Gezonde dagelijkse snack voor veelvraat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast1991 (Gast)

Beste mensen,

Ik heb hier een 6 maanden oude kruising mastino, schat van een dier, zo zachtaardig wat een knuffeltje, en goed luisteren! Ben heel trots!

Even ter zake ik dwaal af:
Zij is nogal overdreven met haar vraatzucht en lust graag een botje! Nu is het zo dat ik een botje zoek of iets waarmee ze toch echt wel minimaal uren (minimaal een hele avond) mee bezig is, en wat NIET ongezond is voor haar!  Ik wil namelijk niet haar ohzo heilige botjes misgunnen (ze is er niet bezitterig mee want ze wil liever een knuffel en daar laat ze echt alle botjes voor vallen). Wat is dus een gezond iets wat ik bij wijze van spreken iedere dag wel zou kunnen geven? Liefst wel dingen die ze gewoon binnen kan eten en niet vanwege overmatige stank of smerigheid buiten moet eten. Tis een echte binnenkoekebakker namelijk haha. 
Ze eet verder 4 dagen per week haaksbarf/naturis en 3 dagen per week dog lovers gold. Ze is absoluut niet dik en groeit mooi schraal op....maar dat wil ik dus vooral zo houden en ik ben bang voor problemen zoals bv nierproblemen enzo vanwege alle botjes. Er zijn hier zeker weten mensen die hier veel verstand van hebben.

Oren en bullepezen etc zijn echt binnen no time op bij haar dat schiet niet op, en gewoon iets "kauwbaars" zoals bv een touw of een bal vindt ze geen reet aan.
Tot nu toe doet ze het langst met die geperste kauwstaven of die witte geperste botten, maar om dit nou iedere dag te geven...

Graag een advies van jullie :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezonde dagelijkse snack voor veelvraat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

ik gaf Nyx ook eerst runderoren, 5 minuten en dan waren de grootste weg.
ik geef hem nu ossenoren, daar doet ie een stuk langer mee, die zijn steviger en een stuk groter dan de runderoren die normaal gaf. Hij doet er soms wel 4 dagen mee! Ze zijn alleen wel wat moeilijker te vinden dan de ''reguliere'' oren.

succes ermee iig

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik heb gemerkt dat de behoefte om te knagen op botjes minder wordt als ik Barf geef.
Wat betreft kluifwerk geef ik ook het liefst simpele runderhuid kluiven. Ik bestel ze vaak bij zooplus, en dan krijg je korting met grotere hoeveelheden.
Verder zou je eens eenkong kunnen overwegen, of heb je die al? Die kun je vullen hoe en met wat je wil.

honden page profiel snuitjesnuitje

honden foto van snuitje

hazen oren gedroogd bij de dieren winkel ;-)

gast1991 (Gast)

Bedankt voor de tip van de ossenoren en hazen oren! Ga ik zeker proberen die heb ik nooit gekocht. Een kong heeft ze! En is natuurlijk ook helemaal geweldig maar ze is nogal lomp, en ik heb een net een nieuw huisje met een compleet nieuwe inboedel....waar ze ook rustig tegenaan loopt achter die kong aan(of doorheen loopt tis hoe je het bekijkt). Met een bot blijft ze tenminste gewoon liggen.

Ik zal wel bij zooplus bestellen dan want als ik ze toch moet kopen, dan liever in 1 keer met korting :-)
Ze eet trouwens haaksbarf 4 keer per week en 3 keer per week dog lovers gold. Ze heeft altijd zoveel honger, vreet haar eigen stront op en ze lust echt alles maar dan ook echt alles.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Ik haal elke zaterdag een bot bij de slager. Vaak krijg ik de kop van de heup van de koe, door midden gezaagd. Mijn meneer is daar wel even zoet mee: eerst stukken vlees er af, dan het merg er uit... Kost me gemiddeld 3e per keer.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

antlers (is een hertengewei) van farmfood. daar zijn ze echt heel lang zoet mee.

rawhide kauwkluif van farmfood gaat ook een hele poos mee.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik ben met die kneppelharde dingen altijd erg voorzichtig. Stel je voor dat het vast komt te zitten, brr.. die hoefjes vind ik ook zo eng, verslikken is zo gebeurd. Vandaar dat ik liever veilige runderhuidkluiven geef, dan maar veel voor weinig.

Zo'n dragend bot zou ik ook niet geven, dat is weer zo hard dat het het gebit beschadigd. Runderknars zou je wel kunnen geven, dat is borstbeen, en minder hard dan een heupkop.

En barfen, dwz hele karkassen geven ipv gemalen, dat geeft nog meer voldoening, en verminderd de kauwbehoefte. Maar dat moet je wel willen, niet iedereen heeft zin in dat gekliederO-)

honden page profiel --

honden foto van -

Hier geef ik bullepezen en runderkophuid. Kan hij een aantal uren mee bezig zijn, met runderkophuid wel een aantal dagen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezonde dagelijkse snack voor veelvraat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: welke brokken??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^