Hond op een veltje borstelen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Over zoiets klagen.. triestig is het.. ik kam mijn hond ook buiten anders is dat in huis gewoon niet te doen met al dat haar dat eraf komt en dat haar kruipt gewoon overal, vorige keer een vrouw hier dat op bezoek was en er waren een paar haren van hem op de zetel.. vroeg ze het af te borstelen en een dekentje op te leggen.. dat deed ik voor haar.. ging ze zitten en lekker languit liggen.. zonder te beseffen dat er op de leuning waar ze tegenkwam ook haren zitten want yuki hangt er graag tegen om zo buiten te kijken... het was dan ook zijn zeteltje.. de 2 andere zijn normaal enkel voor de mensen en daar komen de honden niet in. "


dus omdat jij er geen last van wilt hebben, doe je het maar ergens anders? vreemd

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op een veltje borstelen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Waarom ik het op het veltje doe.
ik doe dit zekker al 12jaar lang,
wanneer ik klaar met borstelen ben rol en rend mijn hond gezellig door het gras.
waar hij zijn los liggende haaren ook bij af rolt. Hij geniet hier heel erg van!
Dit is een herkenbaare ritueel voor hem.
Zelf neem ik ook altijd een zakje mee waar ik de haaren in kweid kan.
maar soms vliegt er wel eens een plukje weg. 
Ik vind het dan ook lekker op met de hond in het gras te zitten. vooral bij mooi weer !
en hoe fijn is het om te zien om je hond te zien genieten tijdens het borstlen en het rollen en rennen. we maken er een kleine activiteit van
En zelf geniet ik ook van de een op een moment.
in mijn tuin zit er alleen maar steen dus daar kan hij niet zoveel uitleven als op een veltje.
Dit wil vaker gedaan alleen zit toch niet die sfeer bij die we wel op het veltje hebben.
Zelf woon ik ook tegenover het veltje, Nu al ongeveer 19jaar. En heb daar altijd veel gebruik van gemaakt en nooit problemen of cometaar over gehat alleen maar gezelligheid.
Daarom vind ik dit persoonlijk heel appart !
Wanneer je hier nu echt overlast van heb.  Maar naar 12jaar nog nooit iets gehoort te hebben en nu opeens wel en metteen op zo manier.?!  is wel even srikken zeg ik zelf "

wat is het uberhaubt eigenlijk voor een veldje. is het een hondenveldje? mag je in jouw gemeente je honden los laten lopen?
ik zou gewoon lekker bij je eigen thuis je hond kammen.. lekker ravotten met je hond op een grasveldje kan ook zonder kammen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik heb niet alle reactie's gelezen, maar hoe gefrustreerd moeten die mensen zijn dat ze zich daaraan ergeren..

Ik vind het helemaal niet erg als ik zo'n vacht tegenkom, wat moet je dan? Alle haardossen vangen en in een zakje doen? Vogeltjes gebruiken het voor hun nestje, en anders is het toch organisch?

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Helemaal mee eens. Lekker belangrijk als ik wat hondenvacht in het park tegenkom. Ik borstel Cody in de rui periode ook in t park.
T meeste doe ik in de prullenbak, maar er waait zeker wat in de bosjes.
Waarom ik hem daar borstel? Gewoon, omdat ik dat wil. Heeft helemaal niemand iets mee te maken hoor. Ze hoeven me er dan ook zeker niet erop aan te spreken.

Tegenwoordig mag je helemaal niets meer. Op alles staat een boete en om alles wat je doet zeuren mensen. We leven nu eenmaal in een dichtbevolkt land. Als je dat niet aankan en gefrusteerd raakt door een bosje haar in het park kun je misschien beter naar het platteland gaan verhuizen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Lekker makkelijk.......dan kun je het ook andersom gooien en zeggen dat degene die zich niet willen aanpassen ah samenleven in een druk bevolkt land, zelf in een hutje op de hei gaan zitten.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Dat is inderdaad makkelijk. Niet zo moeilijk in het leven staan. Niet zo ergeren. Makkelijk leven. Geven en nemen.

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

"

dus omdat jij er geen last van wilt hebben, doe je het maar ergens anders? vreemd "

vreemd heel vreemd dat ik mijn hond niet kam in de woonkamer zodat het haar dat eraf komt dat bovendien enorm veel is  niet wil rondvliegen hebben!  Nee dat is omdat anders mijn vriendin ligt te zeiken op men kop en het aangenamer en omdat het properder is omdat gewoon buiten te doen zodat het haar niet rond in de lucht vliegt en zelfs op het fornuis etc komt zoals we vroeger hadden.. als je dat dan al vreemd vind dat ik het buiten makkelijker vind en de hond het ook leuker vind dan is er toch iets mis

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je vriendin het zo vies vindt, waarom hebben jullie dan überhaupt een hond?
Met een hond in huis weet je gewoon dat je het nooit kraakhelder kunt houden, als je daar niet tegen kunt moet je er dus niet aan beginnen.

Klinkt sowieso lekker vriendelijk, dat je vindt dat je vriendin 'ligt te zeiken'...

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

Noem mij maar maf maar ik borstel onze hond juist binnen (geloof me een husky in de rui geeft veel heel heel veel haar) bij Layka is het nog niet veel maar onze vorige husky wist het, geen last van opvliegende plukken daarna makkelijk opruimen, stofzuiger en natte doek erdoor en klaar is Kees ;-) 
Daarna lekker buiten ravotten.

Het klinkt inderdaad een beetje zeurderig van die meneer maar ik ben van mening dat niemand last van mijn dier hoeft te hebben.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Ik borstel Sam gewoon binnen, juist omdat er zoveel haar vanaf komt, wil ik een ander toch niet mee storen. Ik doe het zelfs niet in mijn eigen tuin, juist omdat het dan wegwaait en ik wil die prut dus ook niet achterthuis overal terugvinden. Naderhand ligt de woonkamer dan ook vol, maar even de stofzuiger erdoor en het is het weer klaar.

honden page profiel SnowflakeSnowflakebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Snowflake

Zeer triest om mijn reactie te verwijderen....
Iedereen heeft een eigen mening.
Ik loop altijd door het veld (boerenvelden) waar geen huizen in de omtrek liggen, dan borstel ik mijn honden liever daar dan in mijn eigen achtertuin waar de haren dan sowieso in de tuinen van mijn buren waaien.
Op een veldje in een woonwijk of een aangelegd hondenuitlaat veldje vind ik het ook geen goed idee.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toen wij Mellow nog niet hadden viel het me niet op. Afgelopen 2 zomers trof ik soms bossen haar dat ik bijna op zoek wilde gaan naar een kale hond. Ik vind het persoonlijk niet netjes dat je midden in een woonwijk je hond ontdoet van zijn vacht en het maar gewoon laat liggen.Misschien ga ik mijn aardappelschillen ook wel in het gemeentegroen gooien, is toch afbreekbaar enzo...

Ik borstel haar gewoon binnen, dan even lekker met een droge doek over haar heen en daarna stofzuigen. Hond onthaard, vloer onthaard.

Vogeltjes gebruiken het haar wel, maar echt niet in die aantallen die ik soms zag liggen (hoeveelheid Bamse-vacht om maar een voorbeeld te noemen).
Vroeger werd Terry in de tuin geborsteld met zo'n rubberen borstel. Kwam altijd een klein matje vanaf (korte vacht). In september/oktober als de bomen en struiken dan kaal werden vonden we nog wel eens een verlaten vogelnestje met haartjes van Terry erin ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

1 keer is genoeg...

honden page profiel SnowflakeSnowflakebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Snowflake

Dubbel

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Als je vriendin het zo vies vindt, waarom hebben jullie dan überhaupt een hond?
Met een hond in huis weet je gewoon dat je het nooit kraakhelder kunt houden, als je daar niet tegen kunt moet je er dus niet aan beginnen.

Klinkt sowieso lekker vriendelijk, dat je vindt dat je vriendin 'ligt te zeiken'... "
omdat mijn hond er eerst is en die doe ik niet weg voor niemand, en ja ze kan er letterlijk om zeiken soms, en dus jij vind hondenhaar in je eten enz enz vinden dus lekker hygiënisch?? wat een absurd antwoorden, als je een rat in huis pakt kan je de keutels ook smerig vinden  maar dat wilt nog niet zeggen dat je daarom geen rat moet nemen als je het beestje graag hebt en het goed zit.. echt overdreven reacties soms hier... volgens mij zouden sommigen iemand al vreemd noemen als hij zijn hond met zijn tong niet mag wassen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Hondenhaar in je eten is wel weer het andere uiterste he, tjongejonge. 
En ik kan toch niet weten dat hond er eerder was dan vriendin? In dat geval moet je vriendin zich dus aanpassen vind ik. Ze kiest voor een partner met hond en ja, dan weet je gewoon dat daar ook wel eens wat haren bij horen. 
Betekent niet dat ze het maar lekker moet vinden om andijviestamp met hondenhaar te eten, maar smerig klinkt gewoon heel negatief. Dieren zíjn niet smerig (nou ja, tenzij ze in gore drek rollen... ;-))
 
Ik borstel haar in de huiskamer of in de gang, stofzuigen en klaar. Niks geen haar in de pan met aardappels of wat dan ook.

En daarnaast is 'smerig' wel iets heel anders dan 'onhygiënisch' of 'onfris'. 
Ik had van poes Puk ook wel eens een haar in mijn melk (maar goed, die mocht uit mijn beker drinken, dus eigen schuld ;-)). Niet smerig want ze wás niet smerig, maar ik viste 'm er wél uit.


Ik bedoelde mijn post helemaal niet zo negatief als jij 'm nu opvat, jammer. 
Je kwam in mijn ogen gewoon wat negatief over richting je vriendin, that's all.

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

Vind dat sommigen hier veel te heftig liggen reageren hebben.. mag iemand dan geen mening meer hebben of ze liever hun hond buiten of binnen kammen?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Hallo,
graag wilde ik het volgde vragen.
Woensdag heb ik mijn hond op het veltje geborsteld,
Nu borstel ik mijn hond daar al 12 Jaar lang hij is nu 13jaar.
Dit ging eigenlijk altijd goed. Sinds 5jaar zijn er nieuwe mensen bij komen wonen tegen over het veltje.
Deze mensen zijn niet echte honden vrienden.
Nu hebben zij mijn blijkbaar gezien borstelen, en hebben niks gezecht.

Toen ik gister ochtend de honden ging uitlaaten kwam ik een van de buuren tegen.
Die mijn wilde waarschuwen dat die mensen de gemeente wilde inschakelen omdat ik daar mijn honden borsteld. De buurman heeft al aangegeven dit onzin te vinden en dat hij zelf wel met mijn een gesprekje zal aangaan. hij gaf duidelijk aan zelf hier geen last van te hebben.
Nu vroeg ik mijn af of dit eigenlijk verboden is je hond te borstelen in een veltje.? of buiten in het natuur? ik zie namelijk vaker mensen honden buiten borstelen. En zie zelf het probleem hier niet van in.
Mijn hond geniet hier namelijk ok erg veel van.  Nu moet ik erbij zeggen de vorige keer dat ik met mijn honden op het veltje aan het speelen was. Was hij hier zelf ook niet blij mee Nu weet ik niet of hij het puur op mijn gericht heeft. of dat wat ik doe gewoon echt niet mag??
Hoor graag wat jullie hiervan vinden en wat ik hier aan moet doen.
Mijn hond geniet er erg van, Naar het borstelen rol hij dan vol trots door het gras heen.
en we maken er dan een leuk spellentje van.  En zal het erg jammer vinden als ik dit niet meer mag terwijl ik dit al zekker 12 jaar probleem loos doe.

Met deze vraag kan je gerust de gemeente bellen en vragen wat hun ervan vinden.
Noem de plaats waar je de hond borsteld.

Dan weet je zelf ook waar je aan toe bent.
"

honden page profiel kevin baasje van yuki en lucakevin baasje van yuki en luca

honden foto van kevin baasje van yuki en luca

" Hondenhaar in je eten is wel weer het andere uiterste he, tjongejonge. 
En ik kan toch niet weten dat hond er eerder was dan vriendin? In dat geval moet je vriendin zich dus aanpassen vind ik. Ze kiest voor een partner met hond en ja, dan weet je gewoon dat daar ook wel eens wat haren bij horen. 
Betekent niet dat ze het maar lekker moet vinden om andijviestamp met hondenhaar te eten, maar smerig klinkt gewoon heel negatief. Dieren zíjn niet smerig (nou ja, tenzij ze in gore drek rollen... ;-))
 
Ik borstel haar in de huiskamer of in de gang, stofzuigen en klaar. Niks geen haar in de pan met aardappels of wat dan ook.

En daarnaast is 'smerig' wel iets heel anders dan 'onhygiënisch' of 'onfris'. 
Ik had van poes Puk ook wel eens een haar in mijn melk (maar goed, die mocht uit mijn beker drinken, dus eigen schuld ;-)). Niet smerig want ze wás niet smerig, maar ik viste 'm er wél uit.


Ik bedoelde mijn post helemaal niet zo negatief als jij 'm nu opvat, jammer. 
Je kwam in mijn ogen gewoon wat negatief over richting je vriendin, that's all. "
Ik denk dat de belgen hier op het forum vaak algemeen veel ruwer en botter klinken dan ze bedoelen te zijn..  heb ook opgemerkt dat nederlanders alles veel mooier en liever kunnen doen klinken.. maar bon..  het haar van yuki als ik die kam blijft niet altijd mooi aan de kam hangen en vliegt soms wel letterlijk echt in de lucht en regelmatig zit er dus ook wel echt hondenhaar op een of andere rare reden in de afvoer.. op het fornuis.. in het eten.. gewoon overal.. hij ruift niet zo 1 of 2 maal maar gewoon het hele jaar door, en ja soms ben ik erg negatief over mijn vriendin omdat ze telkens zeurt als ze borstelt dat er hondenhaar is.. persoonlijk maak ik mij daar niet druk om maar als je een vriendin hebt die hele tijd ligt te zeuren en lastig gaat doen omdat er wat haar op de vloer is dan gaat je dat na een tijd heel sterk irriteren.. vandaar ook dat ik hem buiten kam... hetgene dus in de borstel komt pak ik dan vast en doe ik in de vuilbakje zodat anderen niet kunnen lastig zijn door haar op het veldje.. ik wou niet persoonlijk lastig doen op jou maar elke keer zijn er enkelen die een eigen mening niet kunnen accepteren en fel gaan reageren alsof iemand marginaal is omdat hij haar van zijn hond overal niet altijd eve fijn vind om overal te vinden, ik denk dat er hier ook veel mensen zijn waarvan hun honden niet in bed of in zetels mag slapen en dat is ook vaak om de reden omdat ze het haar niet leuk vinden dus dat maakt die mensen toch ook niet slecht? maar smerig smerig is mijn hond zeker niet.. hij is heel proper en ik bedoelde dus met het smerig dus gewoon onhygienisch en niet fijn.. niet voor niets dat vaak mensen vragen aan me hoe mijn hond er zo stralend en zo mooi wit uitziet en lachend vragen of ik hem was met dash.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Oké, duidelijk ;-) 

Ik kan ook nog wel eens rotter klinken dan ik bedoel, dan verwoord ik het weer anders, gooi er een smiley tussendoor om een beetje duidelijk te maken hoe of wat, dus misschien dat ik dan uiteindelijk weer te aardig over kom. 
Het is ook nooit goed! ;-)  (grapje he)

Hier ook een veel verharende hond hoor. Net gestofzuigd, gaat ze even krabben en jawel: kan ik weer even de Swiffer pakken. 

Voor je vriendin misschien ook fijner om het te accepteren. Scheelt een hoop ergernis en irritatie ;-)
Maar misschien komt dat nog, ik leer na 2 jaar ook nog steeds bij hoor.

honden page profiel johanjohan

honden foto van johan

" Oké, duidelijk ;-) 

Ik kan ook nog wel eens rotter klinken dan ik bedoel, dan verwoord ik het weer anders, gooi er een smiley tussendoor om een beetje duidelijk te maken hoe of wat, dus misschien dat ik dan uiteindelijk weer te aardig over kom. 
Het is ook nooit goed! ;-)  (grapje he)

Hier ook een veel verharende hond hoor. Net gestofzuigd, gaat ze even krabben en jawel: kan ik weer even de Swiffer pakken. 

Voor je vriendin misschien ook fijner om het te accepteren. Scheelt een hoop ergernis en irritatie ;-)
Maar misschien komt dat nog, ik leer na 2 jaar ook nog steeds bij hoor. "

Ik zal eraan denken O-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wat hondenhaar is natuurlijk... een bananenschil is natuurlijk, een sigarettenpeuk zonder filter met een dun rijstpapiertje is natuurlijk, poep is natuurlijk, groentenafval...koffiedras... Iemand die spuugt... :-)

Maar als iedereen de natuurlijke dingen die hij niet in zijn huis of tuin wil op openbare plaatsen gaat gooien... ???

Ik kan me voorstellen dat het leuker voor je is om je hond op het veldje te borstelen... Maar neem dan een zakje mee en maak de borstel schoon door de haren in het zakje te doen. Over een verdwaalde haar zal niemand zeuren, maar bosjes haren die rondvliegen... Probeer het te voorkomen :-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" Ik denk dat de belgen hier op het forum vaak algemeen veel ruwer en botter klinken dan ze bedoelen te zijn..  heb ook opgemerkt dat nederlanders alles veel mooier en liever kunnen doen klinken.. maar bon..  het haar van yuki als ik die kam blijft niet altijd mooi aan de kam hangen en vliegt soms wel letterlijk echt in de lucht en regelmatig zit er dus ook wel echt hondenhaar op een of andere rare reden in de afvoer.. op het fornuis.. in het eten.. gewoon overal.. hij ruift niet zo 1 of 2 maal maar gewoon het hele jaar door,  "

Ok ... nu weet ik niet in welk gedeelte je van belg woont maar ruwer en botter? maar bon da is een andere discussie. 

Vraag me af waar jij je hond borstelt lijkt alsof dat in de keuken is, afvoer, fornuis, eten .... ik heb een oa een newf die is gecastreerd ( heb 4 honden dus heel wat haar ) en je wilt niet weten wat daar vanaf komt als ik die elke dag borstel en ja in huis en ja in de huiskamer, gang en ja ... er vliegt me daar dan heel wat in het rond. 

Buiten borstelen .... hangt af waar, zijn er veel huizen eromheen, kunnen die er last van hebben dan zou ik het persoonlijk niet doen simpelweg omdat ik het ook niet prettig zou vinden om van anderen het een en ander in de tuin te vinden. 

Is het op een hondenwei och dan wilde ik er ook nog weleens met mijn handen doorheen gaan ( toen golden ) 
Maar het meeste een beetje opruimen ... zou wel zo netjes zijn.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

buiten dat het afbreekbaar is en de vogels er heerlijke nestjes van kunnen maken vindt ik het er niet fijn uit zien als ik buiten loop met mijn hond en zo met mijn slippers of gympies in een pluk honden haar van een ander zijn hond wals.

buiten kammen/ borstelen? prima geen probleem ruim je het dan ook even op?

er bij de gemeente over klagen gaat me iets te ver maar als ik je persoonlijk tegen kom en zie dat je wegloopt zonder het op te ruimen zal ik je daar persoonlijk om aanspreken en je in de gaten houden.
ik vindt het niet netjes om je rommel te laten slingeren.
ik ben een hondenliefhebber door en door maar dat wilt nog niet zeggen dat ik overal haar wil zien liggen.
het park is van ons allemaal behandel het dan ook netjes!

overigens beschuldig ik de topic starter er niet van dat hij/zij de plukken haar laat liggen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Nu woont er dus een mierenn**ker tegenover je die er wel een probleem van maakt. Gewoon wat opruimen zodat het niet alle kanten zal opwaaien. Dan zouden ze eigenlijk niets te zeiken moeten hebben. Leg ze anders gewoon uit dat je alles gewoon op ruimt. "

Misschien is het een irritatie die boven op andere irritaties komt in het kader van wat veel mensen nu uitstralen "als het maar niet in mijn territorium is", en gewoon de rommel zomaar ergens dumpen. Misschien heeft het niet letterlijk met jouw actie te maken.

Ik moet eerlijk zeggen dat als ik in het bos 'n halve hond zie liggen, het bij mij nèt zo overkomt als een zak afval achter laten, zo van "ben ik er vanaf".
Ik borstel mijn honden gewoon in huis en prop een paar plukken in een bol met gaten, zodat de vogels kunnen plukken.

Als ik jou was, zou ik gewoon met die mensen gaan praten en uitleggen wat je hier op HP ook verteld.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond op een veltje borstelen." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Tip van de dag!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^