet. Ook kan er een spier ofzo geraakt zijn :S

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik denk dat een buitenstaander niet eens zal zien dat ze hinkt. Het is echt maar een heel klein beetje. Ze ligt plots ook naast me, terwijl ze normaal in haar mand ging liggen. Mijn bouvier heeft een paar keer een agressieve hond gezien, maar het kwam nooit tot een daadwerkelijke beet en ze snapte dat agressieve duidelijk nooit (liep vrolijk met mij door of wilde spelen met die andere hond). Toen ze een uur terug gebeten was snapte ze ook duidelijk niet wat er nou gebeurd was.

Ik laat haar maar lekker bij mijn voeten liggen en prober te doen alsof er niets gebeurd is.

Ben er flink mee aan.

honden page profiel KimberleyKimberley 3 doggies

honden foto van Kimberley

Pfff wat vervelend, lijkt me afschuwelijk om mee te maken :(
Ik weet eigenlijk niet goed wat je zou kunnen doen, of wat ik zelf zou doen in zo'n situatie,
Wil jou en je hondje alleen wel even sterkte wensen!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bedankt.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

Hier ook zo een Roosje. Een rottweiler die andere honden aanviel.
De wijkagent is bij de man langsgegaanen de hond moet vanaf nu aangelijnd en met een muilkorf.

Weet natuurlijk niet of jullie een wijkagent hebben? Misschien kom je andere mensen tegen die hetzelfde meegemaakt hebben?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, we hebben een wijkagent, maar daar heb ik geen goede ervaringen mee. Het enigste wat ik zou kunnen doen is aangifte doen bij de politie, maar zelfs dan is het de vraag of de politie vind dat dit prioriteit heeft, want anders beland het op de 'vergeet' plank (helaas werkt dat zo hier).
En als de politie het oppakt is het nog maar de vraag waar het op uit loopt.. Ik heb geen zin in ruzie (maar ook niet in beschadigde honden)..

honden page profiel Quincy, Bailey & NovaQuincy, Bailey & Nova 3 doggies

honden foto van Quincy, Bailey & Nova

ik kan het niet vaak genoeg zeggen....neem in dit geval ook een klein water pistol mee (planten spuit kan ook maar zijn meestal groot) vindt je dat de andere hond zich opdringt en eigenaar doet niet.....schieten wat water in de face van die hond met commando weg! of rot op! (omdat ik al die kneus elke dag in huis weg, oprotten, laat me rust ziet  roepen tegen zijn hond)

praten moet je niet meer doen met die man....elke normaal sociaal persoon zou anders reageren....dus nog een keer naar hem zal niet helpen, je zal alleen maar meer je gaat irriteren eraan..

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Ik zou een melding bij de wijkagent maken en vragen of de wijkagent de persoon erop wilt aanspreken.

Knuff voor je boeffie

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Hondenbeleid is een taak van de gemeente. Elke keer dat je deze hond los ziet lopen de gemeente en de politie inlichten. Je weet ook waar hij woont, dat is helemaal mooi. En mobiliseer je buurtgenoten om hetzelfde te doen. Ga nu aangifte doen van het incident.

honden page profiel De DamesDe Dames 3 doggies

honden foto van De Dames

Erg naar zeg, zeker als eigenaar totaal lak heeft aan alles.Ik zou aangifte doen, waar dat dan ook moet, politie, gemeente.
Het gaat erom dat er een dossier opgebouwd kan worden, weet jij het wat die vent nog meer op zijn kerfstok heeft.
En als iedereen nu denkt, tsja ik meld het niet want ze doen er toch niets mee, gebeurd er nooit iets...

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi* 3 doggies

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

" ik kan het niet vaak genoeg zeggen....neem in dit geval ook een klein water pistol mee (planten spuit kan ook maar zijn meestal groot) vindt je dat de andere hond zich opdringt en eigenaar doet niet.....schieten wat water in de face van die hond met commando weg! of rot op! (omdat ik al die kneus elke dag in huis weg, oprotten, laat me rust ziet  roepen tegen zijn hond)

praten moet je niet meer doen met die man....elke normaal sociaal persoon zou anders reageren....dus nog een keer naar hem zal niet helpen, je zal alleen maar meer je gaat irriteren eraan.. "

Als een hond agressief is wordt die echt niet tegen gehouden door een waterspuitje hoor. Gewoon heel rustig blijven en tussen je hond en de agressieve losse hond staan. Als je dit op een dominante manier doet zal die 9 van de 10 afdruipen. 
Hysterisch roepen en nog wat water in zijn gezicht sprieten gaat de agressie van de honden enkel maar voeden.

Ikzelf zou nooit een plantensprieter of dergelijke mee nemen, precies of je telkens al het ergste verwacht...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bedankt allemaal.

Mijn partner is zojuist weer heen gegaan omdat hij goede hoop had dat die buurvrouw (ze wonen aan het eind van de straat) wel normaal zou reageren. Dat bleek idd waar te zijn. Ze hebben lang gesproken en die mevrouw heeft haar excusses aangeboden en serieus intresse getoond in het welzijn van mijn bouvier. Er volgde een heel verhaal over een andere hond in de wijk die honden aanvalt, vast houdt en niet meer los laat (ik heb die hond gelukkig nog niet voorbij zien komen).
Mijn partner kreeg het idee dat de hond die ons aanviel gegrepen is geweest door een hond en daarom angstig is. De buurvrouw zei ook dat ze "met haar hond bezig is".

Toen ik mijn partner vroeg of hun beiden de hond in het vervolg aanlijnen, antwoorde hij "Ja, alleen om 00uur/00.30 uur niet zodat de hond zijn energie kwijt kan"... Dit stelt mij niet gerust.. Ze kan de hond ook mee nemen naar een grasland op een industrieterrein dat ongebruikt is en hier 5 minuten vandaan zit..

Ik heb met mijn partner afgesproken dat de eerste de beste volgende keer dat die hond weer agressief staat te doen (ookal word er niet gebeten) en de hond niet aangelijnd is, wij alsnog aangifte gaan doen.

Dribbeltje ligt inmiddels weer heerlijk rustig in haar mandje.

Mijn partner had mijn herder en die andere hond vloog eerst op de herder af, waarop ik tegen mijn partner zei dat hij rustig door moest lopen. De hond zou toen naar mij en mijn bouvier gaan, maar dat wist ik met mijn houding af te wenden, waarop de hond terug naar zijn eigenaar ging. Aangezien wij al zo ver weg waren, verwachtte ik niet dat de hond terug zou komen. Ineens klapte mijn bouvier tegen de achterkant van mijn benen aan en beet die hond haar.
Vandaar dat ik mezelf ook verwijt ;-) Ik had mijn houding langer vast moeten houden en beter moeten opletten.

honden page profiel Simone & NoahSimone & Noah 3 doggies

honden foto van Simone & Noah

Pfff, moet niet gekker worden. ;-)
Knuf voor je hondje!

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Nero is ( toen hij nog een puppertje was ) een keer flink gebeten door een loslopende hond. Het eerste wat de DA tegen me zei was,  dat ik zeker wel aangifte moest doen.
Wellicht zijn er al meer klachten/aangiften over de desbetreffende hond.
De DA heeft zelfs foto's en een verslagje geschreven ter bewijs.
De hond hier loopt nu met een muilkorf rond en de rekening van de DA heeft de eigenaar moeten betalen.
Er waren al meerdere meldingen gekomen over die hond, de politie zei me, als niemand aangifte komt doen kunnen wij ook niks ondernemen.

Dus wel doen hoor.
Dikke knuffel voor je hondje.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

aangifte doen kan niet bij hond/hond agressie
geld kan je alleen verhalen via een civiele procedure bij de rechter
(als de eigenaar "niet thuis" geeft)

maar wel melding maken en tis net wat Annemiek zegt, als niemand melding doet
kan de politie/wijkagent ook niks doen, want die weet het dan namelijk niet

en er moet wel degelijk gehandeld worden op een melding, en eerlijk gezegd, dat is bij ons in de wijk ook heel gewoon dat dat gebeurd en vaak lost het heel wat op, wijkagenten zijn er voor om dingen in de kiem te smoren voor ze escaleren.

honden horen aan de lijn, dus in die zin is het voor de politie ook simpel bij het langs gaan
zeker na zulke incidenten, ik zou zeker melding maken.

beterschap gewenst voor de hond

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke 3 doggies

honden foto van Janneke-Tanneke

Heey wat is dat nou... :( Hopelijk menen die mensen wat ze zeggen! Neem het jezelf niet teveel kwalijk, ik vind dat je goed gereageerd hebt!

sterkte & knuf voor je hond!

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik raad altijd aan om de gemeente/wijkagent/dierenbescherming te bellen, krijg helaas met enige regelmaat zulke meldingen te horen (werk bij het asiel, sommige mensen bellen er dus ook het asiel voor, maar wij kunnen er eigenlijk niets mee..). Probeer ze gewoon alle drie, wellicht kan iemand je helpen. Niet geschoten is altijd mis! 

Bij mijn vader in de buurt liep een kruising Mechelaar teef (die ontzettend veel op Punk lijkt) en die liep ook altijd los, klapte iedere keer op Punk. De reu van mijn vader pakte ze ook, maar als Punk erbij was ging ze toch liever voor Punk. Heb die jongen eens voorgesteld om haar aan de riem te houden, of in ieder geval als hij ons aan zag komen. Gelukkig was hij wel voor reden vatbaar en roept hij haar nu altijd netjes terug als we willen passeren.

Beterschap voor je hondje en succes!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bedankt allemaal.

Ik heb het voorval met datum en tijdstip genoteerd staan. Je kunt altijd een melding maken of aangifte doen binnen 10 jaar. Dus de eerst volgende keer dat we weer zo'n situatie met die hond mee maken of een bijna situatie, dan gaan we direct aangifte doen of een melding maken voor beide gevallen. Dribbel is even vrolijk als normaal, maar lijkt nog wel ietsjes last te hebben (minder als gister). Ik hou het in de gaten en als er wel da kosten komen, dan weet ik ze te vinden ;-) Weigeren ze dan om te betalen, dan doen we ook alsnog aangifte om het op die manier terug proberen te krijgen.

Normaal vind ik het zeker niet, maar een buren/buurt ruzie is het me ook niet waard.

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" aangifte doen kan niet bij hond/hond agressie
geld kan je alleen verhalen via een civiele procedure bij de rechter
(als de eigenaar "niet thuis" geeft)

maar wel melding maken en tis net wat Annemiek zegt, als niemand melding doet
kan de politie/wijkagent ook niks doen, want die weet het dan namelijk niet

en er moet wel degelijk gehandeld worden op een melding, en eerlijk gezegd, dat is bij ons in de wijk ook heel gewoon dat dat gebeurd en vaak lost het heel wat op, wijkagenten zijn er voor om dingen in de kiem te smoren voor ze escaleren.

honden horen aan de lijn, dus in die zin is het voor de politie ook simpel bij het langs gaan
zeker na zulke incidenten, ik zou zeker melding maken.

beterschap gewenst voor de hond "


Geld kan als de eigenaar niet thuis geeft inderdaad alleen via een civile procedure. Zou niet hoeven want je verzekerd voor je hond. Als jou hond een andere zou bijten en deze behandeld moet worden bij de DA betaald je WA verzekering dat. Als je hond vaker dit soort dingen zou doen dan heb je kans dat de verzekering gaat zeggen dat je hond extra verzekerd moet worden of niet meer mee verzekerd kan worden. Je kunt dus altijd je factuur naar de eigenaar van de hond die gebeten heeft brengen en eerst proberen of hij wel mee wil werken.

Hier heeft iemand een aantal ridgebacks. Vaak los en ze totaal niet in de hand. Daarbij is dat een soort van roedel dus die beschermen elkaar. Eentje heeft een kleine hond de buik losgetrokken, hond is overleden. Ook heeft er eentje de kat bij iemand van de oprit gepakt en doodgebeten. Natuurlijk zijn die eigenaars verhaal gaan halen, maar de deur werd gewoon voor hun neus weer dichtgegooid. Echt idioot hoe mensen dan kunnen reageren.

Gelukkig heeft de wijkagent wel dus de rottweiler eigenaar verplicht dat hij de hond aangelijnd moet houden. Hond ook totaal niet in de hand. Daar waar hij met zijn hond wandeld heeft de hond toch al zeker een stuk of 8 honden gegrepen. De laatste was erg gewond. En maar vol blijven houden dat dit niet aan zijn rottweiler ligt. Nee, het ligt aan hem, maar zelfs dat snapt hij niet.

Ik zou altijd melding maken bij de politie en/of wijkagent, zodat ze een dossier op kunnen bouwen.

Hoop dat je hond er niet bang door geworden is.
Sterkte

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bedankt.

Ik ga vanmiddag met haar naar het meer/bos. Daar zijn meestal veel honden te vinden. Ik wil dan peilen hoe haar houding/reactie naar andere honden is.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat moeten we hier nu WEER mee? :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: boomer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^