Is er een soort 'pep'-voer? (KVV)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Voer voor sporthonden, is dit pep (dat ze meer energie krijgen) of is dit een soort extra voorraad op wat ze meer gebruiken tijdens het sporten?

Mijn Amstaff heeft namelijk een vrij laag energie niveau, tenminste dat denk ik, ze is heel rustig en zeker met warm weer erg sloom, maar andere kant, als ik bijvoorbeeld bij me zusje of me pa ben (die ook honden hebben) of we gaan de hele dag naar het strand of een losloopgebied dan weet ze weer van geen ophouden.. Hoe dan ook, de zomer komt eraan en dan zijn we zo 's weekends de hele dag weg, op een kleedje in een losloopgebied, terrasjes pakken, bbqen bij vrienden, noem het maar.. Niet dat ik 'r aan de pep wil ofzo maar ik dacht misschien heeft ze daar zelf beetje baat bij..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is er een soort 'pep'-voer? (KVV)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

als je hond niet te dik is , heeft ze gewoon een heel kalm en assertief karakter. dat moet je koesteren . niet je hond energie gaan geven waar ze niks mee kan . als ze tijdens wandelen en een dagje strand ofzo gewoon goed actief is , is het niet nodig .

honden page profiel ..

honden foto van .

zullen we ruilen, tegen een hond waarmee ik elke dag 3 tot 4 uur aan beweging, spelletjes en geestelijke bezigheden doe en me nog staat aan te kijken met een blik "kom op baas wat gaan we nu doen?" en dan uit verveling maar gaat slapen omdat ik het op een gegeven moment wel genoeg vind geweest. O-)
ik lees namelijk geen gek gedrag in Chelsea's gedrag, actief wanneer gevraagd of met andere honden in de buurt, rustig en relax als je alleen met haar bent of onder de mensen. heerlijk ik zou het koesteren, als ze zoals de rode husky al schrijft niet te mager is zou ik me er niet druk om maken.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Hier ook zo'n eentje in huis met een houding van, kom we er vandaag niet dan morgen wel ;-)
Maar als we samen wat gaan doen, of het nu fietsen is of aan de wandel gaan bv, heeft ie er zin in en energie volop.
In het begin had ik vrees dat ik hem tekort deed.  De honden die ik kende waren immers een heel stuk drukker en de hele dag  in touw met van alles.
Ik ben toen meer gaan ondernemen, bezig zijn met Nero. Hij werd daar niet vrolijker van, eerder prikkelbaarder.
Dus doen we het nu op zijn level en dat gaat goed, hondje blij en baasje dus ook ':-)
Waar de hond zich het beste bij voelt, gezond en in balans is, dan is dat toch prima ?

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"
In het begin had ik vrees dat ik hem tekort deed.  De honden die ik kende waren immers een heel stuk drukker en de hele dag  in touw met van alles.
"


Dat is het precies hihi.. Omdat ze wèl heel enthousiast is als we ergens heengaan of iets gaan doen, en thuis eigenlijk alleen maar op de bank ligt, een enkele keer wil ze een trekspelletje doen of geeft ze die bal met snoepjes een schop, maar meestal gaat ze daarna weer liggen.. Terwijl als ik bij me zusje ben of me pa (die honden hebben) dan is ze de hele dag aan het spelen, ook als de andere honden het allang opgegeven hebben (in hun mand liggen) blijft zij met een balletje aankomen of de hondjes speels uitdagen.. Deed me eerlijk gezegd beetje zeer dat ze thuis zo mellow was.. Maar ja toen dacht ik "ik ben thuis ook altijd lekker thuis, ben heel weinig thuis maar als ik het ben wil ik op die bank liggen in me huispak" hihi.. Ps ik heb Chels buiten werk altijd bij me hoor, soms breng ik 'r 's ochtends naar me pa of ze zusje als die thuis zijn..

Nee ze is niet te dun.. Krijgt een kilo KVV per dag en ziet er super uit, me kanjer..

Bedankt voor jullie reacties..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Heb er al aan gedacht om een 2e hond te nemen, als dat 'r 'opbeurt' thuis.. Maar eigenlijk komt me dat nu niet zo uit.. Woon alleen dus 1 hond is dan net mooi, als ik een nieuwe relatie krijg hoop ik dat diegene ook een hond heb of in ieder geval gek is op honden, dus als ik er 2 zou hebben en die ander heeft er ook 2 heb je er opeens 4..! Plus dat ik Chels nog wel es meeneem naar me werk of doordeweeks dagje naar me pa of me zusje breng.. Moet ik allemaal rekening mee houden..

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Daar zou ik niks aan doen hoor.
Moob daarintegen is heel erg actief en heb wel eens gedacht wat kan ik daaraan doen.(wel is hij door de vis-kvv veel rustiger in zijn koppie geworden)
Die kan echt blijven spelen, rennen, springen noem maar op.
Als ik met hem en Chico ga lopen heeft moob bij wijze al 60 rondjes gerend en Chico 20.
En geloof me af en toe wordt je er best gek van haha.
Maar binnen in huis is t weer een akelige luilak.
Maar wat ik wil zeggen...er zal best wel een kvv zijn die wat meer energie afgeeft, maar of je er wat aan hebt weet ik niet.
En misschien omdat je al aardig veel met Chels doet ,dat ze verder gewoon een heerlijke coole kikker is, die zich niet zo druk maakt.

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Zoé van mij is in huis ook super rustig, je hebt bij haar niet eens door dat er een hond is ;-)
Buiten heeft ze wel heel veel energie, maar het ook ook zeker wel eens voor dat ze me aankijkt en denkt van doe het lekker zelf maar :P Denk dan altijd maar ja typies teven gedrag hahaO-)

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Wat Mick net schrijft had ik niet gelezen...
Een kilo kvv is heel erg veel hoor.
Die van mij (staff)kreeg eerst zo'n 500 gr per dag maar werd echt een worst (ook met veel beweging)Nu krijgt hij 2x 200.
Die grote van mij (70 kilo) eet een kilo per dag en daar blijft hij precies goed op.
Dus misschien echt minderen met KVV en kijk dan of ze wat energieker wordt.
Want kijk maar als je zelf heel veel eet(of hebt gegeten), wordt je ook aardig loom van. hihi
Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat Chels NIET te dik is. Maar echt proberen of ze met minder meer presteert.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

De hoeveel heid is niet ras gebonden heb hier 5 staffs en alle 5 hebben ze totaal andere hoeveelheden nodig Jalisa de lichte die eet al het meeste kvv 700gram per dag tyra die 1.2 kg zwaarder is komt met 600 gram ruimschoots toe en de reu die dan weer de zwaarste is die doet het prima op 650 gram

op zware inspanings dagen qua training geef ik gewoon puur vlees bij voor de extra eiwitten.
oa mager vlees met weinig spier,vis,noten,eieren,melkproducten zijn een goede bron van eiwitten.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Hmm je hond heeft groepijnen en nu wil je een pep voer gaan geven?? Dat zou ik maar heel snel laten. Sorry maar vindt t een rare gedachte... Je hond gedraagt zich prima. Het is geen pup meer... Die constant om aandacht komt vragen...

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

" Hmm je hond heeft groepijnen en nu wil je een pep voer gaan geven?? Dat zou ik maar heel snel laten. Sorry maar vindt t een rare gedachte... Je hond gedraagt zich prima. Het is geen pup meer... Die constant om aandacht komt vragen... "


Ik zei niet dat ik het ging geven, ik was benieuwd of het bestond en of het haar misschien lekkerder in d'r vel zou brengen.. Als ik zelf een slome dag heb neem ik ook een EnergyDrink of paar koppen koffie..

Wat d'r groeipijnen betreft, ze moet een heel nieuw calcium-arm dieet.. Maar daar volgt nog een topic over.. O-)

Blij dat het positief is dat ze zo rustig is in huis.. Stelt me wat meer gerust..

Als ik minder geef dan een kilo zie ik 'r vrij snel vermageren.. We wandelen best veel hoor, vooral 's weekends..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Is er een soort 'pep'-voer? (KVV)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Acana als aanvulling op KVV
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^