Pup kiezen (dalmaat of een andere suggestie?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Paula en KeetPaula en Keet

honden foto van Paula en Keet

Hoi allemaal,

Ik ben een 20-jarige studente, woon op mezelf in een appartementencomplex in Rotterdam. Ik ben 5 min van het Euromast park verwijderd en fiets verder dagelijks en regelmatig fiets ik afstanden van minimaal 10 km.

Nu wil ik graag een pup aanschaffen en mijn voorkeur gaat uit naar een Dalmatiër.
Ik heb al heel veel informatie opgezocht op internet over hun karakter en benodigde beweging.

Ik heb op deze website echter nog niet veel ervaringen gelezen van mensen die zelf een Dalmatiër hebben! Ik heb namelijk een paar vraagjes waar ik nog niet hele concrete antwoorden op heb gekregen en ik vroeg me af of jullie me er meer over kunnen vertellen:
1. hebben ze echt minimaal 3 uur beweging als in rennen e.d. per dag nodig?
2. mijn appartement is vrij groot, soms zelfs nog groter dan de begane grond van een vrijstaand huis. Het nadeel is echter dat ik een balkon heb en niet echt een tuin, is dit een groot probleem?

Indien iemand nog weet wat een andere geschikte hond zal zijn hoor ik het ook graag! Bij die hondentesten krijg ik telkens weer een ander ras... Het karakter van de Dalmatiër staat me gewoon heel erg aan en ik hou wel van wat grotere honden. Alhoewel ik een keeshondje ook heel aandoenlijk vind :-)

Bedankt alvast!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup kiezen (dalmaat of een andere suggestie?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IreneIrene 2 doggies

honden foto van Irene

Ga eens een keer een middagje langs bij een fokker van het ras/rassen van jou keuze. Dan kan je ze zien en ervaren. En een goede fokker kan je ook alles over het ras vertellen!!

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Het ras ben ik niet genoeg bekend mee dus daar kan ik niets over zeggen.
Maar een hond in een appartement hoeft echt geen probleem te zijn hoor als je lekkere wandelingen maakt en je de hond genoeg mentale uitdagingen geeft maakt dat echt niet uit.

honden page profiel jantienjantien 1 doggies

honden foto van jantien

Hallo Paula,

Je woont 'op jezelf' en studeert.
Het is wel belangrijk te weten hoeveel uur per dag je hond alleen zal zijn.
Een hond is  een gezelschapsdier.

Het is bovendien niet makkelijk een pup zindelijk te maken op een appartement. Zodra de hond gaat plassen moet je hem eigenlijk oppakken en buiten zetten. Als jij dan nog met de lift naar beneden moet is het kwaad al geschied. Je zult dus iets op het balkon moeten maken waarin hij in het begin zijn behoefte doet; een zandbak met bladeren of iets dergelijks.

honden page profiel NalaNala 1 doggies

honden foto van Nala

Een Dalmatiër, ja, die hebben wij hier. Een hele lieve, dat wel. En toch raad ik mensen er nooit een aan te schaffen. Want hoewel die stipjes en dat lieve snuitje en het ongelofelijke clownskarakter echt heel aandoenlijk zijn, kunnen het ook echte zenuwpezen zijn. Dit verschilt wel van hond tot hond natuurlijk, maar onze dalmaat is een nerveusje. Wat beweging betreft, deze honden hebben een atletische bouw maar hier moet ook voor gewerkt worden. Dat betekent op een dag wel minstens 2 uur beweging. Met een blokje om doe je ze geen plezier. Ze kunnen hard rennen en zijn heel soepel vanwege hun smalle voorkomen, dus lekker spelen met een andere hond doet ze goed. Hier merken wij dat als we sochtends uit gaan (half uur), smiddags 1 tot 1,5 uur, eind van de middag half uur en in de avond een half uur, dat zij soms nog teveel energie heeft. Fietsen is leuk om te doen en de spieren worden lekker sterk hierdoor. In huis was onze dalmaat de eerste twee jaar lekker actief, nu slaapt ze vaak tussen de wandelingen door en wil ze eigenlijk niet meer spelen. Wel doen we natuurlijk naast het bewegen per dag ook wat aan geestelijke activiteit zoals puzzels.
Een heerlijke hond en als je er eenmaal aan begonnen bent wil je nooit meer van het ras af, maar ga wel na of je de hond per dag voldoende kan geven, dan zijn het geweldige honden. :-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 2 doggies

honden foto van B met D&A†

Hoi Paula,
Welkom op het forum :-)
Hartstikke goed dat je informatie komt zoeken!

Het is vooral heel belangrijk om te weten wat jij de hond kan bieden.
Van daaruit kan je gaan kijken welke hond bij jou past.
De Dalmatiër is zeker een hele leuk hond maar niet voor iedereen geschikt.

Het is inderdaad wel een hond met een groot uithoudingsvermogen.
Met elke dag een half uurtje wandelen ga je hem niet blij maken.
Er is niks mis met een hond houden op een appartement mits er genoeg beweging en mentale uitdaging is.
Mentale uitdaging kan ik verschillende vormen. Denk aan training van basiscommando's, zoekspelletjes, denkspelletjes enzovoort.

Ben je hele dagen van huis?
Of halve dagen?
Een Dalmaat kan wel prima een paar uurtjes alleen zijn hoor, mits goed aangeleerd natuurlijk.
Het is alleen geen hond om een hele dag alleen te zitten. Ik ben eigenlijk van mening dat je dat met geen enkele hond moet willen.
In dat geval is een oppas, dagopvang of uitlaatservice een goede optie.

Ben het met bovenstaand bericht dan ook zeker niet eens dat het moeilijk is om een pup zindelijk te krijgen op een flat.
Wij zaten ook op een flat toen Djago kwam, op de 2e verdieping.
Ik denk dat wij in die periode 4 of 5 ongelukjes in huis hebben gehad.
Het is gewoon goed opletten en op tijd naar buiten gaan.
Dus aan een bak met zand op het balkon zou ik zeker niet beginnen, dan maak je het alleen maar moeilijker voor jezelf.

Wil je echt voor een pup gaan of een volwassen hond?

honden page profiel InaIna 1 doggies

honden foto van Ina

Dat zindelijk krijgen in een appartement lastiger is....nee daar ben ik het ook niet mee eens.
Na het spelen, eten, slapen etc naar buiten dan doe je precies hetzelfde als iemand die in een huis woont en zo op straat staat.

Wat betreft een zandbak...ja ik had een zandbak op mijn balkon gemaakt voor de nachtelijke plasjes.....ik woon ook in Rotterdam en zag het niet zitten om 's ochtends vroeg of 's nachts alleen met mijn pup naar buiten te gaan. Overdag gebruikte ik de zandbak niet...en binnen een paar daagjes was ze zindelijk hoor.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van JMJ

Ik vind zelf dalmaten niet de makkelijkste honden.

Vergis je niet in het hebben van een hond. Er komt veel bij kijken. Je studeert nog, gaat uit (neem ik aan), misschien vakanties etc.
Met een hond moet je altijd rekening houden.
Verder weet je nu nog niet hoe je toekomst er uit zal zien.
Heb je een heel goed opvangadres voor een eventuele hond?

Ik heb 3 studerende zoons, alle 3 op kamers.
Maar ik heb ze gezegd dat ze de komende 10/15 jaar geen hond moeten nemen. Zijn ze ook niet van plan hoor.
Maar ze hebben nu een druk leven: studie, bijbaan, hun jaarclub van de studentenvereniging, ze gaan regelmatig uit, vakanties etc etc. Daar past gewoon geen hond bij.


Wat trekt jou zo aan in een dalmaat?
Ken je het ras goed?
De dalmaten die ik ken zijn allemaal druk en hyper en een beetje lomp (dat is mijn ervaring, ik neem aan dat niet alle dalmaten zo zijn).

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic 3 doggies

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat leuk dat je besloten hebt een hondje te nemen!
Ik woon zelf ook sinds kort of mezelf en heb toen besloten een tweede hondje erbij te nemen. Ik zit ook in een appartement. In het appartement zelf is het geen probleem. Mijn honden slapen het grootste gedeelte van de dag, en verder ga ik genoeg met ze uit zodat ze hun energie kwijt kunnen. Dus wat "ruimte" betreft, maakt het niet uit. Echter, wat iemand anders hierboven ook al aangaf, je wil een pup nemen die je nog zindelijk moet maken. Mijn nieuwe hondje plast in huis (ondanks dat het geen pup meer is) en op die momenten wilde ik dat ik een tuin had zodat ik haar simpelweg op kon tillen en buiten kon zetten. Want inderdaad, nu moet je je hond op tillen, je deur open maken, zorgen dat je de sleutel bij hebt, de trap (of lift) af, de voordeur uit, voordat je buiten staat. Niet echt handig..

Daarbij zijn Dalmatiërs naar mijn mening ook niet de makkelijkste honden. Echter heb ik alleen ervaring met ze binnen het asiel, en daar zitten natuurlijk altijd de "moeilijke gevallen". Echter, als je echt actief bezig wil zijn met je hond en genoeg tijd/zin hebt om in de opvoeding te steken, waarom niet?

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Wat leuk dat je een hond wilt. Nu is het wel dat je zegt dat je een student bent. Je zit dus nog op school, in het begin kan je je pup niet te veel alleen laten. Sowieso in de begin periode (8-12 weken) al helemaal niet. Dit moet je langzaam gaan opbouwen.

Een pup vergt veel werk, het zindelijk maken/opvoeden ect. ect.
Het vergt ook veel geduld, dus studeren zit er op sommige momenten niet in. Ik ben zelf ook student en wij hebben ook een pup. Gelukkig woon ik thuis en heb support van mijn moeder + tweelingzus, want alleen zou ik het nooit uithouden.

Opzich kunnen de meeste honden wel in een appartement, mits ze genoeg beweging hebben. Even de tuin in zit er dan niet in, maar als je bereid bent om met je hond leuke dingen te gaan doen en veel te bewegen is dat geen probleem.

Een Dalmatiër is niet echt de makkelijkste hond, vooral als begin hond is het geen hond om aan te raden. Het zijn nerveuze/drukke honden, en hebben daarom een zachte maar consquente opvoeding nodig en dit is helaas niet voor iedereen weg gelegd.

Ik zou een iets kleinere + stabielere hond nemen als eerste hond. Nu heeft elke hond wel zijn eigen karakter en kunnen altijd afwijken dan de normaale rasstandaarden ;-)

Veel succes! met je zoektocht.



honden page profiel stipstip 1 doggies

honden foto van stip

dalmatiers zijn erg leuke hondjes maar staan niet bekend als makkelijk......van alles wat hier boven wordt geschreven kan ik wel inkomen behalve het nerveuse....dat herken ik niet nu is stip nog maar 4 maand maar wij hebben vroeger toen ik klein was ook een dalmatier gehad en die was ook niet nerveus.....wel hyper, eigenwijs, lomp,heel erg baasgericht,en een clown.
Van vrienden die ook een dalmaat hebben kreeg ik te horen toen wij stip ophaalden sterkte met de eerste anderhalf jaar ......als je die goed doorkomt heb je een superhond.....maar ja ik denk dat dat wel een beetje voor elk ras geld...

mijn hondenmannen. (Gast)

Als eerste hond zou ik zeker geen Dalmaat aanraden! En vooral als je nog student bent, dalmaten kunnen absoluut niet lang alleen zijn. De mijne is sporadisch 4 uurtjes alleen thuis, maar dan zit hij wel met zijn "broer".
Nerveus/druk zou ik ze niet noemen, eerder vol energie en levenslust! En ontzettend sterk!
De mijne gaat heel graag tussendoor even in onze tuin dollen. Bovendien zijn heel erg op jou als baas gericht. Veel knuffelen en op schoot zitten. Ze zijn erg aanwezig, vind ik. Kijk ik vind dat heerlijk maar dat moet wel bij je levenstijl passen.
Dus met een leeftijd van 20 jaar, zou ik zeggen niet doen. Denk dat je nog te druk bent met je leven invullen. Misschien een mooie droom voor later...
Mocht je zeggen, ik kan het wel, ga dan aub bij de rasvereniging informeren en koop via een goede fokker! Doofheid is een veel voorkomend probleem bij de Dalmatier. Goede fokkers testen daarop. En ik denk dat een goede socialisatie ook heel belangerijk is bij een dalmatier. (Uiteraard eigenlijk bij alle rassen.) Ga anders eens op bezoek bij mensen met een Dalmaat of bij goede fokkers en praat met ze.

mijn hondenmannen. (Gast)

Clownen zijn het zeker! *grote glimlach* Eigenlijk vind ik het wel een geweldig ras, maar het niet een hond voor erbij. Het is een hond die constant met je leeft. En ze verdienen het!!

mijn hondenmannen. (Gast)

" Wat trekt jou zo aan in een dalmaat?
Ken je het ras goed?
De dalmaten die ik ken zijn allemaal druk en hyper en een beetje lomp (dat is mijn ervaring, ik neem aan dat niet alle dalmaten zo zijn). "

Ik heb een BC en een Dalmaat, maar ik vind de Border meer hyper dan een Dalmaat eerlijk gezegd. Waar een Dalmaat als je opstaat alleen opkijkt om te kijken wat je gaat doen staat de Border al naast je bij wijze van spreken. *knipoog*

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

"
Nerveus/druk zou ik ze niet noemen, eerder vol energie en levenslust! En ontzettend sterk!
De mijne gaat heel graag tussendoor even in onze tuin dollen. Bovendien zijn heel erg op jou als baas gericht. Veel knuffelen en op schoot zitten. Ze zijn erg aanwezig, vind ik. Kijk ik vind dat heerlijk maar dat moet wel bij je levenstijl passen. "

o dit herken ik heel erg....me elke stap achterna lopen, als ik de was ophang even 10 rondjes om de trampo sprinten om daarna boven op mij inslaap te vallen.....
stip kan wel prima alleen zijn maar als ik wegga (en mijn man blijft thuis) is ze me steeds aan het zoeken..
Ik vind dit ook heerlijk alleen probeer ik nog wel wat van die lompigheid er uit tekrijgen....(in netjes op de bank stappen inplaatst van boven op ons duiken)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik heb zelf ook een dalmatiër (kruising) en Perdie is net heel erg rustig. Misschien omdat ze een kruising is? Ik kan met haar één uur wandelen of een hele dag, maar na één uur is ze ook al moe en slaapt ze rustig verder eens we thuis zijn. Maar als we er met haar een hele dag op uit trekken is ze ook actief van het begin tot het einde. Daar kan ze echt van genieten en dat heeft ze ook echt nodig :-)

Maar van veel andere dalmatiër eigenaars hoor ik het toch anders en op de hondenschool zie ik ook dat Perdie over het algemeen gewoon veel rustiger is dan de andere dalmatiërs die er rondlopen. Deze hebben vaak al een grote wandeling achter de rug en staan gewoon nog zenuwachtig rond te springen. Dus hou daar toch wel rekening mee :-)

Perdie heeft wel nerveuze trekjes: zo begint ze rond een uur of 3 in de namiddag meestal zenuwachtig te ijsberen omdat ze dan wacht om mijn mama die haar eten geeft rond 5 u :-) Perdie is ook enorm koppig, als ze iets niet wilt doen kan je maar best je meest creatieve ideeën boven halen! Maar ik kan wel altijd heel erg om haar lachen: zo ruimt ze altijd al haar speeltjes op en ze kan het niet verdragen dat er spulletjes van haar op de grond of ergens anders liggen. Ze gaat dan alles verzamelen en terug in haar nest leggen :-D

En een appartement lijkt me alleen een probleem om je pup zindelijk te krijgen. Voor de rest zie ik er niets negatiefs in mits je je dalmatiër genoeg uitdagingen en beweging biedt. Ik zou er toch ook nog eens goed over nadenken? Want ik lees nergens hoeveel uren je per dag van huis bent? En heb je opvang voor vakanties? En een pup kan de eerste tijd echt nog niet alleen blijven, dat moet je rustig opbouwen. 

Bij mij zit Perdie bijvoorbeeld bijna nooit alleen. Ik heb heel weinig les en woon nog thuis, dus als ik in het weekend uitga zit ze toch niet alleen. Ook pas ik me heel vaak aan aan Perdie en probeer haar zoveel mogelijk overal mee naartoe te nemen (waar het kan) :-)

Veel succes alleszins met je keuze :-)

mijn hondenmannen. (Gast)

Haha! Dat komt wel goed als Stip ouder wordt. Toen mijn Pelle nog een pup was zat ik onder de blauwe plekken, maar nu stapt hij rustig naast me om bij me te gaan liggen.
Hier kan hij ook wel alleen zijn, maar ik merk gewoon dat hij het niet fijn vindt.
Het wordt ook overal aangeven, Dalmatiers zijn geen honden om veel alleen te laten. En dan bedoel ik elke dag een paar uur.
Er zijn zelfs fokkers die zeggen per keer ook niet langer dan 4 uur. En al helemaal niet dagelijks. En hoe ik mijn Pelle ervaar denk ik zeker dat het waar is voor de Dalmaat.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

"
o dit herken ik heel erg....me elke stap achterna lopen, als ik de was ophang even 10 rondjes om de trampo sprinten om daarna boven op mij inslaap te vallen.....
stip kan wel prima alleen zijn maar als ik wegga (en mijn man blijft thuis) is ze me steeds aan het zoeken..
Ik vind dit ook heerlijk alleen probeer ik nog wel wat van die lompigheid er uit tekrijgen....(in netjes op de bank stappen inplaatst van boven op ons duiken) "

Ooh lomp is Perdie ook! Ze lijkt soms niet te beseffen hoe groot en zwaar ze is :-)

mijn hondenmannen. (Gast)

Hebben we het nog niet eens gehad over al die stekelhaartjes die ze heel het jaar door verliezen! Die vind je echt overal.
Heb net weer even op de site vd rasvereniging gekeken, maar daar geven ze aan dat een Dalmaat wel aan te leren is om een paar uur per dag alleen te zitten, mits... Mijn voorkeur heeft het niet maar goed. Wilde het wel even eerlijk zeggen. *knipoog*

honden page profiel stipstip 3 doggies

honden foto van stip

praat me niet van dat stekelhaar......ik ga kijken of ik stip stofzuigen kan leren...O-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het zou wel leuk zijn als PAULA reageert op alle reakties en vragen onzerzijds.

Maar ja, student he, is de hele dag weg.....;-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ooh die haartjes! Wat een gedoe!! Soms wordt ik er echt gek van en zou ik bijna elk uur kunnen stofzuigen. Dus Paula hou daar ook maar rekening mee want hier moet elke dag gestofzuigd en regelmatig gedweild worden :-) Ik moet wel zeggen dat goede voeding al enorm helpt bij ons, tijdens de niet-rui periode is het nu goed te doen. Maar toen Perdie in het begin nog een goedkope brok kreeg was het verschrikkelijk! Nu is het alleen nog zo erg tijdens de rui-periode ;-)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, Yasmine, er zijn altijd nog mensen die zeggen, ik wil géén langharige hond, want ik wil dat haar niet in mijn huis.
Terwijl  kortharig haar veel lastiger te verwijderen is!!

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

zeker weten mijn berner was lang zo erg niet .....

honden page profiel Paula en KeetPaula en Keet

honden foto van Paula en Keet

@jantien
Ja, ik woon op mezelf. Ik heb gemiddeld elke dag 3 uur college, daarna ben ik thuis - alleen. Dit is dan ook een van de redenen waarom ik een hond wil aanschaffen. Ik heb er altijd al een gewild en mijn vader ook. Nu woon ik wel in zijn appartement maar hij is maar een aantal dagen in de maand zelf thuis. Naar mijn mening zijn er momenteel genoeg voordelen dan nadelen om een hond te nemen. De reden waarom we er nooit een gehad hebben is omdat mijn ouders fulltime werkten en wij als kinderen te jong waren op een hond te passen.

@Nala
Natuurlijk wil ik geen blokje om maken met de hond! Zoals ik al zei, woon ik dicht bij het Euromast park en ik wil sowieso in de middag minimaal 1 uur de hond willen uitlaten en gaan rennen e.d. daarbuiten zou ik 'm nog drie keer willen uitlaten, afwisselend van een kwartier a drie kwartier.
Maar als ik hem in de middag 3 uur zou moeten uitlaten, dan weet ik dat ik daar geen tijd voor zou hebben en zou ik het niet doen voor de hond, dat vind ik oneerlijk tegenover hem/haar.

@Bianca, Amy & hoverdog Djago
Ik ben het helemaal mee eens dat het er voornamelijk om gaat wat ik de hond kan bieden. Ik zou me heel schuldig voelen als de hond later problemen gaat krijgen als agressiviteit e.d. ik had namelijk al wat gelezen over wat andere mensen vinden over dalmatiërs en ik ben net zoals de meerderheid het er mee eens dat dit ligt aan de opvoeding en het baasje (de baasjes).
Daarom wil ik mijn hond ook echt niet te kort doen en stel ik deze vragen! Ik ben dus wel meer dan halve dagen thuis, ik ben sowieso 3 volle dagen vrij van de universiteit, één dag in de week heb ik wel echt een volle dag van 5 à 6 uur op de uni en de andere 3 dagen wisselt het van 2 tot 4 uur.
Nog één dingetje, ik woon wel echt op de 25ste verdieping, dus het zal wel 5 min duren voordat we dan eenmaal buiten op de straat zouden moeten staan.
En ja, ik wil wel echt voor een pup gaan, júist om deze zaken. Het is voor mij mijn eerste hond, dus als ik al een moeilijke dalmaat krijg heb ik nog weinig ervaring met omgaan met honden en überhaupt met dalmaten. Óók weet ik dus niet of de dalmaat dat wel een enige dag alleen thuis zou kunnen zijn en ik zou wel willen dat hij gehecht aan mij raakt. Ik hoor namelijk toch wel vaak dat het meer één op één honden zijn, dan gezinshonden.

@Ina
Hey, wat leuk dat je ook in Rotterdam woonde! Woon je er nog steeds? Ik ga zelf vrij weinig uit, maar ik hou er wel van om af en toe op het terras te zitten of binnen in een café een drankje te doen of om uit eten te gaan enzovoorts, nu vroeg ik me af of ik "mijn" hond dan mee zou kunnen nemen?

@Odi
Ik ben zelf niet echt de doorsnee student hoor! Haha, ik woon in het appartement van m'n vader. Niet in een studentenhuis, niet op kamers, ik ben niet lid van een vereniging en heb over het algemeen een eenzaam leven waarin ik dus voor mezelf kook en af en toe wel vrienden over de vloer heb om me gezelschap te houden. Verder met vakanties zou het wel lukken, de plekken waar ik naar toe ga zijn hondvriendelijk. Ik vroeg me alleen dus wel af, vanaf welke leeftijd ik de hond zou kunnen mee nemen op vakantie. En hechten honden zich heel erg aan een bepaald huis? Ik zou namelijk de zomer willen doorbrengen in het huis van mijn moeder in een wijk met meer groen en uitlaatplekken en een tuin ook.
Verder trekt het karakter me heel erg aan juist! Ik heb liever niet een hond met een echt jachtsinstict of een heel loyaal karakter. Ik vind het wel fijn om er eentje te hebben die wat eigenwijs en intelligent is, zodat het is alsof het echt iets op zichzelf is en niet mij altijd maar volgt. Ook ben ik zelf hyper soms en lekker gek dus dat zou mooi aan kunnen sluiten. Verder hou ik er heel veel van om buiten wandelingen te maken, dus dat komt goed uit! Natuurlijk als jou nog een andere hond te binnen schiet die bij me zou passen, hoor ik het graag!

@Maylo, Ziko † en baasje Laura
Hoi! Wat bedoel je met niet te veel alleen laten? Ik heb hierboven een beetje beschreven hoe een normale week voor mij eruit ziet. Zou ik dan te weinig thuis zijn voor de pup? Ik kan namelijk de colleges ook via internet thuis zelf kijken, dus ik zou in feite dan alleen maar zo'n 4 uur in de week verplicht op de universiteit moeten zijn als het echt nodig is!
Hebben ze als pup trouwens ook veel beweging nodig? Een vriendinnetje vertelde me namelijk dat haar hond toen die een pup was na een blokje om al in slaap viel! Haha
Zou je misschien een voorbeeld kunnen geven van een wat kleinere en stabielere hond? Ik heb over het algemeen nogal een indruk van kleinere honden dat ze meer blaffen en dat ze iets drukker zijn.

Nog eventjes in het algemeen, ik merk dat sommigen het beter zouden vinden voor mij om pas op een latere leeftijd een hond te nemen! Voor mij is dit echter de ideale tijd om er een te nemen. Mijn opleiding duurt zo een 10 tot 12 jaar. Daarna zal ik fulltime gaan werken tot mijn pensioen. Als ik dan pas een hond zou kunnen nemen ben ik al veel minder actief en heb ik heel lang moeten wachten en wie weet leef ik dan niet meer eens! Daar komt nog bij dat ik al zei dat mijn vader ook een echte hondenliefhebber is, dus hij wil met alle liefde mee helpen aan de opvoeding van de hond en later als hij met pensioen is zou hij er graag voor willen zorgen. Buiten dit heb ik al wat rondgevraagd voor oppas adresjes e.d. Mijn oma en opa hebben al ingestemd en mijn broer die zelf in een studentenhuis woont van 10 man en waar dus altijd iemand zal zijn om de hond uit te laten heeft ook al ingestemd en verder hebben al een aantal vrienden van mij gezegd dat ie wel zou mogen komen logeren of dat ze zouden willen helpen.

Bedankt voor alle reacties ;-)

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ik zeg top! Je bent je al goed aan het inlezen en voorbereiden! Ik weet zeker dat er in dit schema
Wel een hond past! Ik zou opzoek gaan naar goede fokkers! Dus goed nagaan qua testen daar over is heel wat te
Lezen in de enceclopedie hier op hp! Kijk ook eens onder het kopje broodfok, zodat je zeker weet dat je een gezonde hond in huis haalt! Alvast veel voorpret!;-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

In jouw tijd schema past zeker wel een hond. Of daar een Dalmaat in past dat weet ik niet.
Je bent veel thuis dus je zou hem zeker genoeg kunnen.

Voor die ene dag in de week dat je 5 a 6 uur weg bent zul je toch iets moeten regelen aan oppas.
Zolang kan een pup echt niet alleen zijn.

De 25e verdieping, poeh, dat word een fikse klus denk ik om je pup zindelijk te krijgen.
Pup onder de arm houden tot je beneden bent is denk ik de beste optie anders zit elke keer de lift onder. 


Ik zou zeggen zoek een goede fokker en vraag of je langs mag komen om kennis te maken met het ras. Ik had al even bij de rasvereniging gekeken:
http://www.ncdh.nl/index.php/fokkerij/fokkersoverzicht

En deze fokkers hebben net pups gekregen:
http://www.ncdh.nl/index.php/pupinfo/geboorteberichten

Wel heel fijn je dat al wat oppas adressen hebt!
Hartstikke goed dat je zo met de voorbereiding bezig bent. 
Als iedereen dat toch eens deed ;-)

Heel veel succes!

honden page profiel stipstip 3 doggies

honden foto van stip

Ik denk dat het prima moet kunnen met dit schema..
voor een pup beter nog geen lange wandelingen dat is te belastend voor hun vooral voor de wat grotere honden, dat kun je langzaam opbouwen.. mijn dalmatier is nu 4 maand en net een 15 minuten weg geweest en ligt nu alweer in dromenland..
stip is gek op iedereen maar heeft wel mij als favoriet gekozen maar dat komt natuurlijk ook omdat ik het meeste thuis ben..
ander huis in de zomer lijkt me geen probleem, mijn oude hond had soms wel even tijd nodig om te wennen en dan ging het eten niet zo goed maar na een paar dagen ging dat wel weer over.
Ook heb je genoeg oppas mogelijkheden dus is voorzie verder geen problemen ....

honden page profiel InaIna 2 doggies

honden foto van Ina

Ja ik woon nog steeds in Rotterdam.
Niet overal worden honden toegelaten in café's en restaurants, dus informeer altijd even voordat je je hond ergens mee naar toe neemt. Op een terras is het natuurlijk nooit een probleem, als je tenminste een hond hebt die geen overlast veroorzaakt. Handig dus om je hond als pup al af en toe mee te nemen zodat die daaraan kan wennen.
Hou er wel rekening mee dat als je een wat grotere hond hebt dat die al snel in de weg ligt als die niet onder de tafel kan.

Eerlijk gezegd neem ik nooit m'n honden mee als ik naar een restaurant ga, tenzij we op vakantie zijn of als we even gaan lunchen na een strandwandeling o.i.d.
Als ik bijvoorbeeld in Rotterdam uit eten ga..dan zijn mijn honden toch echt liever thuis dan dat ze geruime tijd onder een tafel moeten vertoeven.

mijn hondenmannen. (Gast)

Is er trouwens een lift?
Naar wat ik van je lees, zou ik het toch niet aanraden een Dalmatier als eerste hond. Op de 25e verdieping ook. Moet er niet aan denken. Maar goed dat is mijn mening...
Zoals ik zei, ga eens met goede fokkers praten. Kun je de Dalmaat in het echt meemaken en al je vragen stellen. En zij zullen op hun beurt jou ook een heleboel vragen stellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup kiezen (dalmaat of een andere suggestie?)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Koken voor men Meisjes :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^