Vraag over kvv bij pup, bijwerkingen?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YeelYeel

honden foto van Yeel

Hallo,

Ik ben nieuw hier en heb een vraagje. Ik ben al enige tijd aan het inlezen over de juiste voeding en daar heb ik een vraagje over. 

Ik heb een Duitse Herder pup van 10,5 week, ik heb hem nu 2,5 week. Hij weegt nu rond de 9,5 kilo. Toen ik hem ging halen kreeg de pup brokken en barf vlees gemend. Ik wilde hem liever op brokken omdat ik dan "veilig" zou zitten kwa goede voeding, er zijn tenslotte zoveel honden die op brokken oud worden. Tevens is het gewoon makkelijker om te geven. Maar makkelijker gezegd dan gedaan, mijn pup wilde dus niks van de brokken weten, de eerste bak die ik voorschotelde at die helemaal leeg, die maaltijden erna liet hij mooi staan, tenzij ik het brokje per brokje op de grond voor ze neus liet vallen of ik hem uit mijn hand liet eten, maar dan nog at ie zijn hele portie niet op. (heb Carocroc en Fokker geprobeerd) Na een 1,5 week zag ik hem echt aanzienlijk dunner worden, al viel het qua gewicht nog mee, maar het was goed te zien en voelen in ieder geval. Dit was voor mij de druppel en ik ben Smuldier gaan halen, de kompleet versie, pens en vlees. Dit vrat ie op, zo lekker vind ie het! Dus ik had besloten om hem kvv te blijven geven, nu even Smuldier, maar ik wilde dit weekend Lotgering gaan halen. Echter stuit ik nu op een paar dingen waar ik niet zo blij mee ben, en dit is begonnen sinds hij kvv eet. Hij ademt veel sneller en hijgt meer, ook in rust. Zijn vacht is dof. Zijn ontlasting is donkergroen van kleur en was diarree, nu is het redelijk vast maar nog groenig. Hij plast veel meer. Ik heb begrepen dat dit bijwerkingen kunnen zijn van de overstap naar kvv, maar toch maak ik me zorgen over de snellere ademhaling en de groene ontlasting. Ik zat al te denken om met kvv te stoppen en weer brokken te proberen, maar zo vaak verwisselen van voeding is voor een jonge pup ook niet bevoordelijk. Ik weet het even niet meer..zou graag willen zien dat ie het op kvv goed zou doen.

Hij is overigens afgelopen maandag bij de da geweest, en alles was in orde, hij heeft toen ook zijn 9 weken enting gehad. en is vorige week ook ontwormt.

Graag zou ik wat advies en ervaring willen horen van jullie 

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraag over kvv bij pup, bijwerkingen?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky

honden foto van De rode Husky

ik denk eerder het een reactie op de vaccinatie is dan op de kvv.  kvv is veel gezonder voor een pup dan brokken . omdat brokken veel granen en kunstmatig toegevoegde stoffen bevat die behoorlijk slecht zijn voor een hond. maar euhm hoe kom jij aan een pup van  2,5 week als ik vragen mag?O-)
kvv bevoorderd het maagzuur en de stoffen die worden veel beter opgenomen . bewezen is dat de vacht van een kvv hond er vaak veel beter uit ziet dan die van een brokken hond. 
als je over stapt op lotgering zal zijn poep wellicht bruiner worden . maar wel goed stevig. zoals een drol er uit hoort te zien dus :-)

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wat je eerst nog kan proberen is een kwalitatief betere kvv te gaan voeren dan smuldier, want dat is gewoon niet zo'n geweldige KVV. als het dan nog niet bevalt kan je altijd nog teruggaan op brok.

honden page profiel YeelYeel

honden foto van Yeel

Haha sorry voor de fout, ik heb hem 2,5 week ;-) Ik ga vanmiddag Carnibest halen, en zaterdag Lotgering dus hopelijk merk ik verschil.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik zou niet teveel wisselen met merken tijdens een omschakeling. Hou het bij gedegen merken die puppies over het algemeen goed kunnen verdragen. Carnibest is prima en vertrouwt in die zin. Je zou tijdelijk ook een goed probioticum kunnen geven om de weerstand te verhogen. Je pup zal een opdonder hebben gehad van de vaccinatie en ontworming.

honden page profiel YeelYeel

honden foto van Yeel

Oke bedankt voor het advies! De avond nadat hij zijn enting had gehad vond ik hem wel wat stil en had ie diarree, de dag erna was ie weer de oude, dus dacht ie niks meer van de enting kon hebben nu.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraag over kvv bij pup, bijwerkingen?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^