Kapot geschrokken net..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Toen ik rond 10.00 beneden kwam lag de hele huiskamer vol met overgeefsel en lag Evy op de grond, ze tilde haar op wel op en kwispelde ter begroeting. Naast haar lag een tube handcreme helemaal verscheurd en leeg, de creme was voor de winterhanden van mijn broertje en van mij. Ik heb mijn moeder snel geroepen en die heeft de dierenarts gebeld.
Na een heel rijtje met cijfertjes indrukken over om wat voor huisdier het gaat en of er echt spoed bij is werden we dan eindelijk doorverbonden met een beschikbare dierenarts. Er zou maar echt een ontzettend noodgeval zijn.. Wij hebben de lijst met bestandsdelen doorgegeven en volgens de dierenarts zat er gelukkig niets giftigs tussen. Evy was al aan het braken, dus het was niet nodig om langs te komen. We moeten het even in de gaten houden, als ze na 12.00 nog aan het braken is weer bellen en dan krijgt ze waarschijnlijk een injectie om het braken te stoppen.
Ik ben net met haar naar buiten geweest en ze oogt wat lomer dan normaal. Echt snel lopen wil ze niet, dus we hebben even een klein blokje gesjokt. Ze snuffelt wel overal en keek ook om zich heen en volgde alle vogeltjes. Als ik iets sneller ging lopen dan kwam ze wel mee, maar na een stukje haakte ze toch weer af. Volgens de dierenarts komt dat omdat ze ontzettend misselijk is, dus het is niets om ons zorgen om te maken.
Evy mag de rest van de dag geen eten en water beperkt, omdat ze anders blijft overgeven. Ze mag ieder uur even een beetje drinken en dan gaat de bak weer weg. Eten mag ze de rest van de dag niet, alleen vanavond een beetje rijst met bouillon.
Mijn moeder en ik zijn echt ontzettend boos op mijn vader. Hij had Evy vanochtend om 08.00 uitgelaten en eten gegeven en heeft haar daarna los gehouden in de huiskamer, in plaats van in de bench. Hij wist niet hoe laat wij weer beneden kwamen en hij had ook helemaal niets opgeruimd, ze had van alles kunnen slopen. Het is maar goed dat mijn moeder haar insuline spullen expres goed opbergt (ze heeft diabetes), anders was het wel heel anders gelopen.

Nu ligt Evy helemaal uitgeput tegen de bank aan te slapen, ze heeft gelukkig al een kwartier niet meer overgegeven. Als ze overgeeft is het helder slijm met een klein beetje wit schuim. Ik kan wel aan haar merken dat ze hongerig is, dus dat is een goed teken. Hopelijk knapt ze in de loop van de dag weer op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kapot geschrokken net.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Jeetje ik snap dat je je helemaal rot geschrokken bent, en inderdaad een beetje laks van je vader dat hij haar los heeft gelaten. Of heeft het bench deurtje misschien niet goed dicht gezeten en heeft ze kunnen ontsnappen?
Gelukkig zit er niks giftigs in. Hoop dat ze zich snel beter voelt. Dikke knuffel aan Evy

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

Ik zou me ook helemaal rotschrikken!!

Gelukkig zit er niets giftigs in de creme, dus ik hoop dat ze snel niet meer misselijk en weer de oude is!!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Och arme Evy, en jullie, wat ben je geschrokken!
Gelukkig gooit ze alles eruit, en dan zal ze wel kapot zijn.
Is je vader vergeten haar in de bench te doen?
Ik snap dat je boos bent, maar toch kan ons allemaal wel zoiets gebeuren hoor. Ook al denk we nog zo goed op te letten.

Belangrijkste is dat Evy opknapt vandaag, zo te lezen heeft ze het ergste gehad.
En w.b. dat noodnummer, ik zou het wel een keer teugkoppelen naar je dierenarts.
Ik lees het wel vaker, dat het lang duurt voordat iemand de dienstdoende da te pakken heeft.
Sterkte meid, geef ze maar een xtra knuffel van Santa! ;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Dank jullie wel voor de lieve berichtjes! Evy is erg blij met alle knuffels en ze ligt nu te dromen. Er kwam net een verdwaasd blafje uit haar. ;-)

Mijn vader is nog aan het hardlopen, dus ik kan natuurlijk niet met 100% zeggen of hij haar opzettelijk los heeft gelaten in de huiskamer, maar ik weet eigenlijk haast zeker van wel. Hij laat haar wel vaker los namelijk en dan vinden wij ook versnipperde dingen terug (voornamelijk zakdoekjes) en dan krijgen wij altijd te horen dat we dan maar onze troep moeten opruimen. De bench deur stond wagen wijd open en Evy is ook geen uitbreker uit de bench. Als we het deurtje dicht doen, maar niet de klemmetjes er op dan blijft ze er gewoon in.
Gelukkig hadden we een super lieve dierenarts aan de lijn die heel erg bezorgd was om Evy. Ze zei ook dat ze nu natuurlijk in de leeftijd zit van de capriolen en dat ze wel vaker honden van 9 maanden op het spreek uur krijgt die dan dingen hebben uitgevroten. Gelukkig voor ons hebben we een "groter" ras, waardoor ze toch iets meer kunnen hebben. Ze heeft net weer gebeld of Evy nog heeft overgegeven (gelukkig niet) en ze belt vanavond nog even om te vragen hoe het gaat. :-)

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah 3 doggies

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Ach jeetje Sanne, ik kan me voorstellen dat je je rot geschrokken bent! Gelukkig dat er niks giftigs oid bij zit maar wow.. vaders ;-)(hier ook zo eentje die idiote dingen met mijn hond uithaalt). 
Knuffels voor Evy van Bo en hopelijk wordt ze gauw weer de oude! 

PS. Bo is ook 9 maanden.. ik ga hem maar eens wat beter in het vizier houden dan O-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Jouw vader kan maar beter nog even blijven hardlopen, of nietO-)
Het komt goed Sanne.
Wat een lieve da, die terugbelt! Da's wel fijn, dat je dan zo eentje treft!
Fijne zondag nog! ;-)

honden page profiel ElphieElphie 3 doggies

honden foto van Elphie

Ahhh veel beterschap voor Evy, ik kan me voorstellen dat je enorm geschrokken bent zeg.
Vertroetel haar maar lekker.

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Dat is schrikken.
Beterschap voor Evy!

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ach jee.. Wat een schrik.

Het advies van rijst/boullion hoor ik vaker. Ik zou het niet opvolgen omdat je de maag en darmen van slag brengt met voeding die ze niet gewend is, terwijl je juist wilt dat de maag (en darmen) rustiger worden. Daarnaast is rijst niet echt goed voor een hond.

Wat je wel kunt doen is 1 eetlepel yoghurt geven tegen het gal spugen. Meer niet.
Morgen ochtend zou je een klein handje brokken kunnen geven en kijken als dat goed gaat. Als dat goed gaat doe je een paar uurtjes later nog een klein handje. Verspreid over de dag geef je op die manier wat, maar wel minder als ze normaal op een dag krijgt.
Als alles goed gaat kan ze overmorgen weer normaal eten.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mijn vader is terug van het hardlopen, hij had haar inderdaad bewust los gelaten. Toen hij haar terug wilde doen in de bench vanochtend lag ze knock out op de bank. Hij dacht niet dat ze enige schade toe zou richten en hij dacht ook dat er wel snel iemand beneden zou zijn. Er is dus maar weer bewezen dat mannen vooral niet moeten denken.

We gaan zo meteen lekker brunchen met z'n allen en mijn vader heeft voor de rest van de dag diarree corvee. ;-) Ze is nog niet aan de diarree, maar we verwachten wel dat het gaat gebeuren. Die tube was namelijk voor 20% vaseline en alle andere ingrediënten waren ook vettig.
Toen ik die tube met Evy er naast op de grond zag liggen had ik echt een beeld voor mij dat Evy aan het infuus lag bij de dierenarts, mijn arme kleine lieve (toch nog wel een beetje) pup. :( Gelukkig is dat niet het geval en ligt ze nog steeds heeeerlijk te slapen!
We hebben zeker een super lieve dierenarts getroffen! Mochten we ooit nog willen overstappen.. O-)

@ Silla: ik zou hem inderdaad maar even vertellen dat je hem goed in de gaten houdt en je niet van dat soort streken gediend bent! ;-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

He, bah..ik snap dat je geschrokken bent!
Gelukkig zat er niets giftigs in de creme!
Beterschap voor Evy!

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Honden kunnen je soms echt vreselijk laten schrikken! Niet leuk! Gelukkig had Evy een onschuldige crème te pakken. Hopen dat de misselijkheid gauw overgaat.

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Dat is inderdaad schrikken, ik weet exact hoe je je voelt ! Hopelijk braakt ze nu niet meer, en kan ze straks weer eten. Maar als er rust nodig heeft, en dat zelf aangeeft, zou ik haar niet aanporren om te gaan lopen of spelen. Veel beterschap Evy !

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Er is dus maar weer bewezen dat mannen vooral niet moeten denken.
 :-D:-D:-D

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Hoe gaat het nu met Evy? Nog steeds misselijk?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het gaat goed met Evy. :-) Ze is weer helemaal haar vrolijke zelf en ze mocht de boodschappentas dragen! (ik bleef met haar buiten, we laten haar nooit alleen bij de supermarkt. ;-)) Haar kop mooi hoog en haar staartje kwispelde vrolijk. Niemand was belangrijk en er werd niet gesnuffeld, verder liep ze mooi naast mijn knie. Helemaal trots op mijn blonde pluizebol. :-D
We hebben haar haar gewone avondeten gegeven, omdat ze de hele dag niet meer heeft overgegeven en ook normaal doet. Dit gaat ook erg goed. Ze is nu weer een stuk rustiger, omdat ze iets in haar maag heeft en ze ligt lekker te slapen. Ze is het er niet mee eens dat er vandaag niet word gespeeld en getraint, maar we willen haar toch nog wel een beetje rustig houden en niet meteen over voeren.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

overgeven kost heel veel energie, vandaar loom en niet lekker. en gelukkig goed afgelopen, even aanzien, maar morgen al een stuk beter, nou je vader heeft op zijn kop gehad. nu maar hopen dat tie niet meer zo dom zal zijn.

heel veel beterschap.


zie net je laatste berichtje, gelukkig, het gaat weer de goede kant op. :-D

honden page profiel NathalieNathalie 3 doggies

honden foto van Nathalie

Oef gelukkig is dit snel weer goed gekomen, kun je toch een rustige nacht tegemoet gaan ! ;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Gelukkig goed afgelopen.
Is wel goed voor een dagje stress....je vader gaat lopen om te ontstressen... die kan dan beter de hond meenemen aan de lijn, dat is gezonde ontspanning voor allebei en beter dan Evy alleen achter te laten!

mannen...

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Gelukkig goed afgelopen.
Is wel goed voor een dagje stress....je vader gaat lopen om te ontstressen... die kan dan beter de hond meenemen aan de lijn, dat is gezonde ontspanning voor allebei en beter dan Evy alleen achter te laten!

mannen... "

Evy gaat zeker weten ook later mee, maar dit was een ronde van 27 km en Evy is pas 9 maandjes, dus die mag nog niet zoveel inspannen vanwege haar heupen. :-) Wanneer ze een jaar oud is gaat mijn vader langzaam met haar opbouwen en dan mag ze later op lange tochten mee met hem, maar nu nog even niet.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

27 kilometer? tja, dat is wel iets te serieus hardlopen....;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oh, fijn dat het weer beter gaat!!
;-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" 27 kilometer? tja, dat is wel iets te serieus hardlopen....;-) "


Hij is aan het trainen voor de marathon en de roparun, dus vandaar. Af en toe loopt hij recreatief een klein rondje (kilometertje of 10) hard, dus dan kan Evy mee als ze wat ouder is en wat meer getraind. Ik vraag mij af of ze ooit wel eens mee kan met 27 km.. lijkt mij een behoorlijk eind.

honden page profiel ingeborgingeborg 3 doggies

honden foto van ingeborg

Jeetje, is dat even schrikken. Ik ben blij dat het weer goed gaat!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Het gaat nog steeds heel erg goed met Evy! Ook de hangerigheid die ze eerst had door de loopsheid is grotendeels verdwenen. ;-)

honden page profiel ingeborgingeborg 3 doggies

honden foto van ingeborg

Is evy al loops dan?Beau is even oud dus kan ik het bij haar ook verwachten?Hoe gedroeg evy zich voor dat ze loops werd. Hier in de buurt veel reutjes dus dat wordt leuk!!!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" Is evy al loops dan?Beau is even oud dus kan ik het bij haar ook verwachten?Hoe gedroeg evy zich voor dat ze loops werd. Hier in de buurt veel reutjes dus dat wordt leuk!!! "

De aanloop naar de loopsheid heeft bij Evy denk ik een maand geduurd en ze is wel vrij vroeg. Symptomen waren:
- Plassen in huis
- Niet luisteren (dubbele pubertijd eigenlijk)
- Hangerig
- Knuffelig
- Graven
- Vergeten om te plassen buiten en veel snuffelen

Ze is morgen een week loops.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kapot geschrokken net.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tanden wisselen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^