mensen :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ik zou zeggen beetje meer respect aan beide kanten!

Kan me van de TS heel goed begrijpen dat als je dat geleerd hebt trimmen, je weet dat het finest kan zijn voor de vacht, je weet als eigenaar wat voor hond je in huis haalt ed. Dat die dan zegt, " Sorry meneer, maar daar doe ik niet aan. U kan de hond prima hier brangen eens in de ... maand en dan kam en was ik hem helemaal etc."

Maar ook van de eigenaar kan ik het ergens wel begrijpen..
Hond lekker kort voor de zomer (vinden ze heerlijk!!! Weet hoe het hier met Jara en nze vorige malamute is), geen uren kammen na een bagger sloot want het gaat er allemaal in tisten oren poten KONT!!! :( das geen pretje voor de hond en niet voor de baas...

Maar we hoeven niet met zijn alle de ts de grond in te trappen, want ze heeft gelijk. Het zou niet zo horen.
maar ook de eigenaar hoeft geen idioot genoemd te worden.

En zo wat meer respect naar een ieder wordt het hier op HP al beter, en pakken we langzaam aan de rest van NL en BE en daarna de wereld mee ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

De vacht is een belangrijk onderdeel van het lichaam van de hond,dat wordt nogal eens onderschat!
De vacht heeft een isolerende werking in de winter (wat trouwens niet betekend dat kort geschoren hondjes met een dubbele vacht het koud hebben,hondjes met een enkele vacht zouden sneller last kunnen krijgen van de kou!), maar houdt ook de warmte tegen in de zomer!
Daarvan uitgaand zou ik geen langharige/half langharige honden gaan scheren,met de consequenties voor de vacht!

Ik vind,iemand die diensten verleend maar ook ergens voor staan!
Er komen gegarandeerd mensen op af die het aanspreekt!

Ik ken bv een trimster die vrijwel niet werkt met een borstel en scharen en al zeker niet met een tondeuse!
Scheren doet ze niet aan,wanneer een vacht in de klit zit,gaat ze heel voorzichtig te werk door met de blazer en een kammetje de klitten uit elkaar te halen,ook werkt ze mer de wasmethode en zo laat ze menig vachten weer herstellen!
Dat is haar manier van trimmen,daar staat ze achter en ze krijgt het steeds drukker! :-D

honden page profiel AnniekAnniek

honden foto van Anniek

Als je mensen voor dom en idioot uitmaakt kun je ook niet de meest respectvolle reacties verwachten hoor.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Als je mensen voor dom en idioot uitmaakt kun je ook niet de meest respectvolle reacties verwachten hoor. "


heb ik dan iemand van bovestaande reacties persoonlijk aangevallen ??

honden page profiel DD

honden foto van D

" het was ook rechtstreekse opmerking op jouw, maar omdat ik al die shit beu ben ! je mag als trimster niet zeggen dat je een berner weigert te scheren omdat mensen hem niet willen onderhouden omdat het teveel werk iks! want je hebt voor die job gekozen dus je moet doen wat de klant wilt! je mag niet denken aan de vacht van de hond!

om gek van te worden !!!

als een hond geschoren moet worden om medische redenen ( zoals bamse bvb) of omdat er een volledige vilt is, ja dan wil ik dat doen, dan zit er gewoon niks anders op ,,

maar omdat de mensen te lui zijn om dat te doen ? nee dat zijn domme idiote mensen die dan maar voor en ander ras hadden moeten kiezen!
"
Onze DJ heeft plukhaar normaal gesproken, maar hij wordt zelf gek van zijn haar. Ik laat het scheren, maar ik heb ook reumahandjes. Dus ja..............dus ik ben nu dom en idioot?

Als jij mensen bij  voorbaat al dom en idioot gaat noemen, dan ben je voor mij niet echt een mens naar mijn hart.
Ik ben niet dom en beslist niet idioot, als je dat maar weet. Ik zou dus niet als trimster willen.

En om maar gelijk te gaan schelden vind ik helemaal uit den boze. Je bent een trimster en als mensen vragen dit te doen en er kleeft geen nadeel uit voor de hond en het is niet schadelijk voor zijn gezondheid, dan vind ik dat je gewoon moet doen wat de klant wilt. De klant is koning toch?

Als je gelezen hebt wat mijn trimster tegen mij heeft gezegd, zo zou jij het ook kunnen doen. Ik zal het nog even hier neerzetten, want waarschijnlijk heb je het gemist.

Mijn reactie dus was: "Mijn trimster vertelde alleen dat DJ zijn haar zou veranderen. Hij had plukhaar en hij heeft nu heel zacht haar gekregen door het scheren. Dat had Savannah trouwens ook.
Maar mijn trimster is verder niet boos, onaardig of met afschuw gereageerd hoor. Het is een boven de beste meid die goed is in haar werk. En ze zegt ook, wat de baas/vrouwtje wil met haar hond, dat doe ik. Tenzij het echt niet in orde is natuurlijk of als het voor de gezondheid niet goed zou zijn, maar ze zal de wens altijd uitvoeren. En zo hoort het. Klant is koning.
en ik en al jaren bij haar en ze weet hoe ik ben en inmiddels weet ze ook hoe DJ is. ".

Als jij het ook zo brengt naar de klant toe, dan ben je goed bezig, maar met schelden en tieren kom je nergens hoor!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Kan me voorstellen beroepsmatig gezien dat dit tegen je gevoel ingaat. 
Maar om mensen lui, dom en idioot te noemen. Ik heb nu last van mijn arm, wat als ik straks deze niet meer kan gebruiken? of zoals mijn voorgangster reuma ... wat als mensen een lichamelijk iets krijgen waardoor de verzorging niet meer naar behoren kunnen doen. 

Nogmaals: De reden die deze mensen opgaven .... dat klopt ook niet helemaal maar wellicht zit ook hier meer achter als dat je in eerste instantie zou lezen. 

vind persoonlijk dat je voorzichtig moet zijn met bepaalde uitspraken en mss even iets verder doorvragen van waarom?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

nog is SCHEREN OM MEDISCHE REDEN DOE IK WEL ,, nu duidelijk genoeg reuma, arm kwijt of wat dan ook is OOK medisch !!!!!

honden page profiel AnniekAnniek

honden foto van Anniek

"

heb ik dan iemand van bovestaande reacties persoonlijk aangevallen ?? "


Misschien niet, maar wel je potentiele klanten zo genoemd. Als je een topic met zo'n titel opent weet je toch al dat daar relschoppers op af komen ?

De reactie's van sommige mensen zijn niet gepast maar als je het topic hier met een andere instelling had geopend had dit voorkomen kunnen worden.
Bv. Dit is er gebeurd, zo heb ik gehandeld en wat vinden jullie er nou van.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Waar maakt men een probleem van? Liesbeth weigert een Berner te scheren, deelt dat hier mee en direct ontstaat er zo'n discussie? Ik vind het persoonlijk dom om dit hier te mee te delen, aangezien je inderdaad (zoals vaker gezegd) mensen wegjaagt. En niet alleen dat...

Maar er wordt wel erg hevig gereageerd.. Door beide partijen.. Ook door Liesbeth die zich wil verdedigen, wat niet nodig is, het is immers haar eigen trimsalon..

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Misschien niet, maar wel je potentiele klanten zo genoemd. Als je een topic met zo'n titel opent weet je toch al dat daar relschoppers op af komen ?


"

Ik word een relschopper genoemd! Geweldig dit! ;-)

Liesbeth, kan je je voorstellen dat die mensen misschien een smoes verzinnen omdat ze iemand niet alles willen vertellen? Stel dat ze erg ziek is geworden maar dit niet wilt delen met anderen, dan verzin je een smoes. Ik deed dat in het begin ook niet dat ik tegen andere zei dat ik reuma had. Was wel gek zeg, dat ga je toch niet delen met anderen! Totdat ik in de gaten had dat dat meer vragen opriep dan dat ik eerlijk was en vertelde wat er met mij aan de hand was. Zo iets kan dus ook met die mensen zijn.

Dus mijn tip is om eerst voordat je zulke uitspraken doet, na te gaan of er misschien iets anders aan de hand kan zijn. Niet gelijk een oordeel geven of een veroordeling, maar je eens kunnen inleven in andere mensen?
Dat zou toch een hoop schelen!

En schreeuwen met grote letters hoeft ook niet, ik ben niet doof in ieder geval.;-)

honden page profiel KK

honden foto van K

tssss, hoe krijgen jullie het voor elkaar om een discussie te krijgen over het wel of niet scheren van een hond, die niet eens van jezelf is????;-)de hond zal er niet ongelukkiger van worden, het is geen mishandeling of zo, en verder moet iedereen lekker zelf weten of ze hun hond willen scheren of niet.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Hmm.. Ga ik toch even de andere kant op.Ik heb altijd Maine Coons gehad, langharige katten. En nooit een probleem vacht, maar Mingus is een ramp. Hij is niet te kammen, vindt het vreselijk en heeft hele dunne donsvacht die lekker klit. Ik doe hem geen groter plezier dan een zomers een korte coupe te scheren. Misschien is het voor de hond wel veel fijner.. Als hij echt een lastige vacht heeft. Mooi is het niet, maar daar heeft ie geen last van. "
Hier nog een hoor Lucy is drama wanneer ze haar kam en borstelbeurt gehad heeft zit ze binnen de kortste tijd weer vol klitten e.d Luna daarintegen heeft nooit problemen met haar vacht.
Maar ik denk er dus ook over om haar Lucy 1 x te scheren en kijken hoe het terugkomt.
Nu doe ik haar echt geen plezier met kammen en borstelen

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan


De discussie ging volgens mij meer over het weigeren van trimmen bij bepaalde honden.

Hoe dan ook, met zo veel agressie als hier haak ik toch mooi af nu...
Gewoon helemaal geen zin in. Te onzinnig en vooral te kinderachtig!

honden page profiel KK

honden foto van K

"
De discussie ging volgens mij meer over het weigeren van trimmen bij bepaalde honden.

Hoe dan ook, met zo veel agressie als hier haak ik toch mooi af nu...
Gewoon helemaal geen zin in. Te onzinnig en vooral te kinderachtig! "
ja, echt he? sommige mensen hier zijn precies wat mensen van mijn honden verwachtenO-)

honden page profiel Suzan Suzan

honden foto van Suzan

Ha,ha,ha, dat heb je mooi verwoord Karin.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Veel geblaat en weinig wol. ;-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja ik blijf het zeggen, de klant bepaald wat er gebeurd, als ik wil dat mijn berner geschoren word dan word die geschoren, daarvoor hoef ik me niet te verantwoorden tegen over een trimster die moet gewoon haar werk doen daar word ze voor betaald, vraag geen mening.

En doet ze moeilijk dan kom ik niet weer en zou nooit haar naam noemen bij andere mensen en helemaal als ik achteraf die zelfde trimster op een forum haar mening met dom en idioot zou lezen.

Met mijn werk moet ik soms ook dingen aanhoren waar de katten nog van gaan kotsen, tja dan had ik een ander vakgebied moeten kiezen, die lui zitten ook niet op mijn persoonlijke mening te wachten, daar betalen ze immers ook niet voor.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Maar ik vind wel dat een trimster ook mag weigeren, als ze daarbij uitleg geeft.
Dan maar op zoek naar een andere trimster.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

op verzoek van ts gaat dit topic op slot

honden page profiel --

honden foto van -

tja, idd je had het kunnen weten.
maar die berer sennes enzo worden vaak geshoren, zie niet in wat er mis aan is.
gewoon doen, jij krijgt geld in t laadje, hond is mooi geschoren.
die hond heeft t wel goed, tenminste, dat zie je wel als hij langs komt. maar ik vinhet geen raar gedrag als ze een langharig hond willen kort knippen.
wordt ook bij sint bernards gedaan :')

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

Hier een dom lui en idioot baasje die voor gemakzucht haar hondje laat scheren.

Liever iemand die de verantwoording neemt en de hond naar een trimster brengt dan iemand die dat niet doet en ook niet kamt.

Mijn boomertje is op mijn pad gekomen en is er echt niet ongelukkiger door dat ie elke keer verlost wordt van die dikke warme jas.
Je had hem moeten zien toen ik hem kreeg de eerste dag vervilt tot aan de huid dat is zielig.

Om dat te voorkomen laat ik hem voordat dat gebeurt weer lekker kort scheren door de trimster.

Ik weet het ik ben een verschrikkelijk mens ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen :(" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Wandel-"schema"
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^