Eten..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

Hallo iedereen.
Ik heb een maltezer pup van nu 4 maanden en 4 dagen..
Ze is nooit een hele grote eter geweest, en dat is ook logisch voor zo'n klein hondje
Maar al bijna een week eet ze maar hooguit 1 handje voer per dag..
Terwijl ze er 2 á 3 per dag moet hebben..
Ik doe de laatste tijd maar een heel klein beetje warm water bij haar brokken, zodat de geur vrijkomt maar daar haalt ze ook de neus van op..
Ze kreeg vanuit het nest Royal Canin Medium Junior, en dat geef ik haar nu nogsteeds..
Ik maak me er bestwel veel zorgen om omdat ze heel erg in de groei is en dus goed moet eten..
Elk advies is echt van harte welkom..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Dat je hondje klein is betekend natuurlijk niet dat die daarom een slechte eter is. Of dat dit normaal is voor kleine hondjes. Hoeveel voer geef je je hondje? En hoe vaak per dag? Wat weegt je hondje?

En je weet dat Royal Canine niet t beste voer is?

honden page profiel Dewi & de doodlesDewi & de doodles

Voor een pup zou ik toch altijd vlees aanraden, in brokken zit namelijk toch vaak veel graan en zeker als je een moeilijke eter hebt gaat dit er meestal goed in! In vlees zit ook veel meer en het is lekker gezond :-)

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes

honden foto van Carine en haar meisjes

kijk eens op de verpakking hoeveel eten ze eigenlijk per dag moet hebben voor haar gewicht en haar leeftijd

het is een klein hondje dus ze hebben niet veel nodig
misschien denk "jij" dat het te weinig is maar is dat niet zo

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

Mij werd aangeraden haar hooguit 3 handjes voer per dag te geven, dus in de ochtend, middag en avond, maar de middag at ze zowiezo al nooit op dus heb ik alleen de ochtend en de avond en dan krijgt ze een heel klein botje tussendoor ofzo, ze is 3kg (net even snel gewogen haha)
En eerlijk gezegd dacht ik dat Royal Canin 1 van de beste was..
Krijgen pups niet veel sneller last van wormen als ze vlees eten?

honden page profiel Zita (Sep)Zita (Sep)

honden foto van Zita (Sep)

Hier kan ik heel makkelijk Nee op antwoorden (die wormen).

Sep is 19 weken en staat sinds 2 weken op kvv. Vooral smuldier.
Hij doet het hier eigenlijk toch wel beter op dan op brokken. Hij is minder onrustig, plast alsnog goed, maar niet meer in de bench (voorheen wel). Op kvv kan hij ook 10x per dag plassen, op brokken ook, maar ging het vaak mis (deurmat, bench) en dat is nu niet zo.
Hij bijt ook minder (terwijl hij midden in het wisselen zit). Ik weet niet of dat van de kvv komt of niet, maar ik ben blij dat ik ben overgestapt.

Ik gebruik kwalitatief misschien niet het beste kvv, maar voor ons budget is dit goed te doen. En af en toe wordt het gewoon afgewisseld met een ander merk (Alaska).

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

heeft ze niet gewoon last van haar tandjes? Behalve een klein botje, krijgt ze geen andere tussendoortjes?

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

Oh jawel.. ze krijgt soms rawhide.. of 2 hondenkoekjes of een dentastickje of een gepofte kippenpoot
Ik denk niet dat ze last van haar tandjes heeft, alles behalve haar voer eet ze erg graag.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Je kunt tegenwoordig ook goede brokken kopen hoor, als je geen vlees wilt geven. Zoals graanvrije brokken, dat bevat meer vlees als in de standaard brokken zoals Royal Canin, Pedigree enz. Dan hoef je geen kvv te geven, maar heb je toch goede brokjes. Daarnaast zou ik me gewoon aan de hoeveelheid wat er op de verpakking van de brokken staat houden. Soms iets meer, soms iets minder. De betere brokken zonder graan zijn wel wat duurder, maar in verhouding maakt het niet veel uit. Ze raken er sneller vol van omdat het goede kwaliteit is en er kennelijk meer voeding in zit. En ze poepen ook nog eens veel minder dan dat je ze brokken met graan geeft. Fabrikanten stoppen graan in de brokken, omdat dat een goedkoop ingredient is. Daarom zijn zoveel soorten brokken ook goedkoop. Maar een hond van nature eet helemaal geen graan. Kyra was ook vaak moeilijk met brokken, ze at ze vaak weinig, en had veel en vaak diarree. Sindsdien ik haar brokken zonder graan geef, eet ze eindelijk haar brokken op en is ze niet meer aan de diarree en poept ze ook niet meer zo vaak per dag zoals bij de goedkopere brokken. Orijen, Wolfsblut, Acana, Dogloversgold, Apllaws, Taste of Wild, hebben allemaal graanvrije brokken. Sommige merken hebben ze ook met graan maar ook zonder, gewoon goed lezen dan weet je het zo. Je hebt nog veel meer merken van graanvrije brokken. Ik heb voor Doglovers gold gekozenm omdat dat 1 van de goedkopere graanvrije brokken is, en Kyra is er wild van. En dentastix zou ik als ik jou was gelijk weggooien, suikerbommen zijn dat. Echt rommel is dat. Met botten houden ze hun gebit ook zelf schoon. En met de bekende flostouwen.

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

Heel erg bedankt voor het delen van jou ervaring, ik ga die zooi van pedigree dan ook gelijk weggooien :-) ik denk dat ik haar brokjes ga mengen met wat Renske Puppy, en misschien eet ze dan wel alles op..

honden page profiel LexieLexie

honden foto van Lexie

Mijn pup at ook heel slecht en dat is inderdaad super frustrerend. Ik heb ook alle soorten brokken geprobeerd maar tevergeefs.
Uiteindelijk heeft mijn veearts aangeraden een beetje rijst tussen de brokken te mengen. In het begin was het een puinhoop want mevrouwtje wilde er de rijst uit vissen ;-) maar at toch alles op. Na 2 weken ben ik steeds minder rijst bij haar eten gaan doen en ze bleef goed eten. Uiteindelijk eet ze super goed, ook zonder rijst.

honden page profiel Naomi1971 & TessaNaomi1971 & Tessa 3 doggies

honden foto van Naomi1971 & Tessa

Van vers vlees krijgt je hondje geen wormen. De zuurgraad in de maag verandert en daardoor hebben parasieten/wormen minder kan op overleven. Dus met vers vlees heb je juist minder snel kans op wormen.

honden page profiel J&JJ&J

honden foto van J&J

Ik zal niet te vaak van brokjes wisselen! Dit kan weer diarree bij je kleine pupsel veroorzaken.
Ik zou zeggen koop eens een bakje smuldier bij de supermarkt (kost geloof ik maar €0,50) en probeer dit eens! Niet samen met brokjes geven want dit kan maagklachten geven (hoef niet hoor, er zijn zat honden die hier wel tegen kunnen, maar even voor de rust van de maag beter niet doen). De meeste hondjes vinden het erg lekker en gaan spontaan weer eten! Kijk wel op de verpakking of dat er 'compleet' op staat. Met smuldier krijg je gelijk een beetje een idee hoe het vers vlees bevalt.

honden page profiel Esmé & RubyEsmé & Ruby

honden foto van Esmé & Ruby

Hey Ilona, ik heb nog nooit andere merken gebruikt qua brokjes, ik denk dat ik versvlees van renske ga halen en daar maar wat mee ga uitproberen, ondanks dat ik toch al iets ga proberen hoop ik nog wel een aantal adviezen te ontvangen, ik heb er liever 1000 te veel dan 1 te weinig :-)

honden page profiel J&JJ&J

honden foto van J&J

Renske vers vlees is op zich wel goed hoor! Het is niet echt vers vlees dus je kan het niet met elkaar vergelijken. Wij hadden een labrador daar ging het heel slecht mee, at niet meer en was futloos, de dierenarts wilde haar al opgeven. Toen heeft ze het nog anderhalf jaar langer gedaan op renske vers! Want echt kvv wilde ze niet.

Wel vind ik het erg prijzig, maar jij hebt een klein hondje. Mijn voorkeur zal toch uit gaan naar een goede kvv! Zo kan je beter de voordelen van kvv ervaren.

Van renske vers zal de zuurgraad van de maag niet echt lager worden, dit heb je met kvv wel, omdat dit echt rauw is. Een lagere zuurgraad in de maag maakt de hond weerbaarder tegen ziektes en parasieten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eten.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Toch agressief van KVV?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^