Mijn hond luister niet

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hummer (Gast)

hee hee !

Ik heb nu ong 7 maanden een hond hij is 6 oktober een jaar .
Binnen is hij harstikke lief en luistert hij goed.
maar zodra we buiten komen luistert hij naar helemaal niks meer. als ik hem roep komt hij niet en als ik hem probeer te pakken rend hij weg soms moet ik wel uren achter hem aan rennen en dat vind ik erg jammer want nu kan ik hem niet meer laten los lopen .
Hij blijft wel bij me in de buurt en zal nooit egt weg lopen maar hij maakt er een spelletje van .
Vanaf dat ik hem kreeg ben ik er al mee bezig om dit afte leren maar helaas zonder restultaat.
Ik hoop dat er iemand is die het zelfde probleem heeft of een paar goede tips voor me heeft.
want ik zou graag willen dat die lekker los rennen zonder dat ik daarna weer achter hem aan moet rennen . ;-)

groetjes priscilla en hummer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond luister niet " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

hoi hoi,

Thuis luisterde hij wel toch? Daar heeft hij het wel goed onder de knie? Zo ja dan langzaam naar iets moeilijkers uitbouwen, dus daarna bijv in de tuin, of een afgezet terreintje, met zo min mogelijk afleiding. Als je hem roept gehurkt gaan zitten met je armen open en dan uitbundig belonen, en nooit van boven af pakken/vangen. Maar altijd zijn halsband van onder pakken (komt minder bedreigend over). Ook nooit achter de hond aangaan, komt hij niet dan direct de andere richting oplopen en heel gek (ja soms sta je echt voor paal ik weet het O-) ) gaan doen, hoe gekker hoe beter, want meestal komen ze dan wel :-) . Bij mijn hond werkte dit heel goed. En ook gewoon in huis, of waar je ook bent regelmatig bij je roepen en belonen en dan weer vrij laten gaan :-) Er is ook een heel leuk filmpje van zo'n soort spelletje, zal hem even opzoeken ;-)

Anoniem (Gast)

Jaa thuis luisterd die wel .
Maar hij is nog niet gecastreerd zou het daaraan kunnen liggen .
hij wel erg dominant maar hij rit niet op andere anderen honden alleen op mijn kat .
Maar als hij niet luisteren werdt ik altijd boos omdat ik me zelf altijd voor paal zet elke dag weer .en toch blijf ik het elke dag weer proberen. :-) ik ga het zeker proberen op deze manier bedankt!
Als u dat filmpje heeft gevonden vind ik dat erg leuk om te zien.. O-)


honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

het filmpje staat onder de link ;-) Het gedrag kan wel te maken hebben met het feit dat het nog een echte man is, maar mijn reu is ook niet gecastereerd en daar heb ik na deze tructjes geen problemen meer mee :-) Maar je moet proberen niet boos te worden (heel lastig soms ik weet het) Maar een hond ziet dat van goh ik kom en dan is het baasje boos, dus dan zal hij de volgende keer zoiets hebben van ja ze is toch boos als ik kom, en dan komt ie niet meer. Dus altijd positief blijven ;-)

Succes ermee! :-D

Anoniem (Gast)

ik ben gelijk even naar de duinen geweest :-) .
En het werkt echt bedankt hij is voor het eerst niet weggerent het was nog ff moeilijk voor hem maar hij kwam gewoon terug nu ff volhouden maar dat gaaat wel lukken want het ging egt goed.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hey anoniem, goed dat het al werkt. Belangrijk is idd om niet boos te worden. Naar de baas toekomen moet een feestje zijn! Dus nooit straffen, ook al duurt het even voordat hij komt. Probeer ook te oefenen in een omgeving waar niet veel afleiding is. Pas daarna oefenen op plekken waar er veel afleiding is (lekkere geurtjes, andere honden en mensen). Eerst mag hij een klein stukje van je af (bijvoorbeeld met een lange lijn) en daarna mag hij steeds verder van je af. Als hij maar bij je terug komt en dat zal hij eerder doen met iets lekkers. Steeds belonen, 'Goed zo Hummer', houd de aandacht en het contact vast. Bouw het in stapjes op. Ga er niet achter aan rennen. Loop juist de andere kant op als je hond niet wil komen. Of doe alsof je iets heeeeeeeeeeel interessants hebt. Dan komt je hondje binnen de kortste keren aangelopen en dan beloon je hem. Een (piep)speeltje kan ook zijn aandacht lokken.
Veel succes met trainen! :-)

honden page profiel priscillapriscilla

honden foto van priscilla

Oke harstikke bedankt :-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Bram is soms ook echt een drama. Sinds kort laat ik hem wel eens los op een veld in het bos. Onbekend gebied. Daar roep ik hem regelmatig terug, en word hij uitgebreid beloond en geknuffeld als hij terug komt. De laatste tijd gaat dit zo ontzettend goed, dat hij zelfs als hij voor de deur een hond ziet, terug komt als k hem roep. Puur omdat ik zo blij ben als hij komt. Lekker blijven oefenen, en raak alsjeblieft niet gefrustreerd! Succes!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Gelukkig dat het werkt :-D Succes met verder oefenen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond luister niet " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^